Обществото е интересен организъм
- Dark Angel
Обществото е интересен организъм
едно разслоение тече и ми е интересно кога ще стане сравнително стабилна стурктурата на обществото
ние, 30-40 сме вече в миналото
интересно ми е къде ще стъпят нашите деца
ние, 30-40 сме вече в миналото
интересно ми е къде ще стъпят нашите деца
Разслоението не е по поколения.
Или ако е по това, то нищо не се е променило от сътворението на света и няма и шансове да се стабилизира структурата. Винаги родителите ще са на едно място, а децата на друго.
Макар че наистина разстоянието между нас и следващите поколения е по-голямо сякаш. Но е имало и други такива моменти в историята.
Или ако е по това, то нищо не се е променило от сътворението на света и няма и шансове да се стабилизира структурата. Винаги родителите ще са на едно място, а децата на друго.
Макар че наистина разстоянието между нас и следващите поколения е по-голямо сякаш. Но е имало и други такива моменти в историята.
Panta rhei...
Мисля си, че е само привидно.. Големите разделечавания, разкъсванията между поколенията идват при големи катаклизми (така ни говори .. историята, не звездитеМнемозина написа: Макар че наистина разстоянието между нас и следващите поколения е по-голямо сякаш. Но е имало и други такива моменти в историята.
Да, напълно възможно е и само на нас така да ни изглежда. Или пък само на мен дори.4avdar4e написа:Мисля си, че е само привидно.. Големите разделечавания, разкъсванията между поколенията идват при големи катаклизми (така ни говори .. историята, не звездитеМнемозина написа: Макар че наистина разстоянието между нас и следващите поколения е по-голямо сякаш. Но е имало и други такива моменти в историята.). А сега, като цяло, разбира се, няма трусове, има много бърз поток информация, но все пак..
И все пак... Видими трусове няма, но граница има.
Хм.
Може да се побистри тоз въпроЗ, но сега ме мързи.
Panta rhei...
Ма че то аз изобщо не споря, ъф коурс, че има граница..Мнемозина написа: Да, напълно възможно е и само на нас така да ни изглежда. Или пък само на мен дори.
И все пак... Видими трусове няма, но граница има.
Хм.
Може да се побистри тоз въпроЗ, но сега ме мързи.
Аз само се опитах да доразвия мисълта ти, но леко ме болят раменете и ръцете, щото разнасях една раница учебници, които един с един не си приличат, а трябваше да им купим подвръзвачки
О, честит ти първокласник, пропуснах!4avdar4e написа: Ма че то аз изобщо не споря, ъф коурс, че има граница..
Аз само се опитах да доразвия мисълта ти, но леко ме болят раменете и ръцете, щото разнасях една раница учебници, които един с един не си приличат, а трябваше да им купим подвръзвачки, плюс 10 кила младеж плюс чадър
Ерго, мързи ме да пиша ...
Само шестици да ти носи, и (без)примерно поведение!
Аз учебниците ще ги разнасям утре.
Panta rhei...
Благодаря! Ще го видим от утре като ги юрнат..Мнемозина написа: О, честит ти първокласник, пропуснах!
Само шестици да ти носи, и (без)примерно поведение!
Аз учебниците ще ги разнасям утре.
Оф, то съвсем офтопик стана, ама въведоха ли (все пак) пак оценките за поведение?? Че някои хора твърде много се вълнуват от този въпрос
Май още не, но ще. Другарят Вълчев си е поставил за цел.4avdar4e написа: Благодаря! Ще го видим от утре като ги юрнат..
Оф, то съвсем офтопик стана, ама въведоха ли (все пак) пак оценките за поведение?? Че някои хора твърде много се вълнуват от този въпрос
Не е офтопик, нали за поколения си говорим.
Panta rhei...
- Dark Angel
разслоението в обществото - класите мили хора. класите....
това между поколенията си съществува от как свят светува
класовата диференциация ще раздели роднини, приятели, съученици
и в последните няколко години ми се струва, че процеса се засилва
вероятно ще стане съвсем видим и ще влезе в последната си фаза като ни удари криза \или като не подържи криза известно време\
вероятно ще стане съвсем видим и ще влезе в последната си фаза като ни удари криза \или като не подържи криза известно време\
- Dark Angel
- Глас в пустиня
Няма класи вече Дарки, няма.Dark Angel написа:разслоението в обществото - класите мили хора. класите....
Делението е на съвсем други признаци.
Класите са отживелица.
