............

Все същите
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа:
vyara написа:
Това и аз го знам. :blum:
:flowers:
:lovegirl:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа: Лошо го написах. Моя е вината. Ма съм субфибрилен, че и отгоре май.

Исках да кажа, че се доказва или поне подлежи на доказване нещо, което съществува - примерно кръните групи, или днк пробите, и т.н. А не се приема, че ако няма примерно днк при дадено престъпление то това значи, че автоматично се освобождават заподозрените. Търсят се съществуващи неща. Не несъществуващи. Те няма силата на доказателство. Уф. Пак го завъртях. Сори.
Има науки, които обясняват, а не доказват. От това, което пишеш, почти цялата хуманитаристика отива в коша. :lol:
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Има науки, които обясняват, а не доказват. От това, което пишеш, почти цялата хуманитаристика отива в коша. :lol:
Ахъм, ти мож ли доказа, примерно, нАучно и с вещестени доказателства, що падежите са изчезнали в български???

Абе, тва нащо не е наука явно :blum:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: Има науки, които обясняват, а не доказват. От това, което пишеш, почти цялата хуманитаристика отива в коша. :lol:
Ахъм, ти мож ли доказа, примерно, нАучно и с вещестени доказателства, що падежите са изчезнали в български???

Абе, тва нащо не е наука явно :blum:
Да, особено напоследък хич не се счита за такова... :winkw:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:Има науки, които обясняват, а не доказват. От това, което пишеш, почти цялата хуманитаристика отива в коша. :lol:
E стига де. Обясняват съществуващи неща. Защо е така. А не защо не е онака. Това се опитвам да кажа. Обективното в науката. Ама явно днес не ми върви ораторското изкуство. :blum:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
Мнемозина написа:Има науки, които обясняват, а не доказват. От това, което пишеш, почти цялата хуманитаристика отива в коша. :lol:
E стига де. Обясняват съществуващи неща. Защо е така. А не защо не е онака. Това се опитвам да кажа. Обективното в науката. Ама явно днес не ми върви ораторското изкуство. :blum:
А къде съществуват митовете?

А архетипите? Май било правилно архетиповете.

Всяко обяснение за света е важно, независимо дали може да бъде доказано по някакъв начин или не.
Понеже съм добричка, ще те изчакам да си смъкнеш температурата и да си поговорим на тая тема. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Радио Париж

Мнение от Remmivs »

съобщило:

При разкопки в града, на дълбочина нам колко си метра, бяха открити положени медни кабели. Това означава, че в Париж е имало жичен телеграф преди 2500 години!

Радио Ереван отговорило:

При разкопки в града, на дълбочина нам колко си метра, не бяха открити положени медни кабели. Това означава, че в Ереван е имало безжичен телеграф преди 2500 години!

Сега разбираш ли ме? :D
Аватар
Мнемозина

Re: Радио Париж

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:съобщило:

При разкопки в града, на дълбочина нам колко си метра, бяха открити положени медни кабели. Това означава, че в Париж е имало жичен телеграф преди 2500 години!

Радио Ереван отговорило:

При разкопки в града, на дълбочина нам колко си метра, не бяха открити положени медни кабели. Това означава, че в Ереван е имало безжичен телеграф преди 2500 години!

Сега разбираш ли ме? :D
Предполагам (добрютро). :lol:

Само че - ако приемем сериозно твоя пример :grin: аз бих потърсила обяснение какви са причините, които карат двете радиа да обявяват такива смешки. И със сигурност тези причини за мен са не по-малко реални от медните кабели, намерени на дълбочина намсиколко метра.

Хората са си обяснявали света и нещата в него по най-различни начини и всеки от тях си е възможен начин за обяснение на света.
И ако трябва да избера от двете възможности (пак Еко) "Не е истина, но аз вярвам" и "Аз не вярвам, но е истина" бих избрала втората.
Защото винаги нещо казано за някого е истина.

