Едно чудно красиво цвете видях днес
- Dark Angel
Едно чудно красиво цвете видях днес
минавах покрай циганската махала
съборетини, бараки, мизерия
кал \кал, да, нищо че не е валяло седмици\ из малките мизерни дворчета
и няма нищо зелено
едно зелено стръкче няма
и едно момиче, съвсем младо
хубаво като капка
прекрасно
с една оранжева блузка стоеше до една гадна ограда
намалих за миг
толкова хубава
....
ех....
какво ли я чака.....
кал \кал, да, нищо че не е валяло седмици\ из малките мизерни дворчета
и няма нищо зелено
едно зелено стръкче няма
и едно момиче, съвсем младо
хубаво като капка
прекрасно
с една оранжева блузка стоеше до една гадна ограда
намалих за миг
толкова хубава
....
ех....
какво ли я чака.....
- Dark Angel
- Глас в пустиня
Re: Едно чудно красиво цвете видях днес
Това е гетото.Dark Angel написа:минавах покрай циганската махала
кал...
Гетото на живота, гетото на душите.
Нищо хубаво не го очаква това "цвете", ако не се измъкне/измъкнат от гетото навреме, но тава няма как да стане, не и сега, не и при нас.
На кратко казано го очаква на първи етап - просия. Следва джебчийство, ако стане добра джебчийка спи градо, чака я бляскаво бъдеще, като стане на 12, 13 или 14 години ще бъде продадена за 20- 30 000кинти, ще си народи куп дечурлиги които ще поемат "бизнеса", а тя ще се "пенсионира" и ще бъде само учител.
Ако не се справи обаче я чака ада на проституцията.
- Света вода ненапита
за огромно съжаление си прав... така стоя нещата... за сега... а може би и занапред...БоЕВ написа:Това е гетото.
Гетото на живота, гетото на душите.
Нищо хубаво не го очаква това "цвете", ако не се измъкне/измъкнат от гетото навреме, но тава няма как да стане, не и сега, не и при нас.
На кратко казано го очаква на първи етап - просия. Следва джебчийство, ако стане добра джебчийка спи градо, чака я бляскаво бъдеще, като стане на 12, 13 или 14 години ще бъде продадена за 20- 30 000кинти, ще си народи куп дечурлиги които ще поемат "бизнеса", а тя ще се "пенсионира" и ще бъде само учител.
Ако не се справи обаче я чака ада на проституцията.
Виж подводницата!
роди ме мамо с късмет ....
нищо не се знае, никой не знае какви ветрове ще задухат и дали някое юпи няма да свърши в гетото. живот. шарен свят.
циганска магия ...
нищо не се знае, никой не знае какви ветрове ще задухат и дали някое юпи няма да свърши в гетото. живот. шарен свят.
циганска магия ...
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
- Глас в пустиня
Кофти, социализъмът удари не само нас. Унищожи им начина на живот - занаяти, музики, дресури и др. Остана им към днешната дата територията обитавана от най-презряната каста - просия, кражби и проституция.Метаморф написа:
за огромно съжаление си прав... така стоя нещата... за сега... а може би и занапред...
- Глас в пустиня
Не те разбрах твърде добри!Semiramis написа:роди ме мамо с късмет ....
циганска магия ...
Аз лично се зарадвах оня ден, когато се записваха новоприетите студенти. Родители и дъщеря, цигани, суетяха се около подаването на документи - това е пътя според мен. А, гетата трябва да бъдат съборени и забранени, пречат на интеграцията и възпитават средновековен начин на живот.
- Dark Angel
имах 2 приятелки навремето
циганки
мислеха ме и и мен за циганка като вървях с тях, отвреме на време и при тях се раждат такива бели и рижави
ожениха ги като бяха на 13
миналото лято срещнах едната
продаваше боровинки
с едно мъненко дете на гърба и
внучета има вече
тя ме позна
стана ми толкова хубаво
ех...

циганки
мислеха ме и и мен за циганка като вървях с тях, отвреме на време и при тях се раждат такива бели и рижави
ожениха ги като бяха на 13
миналото лято срещнах едната
продаваше боровинки
с едно мъненко дете на гърба и
внучета има вече
тя ме позна
стана ми толкова хубаво
ех...
- Dark Angel
криле на вятърна мелница е животаSemiramis написа:роди ме мамо с късмет ....
