И кво става с тия имоти, уж щяха да падат, а в момента съседният на моя кабинет се продава за 43 000 евро. Преди една година беше 28 000...
Пак за кризата
Пак за кризата
Ще гризнем ли дръвцето... 
И кво става с тия имоти, уж щяха да падат, а в момента съседният на моя кабинет се продава за 43 000 евро. Преди една година беше 28 000...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Света вода ненапита
Re: Пак за кризата
като цяло ще ни е трудно...[unknown] написа:Ще гризнем ли дръвцето...
ще има сътресения... най-вече на пазара на строителството.
ето, миналата седмица пусках тук статия, че хотели се продават за едно евро и т.н.
относно имотите...
някои ще им падне цената много яко, на други ще се задържи, на трети може би и ще нарасне...
знам че звучи тъпо, но:
1. Ще паднат цените на имоти, които не са съобразени с местонахождението си, но са налети много пари в тях без да са се получили очакваните приходи.
2. ще запазят цента си имоти, които са били добре разчетени откъм направени разходи и бъдещи приходи.
3. ще си увеличат цените на имоти, който са... хм... уникални по своята същност... например местоположение, предназначение или подобни...
по принцип няма да се усети сериозна криза в българската икономика за тези, които работят и произвеждат добре...
ще фалират недобре финансово управляваните фирми. тези, които разчитат на "опита" си до сега и отричат необходимостта от маркетинг и анализ.
трудно е да ти кажа точно как ще се отрази отлива и изтичането на пари от българските клонове на чуждестранни банки (то май чисто българска банка остана само една)... определено ще намалеят кредитите за български граждани и фирми и това ще е съществена трудност за работата на доста фирми, които се нуждаят от оборотни средства, или точно сега ще им се наложи да направят инвестиции...
уф... пиша без много-много да чета, какво, щото бачкам в момента. затова се извинявам, ако съм праснал някаква глупост...
надявам се да бъдете по-великодушни към драсканията ми...
благодаря ви предварително...
Виж подводницата!
кажи по-конкретно.Иванушка Глупака написа:
Имам един апартамент за продаване и план за купуване на друг в друг град. Да чакам ли догодина по това време или да бързам със сделките.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
По моето скромно мнение, драстични сривове няма да има. Така че, дали да избързаш или не,holi_day написа:кажи по-конкретно.Иванушка Глупака написа:
Имам един апартамент за продаване и план за купуване на друг в друг град. Да чакам ли догодина по това време или да бързам със сделките.
зависи само от твоите лични планове. Само гледай да не се мотаеш много между двете сделки, и първа да бъде продажбата.
- Света вода ненапита
мдааа.... горе-долу... така е... според мен...Амаранта написа:По моето скромно мнение, драстични сривове няма да има. Така че, дали да избързаш или не,holi_day написа:кажи по-конкретно.Иванушка Глупака написа:
зависи само от твоите лични планове. Само гледай да не се мотаеш много между двете сделки, и първа да бъде продажбата.
пак казвам... зависи от града, зависи от мястото в града, зависи от вида апартамент и т.н..............
Виж подводницата!
Начи, аз щи кажа кво да направиш! Довери ми се и ми препиши апартамента. А като/ако му дойде времето, аз ще купя друг и ще ти го препиша на теб.holi_day написа:кажи по-конкретно.Иванушка Глупака написа:
Последно промяна от Ън на 19.10.08, 17:20, променено общо 1 път.

-
Дядо Капинчо
Е, да. Ама той се купува за толкова. Вече има купувач.Капинчо написа:
Въпросът не е за колко се продава, а за колко се купува.

