Макар че, времето ми беше малко, мъглата прииждаше на талази и трябваше да бързам да се връщам, успях да се разходя и ми стана много приятно.

Влюбих се във Велико Търново само за един месец през 87г. За съжаление вече почти 20г. не съм ходил там. А много ми се иска. Всяко лято се каним да отидем и все нещо ни спира. Идващото лято- непременно...БоЕВ написа:Любим град! Една година съм се подвизавал из него, познавам всяко сокаче от старата част, свиква се с катеренето.Мнемозина написа:Ох, много хубаво! (Почти със завист го пиша.)
Все им се чудя на търновци как ги катерят тия баири.

И аз много го обичам Търново!Stranniche написа:Разкошни са ти снимките!!!!!!!!!!!![]()
Само веднъж съм ходила във Велико Търново - обикаляхме България с един трабант и палатки. Спахме на един баир край Търново, после посетихме Царевец, Арбанаси, а в Търново гледахме светещия спектакъл.
Оттогава все си мечтая да отида пак.
Мерси.БоЕВ написа:
Макар че, времето ми беше малко, мъглата прииждаше на талази и трябваше да бързам да се връщам, успях да се разходя и ми стана много приятно.

Лятото щях да си почина в преносния смисъл на тия стълби...МЪЖжжж написа:В Търново света има само 3 посоки. Нагоре, Надолу и... по стълбите.Мнемозина написа:Ох, много хубаво! (Почти със завист го пиша.)
Все им се чудя на търновци как ги катерят тия баири.![]()
Аз пък бях там от есента на 87 до есента на 88. Твърде възможно е да сме били по едно и също време.[unknown] написа: Влюбих се във Велико Търново само за един месец през 87г. За съжаление вече почти 20г. не съм ходил там. А много ми се иска. Всяко лято се каним да отидем и все нещо ни спира. Идващото лято- непременно...
Мерси за снимките.
Мисля, че "звук и светлина" отново работи. Хубаво е да отидеш минимум за два дена - един за крепостта и църквата "Св 40 мъченици", а другият за разходка, сокаци, Самоводска чаршия с множеството от ателиета, антикварни магазинчета...Stranniche написа:Разкошни са ти снимките!!!!!!!!!!!![]()
Само веднъж съм ходила във Велико Търново - обикаляхме България с един трабант и палатки. Спахме на един баир край Търново, после посетихме Царевец, Арбанаси, а в Търново гледахме светещия спектакъл.
Оттогава все си мечтая да отида пак.
Благодаря!ГленКа написа:Снимките са супер:)
Всички спомени хахлуха в мислите ми и сега не искат да си отидат:)
Има едно място в Търново, не знам точно къде е, но се намира някъде в старинната част. Когато погледнеш надолу, градът ти изглежда като малка, изящна картина:)
Много ми се иска някой ден да си имам къщичка в този град на "спомените"...
Експерименти Фриски, експерименти. Сега беше момента да опитам Ч/Б. За всичко си има време и място, ч/б-то не го отричам, въпреки, че обичам да снимам в цвят, просто има моменти когато "класиката" е за предпочитане.frisky lioness написа:
Що си зарязал цвета? Кво ли питам?!:blink::shy: Предполагам нарочно....

Същото е и в живота - по стълбата движение нагоре/надолу, а само духът прави "полет над кукувиче гнездо".МЪЖжжж написа:В Търново света има само 3 посоки. Нагоре, Надолу и... по стълбите.Мнемозина написа:Ох, много хубаво! (Почти със завист го пиша.)
Все им се чудя на търновци как ги катерят тия баири.![]()
Това си е в реда на нещата.4avdar4e написа:
Лятото щях да си почина в преносния смисъл на тия стълби...След цяла вечер див купон, цял ден маане на гащи по най-големия пек, докат се качим до къщата на нашия приятел над театъра, направо си умиргах. Лобното ми място щеше да е стълбите на В. Търново
Така е! Усещането е различно.сър Айвънхоу написа:Невероятен град! Там човек може да се зареди с енергия! Особено на Царевец.
А и имам много приятели там.
Преди време водих едни контрагенти от Белгия на "обиколка" из България. Те през цялото време се праскаха колко велики били и т.н. глупости.БоЕВ написа:Така е! Усещането е различно.сър Айвънхоу написа:Невероятен град! Там човек може да се зареди с енергия! Особено на Царевец.
А и имам много приятели там.
Точно това е целта на "експеримента". Ч/б-то помага да се "изразиш" по-добре, акцента пада точно където трябва, без странични неща да ти "дърпат" погледа - кошчето до парапета например не е толкова дразнещо при ч/б.Dark написа:ЧБ-то е по-хубава
Само така!:lol:сър Айвънхоу написа:
Преди време водих едни контрагенти от Белгия на "обиколка" из България. Те през цялото време се праскаха колко велики били и т.н. глупости.
Ама като ги заведох на Балдуиновата кула и им обясних, че техния крал навремето е бил "гост" там... онемяха... А после им показах Плиска и Преслав... Не е за разправяне... Тръгнаха си като посрани.
Подписаха каквото им дадохме и се изнесоха на подскоци.
Можеш просто да го махнеш (кошчето де):winkw:БоЕВ написа:Точно това е целта на "експеримента". Ч/б-то помага да се "изразиш" по-добре, акцента пада точно където трябва, без странични неща да ти "дърпат" погледа - кошчето до парапета например не е толкова дразнещо при ч/б.Dark написа:ЧБ-то е по-хубава
Може би, ако бях го учил някъде това нямаше да се налага да "екпериментирам", но при мен ситуацията е такава, повечето от знанията които имам са резултат от директния сблъсък с живота.:-)

Хич дори не е добре:shy: Ама набързо, толкова:-) Требе старание и време. Снимките ти са достатъчно добри и без ФШ:-)БоЕВ написа:Много добре!frisky lioness написа:
Тва съвсем набързо:winkw: Ни ми съ сърдиш, нали:winkw:![]()
Признавам, тия неща не ги мога, все се каня да наблегна на изучаването на ФШ и все нещо не ми достига, време, хъс, мотивация...

аз не съм учила, имам приятели фотографи, някои от които са много много добри.БоЕВ написа:
Точно това е целта на "експеримента". Ч/б-то помага да се "изразиш" по-добре, акцента пада точно където трябва, без странични неща да ти "дърпат" погледа - кошчето до парапета например не е толкова дразнещо при ч/б.
Може би, ако бях го учил някъде това нямаше да се налага да "екпериментирам", но при мен ситуацията е такава, повечето от знанията които имам са резултат от директния сблъсък с живота.:-)
Трябваше да замажа и надписа долу вдясно. Такива драсканици много ме дразнят. Одраскаха цялата страна:mad:Dark написа:така е страхотна, снимка извън времетоfrisky lioness написа:
Можеш просто да го махнеш (кошчето де):winkw:
Тва съвсем набързо:winkw: Ни ми съ сърдиш, нали:winkw:

С clone. При нужните настойки и търпение, както споменах, резултатите могат да са много, много добри:-)почти безобидна написа:Тва май не е с клониране?frisky lioness написа: Можеш просто да го махнеш (кошчето де):winkw:
...
Как го направи, ако не е тайна?