Я докато не сте се разбягали всички
-
Дядо Капинчо
Я докато не сте се разбягали всички
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 23.12.08, 15:51, променено общо 1 път.
Re: Я докато не сте се разбягали всички
Добро утро! 
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Re: Я докато не сте се разбягали всички
добро утро!
много от рано си почнал с мислителите, бе Капинак. чакай да си изпием кафето поне
много от рано си почнал с мислителите, бе Капинак. чакай да си изпием кафето поне
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
-
Дядо Капинчо
- Света вода ненапита
Те ти няколко заглавия...Капинчо написа:Я не се бъзикайте - добро утро, рано било. Още снощи помолих най-учтиво, ма никой не ма ебава за слива, а преди 100 години щяха да ме гледет в свитите вежди и ръка да ми целуват (щот съм най стар).
Е те за това искам аз да си живея в 19-век. Пък и някой турчин е могло да пушнеш тайничко в гората да се разтовариш от стреса.
Айде сега, не се туткайте, ами давайте списъка с книжките, че отивам на Славейков преди да са го разтурили тъпите общинари.
избирай си и чети... успех
Виж подводницата!
-
Дядо Капинчо
- Света вода ненапита
тука доки е учителката... аз съм като твоя колега - дълбок дол съм...Капинчо написа:Аааа Съре, не така! Бъди американец! Благородно!Иванушка Глупака написа:Те ти няколко заглавия...Капинчо написа:Я не се бъзикайте - добро утро, рано било. Още снощи помолих най-учтиво, ма никой не ма ебава за слива, а преди 100 години щяха да ме гледет в свитите вежди и ръка да ми целуват (щот съм най стар).
Е те за това искам аз да си живея в 19-век. Пък и някой турчин е могло да пушнеш тайничко в гората да се разтовариш от стреса.
Айде сега, не се туткайте, ами давайте списъка с книжките, че отивам на Славейков преди да са го разтурили тъпите общинари.
избирай си и чети... успех
То и аз можех да си отворя виртуалните книжарници на тема философия. Тц. Ни щъ туй.
Искам некой от вас, дето ги е чел тези книжки да ми каже "Почни с тази. Умна е, увлекателна и се чете лесно, като за начинаещи" Пък после аз сам ще се ориентирам.
Имах навремето един колега, споменавал съм, който е върхът като професионалист и некакъв дълбок дол като човек. Като му казвах (щот му бях шеф) да учи новобранците, той все ми отговаряше "Ами да питат. Ще им отговоря". Представяш ли си обучението в училище. Тръгваш в първи клас и почваш да питаш. Отговарят ти, но само на това, за което си питал. И така до 12-ти клас.
Айде сега, ако си добро другарче, върни се и извади 2-3 заглавия като за профани. Може и някакъв сборник, ей така за обща култура.
Виж подводницата!
-
Дядо Капинчо
Последно промяна от Semiramis на 18.10.08, 11:57, променено общо 2 пъти.
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
- Света вода ненапита
като прочета за Ричард Бах и ми се появяват киселини, егати...Rain написа:И Джонатан Ливингстън Чайката, на Ричард Бах.
Иванушка, аз също ще ходя за книги следобяд, мерси за списъка!
как пък всички го харесахте този празнодумец, така и не разбрах...
инак за списъка... той може да се увеличи доста... все пак цитираната от мен библиотека все още е под минимума от необходими заглавия...
П.П. Боооооееееев... и аз отговорих на "прокажената" привет в твоята група!
Виж подводницата!
Разбрах те, добре те разбрах, но мисля, че "Човекът, който се смее" ще ти хареса ...Капинчо написа: Не Рейни, не ме разбра. Нямах предвид класиците писатели. Тях съм ги пооръфал оттук-оттам. Имах предвид класиците философи, ама не ща да си купя някоя дебела книга набъкана с думи, които не знам и да я сложа да ми подпира гардероба.
Де да знам, може и да няма такова нещо като лек за четене класик-философ. Затова питам знаещите.
Там също има философия, особено в началото, започва с разказ за един човек, Урсус, който има за приятел вълк и е адски интересна, но не е баналната, онази, дълбоката, пълна с терминология и непознати думички, философия. А просто разходка из различни съдби, интересно е. Виктор Юго определено го бива в изводите, онези, ненатрапените, кратките, но същевременно толкова остри, че някак ти харесват.
В крайна сметка, всяка книга носи определена философия. На мен ми е интересно да чета истински писатели, които деликатно обясняват вижданията си, без да ти досаждат с банални обяснения (трудно достъпни за масовия читател) ...