- Green Light
Според мен жилищата ще продължат да поскъпват. Офисите, като твоя също, защото е(доколкото съм чел) на хубаво място в гъстозастроен район. Това иде от ясната тенденция на глобализация. Офисите в модерните бизнес центрове ще останат на това ниво. Панелните, стари хотели и офис-центрове ще поевтинеят. В Слънчев бряг има много такива хотели. Те са ипотекирани и тях продават. Там има и хотели, които са нови(включително и на плажа. Има два такива нови, но грозни и естествено- празни. Малки са, сигурно струват десетки милиони, ако се броят и рушветите за да ги вдигнат там, но са гола вода), но построени в сиц стил- те също предполагам ще поевтинеят. Иначе не бързайте да отписвате сънито. Крайбрежната е ограничила строителството има много смислени и красиви комплекси, изобщо дявола не е толкова черен. Ще престанат, за съжаление, да се строят жилищно курортните комплекси, те не бяха лоши, строят се далеч от морето в места, където е пустиня и облагородяват, вместо да грозят, но този тип инвеститори са първите които се дърпат. Това ще е кризата в стриотелсвото според мен.
-
Дядо Капинчо
Да, бе... И в твоите очи ли сме милионери? Бати...Капинчо написа:Ми когато купувачът е зъболекар изобщо не го мисля. Преди 5 години една коронка беше 30 лв сега е 100. Ще си избие парите - само в България има към 150 000 000 зъба.[unknown] написа:Е, да. Ама той се купува за толкова. Вече има купувач.Капинчо написа:
Въпросът не е за колко се продава, а за колко се купува.

-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
Не си наясно, Къпине. Виждаш само колко ти взимат като отидеш на зъболекар. А не си даваш сметка, че приход и печалба са съвсем, ама съвсем различни неща.Капинчо написа: Не бих казал милионери. С работа не се става милионер, но ако е добър специалист и с кабинет на подходящо място, един зъболекър не би трябвало да се притеснява особено за възможността да поддържа един нормален живот на семейството си. Ако пък и двамата са зъболекари - "Ех, тогава предвиждам такъв живот ..."

- Stranniche
- Обратна връзка:
Хич не е така, Къпинчо. Моя много близка приятелка сега си прави кабинет. Оказа се много по-скъпо, отколкото го предвиждаше - с всичките му разрешителни /за едно от тях искаха 5000 лв/, ремонти, майстори, купуване на оборудванеКапинчо написа:Не бих казал милионери. С работа не се става милионер, но ако е добър специалист и с кабинет на подходящо място, един зъболекър не би трябвало да се притеснява особено за възможността да поддържа един нормален живот на семейството си. Ако пък и двамата са зъболекари - "Ех, тогава предвиждам такъв живот ..."[unknown] написа:Да, бе... И в твоите очи ли сме милионери? Бати...Капинчо написа: Ми когато купувачът е зъболекар изобщо не го мисля. Преди 5 години една коронка беше 30 лв сега е 100. Ще си избие парите - само в България има към 150 000 000 зъба.
Сега момичето се е видяло в ужас. Няма връщане назад, а колко заеми е взела - като ми каза, и аз се притесних за нея. Има да изплаща години...
Много добър зъболекар е. Ортодонт.
Само че пациентите виждат само колко им взима зъболекарят, а какво седи зад тези цени...
-
Дядо Капинчо
Просто си замълчи, а?..Капинчо написа:

