Точно това еesti написа: но какво точно е ще се разбере по-късно. Когато вече е късно.
да
може би не се изразих правилно
може би е респект...
Като стане на 20-30 ще го питам
какво е било
Точно това еesti написа: но какво точно е ще се разбере по-късно. Когато вече е късно.

При нас е обратно - не, че раздавам шамари, но повече "възпитавам"Амаранта написа:
И вкъщи е така - аз раздавам шамарите, а мъжо обира негативите. Аз съм добричката.
Малиииesti написа:И....има моя снимка в портфейла си.:shy::shy:
Сигурно е видял, че аз имам негова....

Не, бе, не ти говоря за развалените млади..Gaspode написа: Кои хора не пушат бе? Напоследък аз съм дежурен по взимане на голямото природно от училише вечер. НЯМА НИТО ЕДНО ХЛАПЕ от по-големите, дето да не пуши. Или ако има много добре се укрива. ВСИЧКИ пушат. МАСОВО. НАЙ-НАГЛО - директно пред училището. Досега съм чул само една гус-жа да им направи забележка. Без ефект. Иде ми да ги ошамаря всичките.
А как и какво говорят...
Като се прочетох... тва младото поколение направо накъмто развала отива... което идва да покаже, че остаряваме...
Снимката му в портфейла ми е от онези за паспорт, когато му правихме. И за бележниците всяка година правим...frisky lioness написа:
Малиии
изревнувах сега:winkw:
Все пак не предпочитам да има моя снимка в портфейла му (на моя, не на твоя син:winkw:)
Нямам снимка, защото всичките ми на хартия са от доста крехката му възраст.
Имам няколко на бюрото в офиса:winkw:
В чантата, на едно огледало, дето е като пудриера имам Саймън
Съгласен съмАмаранта написа:Според мен, леко излишно е това вторачване -
цигари, алкохол, ....
По важно е да се научат да осъзнават собствената си отговорност пред себе си. Не че знам това как се прави, де.
Е, да. Пък той ми казва, че се грижи за мен.esti написа: Обикновено отговарям, че аз имам много по-големи отговорности от него и съответно по-големи права.
абсолютно си прав!!!Капинчо написа:Няма никакъв шанс за "пряко" въздействие.
Сигурен съм че поне 50% от пушачите ако можеха да се върнат назад не биха пропушили. Отказването е друга бира.
При първи симптоми може да се проведе разумен разговор с детето, но само толква - che sarà, sarà.
аз пък отговарям, че не трябва да повтаря моите грешки и го питам: нали сам виждаш как се мъча и не мога да ги спра, каква гадна зависимост е, колко зле ми се отразява, нали не искаш и теб да те сполети същото след години?esti написа:И мен ме е гледал ехидно и ми е задавал въпрос, щом е толкова вредно и гадно, защо аз го правя.Мнемозина написа:В момента обаче моля някой по-авторитетен да дойде да му обясни, че имам право да пуша, щом така съм си решила.
Обикновено отговарям, че аз имам много по-големи отговорности от него и съответно по-големи права.
Така като ви чета и почвам да се ядосвамlatrevw написа:аз пък отговарям, че не трябва да повтаря моите грешки и го питам: нали сам виждаш как се мъча и не мога да ги спра, каква гадна зависимост е, колко зле ми се отразява, нали не искаш и теб да те сполети същото след години?esti написа:И мен ме е гледал ехидно и ми е задавал въпрос, щом е толкова вредно и гадно, защо аз го правя.Мнемозина написа:В момента обаче моля някой по-авторитетен да дойде да му обясни, че имам право да пуша, щом така съм си решила.
Обикновено отговарям, че аз имам много по-големи отговорности от него и съответно по-големи права.
да ви кажа децата или поне тези около сина ми - 11 г., в момента са се побъркали на тема здравословен начин на живот; моят така си ограничава сладкото, което иначе обожава, че понякога чак мъчно ми става
и за сега се отваращава от цигарите, аз изнасям лекциите за грозното ми прострастяване, за това че съм наркоманка...
Gaspode написа: Така като ви чета и почвам да се ядосвам
Къде е гражданското ми съзнание?
Къде е отговорността ми като родител?
Искам ли децата ми да страдат само заради липсата на личен пример?
И какво тук значи някакво си непушене?
От утре почвам цигарите. Предполагам, че като непушил до момента ще кашлям и ще се задъхвам даже повече от опитните пушачи. Т.е. личниям ми пример за вредата от цигарите ще бъде още по-ярък. Целта оправдава средствата.
В същия ред на мисли, смятам да дам личен пример за вредата от алкохора, наркотиците, вредните храни (пържоли имам предвид и други нездравословни такива). Ако оцелея ще пробвам да дам личен пример и за вредата от някои други пороци. Всъщност, като се замисля сега, май ще обърна реда на пороците - ще почна с лакомия, лентяйство и каксевикашетвадетотаковатасчуждижени. Ако падна жертва, надявам се да ме запомните с добро. Но и с лошо става, като пример един вид. Личен.
Най-добре да не го правиш изобщоGaspode написа:Така като ви чета и почвам да се ядосвам
Къде е гражданското ми съзнание?
Къде е отговорността ми като родител?
Искам ли децата ми да страдат само заради липсата на личен пример?
И какво тук значи някакво си непушене?
От утре почвам цигарите. Предполагам, че като непушил до момента ще кашлям и ще се задъхвам даже повече от опитните пушачи. Т.е. личниям ми пример за вредата от цигарите ще бъде още по-ярък. Целта оправдава средствата.
В същия ред на мисли, смятам да дам личен пример за вредата от алкохора, наркотиците, вредните храни (пържоли имам предвид и други нездравословни такива). Ако оцелея ще пробвам да дам личен пример и за вредата от някои други пороци. Всъщност, като се замисля сега, май ще обърна реда на пороците - ще почна с лакомия, лентяйство и каксевикашетвадетотаковатасчуждижени. Ако падна жертва, надявам се да ме запомните с добро. Но и с лошо става, като пример един вид. Личен.

