След всички

Все същите
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

holi_day написа: Наиш ли, Верче, кое е най-неинтересното за мен в случая? - това кой я защитава и кой не, както и това дали сички били срещу някого, както го написа в предния си пост. Изобщо не ми пука кой срещу кого е и във всеки лагер по колко човека са. Ако някой ми е симпатичен, мъ прекалява - няма нищо да ме спре да му го кажа... Нито пъ шъ хукна да защитавам някого, поради това къф симпатяга бил по спомени отпреди 3г.
"всички вкупом скачате срещу докторка" такава ли беше ситуацията със зеления - всички вкупом, пъ аз на другия бряг, щото накрая така излезе:lol:
И аз се водя от подобни принципи. Казах го, защото така ми идва отвътре. Преди два-три дни пак ми се щеше, но тогава Чавето ме изпревари. Наистина го мисля, няма лошо всеки да е на различно мнение. Знаеш ли кое според мен е лошо - когато започнем да харесваме или нехаресваме някой не заради него, а заради това кого харесва или не харесва той. Губи се всякаква обективност, а такова разделение забелязвам напоследък.
И на мен непрекъснатите изяснявания на отношения и позиции не ми се нравят никак, ама... понякога не се сдържам и аз.
Изображение
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

а знаеш ли кое е най-тъпото!? тя сега и на твоята наивност да я защитаваш ехидно ще се присмее.
защото на нея й харесва това да кара хората да влизат в излишни спорове и скачат на гушата на хора, с които до вчера са си имали приказката.
ти дори не се усещаш как й даваш повод да се порадва на поредния сеир
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

holi_day написа: от 10 дни, мъ глей как се приобщи :lol:, че даже и от името на сички зе да приказва.
Бе, я я поразпитай как така бързо заплува във форума, пъ преди 10дни не е топвала крак тук - да няма друго подобно място хахахаха пъ си да си мислим, че сме на уникален остров със сякакви природни забележителности на него
Бе има нещо гнило. :lol: Аз още първия път я попитах от кога ни чете, ама тя не ми каза.
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

wild_moon написа:а знаеш ли кое е най-тъпото!? тя сега и на твоята наивност да я защитаваш ехидно ще се присмее.
защото на нея й харесва това да кара хората да влизат в излишни спорове и скачат на гушата на хора, с които до вчера са си имали приказката.
ти дори не се усещаш как й даваш повод да се порадва на поредния сеир
Възможно е, да. Тя няма нужда да я защитавам. Аз го правя най-вече заради това, че аз се дразня от нахвърлянето срещу нея, а не защото тя е слаба. Всичко е възможно.
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

vyara написа: Тя може да си го позволи (макар и да не са това точните определения, освен снизходителна, може би). Всеки може да си позволи сам различни неща. Тя може да понесе последиците от това, което си позволява, без това да я засегне. Дори няма нужда някой да я защитава, но аз го правя, защото винаги съм я харесвала. Докторка е невероятно силна жена, дали от професията й не знам, но такова усещане имам за нея. Пак казвам, това си е моето субективно усещане.
ти това в мненията и ли го видя или на ЛБ? (чакай, че се смея, нали разбираш, че е риторичен въпрос)
а аз виждам една слаба, неуравновесена, изнервена и комплексирана жена, и това че е лекар не може да компенсира недостатъците
Последно промяна от snowprincess на 07.09.08, 12:25, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

vyara написа:
holi_day написа: от 10 дни, мъ глей как се приобщи :lol:, че даже и от името на сички зе да приказва.
Бе, я я поразпитай как така бързо заплува във форума, пъ преди 10дни не е топвала крак тук - да няма друго подобно място хахахаха пъ си да си мислим, че сме на уникален остров със сякакви природни забележителности на него
Бе има нещо гнило. :lol: Аз още първия път я попитах от кога ни чете, ама тя не ми каза.
ти не гледай дали използвам единствено или множествено число (понякога по инерция), а дали товая което говоря е смислено или не :-)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

wild_moon написа:
vyara написа:
ти не гледай дали използвам единствено или множествено число (понякога по инерция), а дали товая което говоря е смислено или не :-)
За числото цитирай Холи. Аз питах друго. :cool:
Изображение
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

snowprincess написа:а аз виждам една слаба, неуравновесена, изнервена и комплексирана жена, и това че е лекар не може да компенсира недостатъците
ашколсун, хубаво го рече! и моето мнение е такова, но не изках да цапаме ефира чак дотам.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

vyara написа:
извинявай, ама...
абсолютно излишно е какво и да е да обсъждаме, ако каквото и да кажа - ти ще отговаряш - симпатична ми е и това е, при условия, че както поясних в началото никой не обсъждаше личност.
толкова ли е трудно човек да е безпристрастен за 2 минути или отговорите, които получава тогава не му харесват.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

vyara написа:Бе има нещо гнило. :lol: Аз още първия път я попитах от кога ни чете, ама тя не ми каза.
По-добре, за мен, е да не казва. Не ме интересува дали има предишни инкарнации даже хаха
Ф.Песоа

Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

vyara написа:
wild_moon написа:
vyara написа:
За числото цитирай Холи. Аз питах друго. :cool:
отговорът на този твой въпрос няма да ти даде отговора, който търсиш :-)
допреди две седмици дори не подозирах за този клуб. не съм чела в него преди да се регистрирам.
но оттогава просто се случиха достатъчно събития, за да добия собствена ясна представа за много от хората тук.
и в живота съм така - когато преценя, че си струва мога много бързо да скъся дистанцията и да се сближа с някого, както и обратното - да реша да не позволя на някого да се докосне истински до мен.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

holi_day написа:
vyara написа:
извинявай, ама...
абсолютно излишно е какво и да е да обсъждаме, ако каквото и да кажа - ти ще отговаряш - симпатична ми е и това е, при условия, че както поясних в началото никой не обсъждаше личност.
толкова ли е трудно човек да е безпристрастен за 2 минути или отговорите, които получава тогава не му харесват.
Пристрастна съм, да. Всеки е. Май наистина няма смисъл да спорим.
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

wild_moon написа: отговорът на този твой въпрос няма да ти даде отговора, който търсиш :-)
Не търся нищо, аз само гледам. :lol: Не се впрягай да се обясняваш, това е шега, защото много хора се появяват от стари никове и от къде ли не, затова.
Изображение
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

wild_moon написа:
snowprincess написа:а аз виждам една слаба, неуравновесена, изнервена и комплексирана жена, и това че е лекар не може да компенсира недостатъците
ашколсун, хубаво го рече! и моето мнение е такова, но не изках да цапаме ефира чак дотам.
аааааааа не така!
да е каквато си ще.
но да не си качва краката на масата тук.
Ф.Песоа

Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

vyara написа: Пристрастна съм, да. Всеки е. Май наистина няма смисъл да спорим.
именно и аз това казвам, това е излишна дискусия и ти сама го казваш.
ето виждаш ли сега защо с теб е приятно човек да побъбри, а с някои други - не?
просто можем да си позволим да сме искрени и пак да намерим мярката,
именно това е интелигентния спор, останалото са сценки от селски вечеринки.
заради такива хора, останах в клуба след първоначалния шок, когато помислих, че очевидно съм сбъркала вратата.
ще се радвам да се убедя, че не съм сбъркала :-)
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

wild_moon написа:отговорът на този твой въпрос няма да ти даде отговора, който търсиш :-)
допреди две седмици дори не подозирах за този клуб. не съм чела в него преди да се регистрирам.
но оттогава просто се случиха достатъчно събития, за да добия собствена ясна представа за много от хората тук.
и в живота съм така - когато преценя, че си струва мога много бързо да скъся дистанцията и да се сближа с някого, както и обратното - да реша да не позволя на някого да се докосне истински до мен.
с една дума ти заживя със и във форума. Е, така се разболяват хората. Се предупреждавам новодошлите, че е опасно тук, мъ кой ти вярва.
сега как шъ тъ лекуваме
ку искаш да те поразсърдим малко, та да си отпочинеш оттук, че иначе скоро шъ почнат и нощните ти кошмари...
Ф.Песоа

Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

holi_day написа: аааааааа не така!
да е каквато си ще.
но да не си качва краката на масата тук.
именно де и аз това казвам!
всеки да е такъв какъвто си е, стига да не навлиза в личното пространство на другите по некомфортен за тях начин.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

wild_moon написа:заради такива хора, останах в клуба след първоначалния шок, когато помислих, че очевидно съм сбъркала вратата.
моля, разкажи какво имаш предвид
Ф.Песоа

Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

holi_day написа:
wild_moon написа:отговорът на този твой въпрос няма да ти даде отговора, който търсиш :-)
с една дума ти заживя със и във форума. Е, така се разболяват хората. Се предупреждавам новодошлите, че е опасно тук, мъ кой ти вярва.
сега как шъ тъ лекуваме
ку искаш да те поразсърдим малко, та да си отпочинеш оттук, че иначе скоро шъ почнат и нощните ти кошмари...
тук бъркаш, холи. не съм заживяла със и във форума, макар, че прекарвам известно време тук.
имам си чудесна работа, приятели и куп други занимания, които ми помагат да балансирам и няма опасност да се разболея чак. достатъчно уравновесен човек съм, за щастие :-)
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

wild_moon написа:тук бъркаш, холи. не съм заживяла със и във форума, макар, че прекарвам известно време тук.
имам си чудесна работа, приятели и куп други занимания, които ми помагат да балансирам и няма опасност да се разболея чак. достатъчно уравновесен човек съм, за щастие :-)
не дърпай форума за опашката хехе
ние пъ си живеем тук, хеле я :twisted:
Ф.Песоа

Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

holi_day написа:
wild_moon написа:заради такива хора, останах в клуба след първоначалния шок, когато помислих, че очевидно съм сбъркала вратата.
моля, разкажи какво имаш предвид
какво имам пред вид ли? :-)
ами представи си за момент, че ти не познаваш цялата история на клуба и попадаш тук с отворено сърце.
изведнъж ти се нахвърлят всички да те питат - ти от къде се взе? каква си? да не си някой от старите с нов ник?
после изведнъж пред очите ти за няколко дни всички клубъри се нахвърлят един върху друг, загърбват възпитание и маниери и започват най-лютата битка, която можеш да си представиш, само дето тук не става въпрос за завладяване на нови планети в космоса, а за истински човешки съдби и личен живот, който е на карта.
същевременно имаш ччудесно общуване с шепа хора от клуба, с които с радост би се запознала и на живо, ако един ден имаш възможност...
и така....разкъсваш се от разни съмнения... и се чудиш дали си струва да преживееш всичко това в комбинация
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

wild_moon написа: и се чудиш дали си струва да преживееш всичко това в комбинация
аз още нямам тоя отговор :-) не мога да ти кажа категорично "да"
Ф.Песоа

Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

holi_day написа:
wild_moon написа: и се чудиш дали си струва да преживееш всичко това в комбинация
да, но това не ти пречи да ме разпъваш на кръст и да ме караш да се оправдавам, като ученичка пред директора, за да защитиш клуба от невидима опасност!
виждаш ли? с всички ни е така, търсим отговорите :-)
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

vyara написа:Защо всички вкупом скачате срещу докторка? Тя винаги е била каквато е сега, но изведнъж всички едновременно се подразнихте и все едно сте чакали един да скочи и всички да й кажете каквото не сте казали когато му е било времето (нещата трябва да се казват на място, а не да се трупат и изливат така, според мен). Не знам, не ми харесва когато много са срещу един. Тя е различна, всички сме различни. Харесва ми това, че има изградени позиции и принципи и много я уважавам за това.
Просто исках да го кажа, не знам защо. От това моето мнение към спорещите с нея съвсем не се е променило. Просто ми се иска да се приемаме едни други без излишни дребнавости.
хехе...
абе, то така, като тебе всеки знае... :winkw:
що се правиш на утрепана и ти...
Виж подводницата!
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

wild_moon написа:
holi_day написа:
да, но това не ти пречи да ме разпъваш на кръст и да ме караш да се оправдавам, като ученичка пред директора, за да защитиш клуба от невидима опасност!
тя имаше предвид себе си
аз също все още водя борба със себе си и искам клубът да не ми е легнал толкова на сърце
Изображение
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

и знаеш ли защо толкова бързо се приобщих? защото именно в такива люти битки всеки показва истинската си същност.
така много бързо опознаваш хората, виждаш в тях неща, които иначе би ти отнело доста време да разбереш.
така че вече знам, че има хора, които определено не са ми по вкуса, но има и такива, заради които си съм склонна да загърбя възпитнието и маниерите си и да се защитавам, себе си и моята представа за общуване тук :-)
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

wild_moon написа:да, но това не ти пречи да ме разпъваш на кръст и да ме караш да се оправдавам, като ученичка пред директора, за да защитиш клуба от невидима опасност!
кога те разпъвах "на кръст"
мисля си все, че е най-лесно да обясни човек как се чувства, но не е така
при това ежедневно сме свикнали със собственото си безразличие към това как някой се чувства.
ако поканим гост - рядко го питаме как се чувства, а по-скоро сме заети с дреболии по пребиваването му - харесва ли му вечерята и други такива, които може съвсем да не са съществени за това дали се е чувствал наистина добре - въпреки приятната музика и препълнената чиния... това е само пример, но наистина ми беше интересно как се чувства новодошъл
макар, че и ку някой друг сподели, също шъ прочета с интерес :-)
вида ли букви - се ми е интересно :shy: - глупава самоирония, не ми обръщайте внимание.
неска четох статии за мимикрията, четох та се захласнах по ено време :shy: видиотявам се
Ф.Песоа

Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

snowprincess написа:
wild_moon написа:
holi_day написа:
тя имаше предвид себе си
аз също все още водя борба със себе си и искам клубът да не ми е легнал толкова на сърце
да, сноу, разбрах какво има пред вид и затова й посочих отговорът, който прозира в думите й
просто малко се разпалих и затова още в думите ми се прокрадват режещи нотки, нищо лично
холи вече знае, че към нея храня само добри чувства. :-)
а за твоята битка, сноу, макар да съм от десет дни тук, чудесно те разбирам.
и винаги ще има причини за и против.
но ето, радвам се, че клуба ме срещна с човек като теб :-)
откакто съм тук си казала малко, но винаги на място.
уважавам такива хора.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

snowprincess написа:тя имаше предвид себе си
да ти помогна, ку се налага :blum:
Да разправям ли сега как аз - студентка-второкурсничка исках да ме остави на мира един влюбен тип? И постигнах успех, естествено - без да го обидя, без да го разстроя... С тая моя доброта... Бе много ме бива в това да отблъсквам. :twisted:
Ф.Песоа

Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

holi_day написа:кога те разпъвах "на кръст"
мисля си все, че е най-лесно да обясни човек как се чувства, но не е така
при това ежедневно сме свикнали със собственото си безразличие към това как някой се чувства.
ако поканим гост - рядко го питаме как се чувства, а по-скоро сме заети с дреболии по пребиваването му - харесва ли му вечерята и други такива, които може съвсем да не са съществени за това дали се е чувствал наистина добре - въпреки приятната музика и препълнената чиния... това е само пример, но наистина ми беше интересно как се чувства новодошъл
макар, че и ку някой друг сподели, също шъ прочета с интерес :-)
вида ли букви - се ми е интересно :shy: - глупава самоирония, не ми обръщайте внимание.
неска четох статии за мимикрията, четох та се захласнах по ено време :shy: видиотявам се
кога ли? по правилния въпрос е колко пъти :lol:
а новодошлия се чувства различно, в зависимост от това кога е открехнал вратата
истината е, че поради дългата си история и привързаност клуба е много затворено общество и новодошлият трябва да се бори за своето място под слънцето. но кой е казал, че ще е лесно :-)
Аватар
Света вода ненапита

holi_day написа: Бе много ме бива в това да отблъсквам. :twisted:
това не съм го видял... и се надявам да не го видя... :-)
Виж подводницата!
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Метаморф написа:това не съм го видял... и се надявам да не го видя... :-)
мани тия глупости, аз редовно си се излагам :lol:

Наиш ли кво? В тоя форум - като си смениш аватара, го сменя във всичките ти мнения (се ено пъ казах новина), няма ли как да направиш една темичка някъде и да събираш там аватари, които вече не ползваш - имаше готини екземпляри.
Ф.Песоа

Аватар
Света вода ненапита

holi_day написа:да събираш там аватари, които вече не ползваш - имаше готини екземпляри.
ку искаш да ти ги пратя сичките?
Виж подводницата!
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Метаморф написа:ку искаш да ти ги пратя сичките?
къф адрес да оставя :cool: домашен или @ :lol:
Ф.Песоа

Аватар
Света вода ненапита

holi_day написа:
Метаморф написа:ку искаш да ти ги пратя сичките?
къф адрес да оставя :cool: домашен или @ :lol:
къфто смяташ, че ще свърши работа...

П.П. мое и нейде из дебрите на марс... :blum:
Виж подводницата!
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

wild_moon написа:кога ли? по правилния въпрос е колко пъти :lol:
а новодошлия се чувства различно, в зависимост от това кога е открехнал вратата
истината е, че поради дългата си история и привързаност клуба е много затворено общество и новодошлият трябва да се бори за своето място под слънцето. но кой е казал, че ще е лесно :-)
това хич не го разбирам по тоя начин
или поне не е актуално сега
дали щото и аз съм отскоро пристигналите :lol:
сега старите клубари започват да се изтребват - това в момента е на дневен ред
теорията, че сме си омръзнали обаче, за мен не е приемлива
Ф.Песоа

Аватар
Света вода ненапита

holi_day написа: сега старите клубари започват да се изтребват - това в момента е на дневен ред
теорията, че сме си омръзнали обаче, за мен не е приемлива
демек ще изчезнем, като динозаврите ли?
а ще останете бозайниците? :blum:
Виж подводницата!
Аватар
Мнемозина

Re: След всички

Мнение от Мнемозина »

doktorka написа:
Мнемозина написа:Давам ти последен шанс да покажеш, че можеш да спориш истински, нали разбра? Нали няма нужда да намигам?
Очи в очи ,Мнемо.
Нали ти казах?
При това напълно сериозно.
Тук не ОБЩ(о)увам.
:winkw: е задължително.

