Картинка

Все същите
esti

Картинка

Мнение от esti »

Какво виждате тук?

Изображение
Аватар
Мнемозина

Re: Картинка

Мнение от Мнемозина »

esti написа:Какво виждате тук?

Изображение
Усурийско тигърче (не знам защо така реших) гушка младеж.

А какво трябва да виждаме?
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Тигърът ми изглежда тъжен - може би не това е голямата му любов?! :winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Mila написа:Тигърът ми изглежда тъжен - може би не това е голямата му любов?! :winkw:
А може да му плаче на рамото за голямата си любов. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Две подпийнали котенца. :winkw: :nanaaaa:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Гротеска!

Това не е нормалното състояние на нещата.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

А тук какво виждате? М? Я сега се вгледайте по-добре...

Изображение
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Гасподе, разногледа ще стана :blink:

в краката на камилите какво се вижда да му се не види
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Dark написа:Гасподе, разногледа ще стана :blink:

В краката на камилите се виждат.... камилите :)

Другото са сенки само :)
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

ЛЮБОВ:cool:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Струва ми се че мъжът е загубил равновесие. Не знам дали нещата са толкова миролюбиви, мен някак ме побиха тръпки от тая картинка. Сещам се за амурския тигър в зоологическата градина, който вървеше нервно в клетката си. В съседство беше клетката на лъвовете и те изглеждаха като кученца пред тая огромна ядосана котка. Изведнъж се почувствах като мръвка. Виждам че тигъра на снимката е с прибрани нокти и зъби ама пак настръхвам
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Gaspode написа:

Пък аз в краката на камилите виждам.......костенурки. Като че всяка една камила е качена на гърба на костенурка:grin:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
БОЙКО БОРИСОВ

Мнение от БОЙКО БОРИСОВ »

виждам добър дресьор
Аватар
БОЙКО БОРИСОВ

Gaspode написа:

йееее! верно ли?
жестоко!
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Green Light написа:Струва ми се че мъжът е загубил равновесие. Не знам дали нещата са толкова миролюбиви, мен някак ме побиха тръпки от тая картинка. Сещам се за амурския тигър в зоологическата градина, който вървеше нервно в клетката си. В съседство беше клетката на лъвовете и те изглеждаха като кученца пред тая огромна ядосана котка. Изведнъж се почувствах като мръвка. Виждам че тигъра на снимката е с прибрани нокти и зъби ама пак настръхвам
Не знам за тигрите, но лъвовете и по-специално тези отгледани от хора още като бебета, никога не биха нападнали човек, не и ако не са гладни. Това са животни, които не убиват за удоволствие

На задан палан на снимката се вижда нещо като тънка сиджимка/синджирче. При тази дебелина по-скоро играе ролята на бижу:grin::lol::lol::winkw:
Изображение

Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

esti написа:
Закусващ тигър.

Току що е хапнал ръчичките на човека и сега продължава с главата му. :crazy: :crazy: :crazy:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Gaspode написа:А тук какво виждате? М? Я сега се вгледайте по-добре...
Ти прочетели вече новия брой на НГ? Аз го чакам с нетърпение. Тая снимка я бяха пуснали за коментар/обсъждане във фото форум, нямаш представа "спецовете" какви глупости наговориха за "обработката". Едно от нещата които харесвам в НГ е, това, че показват снимки, висококачествени, заснети почти и изцяло с фотографски похвати, без да е необходима последваща обработка с ФШ. Да, понякога за един-единствен кадър можеш да чакаш с дни, а точния момент трае само няколко минути.:-)
почти безобидна

Мнение от почти безобидна »

БоЕВ написа:
Gaspode написа:А тук какво виждате? М? Я сега се вгледайте по-добре...
Ти прочетели вече новия брой на НГ? Аз го чакам с нетърпение. Тая снимка я бяха пуснали за коментар/обсъждане във фото форум, нямаш представа "спецовете" какви глупости наговориха за "обработката". Едно от нещата които харесвам в НГ е, това, че показват снимки, висококачествени, заснети почти и изцяло с фотографски похвати, без да е необходима последваща обработка с ФШ. Да, понякога за един-единствен кадър можеш да чакаш с дни, а точния момент трае само няколко минути.:-)
Една позната беше разхождала техен фотограф по Дунава.
Пича изщракар 700 филма (седемстотин).
На въпроса и колко снимки ще влязат в списанието, отговорил 3, максимум 4...
Такива ми ти работи...
почти безобидна

Мнение от почти безобидна »

