Картинка

Все същите
esti

Re: Картинка

Мнение от esti »

frisky lioness написа:
esti написа: че е маркиране на територия:lol:
:cool:
Тук можем да поспорим, ама тва ш'стане кат се видим:grin:
Ми жлезите с които маркират се намират отстрани на главата и по хълбоците.
А мъжките.....знаеш още как маркират:grin:
Но няма да спорим.
Предпочитам, като се видим да се гушкаме и целуваме, да си хапнем и пийнем и да си говорим за......квот си искаме.
Споровете ще ги отложим за тук, когато ни тресне ПМС-то:blum:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа: А ти кога ще покажеш снимка на твоя звяр?
Представям си, колко голям и едър мъжкар е станал....:cool:
Чакам го да стане колкото мен и тогава. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

esti написа: Явно и аз съм дърво:cool:
Не е вярно, ти си такава изтънчена, фина и деликатна натура, че ако ти си дърво, то аз трябва да съм букова цепеница.:lol: :flowers:
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
Не знаех, че си едър мъжкар:grin::blum:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
frisky lioness написа: Тук можем да поспорим, ама тва ш'стане кат се видим:grin:
Но няма да спорим.
Предпочитам, като се видим да се гушкаме и целуваме, да си хапнем и пийнем и да си говорим за......квот си искаме.
Да се маркирате, а?
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
Мнемозина написа:
Е, чак мъжкар не съм. :lol:
Идеята ми беше да повторим оная картинка.
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

БоЕВ написа:
esti написа: Явно и аз съм дърво:cool:
Не е вярно, ти си такава изтънчена, фина и деликатна натура, че ако ти си дърво, то аз трябва да съм букова цепеница.:lol: :flowers:
Такава ли съм?
Мда....човек всеки ден научава нещо ново за себе си.:grin:

Благодаря, Боев.:kiss:
Ти си точно онова, което пишеш за мен - не те четкам, просто така мисля.
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
esti написа:
frisky lioness написа: Тук можем да поспорим, ама тва ш'стане кат се видим:grin:
Но няма да спорим.
Да се маркирате, а?
Хахахаха, пак го измисли.:lol::lol::cool:
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
esti написа:
Мнемозина написа:
И веднага ще ви подложа на анализ - кой, с какво, защо и как се опитва да ни изманипулира:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
И веднага ще ви подложа на анализ - кой, с какво, защо и как се опитва да ни изманипулира:lol:[/quote]

Зарежи, веднага ще ти кажа.
Аз - него и вас - че го обичам. А той всъщност ми е жертва. :-)
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:Зарежи, веднага ще ти кажа.
Мислиш ли, че домашните котаци, пък и другите домашни животни са наши жертви?
Аз все си мисля, че моята (говоря в ед.ч., щото вече съм само с една котка, но сега не ми се говори защо) се чувства, като глезена принцеса вкъщи и навън няма да и е хубаво.
Поредната заблуда за осигуряване на чиста съвест вероятно, ама....
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
Аз все си мисля, че моята (говоря в ед.ч., щото вече съм само с една котка, но сега не ми се говори защо) се чувства, като глезена принцеса вкъщи и навън няма да и е хубаво.
За другите животни не знам, но за котките съм сигурна, че много великодушно ни позволяват да си мислим каквото си искаме за тях.
Наскоро четох на малката "Котката, която ходи и броди където си ще" на Киплинг, та съм под това влияние.
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

esti написа:
Ей тва е, разбрахме се с две думи! :fmove:

Удоволствието от общуването е взаймно Ести! :friends:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

БоЕВ написа:
Абе имаше някаква кампания, заплахи за бойкот на магазина и др., докато животинката не бъде изведена от там.
Това вече не го знаех
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

esti написа:Предпочитам, като се видим да се гушкаме и целуваме, да си хапнем и пийнем и да си говорим за......квот си искаме.
Споровете ще ги отложим за тук, когато ни тресне ПМС-то:blum:
Стархотна програма:-)

Моят кат ме "маркира" си търка горната част на главата (темето/челото) :dance3: :harhar:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа:
frisky lioness написа:
Пълен кич, ама така е, докато има празноглевци, дето такива "сценки" да ги забавляват:mad::evil:
Абе имаше някаква кампания, заплахи за бойкот на магазина и др., докато животинката не бъде изведена от там.

