Кой от мъжете тук не е ходил в казарма?
Кой от мъжете тук не е ходил в казарма?
Хайде бързо си признавайте, щото аз подозирам за един такъв случай! 
- Green Light
Навремето служихме на НРБ. То такава държава вече няма...Green Light написа:Да, и аз, като Амаранта мисля. Това за мъжете дето не са ходили в казармата е грешно клише. Няма никакво значение казармата. В казармата мъжкарчето си оства мъжкарче, а лайното става по- голямо лайно. Добре, че я премхнаха, само губи- време, никаква полза, нито за България, нито за момчетата.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Green Light
Е, държавата не изчезва, като се смени строя. Царство България, НРБ, РБ, все за една държава става дума, за нашата. Въпроса е че служа на България по- добре ако не съм в казармата, пък и България тогава се грижи за мен по- добре. Просто загубих две години в тая казарма, за нищо. На нищо не се научих.[unknown] написа:Навремето служихме на НРБ. То такава държава вече няма...Green Light написа:Да, и аз, като Амаранта мисля. Това за мъжете дето не са ходили в казармата е грешно клише. Няма никакво значение казармата. В казармата мъжкарчето си оства мъжкарче, а лайното става по- голямо лайно. Добре, че я премхнаха, само губи- време, никаква полза, нито за България, нито за момчетата.
Аз се научих. На радиотелеграфия. Абсурдното е, че ако сега ме мобилизират, недай си боже, няма да служа като радиотелеграфист, за какъвто съм бил обучаван.Green Light написа:
Е, държавата не изчезва, като се смени строя. Царство България, НРБ, РБ, все за една държава става дума, за нашата. Въпроса е че служа на България по- добре ако не съм в казармата, пък и България тогава се грижи за мен по- добре. Просто загубих две години в тая казарма, за нищо. На нищо не се научих.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Stranniche
- Обратна връзка:
Така е.Амаранта написа:И какво, ако някой не е ходил,
и нашия син няма да ходи, ако всичко си остане така.
Моят мъж като не е ходил в казарма /защото в неговата страна е нямало задължителна такава
Тези 2 години казарма у нас бяха голяма загуба на време, енергия и потенциал.
- Green Light
На какво предполагаш че ще се научи едно 18г. момче?endrofini написа:Green Light написа: На нищо не се научих.
НА НИЩО? Не вярвам.
- На самостоятелност? Не, не е верно
- На самоувереност, самообладание, храброст, честност- Нищо подобно.
На какво си мислиш че може да ме научи? Аз бях механик водач и сега мога да карам бронетранспортьор. Древна машина, едва ли ще е на въоръжение след десет години. Много важно умение, като стане война баш с тва ще съм полезен. Мога да воювам като разказвам, как може 30 тонна тенекия да завива, като дърпаш ръчки. Така противника ще го боли корема от смях и наште направо ще ги събират от бойното поле.
Понеже питаш, ще ти кажа.Green Light написа: На какво предполагаш че ще се научи едно 18г. момче?
На какво си мислиш че може да ме научи? Аз бях механик водач и сега мога да карам бронетранспортьор. Древна машина, едва ли ще е на въоръжение след десет години. Много важно умение, като стане война баш с тва ще съм полезен. Мога да воювам като разказвам, как може 30 тонна тенекия да завива, като дърпаш ръчки. Така противника ще го боли корема от смях и наште направо ще ги събират от бойното поле.
Доколкото съм чувала мъжки разговори за казармата, си мисля, че единственото, което би могло да се научи там, е търпение и примиряване с абсурда.
А иначе тези, които не са ходили в казарма, губят една фундаментална тема за разговори на маса.
Тук ли научих вица за Афганистан или съм искала да ви го разкажа, пък не съм?
А иначе тези, които не са ходили в казарма, губят една фундаментална тема за разговори на маса.
Тук ли научих вица за Афганистан или съм искала да ви го разкажа, пък не съм?
Panta rhei...
- Stranniche
- Обратна връзка:
Green Light написа:На какво си мислиш че може да ме научи? Аз бях механик водач и сега мога да карам бронетранспортьор. Древна машина, едва ли ще е на въоръжение след десет години. Много важно умение, като стане война баш с тва ще съм полезен. Мога да воювам като разказвам, как може 30 тонна тенекия да завива, като дърпаш ръчки. Така противника ще го боли корема от смях и наште направо ще ги събират от бойното поле.
Ох, излизам от тук, че след малко и мен ще ме съберат от пода!
Ма, Грийни, глей къв си ся, родната армия и държава са те подготвяли за бъдещия ти живот в трафика на София, неблагодарник такъв!!! Найш ся с един БТР каква ще си фърфела по .. Асен и Борис да кажемGreen Light написа: На какво си мислиш че може да ме научи? Аз бях механик водач и сега мога да карам бронетранспортьор. Древна машина, едва ли ще е на въоръжение след десет години. Много важно умение, като стане война баш с тва ще съм полезен. Мога да воювам като разказвам, как може 30 тонна тенекия да завива, като дърпаш ръчки. Така противника ще го боли корема от смях и наште направо ще ги събират от бойното поле.