Много е симпатично тигърчето :lol:
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:Струва ми се че мъжът е загубил равновесие. Не знам дали нещата са толкова миролюбиви, мен някак ме побиха тръпки от тая картинка. Сещам се за амурския тигър в зоологическата градина, който вървеше нервно в клетката си. В съседство беше клетката на лъвовете и те изглеждаха като кученца пред тая огромна ядосана котка. Изведнъж се почувствах като мръвка. Виждам че тигъра на снимката е с прибрани нокти и зъби ама пак настръхвам
Нали?! Това имах в предвид като казах, че ситуацията не е естествена. А какво ще кажеш за тигъра в ЦУМ, жалка картинка според мен, неприятно ми е да гледам хищници в плен, губи им се величието/достойнството...всяка гадинка е достойна за уважение. А тоя пич от снимката си играе с огъня, колкото и да е "деформиран" тигъра никой неможе да каже кога ще му се задействат инстинктите, повод може да бъде едно подхлъзване/падане или пък нещо друго...имаше някакви дресьори от САЩ, правеха представления с много тигри, е единият го разкъсаха.:grin:
Аватар
Глас в пустиня

frisky lioness написа:
Не знам за тигрите, но лъвовете и по-специално тези отгледани от хора още като бебета, никога не биха нападнали човек, не и ако не са гладни. Това са животни, които не убиват за удоволствие
Не убиват защото не са научени! Инстинкта си го имат, много от животните родени в плен след като бъдат върнати в естествената им среда се справят много добре с ловуването, хубавото е, че хората не са им в основното блюдо.:-)
Аватар
Глас в пустиня

почти безобидна написа:
Една позната беше разхождала техен фотограф по Дунава.
Пича изщракар 700 филма (седемстотин).
На въпроса и колко снимки ще влязат в списанието, отговорил 3, максимум 4...
Такива ми ти работи...
Така е, дори аз като един лайк/любител съм го установил, от десетина щраквания се получава една хубава снимка.:grin::-)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

БоЕВ написа:
Green Light написа: А какво ще кажеш за тигъра в ЦУМ, жалка картинка според мен, quote]

:bad: И на мен ми е мъчно за животното. При все, че е родено в плен, мастото му в най-лошия случай е в зоологическа градина, не в магазин:mad:
Изображение

Аватар
Глас в пустиня

frisky lioness написа:
БоЕВ написа:
Green Light написа: А какво ще кажеш за тигъра в ЦУМ, жалка картинка според мен, quote]

:bad: И на мен ми е мъчно за животното. При все, че е родено в плен, мастото му в най-лошия случай е в зоологическа градина, не в магазин:mad:
Еми тъпо е, затворен е в нещо като аквариум, а хората седят около него и се хранят, пият...това е, отредено му е да бъде атракция на заведението.:mad:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:
Еми тъпо е, затворен е в нещо като аквариум, а хората седят около него и се хранят, пият...това е, отредено му е да бъде атракция на заведението.:mad:
Дори не знаех, че има такаова нещо. Звучи отвратително
БоЕВ-ски

Мнение от БоЕВ-ски »

Green Light написа: Дори не знаех, че има такаова нещо. Звучи отвратително
Така е, не повярвах на очите си, дори се шегувахме със съпругата ми, тя двърдеше, че тъгърчето е живо, а пък аз, че е плюшче поставено в стъклената клетка за интериор, понеже завенетието се казва нещоси за джунглата, витрината/аквариума или там каквото е, е аранжирано като джунгла с палми, камъни, езерце...и тигърчето се беше опънало до стъклото като умряло, просто не исках да повярвам, че е живо зверче, затова твърдях, че е плюшче...е, не бях прав.
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
Беше ми просто интересно, дали и някой от вас е видял това, което аз видях.
А аз видях една манипулация.
На пръв поглед се внушава, че това е гушкане, прегръдка, любов, доверие...
Нормално е да се види първо това - тигъра е красиво животно, а прегръдката по принцип е хубаво нещо. Човек май така е устроен, че да вижда първо доброто и красивото.
Това го прави уязвим и лесен за манипулация.
На тази снимка всъщност няма прегръдки.
Както каза Боев, реално нещата не са точно такива.
Тигрите не се прегръщат с хората.
Снощи си мислех, колко лесно и колко често се поддаваме на внушения и манипулации, позволяваме на ни докосват "тънката струна" и да правят с нас, каквото си поискат, а ние дори не се усещаме. Или поне не винаги.
Та в общи линии това беше...
Взех си дозата приземяване, а това предполага, че съм готова за следващия полет:lol:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

БоЕВ-ски написа:
Така е, не повярвах на очите си, дори се шегувахме със съпругата ми, тя двърдеше, че тъгърчето е живо, а пък аз, че е плюшче поставено в стъклената клетка за интериор, понеже завенетието се казва нещоси за джунглата, витрината/аквариума или там каквото е, е аранжирано като джунгла с палми, камъни, езерце...и тигърчето се беше опънало до стъклото като умряло, просто не исках да повярвам, че е живо зверче, затова твърдях, че е плюшче...е, не бях прав.
Пълен кич, ама така е, докато има празноглевци, дето такива "сценки" да ги забавляват:mad::evil:
Изображение

