Сърдя се!
Сърдя се!
Това и това не ми харесва/обижда/разстройва/тормози и т.н.
Някога някой казвал ли ви го е така, направо?
Или в повечето случаи са чакали да се досетите, че нещо не е наред, като ви го показват с поведението си.
То човек не винаги може да се усети, че греши някъде....
Какво предпочитате - да ви кажат или да ви покажат?
Или в повечето случаи са чакали да се досетите, че нещо не е наред, като ви го показват с поведението си.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: Сърдя се!
Да ми кажатesti написа:Това и това не ми харесва/обижда/разстройва/тормози и т.н.
Ти на какво се сърдиш, душо:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Stranniche
- Обратна връзка:
Сърденето се показва - най-демонстративно. И е свързано с неговоренето.
Един вид - сам си си виновен, сещай се.
Детски подход, като се нацупи малкото и все някой ще се намери да го утеши и погали по главичката.
Какво предпочитам ли? Да се каже направо - виж какво, това, което правиш или казваш ме кара да се чувствам еди как си, не ми е приятно, не може ли иначе и т.н.
Детски подход, като се нацупи малкото и все някой ще се намери да го утеши и погали по главичката.
Какво предпочитам ли? Да се каже направо - виж какво, това, което правиш или казваш ме кара да се чувствам еди как си, не ми е приятно, не може ли иначе и т.н.
Не се сърдя бе, но все ме гризкат мисли, че има хора, които съм засегнала, обидила, наранила, а не ми казват.frisky lioness написа: Ти на какво се сърдиш, душо:winkw:
Абе, не си ли се замисляла пък, че каквото и да кажеш или направиш, сред околните винаги ще има хора, които ще те разберат и такива, които няма да те разберат? Или пък още по-зле - всеки ще те преценява от личната си камбанария, както и става.esti написа:Не се сърдя бе, но все ме гризкат мисли, че има хора, които съм засегнала, обидила, наранила, а не ми казват.frisky lioness написа: Ти на какво се сърдиш, душо:winkw:
Ако околните са ми близки и държа на тях някак не мога съвсем философски да подходя.vyara написа: Абе, не си ли се замисляла пък, че каквото и да кажеш или направиш, сред околните винаги ще има хора, които ще те разберат и такива, които няма да те разберат? Или пък още по-зле - всеки ще те преценява от личната си камбанария, както и става.
Защо да е измислена, да не сме безгрешни?vyara написа:Знаеш ли какво става - оставаш си манипулиран, ако не отхвърлиш измислената "вина", ето това става.esti написа: И какво става тогава?
Лично аз не страдам от манията винаги и на всяка цена да отхвърлям вината си, защото това е вредно за психиката.
Предпочитам да я видя в очите и да я поправя. Ако е възможно.
Характер, който не е узрял. Ама ти му береш киселите плодове в зависимост от това колко ти е близък. Иначе какво, Ести?! Ако всеки път се обясняваш и оправдаваш за нещо, което не си и помисляла (да нараниш, обидиш и пр.), ще трябва да го правиш пак и пак, а човекът отсреща няма да порасне. Така се получава, от опит го знам.esti написа: А дали винаги става дума за подход - понякога си е просто характер...
И няма за цел "погалване по главичката"
Тогава е трудно...
Хаха, и аз съм от тези, дето предпочитат да им се казва директно.esti написа:А те дали казват директно...Stranniche написа:Повечето от отговорите ще бъдат: "Предпочитам да ми кажат директно!"
Сигурна съм.
А дали казвам...
но съм казвала, да,
и обикновено резултатът е, че на мен ми се разсърдват, щото не съм имала "право" да имам подобни мисли и чувства и т.н., абе въобще - пълна каша става. Когато ми кажат на мен е съвсем друго, защото аз съм зряла и уравновесена.
На мен ли го казваш - с години я ядох тази попара.vyara написа: Характер, който не е узрял. Ама ти му береш киселите плодове в зависимост от това колко ти е близък. Иначе какво, Ести?! Ако всеки път се обясняваш и оправдаваш за нещо, което не си и помисляла (да нараниш, обидиш и пр.), ще трябва да го правиш пак и пак, а човекът отсреща няма да порасне. Така се получава, от опит го знам.
Но това все пак е крайност някаква...
С две думи да си правим пас и да чакаме, а то каквото има ще си се покаже само.Амаранта написа:
Хаха, и аз съм от тези, дето предпочитат да им се казва директно.
А дали казвам...май отдавна на никого не съм се сърдила,
но съм казвала, да,
и обикновено резултатът е, че на мен ми се разсърдват, щото не съм имала "право" да имам подобни мисли и чувства и т.н., абе въобще - пълна каша става. Когато ми кажат на мен е съвсем друго, защото аз съм зряла и уравновесена.
Все нещо трябва да се чака мамка му....
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Като че ме забрави тази сутрин ли, а:blum::winkw:esti написа:Не се сърдя бе, но все ме гризкат мисли, че има хора, които съм засегнала, обидила, наранила, а не ми казват.frisky lioness написа: Ти на какво се сърдиш, душо:winkw:
Как можа:mad:
Оууубаче, понеже, защото съм страшно, чак неприлично благородна и ...
ти прощавам
най-великодушно:-)

