На български бе Мнемо, пробвай да го кажеш на български.Мнемозина написа:Лог, бе, лог.БоЕВ написа:Серпентокво?:roll:Мнемозина написа: Серпентолог, да уточним.
От снощи само ме фрустрираш.
Шшшшт, да не събудим ...
- Глас в пустиня
И квооо, имаше ли хепиенд накрая,esti написа:Хахаха, спомних си навремето, нали имаше разни практики от у-ще - в заводи, фабрики, опитни полета и т.н.doktorka написа:
a az w Bollywood.
tehnite filmi sa po lubowni...
"slonut moj priqtel":rotfl24::rotfl24:
Та на една такава практика в трудовия колектив:lol: където бях прикрепена имаше един индиец.
Голям симпатяга, все усмихнат и много лесно се комуникираше с него.
Един ден идва при мен и с видно притеснение и чупене на пръсти ме помоли утре вечер да изляза с него, защото родата му от Индия пристигала, а той ги бил излъгал, че има приятелка тук.
Искаше да се представя за негово гадже.
Представяш ли си да се изтупам пред цялата индийска рода и да се правя, че сме гаджета.
Сюжет за Боливуд направо!
или само сълзи и песни?:lol:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- Stranniche
- Обратна връзка:
Това с идийската рода си е направо приключение!esti написа:Та на една такава практика в трудовия колектив:lol: където бях прикрепена имаше един индиец.
Голям симпатяга, все усмихнат и много лесно се комуникираше с него.
Един ден идва при мен и с видно притеснение и чупене на пръсти ме помоли утре вечер да изляза с него, защото родата му от Индия пристигала, а той ги бил излъгал, че има приятелка тук.
Искаше да се представя за негово гадже.
Представяш ли си да се изтупам пред цялата индийска рода и да се правя, че сме гаджета.
Сюжет за Боливуд направо!
Веднъж ми се случи да играя ролята на приятелка пред умиращ роднина на един колега.
Много се колебах, когато ме помолиха, но го направих.
Години след това като асистент и трябваше изнасям лекция пред студентите на тема "етическа дилема".
Дадох този случай като пример.
Последно промяна от Stranniche на 19.09.08, 09:51, променено общо 1 път.
Пропуснала съм приключение значи.Stranniche написа:
Това с идийската рода си е направо приключение!
Веднъж ми се случи да играя ролята на приятелка пред умиращ роднина на един колега.
Много се колебах, когато ме помолиха, но го направих.
Години след това като асистент и трябваше изнасям лекция пред студентите на тема "етическа дилема".
Дадох този случай като пример.
Признавам, че за момент се изкуших да попадна в среда, която обещаваше да е интересна и много различна от моята.
Но не посмях да рискувам - оня можеше да е всякакъв, не го познавах добре.
Поне щях да съм изучила кама сутра от извора, кво...Амаранта написа:Аха, и в един момент да се окажеш омъжена и с точка между очите.esti написа:
Признавам, че за момент се изкуших да попадна в среда, която обещаваше да е интересна и много различна от моята.
Но не посмях да рискувам - оня можеше да е всякакъв, не го познавах добре.
tuj s tochkata me razbi!vyara написа:Че лошо ли щеше да й е. Сигурно е бил заможен, щом е учил в чужбина, а и на ти с Кама сутра....Амаранта написа: Аха, и в един момент да се окажеш омъжена и с точка между очите.
p.s. imam edin gotin kolega indiec-hirurg..ma gotin...kato ot Bollywood.Auuuu...kuf e pich!
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Светът е пълан с мухльовци, затова мога да говоря само от мое име - не бих се отказал/изтрил нищо, та, ако ще и да горя на клада.vyara написа:Не от живота си, само от изводите за него. Нея.БоЕВ написа: Ми те повечето моливи са с гумичка отгоре.
Едвали ще се намери човек/мъж на земята, който с лека ръка ще "изтрие няколко страници от живата си".
Да си признае човек грешката не значи, че е мухльо. Иска се сила именно да си видиш грешките. Да се мислиш за безгрешен е изкуствено помпане на самочувствието. Ограничени сме всички в преценките си, най-малко поради факта, че никога не разполагаме с цялото количество информация.БоЕВ написа: Светът е пълан с мухльовци, затова мога да говоря само от мое име - не бих се отказал/изтрил нищо, та, ако ще и да горя на клада.
- Глас в пустиня
Точно затова е създадена "книгата" да събере горчивия опит на милиони мъже и на тая база да постави диагноза...ъ-ъ-ъ-ъ, такова, да съхрани знанието за тия прекрасни създания жените.vyara написа: Ограничени сме всички в преценките си, най-малко поради факта, че никога не разполагаме с цялото количество информация.
- Глас в пустиня
"Опитът" ще бъде класифициран, систематизиран, проучен, анализиран и на тая база ще се обосноват общовалидни изводи. И тогава, ех тогава, животът на милиони мъже ще стане по-хубав от песен.vyara написа:"Опит" наготово не е никакъв опит.БоЕВ написа: Точно затова е създадена "книгата" да събере горчивия опит на милиони мъже и на тая база да постави диагноза...ъ-ъ-ъ-ъ, такова, да съхрани знанието за тия прекрасни създания жените.
- Dark Angel
- Няма Бамби! Пет минути преди да го кажеш аз вече знам!!! *vyara написа:Да си признае човек грешката не значи, че е мухльо. Иска се сила именно да си видиш грешките. Да се мислиш за безгрешен е изкуствено помпане на самочувствието. Ограничени сме всички в преценките си, най-малко поради факта, че никога не разполагаме с цялото количество информация.БоЕВ написа: Светът е пълан с мухльовци, затова мога да говоря само от мое име - не бих се отказал/изтрил нищо, та, ако ще и да горя на клада.