В интерес на истината трябва да кажа, че заплахите са от тъй любимите ми природозащитници... :evil: Тигърчето е малко, ще остане още някой друг месец (до пролетта) и после го местят в зоопарка. Условията в ЦУМ в някои отношения са по-добри от ЗУУ-то, освен липсата на повече място за разходка и чист въздух. Родено е в неволя и така ще си преживее живота. Има всички нужни разрешения, включително и одобрението на Зоопарка. Стъклото е бронирано. Така че има и друга гледна точка...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

БоЕВ написа:
Елмайра!

"Къде сте зайчета-байчета, да ви гушкам, да ви стискам, да ви мачкам...":lol:

Ето така.............

Изображение

Ести сега да каже за манипулациите:grin::winkw:
Изображение

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

esti написа:
Аз пък понякога си мисля, че ги ощетяваме. Ще ми се да вярвам, че котаракът ми е щастлив с мен, но .......само той си знае
Изображение

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Аз тоя тигър в ЦУМ се бях наканил да ходя да го видя. Заедно с хлапетата. Хем да видят тигър отблизо, хем да споменем, че не е хубаво да е затворен. Въпреки че разликата със зоопарка не е чак толкоз голяма - само размера на клетката :-)

А за снимките - някои на НГ са направо супер. Тази с камилите ме изкефи...
И да, за съжаление никога няма да стана велик фотограф... търпението ми липсва :)
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Gaspode написа: А за снимките - някои на НГ са направо супер. Тази с камилите ме изкефи...
В момента се продава страхотно издание на НГ - 100-те най-известни снимки (част от тях бяха изложени преди.... 2 години май? в Националната худ. галерия). Изключително е!!
БоЕВ-ски

Мнение от БоЕВ-ски »

4avdar4e написа: В интерес на истината трябва да кажа, че заплахите са от тъй любимите ми природозащитници... :evil: Тигърчето е малко, ще остане още някой друг месец (до пролетта) и после го местят в зоопарка. Условията в ЦУМ в някои отношения са по-добри от ЗУУ-то, освен липсата на повече място за разходка и чист въздух. Родено е в неволя и така ще си преживее живота. Има всички нужни разрешения, включително и одобрението на Зоопарка. Стъклото е бронирано. Така че има и друга гледна точка...
Абе чесно да си кажа, никак не ми се видя малко, напротив, по размер го докарва като един доста голям санбернар.
Твоята гледна точка е 1:1 с твърдението на управата на ЦУМ. А моето лично мнение е, че мястото му не е там. Това, че е родено в неволя не дава право на никого да го излага на "мегдана" и да го вкарва в ролята на "селския кретен" всекидневно нон стоп. А ти убенена ли си, че ще бъде прехвърлен в ЗОО-то, а не да речем в двора на някоя луксозна новобогаташка вила? :grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

БоЕВ-ски написа: а не да речем в двора на някоя луксозна новобогаташка вила? :grin:
Ако успяват да се грижат достатъчно добре или дори по-добре, какво пък....
Изображение

Аватар
Глас в пустиня

frisky lioness написа:
БоЕВ-ски написа: а не да речем в двора на някоя луксозна новобогаташка вила? :grin:
Ако успяват да се грижат достатъчно добре или дори по-добре, какво пък....
Да, ама нали вече споменах, че съм черноглед, та докато не си отговоря на накои въпроси няма да мога да отговоря еднозначно "кое е по-добре".
Откъде по дяволите се взе това тигърче?! - намериха го безпризорно на улицата, в парка - не тигри в Бг не се раждат. Тогава - конфискуван на границата от трафиканти на екзотични животни - ако е така, защо е даден на тях, а не на зоопарка. Откупилиса го от някоя отдалечена точка в света с едничката цел да го отгледат докато укрепне, а след това да го подарят на зоопарка - По-скоро това е фантастика. Та откъде се взе - предполагам, че са си го поръчали(тигърчето е сибирско), майката е убита за кожата, а то е отведено в плен и излагането му в заведение има за цел да деформира инстинктите му до патология, че да бъде по-лесно "отглеждан" като порасне и показван без рискове на отбрани гости.

Може и да съм луд, а може и да ме тресе параноя, но родната действителност е такава. Ти ако тръгнеш да пътуваш в чужбина със собствения си котарак, познай колко и какви проблеми ще имаш, пък за тигър да не говорим как минава граници.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ-ски написа: Абе чесно да си кажа, никак не ми се видя малко, напротив, по размер го докарва като един доста голям санбернар.
Твоята гледна точка е 1:1 с твърдението на управата на ЦУМ. А моето лично мнение е, че мястото му не е там. Това, че е родено в неволя не дава право на никого да го излага на "мегдана" и да го вкарва в ролята на "селския кретен" всекидневно нон стоп. А ти убенена ли си, че ще бъде прехвърлен в ЗОО-то, а не да речем в двора на някоя луксозна новобогаташка вила? :grin:
Аз нямам причина да не им вярвам. Достатъчно шум се вдигна, за да си позволят да си измислят. Принципно съм против такъв вид реклама, но вече е станало. Тия, дето протестират, какво предлагат като алтернатива?

А колкото до зоопарка, ще проверим лятос и ще докладвам:winkw:
Аватар
Глас в пустиня

Донесоха ми новият брои на НГ. Довечера ще си го прочета с кеф.
Gaspode написа: А за снимките - някои на НГ са направо супер. Тази с камилите ме изкефи...
И да, за съжаление никога няма да стана велик фотограф... търпението ми липсва :)
Аз пък съм доста скромен и съм убеден, че ако имам на разположение профи техника и възможността да пътувам с бюджета на НГ-фотограф, ще направя доста добри и даже по-добри снимки.:-)
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Абе те това тигърче май вече са го преместили в зоопарка. Поне така чух. Пък и скоро минавахме през ЦУМ, и не го видяхме.
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа:
Аз нямам причина да не им вярвам. Достатъчно шум се вдигна, за да си позволят да си измислят. Принципно съм против такъв вид реклама, но вече е станало. Тия, дето протестират, какво предлагат като алтернатива?

А колкото до зоопарка, ще проверим лятос и ще докладвам:winkw:
Това за протестите ми се мярна някъде из нета и чак тогава разбрах, че гадинката е жива, нямам идея какво предлагат, не си падам по зелените, но обичам природата и се водя от собствените си чувства за редно и нередно.:-)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Това за протестите ми се мярна някъде из нета и чак тогава разбрах, че гадинката е жива, нямам идея какво предлагат, не си падам по зелените, но обичам природата и се водя от собствените си чувства за редно и нередно.:-)
Добре, де, Боев, по твоята логика не трябва да има и зоопаркове. А къде тогава децата ми ще видят кокошка и коза???:grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
БоЕВ написа: Това за протестите ми се мярна някъде из нета и чак тогава разбрах, че гадинката е жива, нямам идея какво предлагат, не си падам по зелените, но обичам природата и се водя от собствените си чувства за редно и нередно.:-)
Добре, де, Боев, по твоята логика не трябва да има и зоопаркове. А къде тогава децата ми ще видят кокошка и коза???:grin:
В Европейския съюз. :grin:
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

БоЕВ написа:
Може и да съм луд, а може и да ме тресе параноя, но родната действителност е такава. Ти ако тръгнеш да пътуваш в чужбина със собствения си котарак, познай колко и какви проблеми ще имаш, пък за тигър да не говорим как минава граници.
Казаха, че е роден в зоопарк. Склонна съм да повярвам на това.... Мойто кот ни мога го изложа на такъв стрес (пътуване, камо ли в странство). Преди 2 години син ми искаше да го води на някаква изложба за дом. любимци, дето се организираше в школото. Да беше куче, иди доди, ама котка......Всички котки/котараци бяха в някакви клетки, чанти, раници и т.н. Някои изключително кротки и спокойни....Наш дзвер не е такава порода...Не можех да му причиня това:( Син ми се нацупи, ама кат си поговорихме и после след "изложбата", понеже вече видя със собствените си очи за кво иде реч (тези котки, милите през цялото време някой се опитваше да ги милва, да ги ръчкат малки и недотам пръсти.....) се съглави с мен и вика "Права беше мамо. Добре, че не го водихме Саймън."
Изображение

Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

БоЕВ написа:
почти безобидна написа:
Една позната беше разхождала техен фотограф по Дунава.
Пича изщракар 700 филма (седемстотин).
На въпроса и колко снимки ще влязат в списанието, отговорил 3, максимум 4...
Такива ми ти работи...
Така е, дори аз като един лайк/любител съм го установил, от десетина щраквания се получава една хубава снимка.:grin::-)
Само от десетина щраквания - една хубава! Наистина си много добър! :D
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Ами виждам, че единият си мисли "Като не може да правим секс, дали да не закуся?", а другия - с тази снимка ще свалям всички!!!