Аватар
БОЙКО БОРИСОВ

БоЕВ-ски написа:
божичко! ама това в ЦУМ ли? тигър в кръчмата?!?!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
Мнемозина написа:
Беше ми просто интересно, дали и някой от вас е видял това, което аз видях.
А аз видях една манипулация.
На пръв поглед се внушава, че това е гушкане, прегръдка, любов, доверие...
Нормално е да се види първо това - тигъра е красиво животно, а прегръдката по принцип е хубаво нещо. Човек май така е устроен, че да вижда първо доброто и красивото.
Това го прави уязвим и лесен за манипулация.
На тази снимка всъщност няма прегръдки.
Както каза Боев, реално нещата не са точно такива.
Тигрите не се прегръщат с хората.
Снощи си мислех, колко лесно и колко често се поддаваме на внушения и манипулации, позволяваме на ни докосват "тънката струна" и да правят с нас, каквото си поискат, а ние дори не се усещаме. Или поне не винаги.
Та в общи линии това беше...
Взех си дозата приземяване, а това предполага, че съм готова за следващия полет:lol:
Не само не се усещаме, ами го и искаме понякога - да ни манипулират.
Всъщност гледах снимката и се сещах как котарака ми онзи ден пак домъкна един убит плъх и как го гушкаше, докато си доиграваше. Толкова беше нежен... Любовта към жертвата.
Ама пак е любов някаква.
Пък аз му го връщам - такова мачкане го мачкам, че свят му се извива. :grin:
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

esti написа::lol:
Може и да не се гушкат, но това не означава, че тези двамата не се обичат, че не са близки или че си нямат доверие. Котките (големит тоже) потъркват главите и носовете си, ама тва няма кво баш на теб да го обяснявам:-):winkw:
Изображение

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнемозина написа:Пък аз му го връщам - такова мачкане го мачкам, че свят му се извива. :grin:
И аз моят така го стискам. Всемам го на ръце и силно притискам бузата му до моята:-):grin: И той, хайвана стои, не мърда...Кво да прави. Изтрайва ми лиготиите, ама съвсем за кратко. Аз и не настоявам мног, защото знам, че не обича, не и когато той сам не е избрал момента:grin:
Изображение

esti

Мнение от esti »

frisky lioness написа:
esti написа::lol:
Може и да не се гушкат, но това не означава, че тези двамата не се обичат, че не са близки или че си нямат доверие. Котките (големит тоже) потъркват главите и носовете си, ама тва няма кво баш на теб да го обяснявам:-):winkw:
Да, не е изключено човека да обича тигъра, а той да му има доверие.
Но това с отъркването на главата, няма защо точно пък на теб да обяснявам, че е маркиране на територия:lol:
Обче имайки предвид, какво добро и чисто същество си, напълно разбираемо е да виждаш любов във всичко :cool:
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:Не само не се усещаме, ами го и искаме понякога - да ни манипулират.
Всъщност гледах снимката и се сещах как котарака ми онзи ден пак домъкна един убит плъх и как го гушкаше, докато си доиграваше. Толкова беше нежен... Любовта към жертвата.
Ама пак е любов някаква.
Пък аз му го връщам - такова мачкане го мачкам, че свят му се извива. :grin:
Така е, права си - искаме го. Понякога.:lol:

А ти кога ще покажеш снимка на твоя звяр?
Представям си, колко голям и едър мъжкар е станал....:cool:
Аватар
Глас в пустиня

esti написа:
Тенкю! Тенкю пипъл! :glory:

Понякога си мисля, че съм прекалено черноглед, сухар, дърво...но изглежда това ме държи здраво стъпил на земята.:shy:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

esti написа: че е маркиране на територия:lol:
:cool:
Тук можем да поспорим, ама тва ш'стане кат се видим:grin:
Изображение

Аватар
Глас в пустиня

frisky lioness написа:
Пълен кич, ама така е, докато има празноглевци, дето такива "сценки" да ги забавляват:mad::evil:
Абе имаше някаква кампания, заплахи за бойкот на магазина и др., докато животинката не бъде изведена от там.
Аватар
Глас в пустиня

zlatokoska написа:
божичко! ама това в ЦУМ ли? тигър в кръчмата?!?!
Да, втори или трети етаж беше. Видях го преди близо месец, а дали е още там, незнам.
esti

Мнение от esti »

БоЕВ написа:
esti написа:
Тенкю! Тенкю пипъл! :glory:

Понякога си мисля, че съм прекалено черноглед, сухар, дърво...но изглежда това ме държи здраво стъпил на земята.:shy:
Боев, след толкова години през които сме се чели и в дира и тук, трябва да ти кажа, че ти много се доближаваш до моя натюрел:grin:
Явно и аз съм дърво:cool:
Аватар
Глас в пустиня

frisky lioness написа:
Мнемозина написа:Пък аз му го връщам - такова мачкане го мачкам, че свят му се извива. :grin:
И аз моят така го стискам. Всемам го на ръце и силно притискам бузата му до моята:-):grin::grin:
Елмайра!

"Къде сте зайчета-байчета, да ви гушкам, да ви стискам, да ви мачкам...":lol:
Публикувай отговор