Високо, високо, високо
Високо, високо, високо
Сърцето на Млечният Път
Мъглявината Тарантула
Мъглявината Орион
V838 Mon
Най-студеното място във Вселената
Сблъскващи се галактики
И една Феникс мъглявина плод на фантазията на автора
Мъглявината Тарантула
Мъглявината Орион
V838 Mon
Най-студеното място във Вселената
Сблъскващи се галактики
И една Феникс мъглявина плод на фантазията на автора
досега ги гледам и си казвам какво нещо е човешкия разум - може да измисли и построи телескоп и апаратура, с която да надникне във вселената, но не успява да се справи със загадките в себе си....
благодаря, сър Рем! истинско удоволствие за окото
благодаря, сър Рем! истинско удоволствие за окото
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Ако го намерят, добре. Ще вържат донякъде струните. Тва де, гащите да кажа.
Ако не го намерят ще трябва да умуваме за нови модели. Мнемо, всъщност всичко е така. Всичко, което знаем, виждаме, чуваме, докосваме, разбираме е само част от "реалността", само един неин отпечатък, един неин модел. Но това не го прави по-малко прекрасно. Мирозданието. Нито пък нас.
За всички любители ето тук са 100-те най-по снимки във формат удобен за тапетване на работния плот. Само 27М. И безкрай красота. И не забравяйте да дишате от време на време...
За всички любители ето тук са 100-те най-по снимки във формат удобен за тапетване на работния плот. Само 27М. И безкрай красота. И не забравяйте да дишате от време на време...
мдааам. малко е страшно като се замисли човек, че нещата съществуват за нас само по начина, по който ги възприемаме.... а никак не е сигурно, че той е правилния и даже идея си нямаме още колко вариянти на реалността имаRemmivs написа:Ако го намерят, добре. Ще вържат донякъде струните. Тва де, гащите да кажа.Ако не го намерят ще трябва да умуваме за нови модели. Мнемо, всъщност всичко е така. Всичко, което знаем, виждаме, чуваме, докосваме, разбираме е само част от "реалността", само един неин отпечатък, един неин модел. Но това не го прави по-малко прекрасно. Мирозданието. Нито пък нас.
май много се замислих, абе я да си отида аз в темата с коктейлите, че от тях по-малко ме боли глава, отколкото от мислене
Всъщност е още по-страшно (или пък мистериозно, уникално, магическо и прочее). Защото ние имаме съзнанието и проумяваме например, че от всички електромагнитни вълни ние виждаме като светлина само един тесен сноп от няколкостотин нанометра. А другото е невидимо за нас. И това важи не само за очите ни. Но и за другите ни сетива. А също и за разума ни. Но пък докосването и усещането за необятното (какъв парадокс само една нищожна частица като нас носи в себе си идеята и концепцията за безкрая) е велико изживяване. Безценно.wild_moon написа:мдааам. малко е страшно като се замисли човек, че нещата съществуват за нас само по начина, по който ги възприемаме.... а никак не е сигурно, че той е правилния и даже идея си нямаме още колко вариянти на реалността има![]()
май много се замислих, абе я да си отида аз в темата с коктейлите, че от тях по-малко ме боли глава, отколкото от мислене
ти остави другото, ами сме наясно също и че частиците, по свое осмотрение могат да се държат като частици, а може и като вълни... и то се влияят и от това дали ги наблюдаваме по време на експеримента и прочее... да не говорим за това, което е трудно да се проумее от хората, че една частица може едновременно да бъде в multiple positions, а науката вече има доказателства за това....Remmivs написа: Всъщност е още по-страшно (или пък мистериозно, уникално, магическо и прочее). Защото ние имаме съзнанието и проумяваме например, че от всички електромагнитни вълни ние виждаме като светлина само един тесен сноп от няколкостотин нанометра. А другото е невидимо за нас. И това важи не само за очите ни. Но и за другите ни сетива. А също и за разума ни. Но пък докосването и усещането за необятното (какъв парадокс само една нищожна частица като нас носи в себе си идеята и концепцията за безкрая) е велико изживяване. Безценно.
и изобщо.... на човек му става ясно защо ползваме само някаква нищожна част от мозъчния си потенциал, щото си пазим другото за после....
има ехееее колко още неща да се откриват, разбират и прочее.....
от колко време се разкатава таз сентенция всичко е 1 , щот вече като го видя и .... настръхвам от досада !Remmivs написа:Всъщност и тези неща се променят. Хераклит пусто. Постоянството на промяната. Но пък всичко си остава част от вълшебното едно.
To make a prairie it takes a clover and one bee,—
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Няма частици. Няма материя. Всичко е едно. Вълни.wild_moon написа:ти остави другото, ами сме наясно също и че частиците, по свое осмотрение могат да се държат като частици, а може и като вълни... и то се влияят и от това дали ги наблюдаваме по време на експеримента и прочее... да не говорим за това, което е трудно да се проумее от хората, че една частица може едновременно да бъде в multiple positions, а науката вече има доказателства за това....
и изобщо.... на човек му става ясно защо ползваме само някаква нищожна част от мозъчния си потенциал, щото си пазим другото за после....
има ехееее колко още неща да се откриват, разбират и прочее.....
нахъсвам се с неща , които ме дразнят - че колкото съм по злобна , толкова по добре ръфам кодексите 
важното е че всичко е 1 , и ти , и луната и аз - кофти сентенция , като се замислиш
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
важното е че всичко е 1 , и ти , и луната и аз - кофти сентенция , като се замислиш
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
а понякога ни се струва, че са застинали цифри, онези от сметката за парното през януари миналата година:lol:Remmivs написа: Хименно. Стоящи вълни енергия. Които ни се струват като да са частици. Така е то.
Наздраве!Remmivs написа: PS
Куба либрето е страхотно и потно.
Beauty is in the eye of the Beholder ! , което е 1 с " Една нощ сложих Красотата на коленете си , видя ми се горчива и я наругах ! " - Бодлер !
ЕДИНСТВЕНОТО което може да се изкоментира е - " О , освежителен мрак ! " - Рембо ...
И няма такова неделимо едно ... Всичко трябва да е специално и различно !
ЕДИНСТВЕНОТО което може да се изкоментира е - " О , освежителен мрак ! " - Рембо ...
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Ако си забършете малко пяната по устата и чуете не мен, не дори и Хераклит, а логосът, ще кажете - всичко е едно. Което не означава всичко е едно и също. Но това усилие на мисълта ще добави към досадата Ви вероятно, така че чувствайте се досадна, пардон, досадена на воля.Tinkerbell написа:Beauty is in the eye of the Beholder ! , което е 1 с " Една нощ сложих Красотата на коленете си , видя ми се горчива и я наругах ! " - Бодлер !
- Stranniche
- Обратна връзка:
Древните гърци неслучайно са създали мита за Зевс и Селена.Remmivs написа: Защото ние имаме съзнанието и проумяваме например, че от всички електромагнитни вълни ние виждаме като светлина само един тесен сноп от няколкостотин нанометра. А другото е невидимо за нас. И това важи не само за очите ни. Но и за другите ни сетива. А също и за разума ни. Но пък докосването и усещането за необятното (какъв парадокс само една нищожна частица като нас носи в себе си идеята и концепцията за безкрая) е велико изживяване. Безценно.
Re: Високо, високо, високо
Последното - не. Останалото - да. Хъбъл.vyara написа:Всъщност това не са снимки, нали?
Точно последното ме накара да се усъмня и в другите.Remmivs написа:Последното - не. Останалото - да. Хъбъл.vyara написа:Всъщност това не са снимки, нали?
Ми в тези времена на дигиталните инструменти взимаш една снимка и я правиш на картина. Която може и изобщо да не прилича на снимката. Така е то. Важното е, че художникът го вълнуват небесата. Според мен.vyara написа:Точно последното ме накара да се усъмня и в другите.
а мен, странно, така на снимки, картинки, не могат да ме развълнуват, виж ако имам 2 милиона долара, ги давам веднага да ме качат на някоя совалкаRemmivs написа: Важното е, че художникът го вълнуват небесата. Според мен.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Ох, вярно, пак се обърках - тази вечер умът ми въобще го няма /де да беше само тази вечерRemmivs написа:Обичам ги. Много. Обаче съгласи се, че и мита за Европа не е лош...(^_^) написа:Древните гърци неслучайно са създали мита за Зевс и Селена.
PS
Зевс или Ендимион?
Ендимион беше със Селена, богинята на луната.
