Да ме прощава Щрунц-а
- Глас в пустиня
Да ме прощава Щрунц-а
- Ще помогнете ли? - насечен женски глас с твърд западен акцент режеше слуха ми.
- Да, нали затова звъните на "Trollbusters" Co. Ltd - Varna, Bg? Това е нашата задача. Фирмата ни е специализирана в откриване и опитомяване на тролове. Ние поемаме и грижата за трола след неговото улавяне. Не мога да не се похваля с ювелирната ни акция с един двумесечен трол. Пакостите, които вършеше, бяха да влиза нощно време по магазините и да яде дъвки Орбит, от зелените, дражетата само. Изчезнаха от целия град. Проверете по магазините и при вас. Като го залових... Ах каква картинка... чудесен екземпляр - мъничък, козинката му не беше станала четина, пъпчиците му бяха леко релефни и без косъмчета... и...
- Мисля, че навлязохте твърде в подробностите от работата си – изхилти тя и ме накара да бъда делови.
- ОК! 200$ на ден плюс разходите? - докарах акцент на зъболекарска машинка и завиших обороти към края на въпроса.
- Приема се - изкамази тя окончателно.
...
Пътувам към София. Обмислям ситуацията. Имало трол, който дразнел хората, проявявал ексхибиционистки наклонности, нощем дъвчел асфалт и правел нови дупки по улиците, изял бил косата на Слави и една педя от ръста на Люси, който не пеел чалга. Голям беладжия.
Пристигнах. Отивам направо към парка. Онзи парк, където почти всеки ден около 15:00 часа тролът се занимавал със заклещване на съешаващи се псета.
Бях си сложил работния шлифер. Отдолу бях гол. Издавам ви една тънкост от занаята. Видът на еректирал член действа на троловете като електрошокова палка. Дори Елин Пелин е откраднал идеята от там за опашката на Фют и действието й върху Мирелайлай или там както се казваше. Та при вида й троловете изпадат за няколко минути в несвяст. И само трябва да се каже "Дзак". Това действа като катализатор на процеса. "Дзак" е свободен превод на източногерманското "Sauberlich" /заубълих/, което пък е предоргазмен вик на местните гюлетласкачки. Навремето д-р Гюмпфелдайнцнагел, виден колега трололог от ГДР, е наблюдавал как троловете оставали учудени, когато чуели този вик и... но да се върнем към наши дни.
Паркът. Следвах скицата и се озовах точно на описаното място. Чаках.
Не знам колко чаках. Скрит зад едно дърво. Държах една цигара и двамата с нея умирахме един за друг.
Ето го... т.е. я... опитното ми око веднага класифицира екземпляра... едър женски, достигнал зрялост, около 1 м 15 см висок. От миризмата, която се носеше, можеше да се познае, че не се е чифтосвала година, година и нещо. Четината й лъщеше на слънцето. Беше яла някакви грудки, остатъците по устата й и леките предъвквания между хриповете показваха, че е било скоро.
Ще действам! Представих си мацата от рекламата на Ариел с изчезващите петна, направени от пенсионера, нагъващ спагети. Погледнах се долу. Готов! Изскочих и разгърнах шлифера и тъкмо трябваше да кажа "Дзак!":
- Дизииияк!
Никаква реакция от страна на трола. Веднага съобразих, че е софийски трол и е свикнал на твърд говор, а аз го подкарвам с вик за варненски трол, и мигновено се поправих:
-Дъзъъъъак!
Тролът се вкамени. Оцъкли се и настръхна. Няма време за губене. Извадих портативна сглобяема решетка и го захлупих с нея. Повдигнах единия край, сложих металното дъно. Катинар. Ключ. Готово!
Тролът се свести.
- Щрунц?
- Познаваме ли се?
- Не и на живо - тя потресе глава и от собствения й пърхот очите й се насълзиха. Обърса мътното желе с вроговената си длан и продължи. - Ти не ме познаваш. Ще ме пуснеш ли в името на там нещо си?
- Няма как. За това ми плащат. Да хващам тролове.
- Ами ако съм караконджул?