* - дами канят
П.с. Корекция - Бамби (не е Яки)
Memento mori.
Ако говориш за разказа... - Те се познават от няколко часа и са около трийсетте. Но животът им вече се е обезсмислил и един вид свършил... щом няма да го прекарат заедно. Този един час е всичко, което имат и в него виждат всичко, което няма да имат. Никога. Не става въпрос за възрасти изобщо. А за време. За относително време.МЪЖжжж написа:За Любовта, възрасти нема.4avdar4e написа: Това е много хубаво, не го четете!
Вервайте ми!
- Stranniche
- Обратна връзка:
Няма противоречие.vyara написа:Ако говориш за разказа... - Те се познават от няколко часа и са около трийсетте. Но животът им вече се е обезсмислил и един вид свършил... щом няма да го прекарат заедно. Този един час е всичко, което имат и в него виждат всичко, което няма да имат. Никога. Не става въпрос за възрасти изобщо. А за време. За относително време.МЪЖжжж написа: За Любовта, възрасти нема.
Вервайте ми!
Всеки е намерил в разказа нещо различно.
За мен пък беше въпросът за съдбата и разминаването. И затова, дали има само един човек за всеки.
Хъм, пък за мен най-силното беше, че понякога животът в илюзия е по-реален от живота в реалносттаStranniche написа: Няма противоречие.
Всеки е намерил в разказа нещо различно.
За мен пък беше въпросът за съдбата и разминаването. И затова, дали има само един човек за всеки.
Но и това, което казвате ..
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Глас в пустиня
Илюзия са десетките изпити чаши с кафе в компанията на знойни, непознати хубавици, а истина е, че винаги се връщаш при съпругата си и ти трябват нови, и нови оправдания.Stranniche написа:Въобще какво е реалност и какво - илюзия.4avdar4e написа: Хъм, пък за мен най-силното беше, че понякога животът в илюзия е по-реален от живота в реалността![]()
Но и това, което казвате ..
С една дума, героят от разказа е комплексар.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Ей сега ще настанат едни спорове...БоЕВ написа: Илюзия са десетките изпити чаши с кафе в компанията на знойни, непознати хубавици, а истина е, че винаги се връщаш при съпругата си и ти трябват нови, и нови оправдания.
Изневеряващите мъже и жени в повечето случаи са комплексари. Противни са ми такива:bliak: .
Все пак разказът ми хареса как е написан.
Наистина, ако в края не се споменаваше, че има съпруга, щеше да е по-добре. Но такова е авторското решение.
Или връщането при съпругата е илюзия, а изпитите чаши кафе са истината...БоЕВ написа:
Илюзия са десетките изпити чаши с кафе в компанията на знойни, непознати хубавици, а истина е, че винаги се връщаш при съпругата си и ти трябват нови, и нови оправдания.
Гледни точки, колкото искаш.
Няма истина, няма илюзия....
- Marygold_vn
Stranniche написа:Ей сега ще настанат едни спорове...БоЕВ написа: Илюзия са десетките изпити чаши с кафе в компанията на знойни, непознати хубавици, а истина е, че винаги се връщаш при съпругата си и ти трябват нови, и нови оправдания.
Изневеряващите мъже и жени в повечето случаи са комплексари. Противни са ми такива:bliak: .
Все пак разказът ми хареса как е написан.
Наистина, ако в края не се споменаваше, че има съпруга, щеше да е по-добре. Но такова е авторското решение.
А изневярата спрямо собствената душа?
Silence must be heard...
Уф, толкова го коментирате тоя разказ, че ми се наложи да го прочетаАмаранта написа:Абе не знам, понякога, като се объркат нещата, ей така си остават - объркани.Marygold_vn написа:
За коя точно изневяра става дума? За изневярата спрямо другия?
Но не мисля, че има комплексари в разказа.
Каза тя, каза той, каза тя, каза той.....АААаааааааааааааааааа:mad: все едно тоя си е пил чая с Хемингуей.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Marygold_vn
4avdar4e написа:Тъй като за няколко дни няколко пъти ми се иска да го кажа, но се възпирам, сега ще го напиша: дрън-дрън..Marygold_vn написа:За коя точно изневяра става дума? За изневярата спрямо другия?
след известно време разбираш, че всичко е дрън-дрън:-)
Silence must be heard...
- Marygold_vn
И аз не мисля..Амаранта написа:Абе не знам, понякога, като се объркат нещата, ей така си остават - объркани.Marygold_vn написа:
За коя точно изневяра става дума? За изневярата спрямо другия?
Но не мисля, че има комплексари в разказа.
Освен това понякога думата изневяра ми се вижда изпразнена от съдържание...
Но когато това опре до самите нас е...много болезнено... в началото....
После всичко става дрън-дрън:-)
Silence must be heard...
Тамън се засилих да пиша (на теб при това!!), ти си го написалаMarygold_vn написа: И аз не мисля..
Освен това понякога думата изневяра ми се вижда изпразнена от съдържание...
Но когато това опре до самите нас е...много болезнено... в началото....
После всичко става дрън-дрън:-)
За всяко нещо на тоя свят има ... сто милиона причини
Мисля си, че най-трайното човешко отрицателно качество е самозаблудата. Какво ли не правим да се самозалъгваме...
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
...само тогава, когато не си намерил илюзорно оправдание за пред съпругата, вследствие на което ти е била шута и ти са останали само пластмасовите чашки от кафе за 20 стинки от уличен автомат в опушено и жалко подобие на дом, но пък си имаш илюзийте за знойни красавици, летища и екзотични пътувания...esti написа: изпитите чаши кафе са истината...
пп Какво значи тук някакава си банална реалност, че имаш жена, деца, дом, които имат нужда от теб и от твоята грижа/присъствие...