п.с. Аз казах какво искам.Но си пропуснала.
:lol:
Ясно.
Тоест ясно е, че няма да стане ясно.

Веднъж се възмущаваш, че някой разнася информация задкулисно и създава клюки и интриги и заявяваш, че всичко, което научиш извън клуба,
ще го изнасяш и тук - като средство срещу разпространяване на интригите. Нищо, че ти на клюките не даваш ухо.

И след това ми казваш, че ще говориш с мен само очи в очи, т.е. не пред клуба. Вероятно за да споделиш и с мен Онези неща, да станем другарчета и аз да съм неотменно длъжна винаги и навсякъде да заставам зад теб и да те подкрепям, независимо от глупостите, които правиш.
Само че това последното би било точно сплетничене и манипулиране и аз отказвам да го допусна.

Заповядваш на Рейн да обяви пред всички какво е правила в личния си живот и в половин тема я предизвикваш да го направи, изнудваш я дори, и после й плесваш, че никой за нищо не я бил питал.

От всичко това би трябвало да произлезе, че ние всички трябва дружно да презрем Рейн, ама не заради това, че е разпространила информация за някого (щото и ти го правиш това, значи не може за същото, нали?) а заради нещо си в личния й живот, някакви въпросни четирима. И понеже тя такова нещо в клуба не е казала, то трябва да се доверим само на теб, до която клюки не стигат и която клюки не разпространява.
(А това със споменаването на четиримата колко беше подло, че и Чавето услужливо добави и Сетовия женски списък, та подозрението да обхване към целия клуб, защото всеки и всяка би могъл ако не да бъде един от тях, поне във всички случаи да бъде казан като такъв - и ходи после да обясняваш имаш ли сестра. Нямам думи направо.
Сетихте ли се вие двечките, че може да създадете проблеми някому? Или това за вас няма значение?
Но сплетничене няма, не. Само благородно възмущение. Пфу.
Между другото, мисля, че ни дължите извинение за това, на всички. Не че се надявам да го получа, но да си кажа.)

И ние как да разберем от всичко казано какво всъщност искаш?
И как искаш като ми кажеш на четири очи какво искаш, аз да го сведа до знанието на другите, без да изнеса информация, получена лично?

Ами единственото, което мога да обобщя е, че не знаеш какво искаш, но го искаш веднага и от всички.
Искаш всички да те подкрепят, независимо от това какво искаш и дали си права. И когато обявиш линч за някого, всички да скочим.

Извинявай, но не мога да приема сериозно всичко това.
Не мога да приема сериозно каквото и да било твое възмущение.
И теб вече не мога да приема сериозно, съжалявам.

Нещо повече - гнус ме е, че заради едно просто и досадно женско заяждане, каквото беше твоето (в последния случай - с мен), извади толкова много (чуждо!) бельо и породи толкова излишни подозрения в опити да се оправдаеш. И почти призова да въведем викторианския морал в клуба. Обаче пък как да свържа това последното, заедно с обвиненията ти към всички ни в лицемерие, с декларираното в собствения ти профил - идея нямам.

Да.
Смятам, че отделих предостатъчно време в опити да разбера твърде смътните ти щения.
Ако някога усетя, че си решила да започнеш да общуваш тук, ще се постарая да започна да ти обръщам внимание.
На мен лично не ми е забавно да гледам как някой все повече се излага.
Последно промяна от Мнемозина на 07.09.08, 17:19, променено общо 2 пъти.
Panta rhei...
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Метаморф написа:къфто смяташ, че ще свърши работа...

П.П. мое и нейде из дебрите на марс... :blum:
благоприличието казва, че трябва да е с @
но да не му обръщаме внимание :lol:
Последно промяна от holi_day на 07.09.08, 14:56, променено общо 1 път.
Ф.Песоа

Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Метаморф написа:демек ще изчезнем, като динозаврите ли?
а ще останете бозайниците? :blum:
Не зная каква е съдбата на мутантите в мое лице - затова изучавам другите видове.:grin:
Ф.Песоа

Публикувай отговор