- Караконджулът е същество с полусвинска, получовешка душа. Живее под мостовете и напада хората, преминаващи по моста, най-вече нощно време. Козината му е по-дълга. Не си.
- А ако съм таласъм?
- Таласъмите са духове на домашни животни, които обитават таваните на къщите, и единственото, което могат да правят, е да издават звуци и да тропат. А и денем ги няма.
- А гном?
- Тролът е пълен противовес на гнома. Гномът е максимум 20 см висок, има островърха шапчица (плоско откраднат магьоснически елемент), живее под земята и е умален модел на дебело човече.
- А леприкон?
- Леприконът е като малък ирландец. Риж с остри уши. Нещо като продукт от изнасилване на елф от трол. По Холмарк ги показвах скоро...
- Ами фея?
- Виж се!
- Ок, а гремлин?
- Тъп филм беше, а и теб не те е страх от вода.
- А леминг?
- Играл съм я играта на компютър. Забавна е. Но... Абе я не ми се прави на Ники Кънчев. Трол си!
- Воистина - казвайки това, тя наведе очи и заби нокът в една незараснала пъпка, лицето й се изкриви. Опита се да докара драматизъм. Не и пред мен, тези не вървят.
- Не ме гледай като преял с трюфели трол. Това е. Водя те във Варна.
Уговорих с една спедиторска фирма да ми превозят клетката със самолет. Просто не бих понесъл да пътувам в една кола с трол. С малък - да. Но с възрастен, разгонен, женски???
...
- Ало?
- "Trollbusters" Co. Ltd - Varna, Bg.
- Ами... как да ви кажа... тролът избяга.
- Моля?!?!
- Ъхъ…
Аз каквото можах направих! Вече знаете как се обяздва трол... не ми се идва пак. Уловете си я сами!
Аз имам работа тук. Някакъв трол скубел с шепи косми от неогрети от слънцето места на спящи хора и събирал заешки барабонки. Нощно време влизал по магазините, поставял ги в кофички Активия и добавял с маркер надпис "с мюсли".
За бога, братя, не купувайте. "Данон" не произвеждат "Активия с мюсли"!
- Да, нали затова звъните на "Trollbusters" Co. Ltd - Varna, Bg? Това е нашата задача. Фирмата ни е специализирана в откриване и опитомяване на тролове. Ние поемаме и грижата за трола след неговото улавяне. Не мога да не се похваля с ювелирната ни акция с един двумесечен трол. Пакостите, които вършеше, бяха да влиза нощно време по магазините и да яде дъвки Орбит, от зелените, дражетата само. Изчезнаха от целия град. Проверете по магазините и при вас. Като го залових... Ах каква картинка... чудесен екземпляр - мъничък, козинката му не беше станала четина, пъпчиците му бяха леко релефни и без косъмчета... и...
- Мисля, че навлязохте твърде в подробностите от работата си – изхилти тя и ме накара да бъда делови.
- ОК! 200$ на ден плюс разходите? - докарах акцент на зъболекарска машинка и завиших обороти към края на въпроса.
- Приема се - изкамази тя окончателно.
...
Пътувам към София. Обмислям ситуацията. Имало трол, който дразнел хората, проявявал ексхибиционистки наклонности, нощем дъвчел асфалт и правел нови дупки по улиците, изял бил косата на Слави и една педя от ръста на Люси, който не пеел чалга. Голям беладжия.
Пристигнах. Отивам направо към парка. Онзи парк, където почти всеки ден около 15:00 часа тролът се занимавал със заклещване на съешаващи се псета.
Бях си сложил работния шлифер. Отдолу бях гол. Издавам ви една тънкост от занаята. Видът на еректирал член действа на троловете като електрошокова палка. Дори Елин Пелин е откраднал идеята от там за опашката на Фют и действието й върху Мирелайлай или там както се казваше. Та при вида й троловете изпадат за няколко минути в несвяст. И само трябва да се каже "Дзак". Това действа като катализатор на процеса. "Дзак" е свободен превод на източногерманското "Sauberlich" /заубълих/, което пък е предоргазмен вик на местните гюлетласкачки. Навремето д-р Гюмпфелдайнцнагел, виден колега трололог от ГДР, е наблюдавал как троловете оставали учудени, когато чуели този вик и... но да се върнем към наши дни.
Паркът. Следвах скицата и се озовах точно на описаното място. Чаках.
Не знам колко чаках. Скрит зад едно дърво. Държах една цигара и двамата с нея умирахме един за друг.
Ето го... т.е. я... опитното ми око веднага класифицира екземпляра... едър женски, достигнал зрялост, около 1 м 15 см висок. От миризмата, която се носеше, можеше да се познае, че не се е чифтосвала година, година и нещо. Четината й лъщеше на слънцето. Беше яла някакви грудки, остатъците по устата й и леките предъвквания между хриповете показваха, че е било скоро.
Ще действам! Представих си мацата от рекламата на Ариел с изчезващите петна, направени от пенсионера, нагъващ спагети. Погледнах се долу. Готов! Изскочих и разгърнах шлифера и тъкмо трябваше да кажа "Дзак!":
- Дизииияк!
Никаква реакция от страна на трола. Веднага съобразих, че е софийски трол и е свикнал на твърд говор, а аз го подкарвам с вик за варненски трол, и мигновено се поправих:
-Дъзъъъъак!
Тролът се вкамени. Оцъкли се и настръхна. Няма време за губене. Извадих портативна сглобяема решетка и го захлупих с нея. Повдигнах единия край, сложих металното дъно. Катинар. Ключ. Готово!
Тролът се свести.
- Щрунц?
- Познаваме ли се?
- Не и на живо - тя потресе глава и от собствения й пърхот очите й се насълзиха. Обърса мътното желе с вроговената си длан и продължи. - Ти не ме познаваш. Ще ме пуснеш ли в името на там нещо си?
- Няма как. За това ми плащат. Да хващам тролове.
- Ами ако съм караконджул?
- Караконджулът е същество с полусвинска, получовешка душа. Живее под мостовете и напада хората, преминаващи по моста, най-вече нощно време. Козината му е по-дълга. Не си.
- А ако съм таласъм?
- Таласъмите са духове на домашни животни, които обитават таваните на къщите, и единственото, което могат да правят, е да издават звуци и да тропат. А и денем ги няма.
- А гном?
- Тролът е пълен противовес на гнома. Гномът е максимум 20 см висок, има островърха шапчица (плоско откраднат магьоснически елемент), живее под земята и е умален модел на дебело човече.
- А леприкон?
- Леприконът е като малък ирландец. Риж с остри уши. Нещо като продукт от изнасилване на елф от трол. По Холмарк ги показвах скоро...
- Ами фея?
- Виж се!
- Ок, а гремлин?
- Тъп филм беше, а и теб не те е страх от вода.
- А леминг?
- Играл съм я играта на компютър. Забавна е. Но... Абе я не ми се прави на Ники Кънчев. Трол си!
- Воистина - казвайки това, тя наведе очи и заби нокът в една незараснала пъпка, лицето й се изкриви. Опита се да докара драматизъм. Не и пред мен, тези не вървят.
- Не ме гледай като преял с трюфели трол. Това е. Водя те във Варна.
Уговорих с една спедиторска фирма да ми превозят клетката със самолет. Просто не бих понесъл да пътувам в една кола с трол. С малък - да. Но с възрастен, разгонен, женски???
...
- Ало?
- "Trollbusters" Co. Ltd - Varna, Bg.
- Ами... как да ви кажа... тролът избяга.
- Моля?!?!
- Ъхъ…
Аз каквото можах направих! Вече знаете как се обяздва трол... не ми се идва пак. Уловете си я сами!
Аз имам работа тук. Някакъв трол скубел с шепи косми от неогрети от слънцето места на спящи хора и събирал заешки барабонки. Нощно време влизал по магазините, поставял ги в кофички Активия и добавял с маркер надпис "с мюсли".
За бога, братя, не купувайте. "Данон" не произвеждат "Активия с мюсли"!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не помня..shshtt написа:как се казва книгата
Тоя пич що така ни отсвири?!@
Стана за втори път татко и зачезна яко....
Но това е станицата му http://strunz.be
може би....
Иначе нета е пълен с разказите му
Гений, гений просто

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
А Грийн много се мота с предпечатната подготовка. А можех да му помогна, ку не за рецензент, поне за скромен редактор можеше да мъ земе. Мъ като е рекъл, че сам е зел нещата в свои ръце... Бе, кво да ти разправям.frisky lioness написа:Но книга определено издаде
Ку е имало представяне на книгата на Щрунца - определено е събитие, което съжалявам, че съм пропуснала.
Къде се продава книгата?
Последно промяна от holi_day на 26.09.08, 12:09, променено общо 1 път.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не знам, бе хора....holi_day написа:А Грийн много се мота с предпечатната подготовка. А можех да му помогна, ку не за рецензент, поне за скромен редактор. Мъ като е рекъл, че сам е зел нещата в свои ръце... Бе, кво да ти разправям.frisky lioness написа:Но книга определено издаде
Ку е имало представяне на книгата Щрунца - определено е събитие, което съжалявам, че съм пропуснала.
Къде се продава книгата?
Преди време я мернах в нета
Преди години
Мисля, че беше 6 лв.
Неква еФтинийка ми се стори
Де го тоя момък да даде инфо от извора
и Уишеса зачезна...
Б@си клуба....
Уишеса го знае персонално

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: Да ме прощава Щрунц-а
Ох, рева от смях:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Досега четох за перипетиите на Щрунца в съблекалнята и за СУФЛЕТО и РЕВАНЕТО (това съм го чела преди, но ми стана гот да си го припомня):rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Досега четох за перипетиите на Щрунца в съблекалнята и за СУФЛЕТО и РЕВАНЕТО (това съм го чела преди, но ми стана гот да си го припомня):rotfl24::rotfl24::rotfl24:

оставят се линкове, Фрискилота.frisky lioness написа:Ох, рева от смях:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Е там, де, тамholi_day написа:оставят се линкове, Фрискилота.frisky lioness написа:Ох, рева от смях:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
на страницата
Пробната
СУФЛЕТО И РЕВАНЕТО
Трябва да скрулираш надолу, докато стигнеш разказа

frisky lioness написа:Е там, де, там
на страницата
ок
Ф.Песоа
Ф.Песоа
E няма за какво да прощавам:)
А книга не е имало...този дето ми прави сайта и събра простотиите направи и онлайн книга, ама аз нямам касателство....
Стана нещо като един прави децата, а друг ги гледа:)
А книга не е имало...този дето ми прави сайта и събра простотиите направи и онлайн книга, ама аз нямам касателство....
Да кажа само здрасти и че ти се радвам, преди да си отхвърчал за още няколко години.Strunz написа:E няма за какво да прощавам:)
Здрасти, Маноле :)vyara написа:Да кажа само здрасти и че ти се радвам, преди да си отхвърчал за още няколко години.Strunz написа:E няма за какво да прощавам:)
Да бе, то човек се чуди има ли време да каже едно "здрасти" или и то няма да бъде видяно.vyara написа:Да кажа само здрасти и че ти се радвам, преди да си отхвърчал за още няколко години.Strunz написа:E няма за какво да прощавам:)
Как беше, да заключиш чекмеджето и ключът да остане вътре.
Здравей, Щрунце!
Успях ли?
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Пфу, да му се не види....Strunz написа:E няма за какво да прощавам:)
Голяма загуба за читатели и почитатели
Не е късно, де...си мисля
Тя дори няма да има нужда от маркетинг Той е проведен доволно добре в един минал период
Де се губиш ти, а?
Давай бързо отчет
Появи се, а?
Имаш и агенти, а?
Дет те светкат къде и кога, а?
Добре си се завърнал
Няма да си ходиш, ей:mad:

Здрасти и на теб! :)Мнемозина написа:Да бе, то човек се чуди има ли време да каже едно "здрасти" или и то няма да бъде видяно.vyara написа:Да кажа само здрасти и че ти се радвам, преди да си отхвърчал за още няколко години.Strunz написа:E няма за какво да прощавам:)
Как беше, да заключиш чекмеджето и ключът да остане вътре.