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
imash dve vuzmojnosti...esti написа:Такъв тип характер.vyara написа:Кое е крайност, че се е трупало с години ли?esti написа: На мен ли го казваш - с години я ядох тази попара.
Но това все пак е крайност някаква...
А трупането и влаченето с години си е просто.....глупост.
Или истинската незрялост.
1. i ti se surdish...:winkw:kupon!
2. NE zabelqzvash ,che nqkoi se surdi.
shtom ne ti e kazal/a direktno ,che se surdi...az ne moga da otgatna i tolkova.
i kato ne obrushtash vnimanie na "srudnqta",tq si izgubva smisula.
Ми да, представи си, че не се бях сетила, дори и със закъснение, а ти си чакала точно моя поздрав с нетърпение....frisky lioness написа: Като че ме забрави тази сутрин ли, а:blum::winkw:
Как можа:mad:
Оууубаче, понеже, защото съм страшно, чак неприлично благородна и ...
ти прощавам
най-великодушно:-)
Ето ти казус - наранявам те, но ти не ми казваш.
Аз пък изобщо не стоплям.
И става една....
Добре, че има такава любов между нас и, че ти си толкова благородна.
И добре, че Чавето даде едно рамо и напомни.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Сестро, това да ми е проблемътesti написа: Ми да, представи си, че не се бях сетила, дори и със закъснение, а ти си чакала точно моя поздрав с нетърпение....
Ето ти казус - наранявам те, но ти не ми казваш.
Аз пък изобщо не стоплям.
И става една....
Добре, че има такава любов между нас и, че ти си толкова благородна.
И добре, че Чавето даде едно рамо и напомни.

Сега ще ти обясня всичко.esti написа:Това и това не ми харесва/обижда/разстройва/тормози и т.н.
Аз като се засегна от нещо, обикновено изчаквам да видя умишлено ли е било - и в повечето случаи се оказва, че не е. Ако не е било умишлено, нищо, спирам да съм засегната.
Пък ако е било нарочно, няма какво да казвам, то си е било с тази точно цел - да се разсърдя. И какво друго мога да направя, освен да оправдая очакванията и да се разсърдя?
А пък когато подозирам, че аз съм засегнала някого и това ме притеснява, просто питам.
Panta rhei...
Мнозина искат да се говори направо, но малцина го правят. 
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Marygold_vn
Още по-малко са тези, които могат да понесат да им се говори направо:-)[unknown] написа:Мнозина искат да се говори направо, но малцина го правят.
Silence must be heard...
Marygold_vn написа:Още по-малко са тези, които могат да понесат да им се говори направо:-)[unknown] написа:Мнозина искат да се говори направо, но малцина го правят.
Хъм..и тва е верно

- Stranniche
- Обратна връзка:
А, ей в това е цялата работа!Marygold_vn написа:Още по-малко са тези, които могат да понесат да им се говори направо:-)
От там идва всичко.
предпочитам да ми сипят едно ЧВ или синьо джони. И да ме запознаят най-сетне с подаръка ми за празникаesti написа:Това и това не ми харесва/обижда/разстройва/тормози и т.н.
Тези дни мислех да и пиша писмо.
Особено, след като тя вече е контактувала с българоговорещ (виж Терминала, ако не си видял)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Nejimaki-dori
Приятелите ми го казват направо, може би защото и аз го правя. Е, вярно, че понякога е шокиращо, но предпочитам това, отколкото да се чудя какво е станало и защо някой ми се цупи. А пък с мъжете е много по-лесно да им се казва директно, така или иначе мислим в различни посоки, няма смисъл да се губи ценно време в чудене - ся той разбра ли защо не му говоря или не. Със сигурност не е разбрал.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Трябва да ти кажа, че и като говориш направо не винаги те разбират.[unknown] написа:Мнозина искат да се говори направо, но малцина го правят.
Panta rhei...
- Marygold_vn
Аха аха:-)Мнемозина написа:Трябва да ти кажа, че и като говориш направо не винаги те разбират.[unknown] написа:Мнозина искат да се говори направо, но малцина го правят.
Silence must be heard...
а някои не знаят какво говорятМнемозина написа:Трябва да ти кажа, че и като говориш направо не винаги те разбират.[unknown] написа:Мнозина искат да се говори направо, но малцина го правят.
други пък се опитват да говорят за да са интересни, но нищо не казват
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
И те ти казват "неееееее, как ти хрумна, няма такова нещо"Мнемозина написа:А пък когато подозирам, че аз съм засегнала някого и това ме притеснява, просто питам.
Ама ти мислиш и да си говорите?ELBI написа:
Особено, след като тя вече е контактувала с българоговорещ (виж Терминала, ако не си видял)
в повечето случаи обмислям всякакви варианти.esti написа:Ама ти мислиш и да си говорите?ELBI написа:
вероятно е комбинация от съвършенство и професионална деформация
Пък продължават да се цупят?esti написа:И те ти казват "неееееее, как ти хрумна, няма такова нещо"Мнемозина написа:А пък когато подозирам, че аз съм засегнала някого и това ме притеснява, просто питам.
Panta rhei...
А някой се мислят за голямата работа...Мнемозина написа:Трябва да ти кажа, че и като говориш направо не винаги те разбират.[unknown] написа:Мнозина искат да се говори направо, но малцина го правят.