На мен първото ми пушене е било на 3holi_day написа:Нечий личен пример, та макар и на родителя, не е като собствения опит.
Миналата година дадох на сина ми да пробва пред мен вкуса на цигарите.
Взехме две цигари от баща ми и му дадох да ги запали. Да опита. Да прецени.
Не пуши, но сега е на 13, ще видим... В класа има съученик, който пуши от 2-ри клас, а братчето на същия е в първи и също пуши редовно. Факт. Иначе пъ тия двамата братя-пушачи големи певчески таланти са хахах
Мой познат, като разбрал че дъщеря му пуши, извикал я, дал й да запали и й казал - Щом не те досрамя да пушиш пред мен, начи си дорасла да се тровиш... Няма смисъл да си играеш на криеница с майка ти и тя да обискира джобове и чанти...
Тоя пример ми е противоречив, ама и от криенето няма пъ никаква полза...

Ти не ме гледай какво правя, ами ме слушай какво ти приказвам? Не си ли чувала?frisky lioness написа: Най-добре да не го правиш изобщо
или ако го правиш да е с крайно недоволство и отвращение
Защото що за пример на отрицание би било ако
сипвайки си чаша уиски, отпиваш с наслада, запалваш цигара/пура/лула,
вдишваш дълбоко дима
На лицето ти се изписва спокойствие, светлина, блаженство и божествена омая....
И какво ще си каже в този миг детето...
"Баси и кефа е това. Сигурно дори е по-готино и от секса...Да взема и аз да пробвам...Глей го как се кефи и релаксира"
Нощ. Тъмна улица в краен квартал. Мъж се спира до подпряно на стена момиче:Gaspode написа:Съгласен съмАмаранта написа:Според мен, леко излишно е това вторачване -
цигари, алкохол, ....
По важно е да се научат да осъзнават собствената си отговорност пред себе си. Не че знам това как се прави, де.
Пушенето е само един от проблемите. Наравно с (почти) всеки един друг. Часто от възпитанието някак си
И се присетих един витс:
Южна Африка. Бял баща седи в къщата под вентилатора и чете вестник. Влиза сина му, връща се от училище. И още от вратата:
- Тате, тате, днес утрепах едно негърче... (тва с подскоци и искрена радост в очите)
Бащата леко надига глава от вестника и незаинтересовано промърморва "Миии добре..."
На другия ден същата сценка:
- Тате, тате, днес утрепах едно негърче... (тва с подскоци и искрена радост в очите)
Бащата с малко повече интерес промърморва "Миии добре..."
Трети ден. Същата сценка:
Бащата фърля вестника, погва отрочето и му тегли един здрав бой.
Дятето, със сълзи на очи и с подсмърчания успява да попита: "Ама защо?"
Бащата:
- Оня ден негърче, вчера негърче, ми ти утре и ще пропушиш бе!
Gaspode написа:
...
В същия ред на мисли, смятам да дам личен пример за вредата от алкохора, наркотиците, вредните храни (пържоли имам предвид и други нездравословни такива). Ако оцелея ще пробвам да дам личен пример и за вредата от някои други пороци. Всъщност, като се замисля сега, май ще обърна реда на пороците - ще почна с лакомия, лентяйство ....
Добре, че поне за жените нищо не казаGreen Light написа: Айде, айде! Ще "почваш" алкохола и лентяйството? Ма знаеме се!
Вече съм разправяла аз защо не пуша, да не припомням пак... въпреки че пробвах 4-5 годишна...frisky lioness написа:Та така...
Сигурно затова не пуша:lol::lol: