Чудя се
Re: Чудя се
Ей ся ще препиша това, дето го четох днес.Мнемозина написа:какво ли е удоволствието от опошляването и снизяването.
"Ще властвам. Над теб. Над света. Само трябва да открия средството, с което да упражня властта си. Важна е душата. Власт не се упражнява с бичове, мечове, огън или пушки. Онова, над което властта е безсилна, е душата. Тя трябва да бъде сломена. Вбий в нея клин, вкарай пръсти в прореза и тогава човекът ще е твой. Няма да ти трябва бич - той сам ще го донесе и ще моли да го бичуваш.."
Засега толкова. После може още ...
- Глас в пустиня
Мисля чеМнемозина написа:какво ли е удоволствието от опошляването и снизяването.
няма умисъл
оттам
и
удоволствие.
Може и да греша.
Ако не съм
разбрал
питането.
Причината е
друга.
Мнемо,Мнемозина написа:какво ли е удоволствието от опошляването и снизяването.
ти си умна жена,ще измислиш нещо...
п.с. някой да разкаже вица.
Умисъл има, очевидно и удоволствие.БоЕВ написа:Мисля чеМнемозина написа:какво ли е удоволствието от опошляването и снизяването.
няма умисъл
оттам
и
удоволствие.
Може и да греша.
Ако не съм
разбрал
питането.
Причината е
друга.
Какво ли е то?
Panta rhei...
Благодаря.4avdar4e написа:Ей ся ще препиша това, дето го четох днес.Мнемозина написа:какво ли е удоволствието от опошляването и снизяването.
"Ще властвам. Над теб. Над света. Само трябва да открия средството, с което да упражня властта си. Важна е душата. Власт не се упражнява с бичове, мечове, огън или пушки. Онова, над което властта е безсилна, е душата. Тя трябва да бъде сломена. Вбий в нея клин, вкарай пръсти в прореза и тогава човекът ще е твой. Няма да ти трябва бич - той сам ще го донесе и ще моли да го бичуваш.."
Засега толкова. После може още ...
Това обяснява доста.
Panta rhei...
"Убий представата на човека за ценностите. Убий способността му да разпознава възвишеното или да го постига. Никой няма власт над велики хора. Ние не искаме никакви велики хора. Но няма да отричаме самото величие, а ще го унищожим отвътре. Великото е рядко, трудно, изключително.... Не си поставяй за цел да унжищожиш всички храмове - ще уплашиш хората. Издигни в култ посредствеността и храмовете сами ще се сринат със земята."Мнемозина написа: Благодаря.
Това обяснява доста.
Пак от там
Аз пък се чудя да взема ли да сложа едно "Ignore User".
Или пък форумчето да иска допълнително потвърждение за да постнете това дето сте написали. На някои мога да го сложа да ги пита до откат, еб@ти!
Или едно судоку да сложа - за прочистване на ума.
И изобщо се чудя защо ли пиша всичко това...
Или пък форумчето да иска допълнително потвърждение за да постнете това дето сте написали. На някои мога да го сложа да ги пита до откат, еб@ти!
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
"..безсмислицата винаги има някаква цел. Не си губи времето да изследваш безумието - само се запитай каква е целта му.. Природата не търпи вакуум. Опустоши човешката душа и ще получиш празно пространство, което да запълниш.."
Това го четох сутринта, представяш ли си???:blink: И цял ден мислата ми се върти около него, а ти ми даде повод да го напиша..
Това го четох сутринта, представяш ли си???:blink: И цял ден мислата ми се върти около него, а ти ми даде повод да го напиша..
дай ми определение за душа.4avdar4e написа:"..безсмислицата винаги има някаква цел. Не си губи времето да изследваш безумието - само се запитай каква е целта му.. Природата не търпи вакуум. Опустоши човешката душа и ще получиш празно пространство, което да запълниш.."
Душата според много религиозни и философски традиции е самоосъзната безплътна субстанция отделна за всяко живо същество.doktorka написа: дай ми определение за душа.
Смята се, че душата изразява вътрешната същност на живото същество. Тя е различна от духа. Духът е смятан за изначален и стоящ в основата на всички неща, а душата в много религии е смятана (но не винаги) за безсмъртна и вечна.
Има теории, че душата тежи 21 грама, понеже хора са претегляни преди и след смъртта си и при второто претегляне са тежали 21 грама по-малко
Кака Вики
Тъй, тъй.4avdar4e написа:"..безсмислицата винаги има някаква цел. Не си губи времето да изследваш безумието - само се запитай каква е целта му.. Природата не търпи вакуум. Опустоши човешката душа и ще получиш празно пространство, което да запълниш.."
А дали човек може да откаже да стане неволна маша на всичко това? И какво прави тогава?
Panta rhei...
любоффффМнемозина написа:Тъй, тъй.4avdar4e написа:"..безсмислицата винаги има някаква цел. Не си губи времето да изследваш безумието - само се запитай каква е целта му.. Природата не търпи вакуум. Опустоши човешката душа и ще получиш празно пространство, което да запълниш.."
А дали човек може да откаже да стане неволна маша на всичко това? И какво прави тогава?