А ти сега разбра ли ме? :lol:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

още преди това, но ти продължаваш да не ме чуваш, вероятно аз не мога да артикулирам информацията правилно
мисля, прочее, че прекалено задълбахме :D
не споря за фантазии, митове и так далее
не споря за многоцветнатата истина
просто и аз не знам защо вметнах, че е уместно да бъдат доказвани съществуващи неща
колкото до несъществуващите като легендите примерно, ами.... и те съществуват, едно нищо даже като го наречеш "нищо" и става нещо

:cool:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

[quote="Мнемозина]

А ти сега разбра ли ме? :lol:[/quote]

Аз не ви изчетох целия дебат, но за мен, липсващите медни кабели показват само, че още преди 2500 г. в Ереван е имало гастролиращи братя роми :2tooth:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:още преди това, но ти продължаваш да не ме чуваш, вероятно аз не мога да артикулирам информацията правилно
мисля, прочее, че прекалено задълбахме :D
не споря за фантазии, митове и так далее
не споря за многоцветнатата истина
просто и аз не знам защо вметнах, че е уместно да бъдат доказвани съществуващи неща
колкото до несъществуващите като легендите примерно, ами.... и те съществуват, едно нищо даже като го наречеш "нищо" и става нещо

:cool:
Не ми се ядосвай сега. :lol:
Аз пък се опитвах да ти кажа, че доказателствата - както и нещата, към които се отнасят те - могат да бъдат много индивидуални. Точните науки още не са ни обяснили света изцяло.
Всеки има своите лични доказателства за нещата, в които вярва и всеки има право на това.
Мир? :batting:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа: Не ми се ядосвай сега. :lol:
Аз пък се опитвах да ти кажа, че доказателствата - както и нещата, към които се отнасят те - могат да бъдат много лични. Точните науки още не са ни обяснили света изцяло.
Всеки има своите лични доказателства за нещата, в които вярва и всеки има право на това.
Не съм ядосан. Нито пък съм мислил да водя война с теб. Напротив, благодарен съм за всеки диалог. Защото съм егоист и научавам нови неща.

А, да. Съгласен съм за доказателствата. А точните науки няма и да могат. Или поне аз така мисля. Защото всъщност всичко е едно. Дори науките.

И дружба! :cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
Мнемозина написа: Не ми се ядосвай сега. :lol:
Аз пък се опитвах да ти кажа, че доказателствата - както и нещата, към които се отнасят те - могат да бъдат много лични. Точните науки още не са ни обяснили света изцяло.
Не съм ядосан. Нито пък съм мислил да водя война с теб. Напротив, благодарен съм за всеки диалог. Защото съм егоист и научавам нови неща.

А, да. Съгласен съм за доказателствата. А точните науки няма и да могат. Или поне аз така мисля. Защото всъщност всичко е едно. Дори науките.

И дружба! :cool:
И слънцето и въздухът за всяко живо същество... :blum:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

емиииии

Мнение от Remmivs »

то не остана друго освен да си кажем и по едно "Наздраве!"

:drink:
Аватар
Мнемозина

Re: емиииии

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:то не остана друго освен да си кажем и по едно "Наздраве!"

:drink:
Ми колко му е...

Наздраве! :lol:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Re: И аз да викна:

Мнение от сър Айвънхоу »

[unknown] написа:Не на Дядо Коледа!

Дядо Коледа е империалист!

Дядо коледа- върви си! Вън!

Дядо Коледа е супер лош!

Дядо Коледа е страшен!

Ако не вярвате- вижте страшилището! :grin:
Дед Мороз, Дед Мароз,
нам подарки он принес.
С бародой из вать,
педераст брадать.

П.П. Извинявам се, но нямам буквата еръй.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

frisky lioness написа: Аз не ви изчетох целия дебат, но за мен, липсващите медни кабели показват само, че още преди 2500 г. в Ереван е имало гастролиращи братя роми :2tooth:
:rotfl24:
Публикувай отговор