затова някои хора бягат от живота. затова.frisky lioness написа:Е, то тогава става.....е б@си и живота...vyara написа:Може ли да добавя и още нещо - и срокове.4avdar4e написа: Сега па, ако можеш да ми обясниш за какво са ти мечти?? Поставяй си цели!
Като за последно...
Re: Като за последно...
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
Абсолютно не съм съгласна и ужасно ми си иска да поспоря, но... петък еholi_day написа: затова някои хора бягат от живота. затова.
и аз мога да поспоря със себе си. наиш ли с колко аргументи мога да си изляза насреща.4avdar4e написа:Абсолютно не съм съгласна и ужасно ми си иска да поспоря, но... петък еholi_day написа: затова някои хора бягат от живота. затова.
други пъ заради това дишат, за поредната следваща предпоследна задача.
утре е шестък
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Аз не че искам да споря, но зависи какво искаш. Ако искаш нещо реално - работиш по въпроса, ако искаш бягство и хубави илюзии - храниш тях, но то си остава имегинерно и често нямаш обратна връзка, което е най-големия проблем всъщност. Ти доразвиваш обратната връзка, която е измислената, вземаш я за чиста монета, но тя е фалшива, не е твоя, т.е. именно твоя е, но не би трябвало (боже как се изразявам).frisky lioness написа: Е, то тогава става.....е б@си и живота...
Четох преди време една книжка "Житейски стратегии", много полезна книжка, от тия психологическите, дето ги има под път и над път, но тази е полезна.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Да, бе, да4avdar4e написа:В пъти по-лекfrisky lioness написа: Е, то тогава става.....е б@си и живота...
Постоянно под пара и напрежение
Една безкрайна гонка, състезание, съревнование...
Умора
И за какво.....
Суета.....
Бързане за да се вместиш в срокове и време. Това е нещото, което най-мразя и най-ме изнервя

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Така де, такаSet написа:
Замисли ме.
И станах сериозен. Или още по-цинично несериозен.
Казват - революциите се правят от младите. Да така е. Защото имат още мечти.
А после тези младите изнесли, изстрадали и окървавили революцията започват да я консумират. С времето и необходимостите, започват да правят компромиси. А те водят до опорочаване на цялата идея за това какво е постигнато и целите които са поставене. След още малко тези същите ЧеГевари, Фидели, Стамболовци се превръщат в спирачка. Да не кажа тотален антипод на това, което е било квинтесенцията, целта, надеждата...
Абе все си мисля, че е добре да не се доживява до старини.
- Аз искам! Водопади! От смях и светлина. Аз Искам!
- Що си не пиеш грозданката? *
* - РБМ.
Нещо от този род...

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Бягат, но не могат да се скрият:lol::lol:holi_day написа:затова някои хора бягат от живота. затова.frisky lioness написа:Е, то тогава става.....е б@си и живота...vyara написа:Може ли да добавя и още нещо - и срокове.4avdar4e написа: Сега па, ако можеш да ми обясниш за какво са ти мечти?? Поставяй си цели!
В това е страшното
и
смешното

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не ми се пише много..., но целите понякога са съпроводени и с много горчивина и разочарование след постигането им...vyara написа:Аз не че искам да споря, но зависи какво искаш. Ако искаш нещо реално - работиш по въпроса, ако искаш бягство и хубави илюзии - храниш тях, но то си остава имегинерно и често нямаш обратна връзка, което е най-големия проблем всъщност. Ти доразвиваш обратната връзка, която е измислената, вземаш я за чиста монета, но тя е фалшива, не е твоя, т.е. именно твоя е, но не би трябвало (боже как се изразявам).frisky lioness написа: Е, то тогава става.....е б@си и живота...
Четох преди време една книжка "Житейски стратегии", много полезна книжка, от тия психологическите, дето ги има под път и над път, но тази е полезна.Там подробно е обяснено защо и как можеш да постигнеш не мечтите, а целите си (което може да е едно и също, разбира се). При мен големия проблем е, че аз не си давам срокове. Не мечтая излишно, но като подхвана нещо, не си казвам - ще го свърша едиси кога или първия етап дотук, втория дотам. Когато - тогава е при мен, а не е хубаво така, защото животът е ограничен, а планове имам иначе.
Както и да е. Аз и цели нямам. Отказах се.
Паразитирам
съзерцателно
Не съм исклала много, но Бог е имал други планове
Никога не збаравям това
"Не разсмивай Господ!".....
Стига ми наличното в момент и най-вече живота и доброто здраве на семейството и близките ми
Тази тема ме натъжава...Много
Сигурно заради дъжда:(

Тази книга е и за хора, които са загубили интерес към живота и които нямат цел. Истината е, че повечето хора имат цел, но неясна.frisky lioness написа: Не ми се пише много..., но целите понякога са съпроводени и с много горчивина и разочарование след постигането им...
Паразитирам
съзерцателно
Никога не збаравям това
Стига ми наличното в момент и най-вече живота и доброто здраве на семейството и близките ми
Абе фърли едно око, ако не помогне, няма да навреди.
Точно най-полезните много вредят. Патя си аз от такива.vyara написа:Четох преди време една книжка "Житейски стратегии", много полезна книжка, от тия психологическите, дето ги има под път и над път, но тази е полезна.
Много от хубавите неща в живота се случват без да предизвикаш каквато и да е била промяна... Парадокс или закономерност е това обаче.vyara написа:Там подробно е обяснено защо и как можеш да постигнеш не мечтите, а целите си (което може да е едно и също, разбира се). При мен големия проблем е, че аз не си давам срокове. Не мечтая излишно, но като подхвана нещо, не си казвам - ще го свърша едиси кога или първия етап дотук, втория дотам. Когато - тогава е при мен, а не е хубаво така, защото животът е ограничен, а планове имам иначе.
Не става по план да се влюбиш, тресва те гръмотевица просто и разни други неща житейски, дето целенасочено не можеш да ги подредиш така добре, както се получават сам-самички...
Планирането има място най-вече, когато се преодоляват трудности/решава се проблем/превенция срещу житейско торнадо... Някви опити са да се постави живота в ново измерение. Понякога се успява... Зависи %-ът непредвидимости дали е в центъра или в периферията на събитията.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Така е, точно така. Не можеш да планираш да се влюбиш, наистина.holi_day написа: Не става по план да се влюбиш, тресва те гръмотевица просто и разни други неща житейски, дето целенасочено не можеш да ги подредиш така добре, както се получават сам-самички...
Планирането има място най-вече, когато се преодоляват трудности/решава се проблем/превенция срещу житейско торнадо... Някви опити са да се постави живота в ново измерение. Понякога се успява... Зависи %-ът непредвидимости дали е в центъра или в периферията на събитията.
За мен беше полезна в определен момент от живота ми и не мисля, че би навредила някому.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Маса филми съм изгледала, които ми напомнят на тази книга (по описаното от теб).vyara написа:Абе фърли едно око, ако не помогне, няма да навреди.Не е хубаво човек да е в твоето състояние, никак не е. Длъжна си да не си!
Нищо ми няма на съсътоянието
В ПРЕДнирвана съм
това идва от нИрвИрам се

Разбирам.vyara написа:За мен беше полезна в определен момент от живота ми и не мисля, че би навредила някому.
Такива са шегите и самоирониите ми... Не ми обръщай внимание.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- Green Light
Когато Господ затваря врати отваря порти. Сега, като си се отказала, ще видиш как ще бъдеш затрупана с цели и с осъществявания. Аз съм ясновидец. Ще видиш.frisky lioness написа:
Не ми се пише много..., но целите понякога са съпроводени и с много горчивина и разочарование след постигането им...
Паразитирам
съзерцателно
Никога не збаравям това
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ти си един много милGreen Light написа:
Когато Господ затваря врати отваря порти. Сега, като си се отказала, ще видиш как ще бъдеш затрупана с цели и с осъществявания. Аз съм ясновидец. Ще видиш.
пророк:-)
Дано, че още преди години съм ти обещала покана за алкохолопиене в беседката на двора:winkw:

Green Light написа: Когато Господ затваря врати отваря порти.
- Dark Angel
да4avdar4e написа:Green Light написа: Когато Господ затваря врати отваря порти.
и като имаме очи да видим портата е чудесно
Quid написа:тва е интересен въпрос
тия дни мисля у тази насока
неам отговор обаче към днешна дата
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
и при мен има нещо подобно, но пък си мисля, че е по-гадно да насилваш нещата. някакъв баланс трябва ... тайминг - да се усеща точното време. ..vyara написа:Четох преди време една книжка "Житейски стратегии", много полезна книжка, от тия психологическите, дето ги има под път и над път, но тази е полезна.Там подробно е обяснено защо и как можеш да постигнеш не мечтите, а целите си (което може да е едно и също, разбира се). При мен големия проблем е, че аз не си давам срокове. Не мечтая излишно, но като подхвана нещо, не си казвам - ще го свърша едиси кога или първия етап дотук, втория дотам. Когато - тогава е при мен, а не е хубаво така, защото животът е ограничен, а планове имам иначе.
Не съм я чела тази книжка, ама ми звучи интересна...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Сигурна съм, че ще прочетеш неща, които вече знаеш:winkw:Semiramis написа:Не съм я чела тази книжка, ама ми звучи интересна...

хехе... абе друго си е като ги видиш в момент, в който ти трябват.frisky lioness написа:Сигурна съм, че ще прочетеш неща, които вече знаеш:winkw:Semiramis написа:Не съм я чела тази книжка, ама ми звучи интересна...
нали се развиваме постоянно...
знанието нали не може да бъде крайно, то е непрекъснато допълващо се и т.н.. теоретично не всичко се знае
философствам и аз.
Аз, като видях в анонса 10 закона на живота, се усъмних в авторството. Може Семи да я е писала под псевдонимfrisky lioness написа: Сигурна съм, че ще прочетеш неща, които вече знаеш:winkw:
Аха, няма да е зле да дава и указателни табели.Dark Angel написа:да4avdar4e написа:Green Light написа: Когато Господ затваря врати отваря порти.
и като имаме очи да видим портата е чудесно
Да знаем къде е портата де, щото може да е на м...та си.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
то и на практика е така, ама аз конкретно за тази книга казвахSemiramis написа:теоретично не всичко се знае
има някаква съвсем минимална вероятност да срещнеш нещо мааааалко по-различно
(лей как говоря все едно вече съм я чела)
Такива четях на младини
Дали са ми трябвали не знам, но тогава явно им е било времето
според душевните ми нужди и нагласа