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Не, иронията е влизане в същия капан.4avdar4e написа:Не знам, не знам.. нямам рецепти. За мен лично ирония му е майката и .. бягане на въздухМнемозина написа: И това е единственото?
П.П. Кога ще се водим на театър, ммм??
П.П. 1. Не е истина, гледаме с Ф. "Малкъм" (дръпнат от торентите) и цвилим звучно и гласно:rotfl24::rotfl24:
Май само бягането на въздух е решение, но ако това е целта?
Panta rhei...
"Всичко е умишление.."Мнемозина написа:Не, иронията е влизане в същия капан.4avdar4e написа:Не знам, не знам.. нямам рецепти. За мен лично ирония му е майката и .. бягане на въздухМнемозина написа: И това е единственото?
П.П. Кога ще се водим на театър, ммм??
П.П. 1. Не е истина, гледаме с Ф. "Малкъм" (дръпнат от торентите) и цвилим звучно и гласно:rotfl24::rotfl24:
- Глас в пустиня
Това е целта. При някои - умишлена, при други - просто така им идва отвътре...Мнемозина написа: Не, иронията е влизане в същия капан.
Иронията е отблъскване. Но е натоварваща.. И може да доведе до автоагресия.
Хора със свободна воля и право на избор сме. Пък и дистанционното е страхотно устройство
Разкажи.БоЕВ написа:п.с. Боев,нищо лично...
не го знам.[/quote]
двама приятел се карали на кого жена му е по-грозна.
решили да проверят.
отива единият на гости на другия.
жена му в кухнята..вечерят туй -онуй...
по едно време домакинът извикал жена си...
и на приятелят му призляло колко е грозна.
разменят си гостуванията...
вечерят,туй -онуй..
жената в кухнята.
по едно време домакинът я извиква...
и от кухнята се чува глас:
"да си сложа ли качулката?"
"не,няма да те...ъ....цензура...,ще те показвам"..
п.с. нищо лично.
- snowprincess
а аз съм привърженик на реалните действияmaggot написа:Аз пък се чудя да взема ли да сложа едно "Ignore User".
игнорът е само да си затвориш очите и ушите

Нищо, което има истинска стойност не може да бъде опошлено и снизено в очите на ценителите.Мнемозина написа:какво ли е удоволствието от опошляването и снизяването.
самият факт, че се приема вероятността да бъде опошлено,означава че и ценителят има съмнения.esti написа:Нищо, което има истинска стойност не може да бъде опошлено и снизено в очите на ценителите.Мнемозина написа:какво ли е удоволствието от опошляването и снизяването.
Да, така би трябвало да е.esti написа:Нищо, което има истинска стойност не може да бъде опошлено и снизено в очите на ценителите.Мнемозина написа:какво ли е удоволствието от опошляването и снизяването.
Но когато става въпрос не за конкретно нещо, а така, изобщо? За всичко.
Panta rhei...
Ако тръгнем пак така "изобщо за всичко по принцип", пак ще затънем в доуточняване на терминологии - що е то опошляване и принизяване, ако Е, то за всички ли е или само за някои...и такива работи.Мнемозина написа:
Да, така би трябвало да е.
Всеки гледа от собствената си камбанария(страшно го мразя този израз) и е сигурен в това, което вижда.
Да, добре.esti написа:Ако тръгнем пак така "изобщо за всичко по принцип", пак ще затънем в доуточняване на терминологии - що е то опошляване и принизяване, ако Е, то за всички ли е или само за някои...и такива работи.Мнемозина написа:
Да, така би трябвало да е.
Всеки гледа от собствената си камбанария(страшно го мразя този израз) и е сигурен в това, което вижда.
Panta rhei...
Виждам, че не е добре, но дори да не ти се вярва наистина нямам никаква предства за това.Мнемозина написа:
Да, добре.
И не съм сигурна, че искам да разбера.
В повече ми идва...
И аз съм човек.
въздухът в белите дробове....4avdar4e написа:Душата според много религиозни и философски традиции е самоосъзната безплътна субстанция отделна за всяко живо същество.doktorka написа: дай ми определение за душа.
Смята се, че душата изразява вътрешната същност на живото същество. Тя е различна от духа. Духът е смятан за изначален и стоящ в основата на всички неща, а душата в много религии е смятана (но не винаги) за безсмъртна и вечна.
Има теории, че душата тежи 21 грама, понеже хора са претегляни преди и след смъртта си и при второто претегляне са тежали 21 грама по-малко
Кака Вики
како Вики ...
Пък Дарки мрази израза, че краставите магарета през девет планини се надушватesti написа: Всеки гледа от собствената си камбанария(страшно го мразя този израз)
Питах не кое може да бъде опошлено, а в какво се състои удоволствието да опошляваш. И защо човек би го правил.esti написа:Виждам, че не е добре, но дори да не ти се вярва наистина нямам никаква предства за това.Мнемозина написа:
Да, добре.
И не съм сигурна, че искам да разбера.
В повече ми идва...
И аз съм човек.
Имаш ли идея?
Не говоря за случаите, в които това се прави просто от липса на възможности за нещо повече. Там е ясно, човекът толкова си може.
Panta rhei...