Имах предвид друг мит - за една девойка, чието име сега не мога да си спомня. Зевс се влюбил в нея и й обещал да изпълни едно нейно желание - каквото и да е то. Ревнивата Хера "подучила" девойката да пожелае от върховния бог да се разкрие пред нея в целия си блясък. Зевс изпълнил молбата, девойката не издържала на гледката и издъхнала.
Мхм. Това съм го забравил. Ма то Зевс една ли, две ли, три ли... И тая Хера, сестра му... Голяма кучка е!(^_^) написа:Ох, вярно, пак се обърках - тази вечер умът ми въобще го няма /де да беше само тази вечер/.
Ендимион беше със Селена, богинята на луната.![]()
Имах предвид друг мит - за една девойка, чието име сега не мога да си спомня. Зевс се влюбил в нея и й обещал да изпълни едно нейно желание - каквото и да е то. Ревнивата Хера "подучила" девойката да пожелае от върховния бог да се разкрие пред нея в целия си блясък. Зевс изпълнил молбата, девойката не издържала на гледката и издъхнала.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Такива са си. Тогава моралните понятия са били... различни.Remmivs написа:
Мхм. Това съм го забравил. Ма то Зевс една ли, две ли, три ли... И тая Хера, сестра му... Голяма кучка е!Помня Йо как я наказа (те йоници по Йо се зоват знаеш).
Митът, който разказах, винаги ме е впечатлявал, а сега не мога да си спомня името на жертвата
Гони ме някаква деменция...
- Stranniche
- Обратна връзка:
Аз съм разправяла преди кви ги върша - как пуловерът на сина ми аха да влезе в хладилника и други такива...(^_^) написа:![]()
По-завеяна от мен едва ли можеш да бъдеш!
Ако устроим състезание, няма да го спечеля по една единствена причина - ще забравя да се явя...
Пак ли да почвам със случките за онагледяване и да се излагам? М?
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
- Stranniche
- Обратна връзка:
Ами аз съм намирала тениска в хладилника.holi_day написа:Аз съм разправяла преди кви ги върша - как пуловерът на сина ми аха да влезе в хладилника и други такива...(^_^) написа:![]()
По-завеяна от мен едва ли можеш да бъдеш!
Ако устроим състезание, няма да го спечеля по една единствена причина - ще забравя да се явя...
Пак ли да почвам със случките за онагледяване и да се излагам? М?![]()
И четката си за зъби.
Впрочем тениската може и да не съм я сложила аз, защото не помня /ако помнех, нямаше да я сложа... родителите ми са също така разсеяни... малко комплицирано стана обяснението
Да не продължавам да се излагам и аз...
Преди две седмици собственоръчно изтеглих 70 лв. от банкомата и ги прибрах в портмонето си, тръгваме в командировка с колежки и ги питам дали не са ми дали те тия пари точно, щото не помня откъде ги имам.(^_^) написа:Ами аз съм намирала тениска в хладилника.![]()
И четката си за зъби.
Впрочем тениската може и да не съм я сложила аз, защото не помня /ако помнех, нямаше да я сложа... родителите ми са също така разсеяни... малко комплицирано стана обяснението/, но четката си беше моята и няма кой друг да я е "прибрал".
Разгеле по едно време ми просветна отде са и защо са точно 70, мъ не беше скоро... Резил, мани.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- Stranniche
- Обратна връзка:
Погодила си си хубав номер. По-добре така, отколкото да не можеш да си спомниш къде си ги оставила/похарчила/загубила...holi_day написа:Преди две седмици собственоръчно изтеглих 70 лв. от банкомата и ги прибрах в портмонето си, тръгваме в командировка с колежки и ги питам дали не са ми дали те тия пари точно, щото не помня откъде ги имам.(^_^) написа:Ами аз съм намирала тениска в хладилника.![]()
И четката си за зъби.
Впрочем тениската може и да не съм я сложила аз, защото не помня /ако помнех, нямаше да я сложа... родителите ми са също така разсеяни... малко комплицирано стана обяснението/, но четката си беше моята и няма кой друг да я е "прибрал".
Разгеле по едно време ми просветна отде са и защо са точно 70, мъ не беше скоро... Резил, мани.
Много имам да разказвам, но сега ти пожелавам "Лека нощ!"
Състезанието се отлага за през седмицата. Може да свикаме и жури.