Ку съобщиш
Ку съобщиш
на някого колко много държиш на него, дали пъ някак задължаващо за него не е това?
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
- Stranniche
- Обратна връзка:
Re: Ку съобщиш
Би могло.
Но само ако той/тя не държи особено на теб.
Не знам....
Но само ако той/тя не държи особено на теб.
Не знам....
- Stranniche
- Обратна връзка:
Тъй то. Насила либоф не става.МЪЖжжж написа:Къде е казано у светите писания, че либоФта требе да е взаимна задължително?!
Казването си е твое занятие. Респонса- къфто доди, или не доди.Същото е със споделянето на чувства.То си е един вид либоФ, или не?! А да си видяла "задължителна" либОФФФ?!
![]()
Само че понякога другият човек се отдръпва, защото мисли, че имаш някакви очаквания...
Това ли имаше предвид, Холи?
- Marygold_vn
holi_day написа:на някого колко много държиш на него, дали пъ някак задължаващо за него не е това?
казвам го, наблюдавайки рутинните стереотипни взаимоотношения между хората около мен... Btw "Държа много на теб" е една от възловите реплики-играчи в играта на взаимна манипулация:( Тъжно....
Друга кофти развързка - след подобна реплика следва играта "Аз мисля, че ти мислиш, че аз мисля..." И отново стигаме до задължаващото ...
Бих казала тези думички само на човек освободен и осъзнат...
Silence must be heard...
Има нещо такова, но то май си е до човека и личната му история... и аз съм от тези, на които като им кажеш "държа на теб", чуват "много внимавай какво ще правиш, да не ме разочароваш, че ще стане лошо". Затова никога не го казвам, гледам да го покажа с действията си. На някои сигурно им изглеждам хладна и дистанцирана.Marygold_vn написа:Май май...
казвам го, наблюдавайки рутинните стереотипни взаимоотношения между хората около мен... Btw "Държа много на теб" е една от възловите реплики-играчи в играта на взаимна манипулация:( Тъжно....
...
Егати....вече никога няма да мога да кажа, че държа на някой. Знам ли, какво ще чуе...Амаранта написа:Има нещо такова, но то май си е до човека и личната му история... и аз съм от тези, на които като им кажеш "държа на теб", чуват "много внимавай какво ще правиш, да не ме разочароваш, че ще стане лошо". Затова никога не го казвам, гледам да го покажа с действията си. На някои сигурно им изглеждам хладна и дистанцирана.Marygold_vn написа:Май май...
...
Видя ли колко сложно е?!esti написа:Егати....вече никога няма да мога да кажа, че държа на някой. Знам ли, какво ще чуе...
Днес не ми се пише, чете ми се. Едно такова неразговорливо ми е - по изключение хехе
Така че пишете повечко, по-дълго и задълбочено.
Чете ми се и това си е.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Ми не е пък сложно.holi_day написа: Видя ли колко сложно е?!
Днес не ми се пише, чете ми се. Едно такова неразговорливо ми е - по изключение хехе
Така че пишете повечко, по-дълго и задълбочено.
Чете ми се и това си е.
Аз от мноооого време вече, когато наистина държа на някой гледам да си казвам квот ми е на сърцето, а той да разбира, каквото иска. Ако почна много да го мисля и да разпределям и дозирам усещанията си, чувствата.....става кофти. нещо пак, като манипулация.
Не случайно навремето, когато някаква врачка се завъртяла в махала, казала на майка ми "това твоето малкото много приказва и ще бере ядове"
Ми...бера си ги.
Съдба.
- Marygold_vn
Ами... намерих си реплики-заместител , реплики - кодове, като например:Егати....вече никога няма да мога да кажа, че държа на някой. Знам ли, какво ще чуе...:shocked
Много съм благодарна че си ми приятел:-)
Права е Амаранта - много зависи от личната история, но пък по-гадно е заради кофти багаж да пропуснеш нещо хубаво:-)
А и е хубаво да изговаряш чувствата си - по това кой как ще го разбере можеш да продължиш или не със същите...уф много увъртяно стана.
Silence must be heard...
-
Дядо Капинчо
Не е увъртяно, разбрах те.Marygold_vn написа:
А и е хубаво да изговаряш чувствата си - по това кой как ще го разбере можеш да продължиш или не със същите...уф много увъртяно стана.
И аз съм ЗА.
Ти сега, какво искаш да ми кажеш?Капинчо написа: Ести, аз много държа на теб!
-
Дядо Капинчо
Хайде бе, какво толкова - ако си оттървала въргала, кво ти пука?!:blum:esti написа: Егати....вече никога няма да мога да кажа, че държа на някой. Знам ли, какво ще чуе...
Само исках да отбележа, че гледни точки има всякакви. Но Златната Мери е права, че човек трябва да се научи да изговаря чувствата си, и също да приема нормално реакцията на другите.
-
Дядо Капинчо
- Marygold_vn
Ерекциите ги приемаме винаги - при това правилно... Имаме проблем с реакциите:-)Капинчо написа:Амаранта написа:
Хайде бе, какво толкова - ако си оттървала въргала, кво ти пука?!:blum:
Само исках да отбележа, че гледни точки има всякакви. Но Златната Мери е права, че човек трябва да се научи да изговаря чувствата си, и също да приема нормално ерекцията на другите.
Silence must be heard...
-
Дядо Капинчо
Тя е ено цветенце, ако правилно си спомнямАмаранта написа:Златната Мери
Слънчице ...Що се присетих.. идея си нямам
-
Дядо Капинчо
Твърде си е задължаващо даже. Точно затова трябва много да се внимава на кого се казва.holi_day написа:на някого колко много държиш на него, дали пъ някак задължаващо за него не е това?
Panta rhei...
Честно казано предпочитам самоанализата - любимо занимание ми е.Капинчо написа: Ми викваш Мнемо и Семирамиската. Сядате заедно (що ли се сещам за началото на филма Макбет), анализирате ме (материал съм ви дал достатъчно) и решавате какво искам да кажа.
Ако не се справите, търсите помощ от приятел - Сноу.
Забавно е много.
И другото любимо ми е да ми бърка в мозъка човек, на когото държа.
Изпадам в луд възторг, ако ме нацели.
- Marygold_vn
Нещо такова, да:-)4avdar4e написа:Тя е ено цветенце, ако правилно си спомнямАмаранта написа:Златната Мери
Слънчице ...
Що се присетих.. идея си нямам
ПП Аз пък се сетих как една баба на пазара ме навиваше да си купя невенчета с корените и ми казва" То лесно се гледа бе: на пътя да го хвърлиш - ще се хване..."
Извинете за off-a:shy:
Silence must be heard...
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо