Любовта е крайност, лудост, гранично състояние... Си и не си. Ясно ти е и не ти е...esti написа: И двете говорите за крайности.
Или може би поезия...
Другото е обич, уважение, майчинска любов
А пък аз мисля, че точно майчинската любов е крайност, лудост и гранично състояние.4avdar4e написа:Любовта е крайност, лудост, гранично състояние... Си и не си. Ясно ти е и не ти е...esti написа: И двете говорите за крайности.
Или може би поезия...
Другото е обич, уважение, майчинска любов
Заради децата си човек е способен на лудости и безумия според мен.Dark Angel написа:Ести, не съм много съгласна за майчината любов.....
никаква лудост и безумие не виждам в нея ......
Заради децата си една майка/баща трябва е нормален, спокоен, благ и мъдър... Другото е ... друго.esti написа: Заради децата си човек е способен на лудости и безумия според мен.
Но на една майка наистина, каквото и да направи за детето си (добро имам предвид) не и се струва лудост - в този сми си права.
Нали разбираш, че говоря за реакции при форсмажор.4avdar4e написа:
Заради децата си една майка/баща трябва е нормален, спокоен, благ и мъдър... Другото е ... друго.
ох, Ести, мен ли баш питаш.... Да, изглежда ми, за мен двете състояния спокойно могат да съжителстват, е, не мирно и тихо...esti написа: Нали разбираш, че говоря за реакции при форсмажор.
Не знам, аз първо любовта към детето слагам - за него бих се лишила от "другата" любов.
Това изглежда ли, като лудост и гранично състояние?
правилно Ести...esti написа:Нали разбираш, че говоря за реакции при форсмажор.4avdar4e написа:
Заради децата си една майка/баща трябва е нормален, спокоен, благ и мъдър... Другото е ... друго.
Не знам, аз първо любовта към детето слагам - за него бих се лишила от "другата" любов.
Това изглежда ли, като лудост и гранично състояние?
Е.[unknown] написа:Не случайно това е любимият въпрос на хора стигнали до пълно откровение след няколко чашки/ бутилки алкохол.
И как да не е. Нима не се свежда всичко до това и нима уважението не е в основата на човешките взаимоотношения? ...
Има хора достойни за уважение, има и такива, които са недостойни.Мнемозина написа:
Е.
Или - тъй като от форума ти е дошла таз мисъл - поне би трябвало да бъде.
Нещо и за самоуважение ставаше дума в темата, та: според мен без уважение към другите самоуважението не е истинско.

Ей, че лапидарно го рече![unknown] написа:Има хора достойни за уважение, има и такива, които са недостойни.Мнемозина написа:
Е.
Или - тъй като от форума ти е дошла таз мисъл - поне би трябвало да бъде.
Нещо и за самоуважение ставаше дума в темата, та: според мен без уважение към другите самоуважението не е истинско.
Е? Е- тва е!
Кратко, изразително, ясно и безапелационно.Капинчо написа:Како, кво е "лапидарно"? Мога ли да го ползвам в моя речник?:winkw:Мнемозина написа:
Ей, че лапидарно го рече!
Аре, холан. Некой са си откровенни простаци. И само простотии ръсят. И колкото и да се прикриват, простащината им винаги лъсва.Мнемозина написа: Ей, че лапидарно го рече!
У всеки има какво да бъде уважавано.
Е тва е.

Наистина у всеки има, какво да се уважава - както и обратното.[unknown] написа:Аре, холан. Некой са си откровенни простаци. И само простотии ръсят. И колкото и да се прикриват, простащината им винаги лъсва.Мнемозина написа: Ей, че лапидарно го рече!
Е тва е.
У всеки имало кво да се уважава. Ха-ха... Не на мен тия.
Добре. Щом намирате кво да уважавате в боклуците- давайте, така да бъде. Само мен не ме вкарвайте в тая помия. Аз с боклуци не искам да си имам нищо общо.esti написа:Наистина у всеки има, какво да се уважава - както и обратното.[unknown] написа:Аре, холан. Некой са си откровенни простаци. И само простотии ръсят. И колкото и да се прикриват, простащината им винаги лъсва.Мнемозина написа: Ей, че лапидарно го рече!
Е тва е.
Важното е кое ще надделее.
Дали качествата достойни за уважение могат да компенсират тези, които не са.
Доки, аз също не съм чак толкова човеколюбива.