Здравей, Щрунце!
Успях ли?
frisky lioness написа:Пфу, да му се не види....Strunz написа:E няма за какво да прощавам:)
Стана нещо като един прави децата, а друг ги гледа:)Това за книгата
Голяма загуба за читатели и почитатели
Не е късно, де...си мисля
Тя дори няма да има нужда от маркетинг Той е проведен доволно добре в един минал период
Де се губиш ти, а?
Давай бързо отчет
Появи се, а?
Имаш и агенти, а?
Дет те светкат къде и кога, а?
Добре си се завърнал
Няма да си ходиш, ей:mad:
Ами понякога съм влизал да чета тук, ама тук сте много милички...няма боища, драми, никой не е спал с балдъзата на другия или не са го хващали на калъп с кучето на комшията:)
Ок, ще идвам по-често:)
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Strunz написа:
Ами понякога съм влизал да чета тук, ама тук сте много милички...няма боища, драми, никой не е спал с балдъзата на другия или не са го хващали на калъп с кучето на комшията:)
..и може би не си забелязал, че имаме нарочна тема с вицове:winkw:

frisky lioness написа:Strunz написа:
:rotfl24::rotfl24:
Все едно ми каза "Като ти се такова има си публични домове..."
Strunz написа:
Направо ми иде да те пратя при майките в Морската градина.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ми даStrunz написа:frisky lioness написа:Strunz написа:
:rotfl24::rotfl24:
Все едно ми каза "Като ти се такова има си публични домове..."
Няма да замърсяваме атмоферата тук, я
Некои от тва живеем, ей:winkw:

Сърдита съм ти и няма да ти кажа Здрасти. ПъкStrunz написа:
П.П. Ама снощи се хилих като ненормална. Дизияк
Е вие пък не ги ли изчетохте преди, че още се хилите?4avdar4e написа:Сърдита съм ти и няма да ти кажа Здрасти. ПъкStrunz написа:
П.П. Ама снощи се хилих като ненормална. Дизияк
Като ги писах бях млад и в труден момент:)
Сега съм все още млад, но простотиите ги ръсим на маса с аверите
П.П. Здрасти
- Green Light
Че аз откъде да знам, кои са им балдъзите? Мараба, Щрунце!Strunz написа:
Са се замислИх, че има и друга страна тая монета. И аз имам балдъз, риш.
Хъм!
Чшш, момчетааа!
Strunz написа:E няма за какво да прощавам:)
здрасти, Щрунц
не може ли всеки
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
не го гледамQuid написа:ъхъfrisky lioness написа:Киуде, тоя на пикчъра един от новите Биг брадъровеци ли е?
закова ги вчера всички:rotfl24:
баси и алтавото копеленце
пробвах се само с първото издание на новия сървайвър
не знам дали ще продължа
много ги караха да се дупят мадамите при представянето и ...
Бахтън вече от порно реалитита...... Почечето жени готини с големи ...очи, Повечето мъже бивши и настоящи спортисти или поне хора с активна спортна дейност, па била тя и само за укрепване на тялото....
То при един истински сървайвър може и по-залюхани и очукани от живота хора да има, а не само манекенки и аполоновци разни. И не е ясно кой ПО ще оцелее....
НАЙ ми хареса мастурбатора:lol:
Дано е интересно. Снощи пропуснах

4avdar4e написа:Тошко е намбър уан!! Направо с глас се смяхQuid написа: ъхъ
закова ги вчера всички:rotfl24:
баси и алтавото копеленце:rotfl24:
Нищо, че на много хора им се привиждат скелети в гардероба
ох
не смогвам. От Сървайвър /снощи един рева, щото нямало жени в племето/
, Аня Пенчева показа розови прашки в Денсинг Страс, и по Диема- изневерите ...
по 5 мин на предаване отделих и го видях това
...
как ще се живее не знам просто
...
как ще се живее не знам просто
- Green Light