Работа, жилище - горе-долу осигурени, в София сме в същото положение.
Ще се радвам да прочета всякакви мнения.
Не сме им казали още,esti написа:
А децата повечето предпочитат навалицата и динамиката на големите градове, но твоите може да не са от тях.
Те какво мислят по въпроса?
Аз бих отишъл.Амаранта написа:Не сме им казали още,esti написа:
А децата повечето предпочитат навалицата и динамиката на големите градове, но твоите може да не са от тях.
Те какво мислят по въпроса?
но предполагаме, че веднага ще се съгласят - имат си приятелчета там, природата много им харесва и т.н.
Това е решение, което трябва да вземем без тях.
И ние така.Амаранта написа: ако не бяха те, бихме заминали веднага.
Въпросът ти хич не е лек...Амаранта написа:Чудя се как е, защото имаме предложение да се преместим в едно малко градче в Балкана.
Работа, жилище - горе-долу осигурени, в София сме в същото положение.Не знам как ще се отрази на децата и на техните възможности за напред, ако не бяха те, бихме заминали веднага.
Да бе, така е, човек винаги може да започне отначало. Аз поне съм го правила 5-6пъти.vyara написа: И ние така.
Вместо да разсъждаваш какво би било добре за децата (щото можеш да си мислиш, че е по-добре за тях в голям град, ама да не е така със сигурност), по-добре направи каквото си убедена, че е по-хубаво за живеене по принцип. Пък и винаги можете да се преместите пак.
purvo se deistva,posle se misli.Амаранта написа:Да бе, така е, човек винаги може да започне отначало. Аз поне съм го правила 5-6пъти.vyara написа: И ние така.
Вместо да разсъждаваш какво би било добре за децата (щото можеш да си мислиш, че е по-добре за тях в голям град, ама да не е така със сигурност), по-добре направи каквото си убедена, че е по-хубаво за живеене по принцип. Пък и винаги можете да се преместите пак.
За децата, това, в което съм сигурна е, че ще се оттърват от алергиите си, и като цяло, предполагам, здравето им ще укрепне.
Ох, абе има моменти, в които човек трябва да действа смело и безотговорно,
пък после пак ще обсъждаме въпроса, дали съжаляваме за нещо.
Ами значи, местим се.doktorka написа:
purvo se deistva,posle se misli.
purvoto hrumvane e naj-vqrno.
Витоша е най-хубавото на София4avdar4e написа:А представяш ли си какво ни е на нас като се качим на Витоша?? Чист, въздух, пфу, гадост, боли глава, искам си смогаааStranniche написа: Когато се връщам, първите дни дишам трудно. Докато свикна с коктейла във въздуха.
категорично за малкия град,макар че зависи кой деЩе се радвам да прочета всякакви мнения.
Хм, в Бояна, Драгалевци и Симеоново също има приятни местенца,Stranniche написа:Витоша е най-хубавото на София4avdar4e написа:А представяш ли си какво ни е на нас като се качим на Витоша?? Чист, въздух, пфу, гадост, боли глава, искам си смогаааStranniche написа: Когато се връщам, първите дни дишам трудно. Докато свикна с коктейла във въздуха.. Само че не можеш да живееш там. Ако не си хижар. Или мутра да изсечеш дърветата и да си построиш нещо.
Зле ще се отрази. За образованието изписахме пет страници тука- образованието ни е под нулата по принцип, а в малките градове ще бъде най- зле. За кино и театър сама знаеш. В Германия може да е страхотно да живееш в провинцията, но тук малък град значи село. Нищо лошо не искам да кажа за провинцията, но тая тенденция за преселване в големите градове значи нещо. Стойте си в СофияАмаранта написа:Чудя се как е, защото имаме предложение да се преместим в едно малко градче в Балкана.
Работа, жилище - горе-долу осигурени, в София сме в същото положение.Не знам как ще се отрази на децата и на техните възможности за напред, ако не бяха те, бихме заминали веднага.
От няколко години насам ми де върти в главата идеята, че искам да живея в малък град. Миналото лято със синчо бяхме на почивка в Трявна - на него много му хареса там. И сега като си изокам, че искам да се махна и той ми казва да се преместим в Трявна. Питам го "А училище?" пък той ми казва "Ми то в Трявна не може да няма училища. Пък има и Интернет..."Амаранта написа:Чудя се как е, защото имаме предложение да се преместим в едно малко градче в Балкана.