А като прочетеш самия Ричард Бах как се чувстваш?Иванушка Глупака написа: като прочета за Ричард Бах и ми се появяват киселини, егати...
То не че аз съм му чела много книги, но Джонатан е има-няма 50 страници, малко е особена. Не мога да кажа, че ми хареса, но определено ме замисли - то нали това е целта ...
- Света вода ненапита
гледай сега.. прочетох основните му "концепции"... не ми трябва повече... пълна боза е...Rain написа:А като прочетеш самия Ричард Бах как се чувстваш?Иванушка Глупака написа: като прочета за Ричард Бах и ми се появяват киселини, егати...
То не че аз съм му чела много книги, но Джонатан е има-няма 50 страници, малко е особена. Не мога да кажа, че ми хареса, но определено ме замисли - то нали това е целта ...
извинявам се, това си е мое лично мнение...
до толкова не ми хареса, че се постарах дори да забравя бозите, които пише...
Виж подводницата!
Хъм, странно, тези дни някъде я прочетох, препоръчваха я като "начална" философска литература за подрастващи, не, бе, не се подигравам или нещо..., честна дума, ако се сетя къде, ще посоча. Запомних името, затова сега се присетих
П.П. Сетих се!!! Във форума на "Голямото четене", е тука:
http://4etene.bnt.bg/forum/viewtopic.php?f=3&t=24
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
Ще взема и аз да си я купя тази, винаги ,пред оригинала, съм предпочитала някой да ми разказва за нещото.4avdar4e написа:Хъм, странно, тези дни някъде я прочетох, препоръчваха я като "начална" философска литература за подрастващи, не, бе, не се подигравам или нещо..., честна дума, ако се сетя къде, ще посоча. Запомних името, затова сега се присетих
Амаранта написа:Ще взема и аз да си я купя тази, винаги ,пред оригинала, съм предпочитала някой да ми разказва за нещото.4avdar4e написа:Хъм, странно, тези дни някъде я прочетох, препоръчваха я като "начална" философска литература за подрастващи, не, бе, не се подигравам или нещо..., честна дума, ако се сетя къде, ще посоча. Запомних името, затова сега се присетих
Лекичка, приятна, само основните философи накратко, но не просто.
Определено е много по-жива от сух учебник по философия.
нататък няма да разказвам
Мчи то така или иначе цялата история на философията трудно се преборва..Амаранта написа: Ще взема и аз да си я купя тази, винаги ,пред оригинала, съм предпочитала някой да ми разказва за нещото.
Мен обаче ме шокира ей туй:
Романът е претворен в мюзикъл, игрален филм, телевизионен сериал, компютърни игри..." (цитатът е от анонса на книжката). И седя ся и се чудя, как аджеба философията (па било то и историята) става на мюзикъл, а??
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
- Света вода ненапита
- Света вода ненапита
ъъъ... чеки малко... гуспуджата нъл не е тука от клуба?4avdar4e написа:Нищо им няма, бе, само дето една гуспужа си прави разни странни изводи за разни домашниИванушка Глупака написа: че какво им е на Зелазни и Дик?:lol:
щото квит са мнителни тука...
баси... знам ли как ш'та разълкуват...
Виж подводницата!
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
Иванушка Глупака написа: ъъъ... чеки малко... гуспуджата нъл не е тука от клуба?
щото квит са мнителни тука...
баси... знам ли как ш'та разълкуват...
Не, бееее, гуспужата си е в повереното й заведение
Капинчо написа: Пък аз прочетох Зеления и Дик. За Зеления съм чувал, ма Дик не го знам кой е.
ПП Абе как може да се казваш Дик? Остава и презимето ти да е Хед.
Ъъъъъ, кво??
Включих. Па бой, бой по канчето: Абе, малкият, ти от кога почна за фараон да се мислиш?? Лошо, Капине, ЛО-ШО
- Света вода ненапита
бе, мани... миналата година при нас идва един дебил и заявява, че е "президент" на фирмата (ЕТ) "Биг Дик 2"...Капинчо написа:Пък аз прочетох Зеления и Дик. За Зеления съм чувал, ма Дик не го знам кой е.Иванушка Глупака написа:че какво им е на Зелазни и Дик?4avdar4e написа:Щото тук около мен се говори само за Залазни и Филип Дик...
ПП Абе как може да се казваш Дик? Остава и презимето ти да е Хед.
и аз
а той и документи ми показа човека - регистрации, съдебни решения...
Виж подводницата!