А това гледали ли сте?

Все същите
Аватар
4avdar4e

А това гледали ли сте?

Мнение от 4avdar4e »

Изключително интересно филмче, още по-интересно е разминаването на моята реакция с тази на младежа...

Енджой :blum:

На учителя с любов
І

Мнение от І »

Да. Целенасочена политика за създаване на мравуняк от работници.
Обаче ми се сърдят девойките като понеча да им помогна с якето... Аз знам, че могат и сами да си го облекат, но някои неща почват от обикновенните малки жестове. Май се повтарям... :shy:
Заеби..
Аватар
Света вода ненапита

Re: А това гледали ли сте?

Мнение от Света вода ненапита »

това да го гледат най-вече Боев и Латрев!!!!
те миналата година псуваха даскалите и разправяха, че не им трябва увеличение на заплатите!!!
Виж подводницата!
esti

Мнение от esti »

Гледах го по ТВ и имам особено мнение.
Журналистчето не е за даскал.
Я да ги барне някой печен и с мерак да видим, дали така ще се държат идиотчетата.
Аватар
Света вода ненапита

esti написа:Гледах го по ТВ и имам особено мнение.
Я да ги барне някой печен и с мерак да видим, дали така ще се държат идиотчетата.
точно така ще се държат, вервай ми! :mad:
Виж подводницата!
esti

Мнение от esti »

Метаморф написа:
Кучето скача според тоягата.
Аватар
Света вода ненапита

esti написа:
Метаморф написа:
коя/чия тояга, м?
не ми говори по спомени от миналия век!
Виж подводницата!
esti

Мнение от esti »

Метаморф написа:
коя/чия тояга, м?
не ми говори по спомени от миналия век!
Говоря ти по съвсем пресни спомени.
Но не ми се коментира тази тема - дъвкана е много.
Нито родителите са си на мястото, нито учителите.
Децата не са виновни.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Метаморф написа:това да го гледат най-вече Боев и Латрев!!!!
те миналата година псуваха даскалите и разправяха, че не им трябва увеличение на заплатите!!!
Не може да мислиш, че заплатите ще решат проблема. Образованието, престъпността, проблема с интеграцията на малцинствата... според мен изискват(казвал съм го) целенасочена дългогодишна работа на екипи от специалисти. Нито увеличението на заплатите ще оправи образованието, нито погроми над турски паметници или цигански махали и па спиране на тока, ще реши проблемите с малцинствата, нито пък масови арести и бойкоборисовщина ще преборят престъпността. Протестите на учителите бяха свързани с това да няма реформа. Не искаха закриване на училища, не искаха оценяване на колегите си и диференцирано заплащане, не искаха матури, искаха само увеличение. 100%. Ние знаем, че ги заслужават. Заслужават 200. Но освен това, е необходима и реформа, оценка на учителите, някои от тях не стават, други заслужават поощрение... Не може да мислиш, че всички учители в България, до един, трябва да получат двойни заплти и това ще е тласъка който да ни вдигне от дъното.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:
Не може да мислиш, че заплатите ще решат проблема. Образованието, престъпността, проблема с интеграцията на малцинствата... според мен изискват(казвал съм го) целенасочена дългогодишна работа на екипи от специалисти. Нито увеличението на заплатите ще оправи образованието, нито погроми над турски паметници или цигански махали и па спиране на тока, ще реши проблемите с малцинствата, нито пък масови арести и бойкоборисовщина ще преборят престъпността. Протестите на учителите бяха свързани с това да няма реформа. Не искаха закриване на училища, не искаха оценяване на колегите си и диференцирано заплащане, не искаха матури, искаха само увеличение. 100%. Ние знаем, че ги заслужават. Заслужават 200. Но освен това, е необходима и реформа, оценка на учителите, някои от тях не стават, други заслужават поощрение... Не може да мислиш, че всички учители в България, до един, трябва да получат двойни заплти и това ще е тласъка който да ни вдигне от дъното.
По изключение съм съгласен с Грийна. В Немция учителите са (едни от) най-високо платените държавни служители. + всички бонуси от това, че са държавни служители, които в Немция никак, ама никак не са малко. Въпреки това там се наблюдава голям отлив от учителската професия. Както и голям процент неграмотни. Според официалните стъкмистики това. Та така. Заплатите не са панацея. Но съм съгласен, че без тях не може.
Проблема, според мен, е в ценностите - просто да се учиш не е на мода в момента...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа: ...
Проблема, според мен, е в ценностите - просто да се учиш не е на мода в момента...
Ей! Здрасти, бе! Съвсем се загуби, риш!