Как ще приемате конвенция двамата с Ести, бре?!!Капинчо написа:
Ести, хайде да приемем една конвенция. Като казвате "всеки", имате предвид средностатистически нормалните хора, или да речем 90, хайде 99% от всичките хора. Моля те, не ми казвай, че под "всеки" разбираш ВСЕКИ. Моля те!:-)

И аз мисля като Ести - всеки, буквално. Дори в много от случаите балансът да е отрицателен, винаги има по нещо ценно.Капинчо написа:Ести, хайде да приемем една конвенция. Като казвате "всеки", имате предвид средностатистически нормалните хора, или да речем 90, хайде 99% от всичките хора. Моля те, не ми казвай, че под "всеки" разбираш ВСЕКИ. Моля те!:-)esti написа: Наистина у всеки има, какво да се уважава - както и обратното.
Важното е кое ще надделее.
Дали качествата достойни за уважение могат да компенсират тези, които не са.
Доки, аз също не съм чак толкова човеколюбива.
Така ме мързи да споря сега...[unknown] написа:Аре, холан. Некой са си откровенни простаци. И само простотии ръсят. И колкото и да се прикриват, простащината им винаги лъсва.Мнемозина написа: Ей, че лапидарно го рече!
Е тва е.
Горе-долу.Капинчо написа:Справка Капинчо. Лапидарно Незнайни!:lol:[unknown] написа:Аре, холан. Некой са си откровенни простаци. И само простотии ръсят. И колкото и да се прикриват, простащината им винаги лъсва.Мнемозина написа: Ей, че лапидарно го рече!
Е тва е.
ПП Мнемо, добре ли се справих? В понеделник ще шашна подчинените. Бас ловя, че никой не я е чувал тая дума.
Нещо ме не четеш внимателно,Капинчо написа:
Добре бе Амарантичке, има хора на по 17-18 години, измъчвали и заклали възрастна жена за примерно 70 лв. Можеш ли да ме подсетиш, кое точно у тях е за уважение.
Ми, като те мързи да спориш, що спориш, а?Мнемозина написа:
Така ме мързи да споря сега...

От уважение, естествено.[unknown] написа:Ми, като те мързи да спориш, що спориш, а?Мнемозина написа:
Наздраве тогава!Мнемозина написа:От уважение, естествено.[unknown] написа:Ми, като те мързи да спориш, що спориш, а?Мнемозина написа:

Не знам, и на мен тази материя ми е сложна,Капинчо написа:
Добре, още едно усилие, щот тауважавам и се отказвам.
Говорим за двама цигани, които са походили година-две на училище, през останалото време са крали, каквото са могли, били са се в махалата, дишали са лепило и са се напивали. Решават да изкарат лесни пари, нахълтват при бабата, режат я с ножа да каже къде са парите, дори и след като им е казала, после я дозаколват и отиват да се веселят. Та?
Наздраве![unknown] написа:Наздраве тогава!Мнемозина написа:
От уважение, естествено.![]()
![]()
А, видиш ли?!! Иначе ще вземем да си казваме некви неща, дето хем нема нужда, хем не искаме да си ги казваме.Мнемозина написа:Наздраве![unknown] написа:Наздраве тогава!Мнемозина написа:
От уважение, естествено.![]()
![]()
Добрата стара форумна традиция за приключване на спорове.
Бях я позабравила.

Е то ти си ги каза още в началото на спора.[unknown] написа: А, видиш ли?!! Иначе ще вземем да си казваме некви неща, дето хем нема нужда, хем не искаме да си ги казваме.
Ама по принцип това си е проблем -[unknown] написа:
А, видиш ли?!! Иначе ще вземем да си казваме некви неща, дето хем нема нужда, хем не искаме да си ги казваме.
Ми, ако се уважаваме- нема проблем. Проблем е с тези, с които не се уважаваме.Амаранта написа:Ама по принцип това си е проблем -[unknown] написа:
А, видиш ли?!! Иначе ще вземем да си казваме некви неща, дето хем нема нужда, хем не искаме да си ги казваме.
как да се държим с хора, които имат различно от нашето мнение, пък иначе се уважаваме (уж).