- Green Light
Ако някой седи и горе на купола с тежката картечница, цена няма да имам.4avdar4e написа:Ма, Грийни, глей къв си ся, родната армия и държава са те подготвяли за бъдещия ти живот в трафика на София, неблагодарник такъв!!! Найш ся с един БТР каква ще си фърфела по .. Асен и Борис да кажемGreen Light написа: На какво си мислиш че може да ме научи? Аз бях механик водач и сега мога да карам бронетранспортьор. Древна машина, едва ли ще е на въоръжение след десет години. Много важно умение, като стане война баш с тва ще съм полезен. Мога да воювам като разказвам, как може 30 тонна тенекия да завива, като дърпаш ръчки. Така противника ще го боли корема от смях и наште направо ще ги събират от бойното поле.
- Green Light
Ами да, те затова сега водят друг вид войни - с умни бомби,Green Light написа:
... Мога да воювам като разказвам, как може 30 тонна тенекия да завива, като дърпаш ръчки. Така противника ще го боли корема от смях и наште направо ще ги събират от бойното поле.
и "хуманно" разрушават сгради, пътища и мостове, без да пускат хората пряко да се трепят един друг. Как ли пък не - млади хора да зарежат семейства и дребни дечица, и да хукнат да мрат заради няколко тъпака, дето се правят на интересни.
Green Light написа:На какво предполагаш че ще се научи едно 18г. момче?endrofini написа:Green Light написа: На нищо не се научих.
НА НИЩО? Не вярвам.
Мисля, че повлиява на егото да заклони към нула, и това и стига. За останалото не знам. На мен определено ми липсва една женска казарма
-
Дядо Капинчо
Re: Кой от мъжете тук не е ходил в казарма?
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 26.12.08, 15:29, променено общо 1 път.
Я, па тоя! То един хеликоптер или самальотчик нямаме да гаси пожари от въздуха, пъ да си бленуваме, че поне такава "яка антикварна" техника шъ извадим от някви военни хангари. Най-ногу някоя олекотена пластмасова китайска играчка набързо да внесем, та противника като я настъпи - също като хлебарка да рече "пльок" и това шъ е военният "грохот".Green Light написа:На какво си мислиш че може да ме научи? Аз бях механик водач и сега мога да карам бронетранспортьор. Древна машина, едва ли ще е на въоръжение след десет години. Много важно умение, като стане война баш с тва ще съм полезен. Мога да воювам като разказвам, как може 30 тонна тенекия да завива, като дърпаш ръчки. Така противника ще го боли корема от смях и наште направо ще ги събират от бойното поле.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
- Green Light
Прраилно. И ще му дадем акъл: Не така, драги ми господине, не можа ли по- иначе да я настъпиш? Тва нещо звучи по- хубаво, когато трупешката го настъпиш, пък ти глупако първо с десния крак го настъпи, пък с левия ни шутира по задниците. Простак!holi_day написа:Я, па тоя! То един хеликоптер или самальотчик нямаме да гаси пожари от въздуха, пъ да си бленуваме, че поне такава "яка антикварна" техника шъ извадим от някви военни хангари. Най-ногу някоя олекотена пластмасова китайска играчка набързо да внесем, та противника като я настъпи - също като хлебарка да рече "пльок" и това шъ е военният "грохот".Green Light написа:На какво си мислиш че може да ме научи? Аз бях механик водач и сега мога да карам бронетранспортьор. Древна машина, едва ли ще е на въоръжение след десет години. Много важно умение, като стане война баш с тва ще съм полезен. Мога да воювам като разказвам, как може 30 тонна тенекия да завива, като дърпаш ръчки. Така противника ще го боли корема от смях и наште направо ще ги събират от бойното поле.
Капинчо написа: Що, да не събираш наемници?
/quote]
Оооооо, НЕ!
Просто ми стана чудно как мъж, ходил в казарма, може да се докача така на нечии реплики.
Отдавна не бях влизала тук и малко кофти ми стана
Не че има значение
- Stranniche
- Обратна връзка:
Имам приятели, които си водят децата от предучилищна възраст на плуване, на карате и др. Защо да разчиташ на някакви тъпи генерали и полковници да го правят да заякне след 18 г.Капинчо написа:Що, да не събираш наемници?
Бях 2 години и два месеца. Голяма идиотия, но не бих казал, че е съвсем безполезна.