Всъщност и двете теза имат своите вярности и невярности.БоЕВ написа:Аз пък смятам че боклукът и утайката са в СФ, включително и образованието.
Питай Куйда що завърши в Св а не УНСС да речем.
Айде холан, некой говарят със зъдните си части.
коментираме принципноБоЕВ написа:Аз пък смятам че боклукът и утайката са в СФ, включително и образованието.
Остава да обобщим, че в провинцията хората попадат случайно, а в София - нарочно.Quid написа:тва е
иначе завърших в свищов по случайност. така се стекоха нещата и едва ли е показателно това
Е ти не разбра ли - каза се в прав текст:holi_day написа: Само че отде наистина се взимат, та има хора, които живеят и в прованс.
Чалга като поведение, много алкохол- масово, философия от сорта мое да умрем, ама няма да им работим за 100 лева, ниска култура, това е масата в селата и градчетата селски тип.
Не си прав. Описаното от теб важи и за 99% от обитателите на Сф, ВН, ПД и др.Green Light написа:Не си прав, но ако е само образованието, с мед да я намажеш нашата провинция. Не е само до образование. Чалга като поведение, много алкохол- масово, философия от сорта мое да умрем, ама няма да им работим за 100 лева, ниска култура, това е масата в селата и градчетата селски тип. Също така не знам защо смятате че престъпноста е ниска? Няма полицаи, престъпници обаче си има точно толкова колкото и другаде. Амаранта сигурно отива на работа в частна фирма, там трябва да има очи и на гърба за да се опази от кражби. Един мой братовчед се опита да направи бизнес в Болярово- Ямболско, ми отказва се човека, крадат го. Един друг мой роднина е ДжиПи в богато село до Сунгурларе, много хора, голяма практика, здрави кинти. Той тази година изпрати жена си и дъщеря си "в цивилизацията", просто за да имат нормална среда. Той самия също се маха от там.
София е много мръсна, това и е проблема. Разбирам тези, които искат да се махнат оттук, мен самия ме убива тази мръсотия, но малък град в провинцията не е изход. Според мен.
Не бързай да се обиждаш.
Така е, баланс няма и не може да има.Quid написа:коментираме принципноБоЕВ написа:Аз пък смятам че боклукът и утайката са в СФ, включително и образованието.
от гледна точка на упражнявани професии и възможности за разстеж
и това е така и е норнално големите градове да са тъпкани и с боклук
не бива да минаваме у крайности
и най чистата норвегия с най чиатия с град има 7-8000 наркомани на хероин
тва е
иначе завърших в свищов по случайност. така се стекоха нещата и едва ли е показателно това
Въпрос на предпочитание и личен избор.Set написа:Всъщност и двете теза имат своите вярности и невярности.БоЕВ написа:Аз пък смятам че боклукът и утайката са в СФ, включително и образованието.
Знам как се мъчат деца от малки градове в квартири и по общежития, за да завършат образование. По-добре си е в къщи да живеят.
става дума за малки градове и големи градове и различните възможности които се даватholi_day написа:Остава да обобщим, че в провинцията хората попадат случайно, а в София - нарочно.Quid написа:тва е
иначе завърших в свищов по случайност. така се стекоха нещата и едва ли е показателно това:lol:
Само че отде наистина се взимат, та има хора, които живеят и в прованс.
БоЕВ написа:същото е и с тва човек да живее у бг или в някоя великанска държаваQuid написа:коментираме принципноБоЕВ написа:Аз пък смятам че боклукът и утайката са в СФ, включително и образованието.
от гледна точка на упражнявани професии и възможности за разстеж
и това е така и е норнално големите градове да са тъпкани и с боклук
не бива да минаваме у крайности
и най чистата норвегия с най чиатия с град има 7-8000 наркомани на хероин
тва е
като възможности които се откриват нещата са различни
но не е водещото и професията
понякога хората я сменят с друга и така
Така е, баланс няма и не може да има.
ОК. Може би приемам нещата твърде лично, но като се замисля и аз не бих отишъл да живея в П Тръмбеш или пък Павликени.Green Light написа:Да, правилно, не искам скандали, аман! Извинявам се на всеки, който приема нещата лично. Боев, чалгата като поведение не е присъща на хора като теб, в никакъв случай не те визирам тебе! Принципно говориме, изобщо, като цяло.
И още- няма да съм аз тоя, който ще отрече, че в София простотията е много