Тва че не е на мода е лаф в десетката. Точно така е. Не е на мода да учиш. Проблема за нас родителите, всъщност е, да мотивираме децата, да направят нещо демоде.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Ей! Здрасти, бе! Съвсем се загуби, риш!

Тва че не е на мода е лаф в десетката. Точно така е. Не е на мода да учиш. Проблема за нас родителите, всъщност е, да мотивираме децата, да направят нещо демоде.
Тук съм. За съжаление. Няма мърдане :(

Мотивирането е проблем, наистина. Особено при наличието на толкова много демотивиращи примери...

Друго, което ми направи вчепетление във филма - тотална липса на респект от когото и каквото и да е. Това от мойто си време нещо не го помня...
Но пък е резултат от същото нещо на всички нива. В държавата и извън...

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Само набързичко да вметна.. Детето беше възмутено от "чалгата", аз па му обясних, че това е добре за него, щото така намалява конкуренцията :grin: Говорихме си за гетата (Враждебна кво е???), за политиката на геноцид (целенасочена??) на правителството, насочен към двете най-важни сфери - здравеопазване и образование. За това, че вместо парламента (нема па да му сложа член!!!, тва е прякор..) да се занимава със сериозните и важните проблеми, бистри дали съжителството да се води за брак и дрън-дрън...

А мотивация има.. :crying: И уважение има, че даже и съжаление към даскалите, мдам, тва от мойта камбанария..
Аватар
Света вода ненапита

Green Light написа:
айде, не се хващай и ти за думата...
а това какво са искали си го чел/чул от медиите, нали?
е, вервай тогава на медии... нема ти преча!
Виж подводницата!
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Метаморф написа: айде, не се хващай и ти за думата...
абе що си такъв наострено-лошав? :blink:

какво става?

що не може да се общува нормално?

арена?
гладиатори?

какво има?
Аватар
Света вода ненапита

Dark Angel написа:
Метаморф написа: айде, не се хващай и ти за думата...
абе що си такъв наострено-лошав? :blink:

какво става?

що не може да се общува нормално?

арена?
гладиатори?

какво има?
що, бре моме? само ти ли можеш да си в лошо настроение в тоя клуб?
Виж подводницата!
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Метаморф написа: що, бре моме? само ти ли можеш да си в лошо настроение в тоя клуб?
Не ти отива някак си...

Дай по същество...

Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Метаморф написа: що, бре моме? само ти ли можеш да си в лошо настроение в тоя клуб?
сякаш искаш да се докараш на същия простак като капинчо.....
щом те влече....

лека тъга изпитвам, но какво пък толкова....
Аватар
Света вода ненапита

Gaspode написа:
Не ти отива някак си...

Дай по същество...
обясни ми по какво същество да дам?
моля те. наистина не знам какво точно и кого обидих, че да ми правят забележки?
Виж подводницата!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:Само набързичко да вметна.. Детето беше възмутено от "чалгата", аз па му обясних, че това е добре за него, щото така намалява конкуренцията :grin: Говорихме си за гетата (Враждебна кво е???), за политиката на геноцид (целенасочена??) на правителството, насочен към двете най-важни сфери - здравеопазване и образование. За това, че вместо парламента (нема па да му сложа член!!!, тва е прякор..) да се занимава със сериозните и важните проблеми, бистри дали съжителството да се води за брак и дрън-дрън...

А мотивация има.. :crying: И уважение има, че даже и съжаление към даскалите, мдам, тва от мойта камбанария..
Да, май има проблеми, които в дългосрочен план не бива да бъдат решавани.

И аз като теб наистина се чудя това дали е злонамереност или най-обикновена глупост. :huhthink:
Panta rhei...
Аватар
Света вода ненапита

Dark Angel написа:
сякаш искаш да се докараш на същия простак като капинчо.....
щом те влече....

лека тъга изпитвам, но какво пък толкова....
знам, знаааам... всеки, който не ти уйдисва на акъла е простак... знааам...
Виж подводницата!
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Метаморф написа:
не
никой не ми уйдисва на акъла тук...

но ти верно откачи след като капинчо те посочи за негов заместник :lol:

айде със здраве

ПП/ и не се ядосвай на шефки :winkw:
Аватар
Света вода ненапита

Dark Angel написа:
Метаморф написа:
не
никой не ми уйдисва на акъла тук...

но ти верно откачи след като капинчо те посочи за негов заместник :lol:

айде със здраве

ПП/ и не се ядосвай на шефки :winkw:
ти, мойто момиче не си ме виждала откачен, явно...
и нищо общо с капин нямам, нито със замественато му... ти ги виждаш тия неща...

