Шум в комуникацията...

Все същите
annonymus

Шум в комуникацията...

Мнение от annonymus »

Обаждат ми се от старото бачкане и ме питат мога ли да поема една работа, така и така си копам от дОма.
Мога.
Отивам до офиса да взема бумагите, уговарям се кога да пусна по нета готовите неща и кога да взема следващите.
И бившия шеф преди седмица звъни, тръгвай насам, ама веднага ако може. Отивам, предал-приел и за следващият път казвам: Абе, аз си работя вкъщи, разполагам с времето си, ама все пак, като трябва да идвам до тук, да се чуваме по-раншко, ако може, щото не мога все пак да се изстрелвам на секундата...
И днес пак същата работа - обаждан в 13. 10 - ПОМОЩ! Ела! Ама ако може до 14часа. :(
Как по0ясно да обясня? Просто обаждане предния ден или поне няколко часта по-рано. Аз да не съм корпус за бързо реагиране :(
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мдааа, някои шефове са си извратеняци, и няма какво да се направи.:grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: Шум в комуникацията...

Мнение от frisky lioness »

pocti_bezobidna написа:Обаждат ми се от старото бачкане и ме питат мога ли да поема една работа, така и така си копам от дОма.
Мога.
Отивам до офиса да взема бумагите, уговарям се кога да пусна по нета готовите неща и кога да взема следващите.
И бившия шеф преди седмица звъни, тръгвай насам, ама веднага ако може. Отивам, предал-приел и за следващият път казвам: Абе, аз си работя вкъщи, разполагам с времето си, ама все пак, като трябва да идвам до тук, да се чуваме по-раншко, ако може, щото не мога все пак да се изстрелвам на секундата...
И днес пак същата работа - обаждан в 13. 10 - ПОМОЩ! Ела! Ама ако може до 14часа. :(
Как по0ясно да обясня? Просто обаждане предния ден или поне няколко часта по-рано. Аз да не съм корпус за бързо реагиране :(
Отсвиркай ги
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

pocti_bezobidna написа:Обаждат ми се от старото бачкане и ме питат мога ли да поема една работа, така и така си копам от дОма.
Мога.
в такива случаи се отговаря:
" Донесете ми ги в къщи.Ще ги имате готови."
а не ти да си корпус за бързо реагиране...
например:winkw:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Слушай сега: Не ста-ва! Никога не можеш да обясниш такова нещо! Забрави и се откажи, въобще не повдигай темата.
Може и да може, може някога някой и да е успявал, много е дълга човешката история, може и да се е случило. Но аз за такова нещо не съм чувал. Не съм чел и никой, който съм питал не знае как може да се постигне. Не ста- ва!
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Green Light написа:Не съм чел и никой, който съм питал не знае как може да се постигне. Не ста- ва!
Аааа, може и става :grin:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Мога.
ако има отказваш ще се съобразяват ...
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Само с отказ ще се осеферат.
annonymus

Мнение от annonymus »

Бе за отказа знам, ама все не мога да го приложа на практика.
Чувала съм, че става, ама...
Пфу! Кат съм патка - те това е!:shy:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

pocti_bezobidna написа:Бе за отказа знам, ама все не мога да го приложа на практика.
а плащат ли ти подобаващо?
тогава зао да се отказваш?
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Зависи доколко държиш да работиш за тях и да получаваш нещо за това.
Защото ако пък откажеш, могат да си намерят някой друг... :huhthink:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

pocti_bezobidna написа:Бе за отказа знам, ама все не мога да го приложа на практика.
Не си
Явно си им необходима
Понякога това е повече от парите, които се получават на момента
нали казват, че като вършиш нещо добре, трудно можеш да се отървеш от него
Едва ли ще те викат всеки ден така внезапно
Но ако това пречи на основната ти работа, просто ги предупреди да си търсят човек на постоянно място
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

holi_day написа: Явно си им необходима
Понякога това е повече от парите, които се получават на момента
нали казват, че като вършиш нещо добре, трудно можеш да се отървеш от него
Едва ли ще те викат всеки ден така внезапно
Но ако това пречи на основната ти работа, просто ги предупреди да си търсят човек на постоянно място
А понякога просто това е по-лесното разрешение .. За тях. И понеже съм го преживяла, знам как да се противопоставиш. Но първо трябва да се определят приоритети. Мдам...
annonymus

Мнение от annonymus »

Ми то проблема с много страни.
Аз бачках за тях няколко години и си тръгнах заради по-добре платена работа. И някак си не мога да откажа. :shy: Новата работа пък - както и предполагах - се оказа по-скучна. Пък това, което ми дават да върша, предполага научаване на нови неща, щото е свързано с проучвания на различни теми.
Изобщо хем сърби, хем боли.
Прости искам да не ме изстрелват така, нали.
Публикувай отговор