- Dark Angel
- Dark Angel
Ами не знам - родителите наистина са много различни, но децата ми изглеждат еднакви - живи, будни, любопитни...Dark Angel написа:
не, това ми хрумва последните години на 15-ти септември
като обществото е сравнително устойчиво като разделение вероятно няма да се чудиш какво означава "социална среда" за точно твойте деца....
мисли споделям, нищщщщщо лично
Близо до нас има едно частно училище - там определено са много по-луксозно облечени, и с по-скъпи раници и телефони. Може би тяхното бъдеще е по-светло.
- Dark Angel
децата са прекрасни във всяка една точка на планетатаАмаранта написа: Ами не знам - родителите наистина са много различни, но децата ми изглеждат еднакви - живи, будни, любопитни...
Близо до нас има едно частно училище - там определено са много по-луксозно облечени, и с по-скъпи раници и телефони. Може би тяхното бъдеще е по-светло.В същото време, прочутият Американски колеж в София, всяка година прави нещо като "обмен" на ученици с русенската МГ. Мои познати, които учителстват там (в Русе), са изумени от ниското ниво на подготовка на тамошните ученици по всички предмети.
Кои обаче ще се реализират по-добре, само Господ знае.
и са еднакви навсякъде
луксозното облекло и т.н. са ми тотално безинетресни
щастлива съм че и на децата са им безинтересни
направо се кефя на мах че не им дреме за такива неща
кои ще се реализират по-добре?
вероятно които вярват
и имат сили да се борят
които не ввъзприемат парите като цел, а като средство
които владеят себе си повече от другите
всичко останало ще потъне......
а сина ни не иска да учи нито в Американския колеж, нито в Америка - казва че Америка бая е олекнала от къмто образование последните години и няма смисъл.
Стара Европа за момента е по-добра
Ще кажа дежурната си фразаDark Angel написа: а сина ни не иска да учи нито в Американския колеж, нито в Америка - казва че Америка бая е олекнала от къмто образование последните години и няма смисъл.
Стара Европа за момента е по-добра
- Dark Angel
финансовите причини за едно или друго решение са ми тотално безинтересни4avdar4e написа: Ще кажа дежурната си фразаЗависи. Това, което младежът иска да учи и да работи, си е най-развито по Щатско. Поне в момента.. По стечение на обстоятелствата близко до една любима кака е и най-добрият университет с такава насоченост ... Аз за кво си я защитавам, мислите, с користни цели
като чуя "най-добрият..." "най-добрата" и веднага ми иде да запитам "Според кого?"
Зависи нали
pri koeto vednaga se otgovarqDark Angel написа:финансовите причини за едно или друго решение са ми тотално безинтересни4avdar4e написа: Ще кажа дежурната си фразаЗависи. Това, което младежът иска да учи и да работи, си е най-развито по Щатско. Поне в момента.. По стечение на обстоятелствата близко до една любима кака е и най-добрият университет с такава насоченост ... Аз за кво си я защитавам, мислите, с користни цели
като чуя "най-добрият..." "най-добрата" и веднага ми иде да запитам "Според кого?"
Зависи нали
"spored men"..
Не става въпрос за финансови причини, университетът е публичен.Dark Angel написа: финансовите причини за едно или друго решение са ми тотално безинтересни
Зависи нали
Не се заяждай сега, знаеш, че има класации по най-различни критерии, не ми се изброяват, знаеш ..., включително и по успелите завършили
- Dark Angel
ееее, ти пък4avdar4e написа: Не става въпрос за финансови причини, университетът е публичен.
Не се заяждай сега, знаеш, че има класации по най-различни критерии, не ми се изброяват, знаеш ..., включително и по успелите завършили
нещо си в лошо настроение явно
не се заяждам, като видях какви озъбени човечета си ми наредила и си викам я гледай Чавдарче каква е лошава днеска
Напротив!!! Бързам (пиша в нещо като обедна почивка..) и така ако е прозвучало, сориDark Angel написа: ееее, ти пък
нещо си в лошо настроение явно
не се заяждам, като видях какви озъбени човечета си ми наредила и си викам я гледай Чавдарче каква е лошава днеска
- Dark Angel
така прозвуча....4avdar4e написа: Напротив!!! Бързам (пиша в нещо като обедна почивка..) и така ако е прозвучало, сориПросто, както обикновено, като правило, исках да кажа, че има гледни точки и гледни точки (чакай да се просна на пода сега
:rotfl24:)
ма нищо де
няма правила.......
ПП/ не Ви ли е неудобно все на тоя под да седите проснати?
или си има причина все да лежите с докторка