-
Дядо Капинчо
Това е ясно, че трябва да го съобразя. но така или иначе ще ми се наложи доплащене, което не е без значение колко шъ е.Амаранта написа: Само гледай да не се мотаеш много между двете сделки, и първа да бъде продажбата.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- Stranniche
- Обратна връзка:
Тук сичку ни изненадва. Ей сега да падне 1см сняг и шъ ни изненада и даже магистрала може да се затвори.- написа:Мога ли да питам нещо?
В България очакват ли се фалирали банки?
Не че имам имане...
Банка да фалира същу шъ си е изненада - нали като се говори, че нещо става някъде си, си казваме, че е някъде другаде...
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Пиша го това, защото сестра ми уж щеше първо да продаде апартамента си и после да купи, пък си хареса един апартамент и го капарира, уж имаше сигурен купувач за стария, но онзи се отказа, и сега е на път да се набълбука здраво.holi_day написа:Това е ясно, че трябва да го съобразя. но така или иначе ще ми се наложи доплащене, което не е без значение колко шъ е.Амаранта написа: Само гледай да не се мотаеш много между двете сделки, и първа да бъде продажбата.
Иначе какво да ти кажа, ние също сега купуваме - ходи по огледи, така най-добре ще се ориентираш кое какво и за колко. Предлагат се всякакви неща на всякакви цени - поне 10-тина огледа ти трябват, за да добиеш представа. В крайна сметка, най-важното е да си кажеш "ето това е моят апартамент" - ,но! - не и преди да си продала
- Света вода ненапита
в България НЯМА български банки вече...- написа:Мога ли да питам нещо?
В България очакват ли се фалирали банки?
Не че имам имане...
тия дето все още са български, няма начин да фалират (по едни по-специални съображения)...
другите... хм... за някаква неочаквана за нас радост в България приватизацията на банките беше осъществена от най-добрите европейски банки...
е, има май една американска, ама... май ще оцелее
проблема е, че в момента централите на европейските банки източват ресурсите на тукашните свои клонове към руги европейски клонове... но... това не е фатално... за сега...
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
абсолютише!Амаранта написа:Пиша го това, защото сестра ми уж щеше първо да продаде апартамента си и после да купи, пък си хареса един апартамент и го капарира, уж имаше сигурен купувач за стария, но онзи се отказа, и сега е на път да се набълбука здраво.holi_day написа:Това е ясно, че трябва да го съобразя. но така или иначе ще ми се наложи доплащене, което не е без значение колко шъ е.Амаранта написа: Само гледай да не се мотаеш много между двете сделки, и първа да бъде продажбата.
Иначе какво да ти кажа, ние също сега купуваме - ходи по огледи, така най-добре ще се ориентираш кое какво и за колко. Предлагат се всякакви неща на всякакви цени - поне 10-тина огледа ти трябват, за да добиеш представа. В крайна сметка, най-важното е да си кажеш "ето това е моят апартамент" - ,но! - не и преди да си продала
Виж подводницата!
- Глас в пустиня
Това![unknown] написа:Ще гризнем ли дръвцето...
Е достатъчно, за да светне червина светлина - статията е насочена към датските инвеститори - стоите си тук, на изток е опасно.Седмичникът цитира и експертен доклад на Ларс Кристенсен, началник на отдела за проучване на нововъзникващите пазари в датската национална банка Данске банк (Danske Bank), в който се предупреждава например, че опасност от финансова криза грози България.
"Смятаме, че има голям риск българският възход да се превърне в сериозен банкрут. Нереалистичните и неосъществимите проекти и измами на пазара за недвижими имоти заплашват икономическата стабилност на страната", се посочва в експертната оценка на датския специалист, цитирана от "Обзървър".
Азбучно правило е, че където има криза, инвестициите спират и се изнасят на по-сигурно място. Защото вече неколкократно се спомена, че в югоизточна европа е по-безопасно заради драконовският надзор над банковата система.
- Глас в пустиня
- Stranniche
- Обратна връзка:
Абе като цяло и аз съм оптимист, но знае ли някой?! Всеки си пише и си говори каквото му падне,БоЕВ написа:....
Е достатъчно, за да светне червина светлина - статията е насочена към датските инвеститори - стоите си тук, на изток е опасно.
Азбучно правило е, че където има криза, инвестициите спират и се изнасят на по-сигурно място. Защото вече неколкократно се спомена, че в югоизточна европа е по-безопасно заради драконовският надзор над банковата система.
а смислените икономичиски анализи винаги са постфактум.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Благодаря!wild_moon написа:поздраз за Странниче!
п.п. а и на мен също, щот никой друг не се сеща да ме поздрави
Богатство
Ти да не би да имаш ЧРД?!

ааа не, ще почакам още малко за чрд. просто ей така да ме поздрави без повод- написа:Благодаря!wild_moon написа:поздраз за Странниче!
п.п. а и на мен също, щот никой друг не се сеща да ме поздрави
Богатство
Ти да не би да имаш ЧРД?!
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
- Света вода ненапита
нали знаеш какво прави макроикономическия анализатор?Амаранта написа:Абе като цяло и аз съм оптимист, но знае ли някой?! Всеки си пише и си говори каквото му падне,БоЕВ написа:....
Е достатъчно, за да светне червина светлина - статията е насочена към датските инвеститори - стоите си тук, на изток е опасно.
а смислените икономичиски анализи винаги са постфактум.
той днес казва защо вчера не се е случило нещо, което оняден е предвидил да се случи вчера...
Виж подводницата!
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Stranniche
- Обратна връзка:
Превод: Нарочно пускам снимки с това качество, като акцентирам, че не са на висота, та Холи да не се притеснява от нейните снимки и да не я подтиквам към посегателство на чужда фото-собственост.- написа:(Това е от сканираните негативи)
След като това вече е уточнено, може да не се извиняваш за качеството... Зле сме със зрението. Не пречи.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
.