Баща ми, аз и сина ми имаме генно заложена еднаква фигура - хърбава и прегърбена. Преди казармата бях кожа и кости. Там направих нормална мускулатура и добих средностатистическа мъжка сила. Синът ми не отиде в казарма (сега е на 22), мина всимки прегледи, но нали отпадна казармата. Сега като го гледаш, да ти се доплаче - ще се счупи. Мускулите на ръцете му са като на пет годишно хлапе. И най-малката тежест го озорва. Другото полезно, особено в нашето общество е, че още в млада гъвкава възраст казармата ни научи, че в живота не всичко е гладко и интелигентно. Има много простотии и трябва да се научиш да се справяш с тях - кой със смелост, кой с хитрост. Със сигурност не две години, но една година казарма си е полезно за мъжа. Не казвам, че е приятно.
Колкото до простотиите - те си знаят - само да пуснат телевизора и няма нужда от допълнително обучение.
Аз уж щях да излизам, но като магнит е това ЗОЧо...
Точно.(^_^) написа:Имам приятели, които си водят децата от предучилищна възраст на плуване, на карате и др. Защо да разчиташ на някакви тъпи генерали и полковници да го правят да заякне след 18 г.
...
Оня ден на родителската среща тренера точно това си призна: "И псувам, и викам, и се нервирам...." - това за родителите на новите деца, да не се шашкат, като го чуят и да не мислят, че тормози децата.
Наистина е грозно, но пък има желязна дисциплина при него.
И пречупва лигльовците.
Хубавото е, че все пак той е такъв само по време на тренировка и то не винаги.
През другото време, дори ги прегръща и целува. Умее да ги поощрява и хвали, когато заслужават.
И много си говори с тях, ако имат свободно време.
Не е много умен, но наистина ги обича.
И те го обичат.
Хубаво е децата да спортуват и може би наистина донякъде изгражда качества, които преди е изграждала казармата.
- Света вода ненапита
и кого обвиняваш в такова тежко престъпление?endrofini написа:Хайде бързо си признавайте, щото аз подозирам за един такъв случай!
недей сега и ти да пишеш с недомлъвки...
Виж подводницата!
Спортът изгражда качества, пък е и здраве, казармата - нито едното, нито друготоesti написа: Хубаво е децата да спортуват и може би наистина донякъде изгражда качества, които преди е изграждала казармата.
-
Дядо Капинчо
...
направо си го представих.Green Light написа:Прраилно. И ще му дадем акъл: Не така, драги ми господине, не можа ли по- иначе да я настъпиш? Тва нещо звучи по- хубаво, когато трупешката го настъпиш, пък ти глупако първо с десния крак го настъпи, пък с левия ни шутира по задниците. Простак!
"трупешката"
"трупешката"
"трупешката"
"трупешката"
"трупешката"
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
Ф.Песоа
За спорта знам - спортувах навремето.4avdar4e написа:
Спортът изгражда качества, пък е и здраве, казармата - нито едното, нито другото
Още помня "не мога значи не искам" - тормоооооз...
За казармата не знам, защото имам опит само от НВО, а там си беше купон.
И честно казано впечатленията ми са, че жените трудно се поддават на казармен строй.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Такова нещо като генно заложен мързел ми звучи странно.Капинчо написа:Щото Странниче, другото генно заложено на мен и сина ми (този път идва от майка ми) е свръх мързел по отношение на физически действия. Нас с пищов на тила не можеш ни накара да спортуваме. В училището му имаше басейн и в първи клас физическото им беше плуване. Накрая на годината разбрах, че учителят не е успял да накара сина ми даже да си топне краката в басейна.
А в казармата няма мърдане.
Нещата в голяма степен опират до възпитанието.
Последно промяна от Stranniche на 11.09.08, 13:09, променено общо 1 път.
Ъхъ.esti написа:За спорта знам - спортувах навремето.4avdar4e написа:
Спортът изгражда качества, пък е и здраве, казармата - нито едното, нито другото
Още помня "не мога значи не искам" - тормоооооз...
За казармата не знам, защото имам опит само от НВО, а там си беше купон.
И честно казано впечатленията ми са, че жените трудно се поддават на казармен строй.
Никакъв респект към субординацията нямаме.
Panta rhei...
-
Дядо Капинчо
...
Мъжете само имат йерархия. Женските са равни. Това го четох в оная книга на Великия досадник за мъжете и жените.Мнемозина написа: Ъхъ.
Но това е чисто природно, няма нищо общо с общественото положение на мъжа.
Има!(^_^) написа:
Такова нещо като генно заложен мързел ми звучи странно.![]()
Нещата в голяма степен опират до възпитанието.
И при мен е генно заложен.
А никога не са ме възпитавали на мързел.
Мда, само дето общественото положение на мъжа има общо с природното.vyara написа:Мъжете само имат йерархия. Женските са равни. Това го четох в оная книга на Великия досадник за мъжете и жените.Мнемозина написа: Ъхъ.
Но това е чисто природно, няма нищо общо с общественото положение на мъжа.
Panta rhei...
Не, няма.Мнемозина написа: Мда, само дето общественото положение на мъжа има общо с природното.