Лична тема. Кат' сме зели да обявяваме: Аз и интернет
- Green Light
Лична тема. Кат' сме зели да обявяваме: Аз и интернет
Имам един приятел от казармата. От Сливен. Казва се Иван Иванов Иванов и е най- нестандартната личност, която съм виждал. И до днес. Каскадьора му викахме, ама не защото правеше каскади. Просто има хора, които по природа и според философията си попадат в най- причудливи ситуации. Таман преди уволнението имаше съмнения, че едни тъпанари сготвили едно куче и го изяли. Тия дни като се раздухваха слуховете Иван води едно псе към нас и вика на старшината, глей, бе, глей кво прасе! И ние всички: тва е куче бе, Иване! Пък той- Ми аз говоря на кучето!
Каскадьор!
Странниче, той също си беше наумил да ходи в Сингапур, какви ли не неща ми е разправял за там. Даже бил планирал бягство, но не му стигнало време преди казармата да го осъществи. Трябва някой ден да му напомня, но доколкото го познавам, той не е забравил и ни най- малко не се е отказал. Просто отлага момента. Изяде една електрическа крушка, ама не заради бас или понеже някой го гледа, ами просто се сети че е чел за това, и му било интересно той може ли, и понеже сега няма какво да прави… Пропадна в една пропаст, която се оказа кален склон, та освен уплаха нищо друго му нямаше, искаше да си обръсне главата, веждите и да си отреже миглите за да покаже на взводния ни, че не е верно че от това се ослепява, е такива работи…Ожени се за едно момиче на сутринта след дискотеката на която се били запознали и то само заради това, че тя му казала, „Е са остава и да се оженим!”
Мисля си, най- големият страх на тоя човек е да не би да се окаже, че е обикновен. Че е като другите, да разбере че по нищо не се различава. Пушеше например цигари, които никой не пуши - „Плевен” когато не бяха популярни, после когато всички взехме да си купуваме от тях, ги заряза. Образ. Каскадьор.
Разправям ви го това, защото се замислих за противоречията в нас. Ето, например: по принцип сме склонни да сочим различието с пръст. От деца мразим различните, различното е лошо, или чуждо, или грозно, или селско. Или пък глупаво. А същевременно сме склонни да прегризваме гърла само някой да ни каже, че сме обикновени. Просто някакъв типаж, срещал се милион пъти на тази земя, нищо оригинално, нищо различно, серийно производство без грам уникалност. Кой? Аз? Не може да бъде!
Борба на противоречията. И единство.
Ето още един пример: Аз, например се мисля за много повече от вас. Гарантирано не сме на едно ниво. Просто няма начин. Виждам слабите страни на всички ви, имате и добри, обаче зад всеки ваш постинг, каквото и мнение да изкажете, както и да се обърнете за да изложите пред погледа ми тази ваша страна, която си харесвате, все пак на мен ми става ясно, какво ви боли. Някой там зад екрана нещо ви е сторил, някое слабо местенце ви е натиснал, а аз стоя тук неуязвим и всевиждащ, няма сила която да може да ме достигне, дори мирис, полъх от опасност не иде към мен. Толкова съм над вас, че повече няма начин.
Спор с вас? Може би, ако ми е кеф, за удоволствие, става.
Караница? Как, па, да стане, много интересно? Нямате какво да ми кажете, което да ме обиди? Пък и едва ли ще сте първите, от които го чувам.
Не сме равни. Ясно е, какво повече доказателство да ви дам. Даже изтърканото – вие сте някакви интернет духове, пък аз съм от плът и кръв, ми се струва излишно.
Защо, тогава дума случайно написана тук, дори вън от контекста ме хвърля в размисли с часове. Веднъж стреснах една жена и тя почти затича, когато с ясен глас и казах „Не!”, когато погледите ни се засекоха. Помня, че спорех наум с Ремиус по въпроса, дали излишната толерантност пречи! Или пък като влезнах веднъж в асансьора с повечето от вас в ума и седя без да тръгвам, седя, седя, един отваря вратата и ме гледа, и аз отвътре бодро го питам - за кой етаж сте? се едно съм го чакал да го закарам.
Защо нещо хубаво написано на това място без значение по мой адрес ме вади от черни кладенци и оправя дните ми, когато нямам пари да платя осигуровките на фирмата?
Странно чувство.
П.П. Впрочем. Сега нямам пари за осигуровки.
Каскадьор!
Странниче, той също си беше наумил да ходи в Сингапур, какви ли не неща ми е разправял за там. Даже бил планирал бягство, но не му стигнало време преди казармата да го осъществи. Трябва някой ден да му напомня, но доколкото го познавам, той не е забравил и ни най- малко не се е отказал. Просто отлага момента. Изяде една електрическа крушка, ама не заради бас или понеже някой го гледа, ами просто се сети че е чел за това, и му било интересно той може ли, и понеже сега няма какво да прави… Пропадна в една пропаст, която се оказа кален склон, та освен уплаха нищо друго му нямаше, искаше да си обръсне главата, веждите и да си отреже миглите за да покаже на взводния ни, че не е верно че от това се ослепява, е такива работи…Ожени се за едно момиче на сутринта след дискотеката на която се били запознали и то само заради това, че тя му казала, „Е са остава и да се оженим!”