:blum:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
Dark написа:Гасподе, разногледа ще стана :blink:

в краката на камилите какво се вижда да му се не види
В краката на камилите се виждат.... камилите :)

Другото са сенки само :)
Трябваше тука да го прочета, хем и да зяпам едно пет минути, докато загрея накрая. Нямам думи!

Изображение
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

frisky lioness написа:
БоЕВ написа:
Елмайра!

"Къде сте зайчета-байчета, да ви гушкам, да ви стискам, да ви мачкам...":lol:

Ето така.............

Изображение

Фриски....
Туй синьо око твое е?

моите почитания... :kiss:

Малийййй...
Абе, мъжете...!...
Какво зяпате котки....!

ма може ли да сте толкова завеяни....!

( БТВ,Фриски...всички други албуми са аксесъбъл...това ,което си дала е като линк)
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:
Gaspode написа:А тук какво виждате? М? Я сега се вгледайте по-добре...
Ти прочетели вече новия брой на НГ? Аз го чакам с нетърпение. Тая снимка я бяха пуснали за коментар/обсъждане във фото форум, нямаш представа "спецовете" какви глупости наговориха за "обработката". Едно от нещата които харесвам в НГ е, това, че показват снимки, висококачествени, заснети почти и изцяло с фотографски похвати, без да е необходима последваща обработка с ФШ. Да, понякога за един-единствен кадър можеш да чакаш с дни, а точния момент трае само няколко минути.:-)
Минути ли? Части от секундата!!! Това е мигът!
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

esti написа:
Мнемозина написа:
А какво трябва да виждаме?
Беше ми просто интересно, дали и някой от вас е видял това, което аз видях.
А аз видях една манипулация.
На пръв поглед се внушава, че това е гушкане, прегръдка, любов, доверие...
Нормално е да се види първо това - тигъра е красиво животно, а прегръдката по принцип е хубаво нещо. Човек май така е устроен, че да вижда първо доброто и красивото.
Това го прави уязвим и лесен за манипулация.
На тази снимка всъщност няма прегръдки.
Както каза Боев, реално нещата не са точно такива.
Тигрите не се прегръщат с хората.
Снощи си мислех, колко лесно и колко често се поддаваме на внушения и манипулации, позволяваме на ни докосват "тънката струна" и да правят с нас, каквото си поискат, а ние дори не се усещаме. Или поне не винаги.
Та в общи линии това беше...
Взех си дозата приземяване, а това предполага, че съм готова за следващия полет:lol:
Хм! В "Пръстенов свят" четох, че не всяко оголване на зъби е усмивка... ;)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

сър Айвънхоу написа:
Хм, аз пък това си го знам и без да съм го чела :winkw: :blum:
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

frisky lioness написа:
БоЕВ-ски написа:
Green Light написа: Дори не знаех, че има такаова нещо. Звучи отвратително
Така е, не повярвах на очите си, дори се шегувахме със съпругата ми, тя двърдеше, че тъгърчето е живо, а пък аз, че е плюшче поставено в стъклената клетка за интериор, понеже завенетието се казва нещоси за джунглата, витрината/аквариума или там каквото е, е аранжирано като джунгла с палми, камъни, езерце...и тигърчето се беше опънало до стъклото като умряло, просто не исках да повярвам, че е живо зверче, затова твърдях, че е плюшче...е, не бях прав.
Пълен кич, ама така е, докато има празноглевци, дето такива "сценки" да ги забавляват:mad::evil:
Интересно къде е сега Бриджит Бардо, за да защити бедното животно???
Ама нали не е мечка...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:
сър Айвънхоу написа:
Плезилница! ;)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

сър Айвънхоу написа:
vyara написа:
сър Айвънхоу написа:
Плезилница! ;)
Плезана по ми харесва :winkw:
Изображение
Публикувай отговор