П.П. явно ти липсва капинака и нямаш с кой да се заяждаш... :blum:
Виж подводницата!
Аватар
Света вода ненапита

Green Light написа:Не може да мислиш, че заплатите ще решат проблема. Образованието, престъпността, проблема с интеграцията на малцинствата... според мен изискват(казвал съм го) целенасочена дългогодишна работа на екипи от специалисти. Нито увеличението на заплатите ще оправи образованието, нито погроми над турски паметници или цигански махали и па спиране на тока, ще реши проблемите с малцинствата, нито пък масови арести и бойкоборисовщина ще преборят престъпността. Протестите на учителите бяха свързани с това да няма реформа. Не искаха закриване на училища, не искаха оценяване на колегите си и диференцирано заплащане, не искаха матури, искаха само увеличение. 100%. Ние знаем, че ги заслужават. Заслужават 200. Но освен това, е необходима и реформа, оценка на учителите, някои от тях не стават, други заслужават поощрение... Не може да мислиш, че всички учители в България, до един, трябва да получат двойни заплти и това ще е тласъка който да ни вдигне от дъното.
ОК! Грийни, явно ти дължа по-подробно обяснение... (но това не е по причина на разни забележкарки)...

Относно това, че заплатите не решават всичко... верно е. Съгласен съм...
Че трябва реформа също...
По принцип съм съгласен с всичко, което си написал! Абсолютно съм съгласен!

Исках само да ти кажа нещо, което явно не си разбрал, защото никъде не го и казаха...
Исканията на стачката през миналата година бяха доста на брой. Искането за заплтите беше на 9-то място. Медиите раздухаха нещата за заплатите и скриха останалите искания.
Първите 8 точки от исканията на учителите сега ги виждаме въплътени в новата наредба на министерството, която излиза като идея на министъра, а не искания на учителите. Абсолютна и долна инсинуация.
Стакчата искаше да се въведе строг контрол и наказания за ученици и родители, за да се спре необуздаността в училище.

Абе... не съм в момента много в настроение да пиша... надявам се, че си ме разбрал. (държа ти да ме разбереш, защото има някои, които колкото и каквото да им пиша, няма да ме разберат, защото не искат).

П.П. Ако с нещо съм те обиди, извинявай...
Виж подводницата!
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

esti написа:
Метаморф написа:
Мойта щерка има учител, преподава по физическо и по математика - изцежда ги буквално и всичко е пълан респакт, в същото време негова колежка им купува вафли за да стоят тихи в час.
esti

Мнение от esti »

Метаморф написа:
Исках само да ти кажа нещо, което явно не си разбрал, защото никъде не го и казаха...
Исканията на стачката през миналата година бяха доста на брой. Искането за заплтите беше на 9-то място. Медиите раздухаха нещата за заплатите и скриха останалите искания.
Първите 8 точки от исканията на учителите сега ги виждаме въплътени в новата наредба на министерството, която излиза като идея на министъра, а не искания на учителите. Абсолютна и долна инсинуация.
Стакчата искаше да се въведе строг контрол и наказания за ученици и родители, за да се спре необуздаността в училище.
...
Добре де, ние имахме обща родитело-учителска среща по време на стачката.
Ако медиите са прикривали нещо, то на нашата среща нямаше медии, но аз чух само за исакнията им за заплатите.
Директорката, психоложката и всички учители бяха на тази среща, но никой не обели и дума за други искания.
Защо?

За протокола:
Не съм против да имат по-високи заплати.
Тук който и да поиска по-висока заплата ще има право - не само учителите.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Метаморф написа:
ОК! Грийни, явно ти дължа по-подробно обяснение... (но това не е по причина на разни забележкарки)...

Относно това, че заплатите не решават всичко... верно е. Съгласен съм...
Че трябва реформа също...
По принцип съм съгласен с всичко, което си написал! Абсолютно съм съгласен!

Абе... не съм в момента много в настроение да пиша... надявам се, че си ме разбрал. (държа ти да ме разбереш, защото има някои, които колкото и каквото да им пиша, няма да ме разберат, защото не искат).