циганска магия ...
не знаеш къде ще си утре
а циганската магия е магия....
И аз така се радвам като видя циганче на градина. В групите на децата има по едно - едно момченце при Вяра и момиченце при Миро.БоЕВ написа:
Не те разбрах твърде добри!
Аз лично се зарадвах оня ден, когато се записваха новоприетите студенти. Родители и дъщеря, цигани, суетяха се около подаването на документи - това е пътя според мен. А, гетата трябва да бъдат съборени и забранени, пречат на интеграцията и възпитават средновековен начин на живот.
Беше много смешно, защото още преди да знам, че е циганче, Мирко беше влюбен в Илианка и много ми говореше за нея, обясняваше ми как имала черно лице, защото била много в пустинята.... И аз един ден викам на мъжа ми - абе Илианка де не е циганче случайно, ей така на майтап му викам. И връща се един ден мъжа ми от родителска среща и ми казва - не знам за Илианка, но баба й е циганка.
- Dark Angel
това като моя мъж да го е казалvyara написа:..... И връща се един ден мъжа ми от родителска среща и ми казва - не знам за Илианка, но баба й е циганка.Та така.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Преди години ме пратиха да правя репортаж в едно сиропиталище.
Взех черно-бяла лента - нарочно.
Имаше едно дете - сигурно 8-9 годишно. С големи красиви очи и дълги мигли.
Седеше върху окъсаното одеало в полутъмната си стая /прозорците не бяха мити сигурно от години,
а и декемврийският ден беше навъсен/.
Стената зад детето бе олющена и мухлясала.
Снимката - красива главица с големи светещи очи в цялата тази мрачнилка.
Не я публикуваха - много страшна им се видя на редакторите. Липсвал оптимизмът на новото време:shocked:.
Взех черно-бяла лента - нарочно.
Имаше едно дете - сигурно 8-9 годишно. С големи красиви очи и дълги мигли.
Седеше върху окъсаното одеало в полутъмната си стая /прозорците не бяха мити сигурно от години,
а и декемврийският ден беше навъсен/.
Стената зад детето бе олющена и мухлясала.
Снимката - красива главица с големи светещи очи в цялата тази мрачнилка.
Не я публикуваха - много страшна им се видя на редакторите. Липсвал оптимизмът на новото време:shocked:.
Много странно определение - "каста"...БоЕВ написа: Остана им към днешната дата територията обитавана от най-презряната каста - просия, кражби и проституция.
Както и да е. Оправят се нещата, ама с много работа и иска време.
Като казвам време - имам предвид да минат 2-3 поколения и с тях нон стоп да се работи - семейно планиране, нужда да се ходи на училище, подпомагане и финансово ако трябва. Аз съм виждала резултати от такава работа. Ама трябва упорство. Това е.
И на нас ни трябват поколения още да станем хора.
Миналата седмица бях на Белмекен.
Ми освинено, освинено, освинено. На 2000 метра.
Пластмасови бутилки, пликчета, кво ли не...
Цели торби хвърлени в гората.
Ми свине сме си и това е.
- Глас в пустиня
Може би родов клан е по-точно, но в момента само каста ми беше в главата.pocti_bezobidna написа:
Много странно определение - "каста"...
- Глас в пустиня
Бавно, но сигурно обществото ни узрява. Неща които сме дискутирали преди 7/8 години леко-полеко идват на дневен ред.Глас в пустиня написа:...
А, гетата трябва да бъдат съборени и забранени, пречат на интеграцията и възпитават средновековен начин на живот.
А може би съм пророк?
Линк>>>СРИНЕТЕ ГЕТАТА! >>>
Сриването на гетата е само една от мерките. И ако остане само до там ще се стигне до ново гето на ново място. Равенство пред закона трябва. И прилагането му еднакво за всичкил Работеща съдебна система, според мен, е първото условие за да тръгнат да се променят нещата...Глас в пустиня написа:Бавно, но сигурно обществото ни узрява. Неща които сме дискутирали преди 7/8 години леко-полеко идват на дневен ред.Глас в пустиня написа:...
А, гетата трябва да бъдат съборени и забранени, пречат на интеграцията и възпитават средновековен начин на живот.
А може би съм пророк?
Линк>>>СРИНЕТЕ ГЕТАТА! >>>