Имаха искания и за учебните програми, доколкото си спомням, но това съвсем беше затикано в ъгъла.
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

БоЕВ написа: Мойта щерка има учител, преподава по физическо и по математика - изцежда ги буквално и всичко е пълан респакт, в същото време негова колежка им купува вафли за да стоят тихи в час.
Това имах предвид.
И при нас има такива учители при които стоят,като паметници идиотчетата - слушат и УЧАТ, като разпрани в техните часове.
Докато при други...
А уж все същите деца.
Аватар
Света вода ненапита

Мнемозина написа: Имаха искания и за учебните програми, доколкото си спомням, но това съвсем беше затикано в ъгъла.
абе... 8 точки бяха... много неща, ама не помня всичко...
Виж подводницата!
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

esti написа:
БоЕВ написа: Мойта щерка има учител, преподава по физическо и по математика - изцежда ги буквално и всичко е пълан респакт, в същото време негова колежка им купува вафли за да стоят тихи в час.
Това имах предвид.
И при нас има такива учители при които стоят,като паметници идиотчетата - слушат и УЧАТ, като разпрани в техните часове.
Докато при други...
А уж все същите деца.
Тука индивидуалният подход не е на мода - царства още социализамЪт и неговото анблок, и на калпак.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Метаморф написа:
Не си ме обидил, бе човече, айде сега, хубава работа. Съвсем нормална приказка. Я да наложим мораториум на извиненията! По темата мисля че не си прав! За исканията и кое по ред, колко важно беше. Знам, тоест предполагам, че имаш поглед отвътре и те боли за някого, но това според мен те прави пристрастен. Самата идея за синдикални искания е да се печлеят облаги, а не да се правят трудни реформи. Каквото и да си приказвме ставаше въпрос за закриване на училища и учители на улицата. Не може да ме убедиш че са предлагали това. Най- вероятно са предлагали как това да не стане. Тоест, от моя гледна точка, са предлагали и некадърните учители да останат или с други думи саботаж на реформата. Трудните решения ги взе този екип и този министър. Според мен, за жалост, така си направи харакири. Ще бъде споменаван само с лошо. Казвал съм ,че за мене, Вълчев е един от добрите
Аватар
Света вода ненапита

Green Light написа:
Метаморф написа:
Не си ме обидил, бе човече, айде сега, хубава работа. Съвсем нормална приказка. Я да наложим мораториум на извиненията! По темата мисля че не си прав! За исканията и кое по ред, колко важно беше. Знам, тоест предполагам, че имаш поглед отвътре и те боли за някого, но това според мен те прави пристрастен. Самата идея за синдикални искания е да се печлеят облаги, а не да се правят трудни реформи. Каквото и да си приказвме ставаше въпрос за закриване на училища и учители на улицата. Не може да ме убедиш че са предлагали това. Най- вероятно са предлагали как това да не стане. Тоест, от моя гледна точка, са предлагали и некадърните учители да останат или с други думи саботаж на реформата. Трудните решения ги взе този екип и този министър. Според мен, за жалост, така си направи харакири. Ще бъде споменаван само с лошо. Казвал съм ,че за мене, Вълчев е един от добрите
няма да споря... не че не мога...
просто не съм в настроение в момента...
:-)
Виж подводницата!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:... Тоест, от моя гледна точка, са предлагали и некадърните учители да останат или с други думи саботаж на реформата. Трудните решения ги взе този екип и този министър. Според мен, за жалост, така си направи харакири. Ще бъде споменаван само с лошо. Казвал съм ,че за мене, Вълчев е един от добрите
Ако се замислиш как точно би могъл един учител да бъде оценен като кадърен или некадърен, ще видиш, че не е толкова просто.
Ако учителската професия се ползваше с престиж, децата биха могли да научат по нещичко и от по-некадърните. Не може всички да са гении.
Тук можем да си поговорим с БоЕВ и за уравниловката даже.

Не знам колко трудни решения взе този екип с този министър, но истинските решения не са до това дали да се закриват училища (всичко това е временно: родените в годината на сина ми са малко и заради тях закриха сума ти и паралелки, но сега за поколението на сестра му местата не достигат и в градини, и в училища). Закриването всъщност е по-лесното решение, без поглед напред.
Важните решения трябваше да бъдат именно за учебната програма - и тук този екип с този министър взе може би трудни, но грешни решения.
Panta rhei...
Аватар
Света вода ненапита

Мнемозина написа:Не знам колко трудни решения взе този екип с този министър, но истинските решения не са до това дали да се закриват училища (всичко това е временно: родените в годината на сина ми са малко и заради тях закриха сума ти и паралелки, но сега за поколението на сестра му местата не достигат и в градини, и в училища). Закриването всъщност е по-лесното решение, без поглед напред.
Важните решения трябваше да бъдат именно за учебната програма - и тук този екип с този министър взе може би трудни, но грешни решения.
е, грийни, мнемо ти отговори...

благодаря ти, мнемо! :kiss:
Виж подводницата!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Метаморф написа:
Мнемозина написа:Не знам колко трудни решения взе този екип с този министър, но истинските решения не са до това дали да се закриват училища (всичко това е временно: родените в годината на сина ми са малко и заради тях закриха сума ти и паралелки, но сега за поколението на сестра му местата не достигат и в градини, и в училища). Закриването всъщност е по-лесното решение, без поглед напред.
е, грийни, мнемо ти отговори...

благодаря ти, мнемо! :kiss:
:kiss:
Абе много се изхитрихте вие нещо. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:... Тоест, от моя гледна точка, са предлагали и некадърните учители да останат или с други думи саботаж на реформата. Трудните решения ги взе този екип и този министър. Според мен, за жалост, така си направи харакири. Ще бъде споменаван само с лошо. Казвал съм ,че за мене, Вълчев е един от добрите
Ако се замислиш как точно би могъл един учител да бъде оценен като кадърен или некадърен, ще видиш, че не е толкова просто.
Ако учителската професия се ползваше с престиж, децата биха могли да научат по нещичко и от по-некадърните. Не може всички да са гении.
Тук можем да си поговорим с БоЕВ и за уравниловката даже.

Не знам колко трудни решения взе този екип с този министър, но истинските решения не са до това дали да се закриват училища (всичко това е временно: родените в годината на сина ми са малко и заради тях закриха сума ти и паралелки, но сега за поколението на сестра му местата не достигат и в градини, и в училища). Закриването всъщност е по-лесното решение, без поглед напред.
Е за програмата не знам! То, и ти, откъде ти би могла да знаеш? Това ще се разбере след години.
Впрочем учуди ме! Там ли са важните решения, в програмата? Програмата е важна, но все пак, ставаше въпрос за това, че няма пари. Тоест нещата са на умирачка. Начи, аз си представям нещата така. Пребил се, се едно, алпинист. Счупени крака, глътнал си езика, няма сърдечна дейност. Без сърдечна дейност тоя човек няма да го бъде, ако няма сърдечна дейност хич, начи, не го търси, много е важна сърдечната дейност. Но първо трябва да му извадиш езика.
П.П. Пък живот и здраве, като задиша и му забие сърцето ще мислим за разни екстри, крака, ръце и всякакви глезотии
Последно промяна от Green Light на 07.10.08, 10:59, променено общо 1 път.
Аватар
Света вода ненапита

Мнемозина написа: :kiss:
Абе много се изхитрихте вие нещо. :grin:
хитрий, как хромой таракан... :blum: :grin:
Виж подводницата!
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Green Light написа:Казвал съм ,че за мене, Вълчев е един от добрите
И аз го харесвам - като мъж, като умение да говори, ама.. аз и Бат Бойко харесвах...:winkw:

В последно време само като чуя "делегиран бюджет" и получавам уртикария..

Апа ей ся бях при жипито, 40 минути писане на документи, които събирам 3-та седмица. Ми, ибахти, кво друго да кажа :lol:

Абсолютно съм съгласна, че няма цялостна (да употребя таз тъй модерна думичка!!) визия за бъдещето.. Нещата се решават на парче, от година за година. Защо, примерно, в ущето на Ф. ще държат матура по химия, като те ще я учат само до 10 клас?? Що да не държат матура по фотография, да кажем.. Щото, щото нема кой да мисли управленчески, т.е. мащабно и отговорно (егати колко клишета вкарах, готова съм за журналист :shy:)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Green Light написа: Програмата е важна, но все пак, ставаше въпрос за това, че няма пари. Тоест нещата са на умирачка.
Хъм, я попитай моите тъй любими Станишев, Василев и Масларова, дали няма пари, а?? :mad:
Аватар
Света вода ненапита

4avdar4e написа:
Green Light написа: Програмата е важна, но все пак, ставаше въпрос за това, че няма пари. Тоест нещата са на умирачка.
Хъм, я попитай моите тъй любими Станишев, Василев и Масларова, дали няма пари, а?? :mad:
мдааам... звучи някакси цинично да няма пари, а да има огромен бюджетен излишък... значи някой не си е направил правилно план-сметките...

понеже съм позапознат как се правят бюджети в общините, само ще вметна, че, за да е "балансиран" бюджета и да се "вмества" в спуснатите ограничения, т.нар. "бюджетари" в общините залагат 10, максимум 11 месеца за заплати в годината...
а обясни ми как тогава плащат останалите заплати, че и тринайста и т.н.

абе... спирам да пиша по тая тема, щото нещо почнах да се дразня, а ще дойдат великите финансисти и ще ми обяснят колко съм неграмотен и ще ме питат де са ми парите, като толкова мноог разбирам...
Виж подводницата!
Публикувай отговор