Мисля си, най- големият страх на тоя човек е да не би да се окаже, че е обикновен. Че е като другите, да разбере че по нищо не се различава. Пушеше например цигари, които никой не пуши - „Плевен” когато не бяха популярни, после когато всички взехме да си купуваме от тях, ги заряза. Образ. Каскадьор.
Разправям ви го това, защото се замислих за противоречията в нас. Ето, например: по принцип сме склонни да сочим различието с пръст. От деца мразим различните, различното е лошо, или чуждо, или грозно, или селско. Или пък глупаво. А същевременно сме склонни да прегризваме гърла само някой да ни каже, че сме обикновени. Просто някакъв типаж, срещал се милион пъти на тази земя, нищо оригинално, нищо различно, серийно производство без грам уникалност. Кой? Аз? Не може да бъде!
Борба на противоречията. И единство.
Ето още един пример: Аз, например се мисля за много повече от вас. Гарантирано не сме на едно ниво. Просто няма начин. Виждам слабите страни на всички ви, имате и добри, обаче зад всеки ваш постинг, каквото и мнение да изкажете, както и да се обърнете за да изложите пред погледа ми тази ваша страна, която си харесвате, все пак на мен ми става ясно, какво ви боли. Някой там зад екрана нещо ви е сторил, някое слабо местенце ви е натиснал, а аз стоя тук неуязвим и всевиждащ, няма сила която да може да ме достигне, дори мирис, полъх от опасност не иде към мен. Толкова съм над вас, че повече няма начин.
Спор с вас? Може би, ако ми е кеф, за удоволствие, става.
Караница? Как, па, да стане, много интересно? Нямате какво да ми кажете, което да ме обиди? Пък и едва ли ще сте първите, от които го чувам.
Не сме равни. Ясно е, какво повече доказателство да ви дам. Даже изтърканото – вие сте някакви интернет духове, пък аз съм от плът и кръв, ми се струва излишно.
Защо, тогава дума случайно написана тук, дори вън от контекста ме хвърля в размисли с часове. Веднъж стреснах една жена и тя почти затича, когато с ясен глас и казах „Не!”, когато погледите ни се засекоха. Помня, че спорех наум с Ремиус по въпроса, дали излишната толерантност пречи! Или пък като влезнах веднъж в асансьора с повечето от вас в ума и седя без да тръгвам, седя, седя, един отваря вратата и ме гледа, и аз отвътре бодро го питам - за кой етаж сте? се едно съм го чакал да го закарам.
Защо нещо хубаво написано на това място без значение по мой адрес ме вади от черни кладенци и оправя дните ми, когато нямам пари да платя осигуровките на фирмата?
Странно чувство.
Re: Лична тема. Кат' сме зели да обявяваме: Аз и интернет
мисля че във всеки от нас има по един "каскадьор".....
със сигрност не сме еднакви, вярвам че всеки е уникален.
кофти е когато се опитваме да сме като някой друг......
аз не претендирам да съм голам мозък, но претендирам че съм "one of a kind"....
а за хората тук....... ами това си е "клуб на Каскадьора".....
благодаря за споделеното:-)
Да се чуди човек сега какво за ти напише.
Дали да е нещо хубаво, дето да ти оправи деня - ама дали пък ще го улучи - или да поспори с теб за уникалността и обикновеността, за споровете и за интернет духовете...
Или пък да те пита на кой етаж ни качи тогава и как разрешихте спора за излишната толерантност?
Не знам.
Но с голямо удоволствие те прочетох.
Дали да е нещо хубаво, дето да ти оправи деня - ама дали пък ще го улучи - или да поспори с теб за уникалността и обикновеността, за споровете и за интернет духовете...
Или пък да те пита на кой етаж ни качи тогава и как разрешихте спора за излишната толерантност?
Не знам.
Panta rhei...
- Dark Angel
Трудно ми е да ти отговоря на написаното, но го прочетох. Дори два пъти.
Май реакцията на клубарите към такива теми най-много личи по тишината, която настава за наколко минути след като си пуснал темата. Можеш да чуеш само как десетина или там колкото са онлайн уникални мозъка трескаво process-ват написаното и се оглеждат наоколо защото за миг са попаднали в някакво кътче от нечия душа с ограничен достъп за останалия свят и се чувтват като у дома си.
Толкова много теми и въпроси отвори, че има да си пиииишем докато разнищим всичките. Но то май не е и това целта.
п.п. И не ми пипайте множественото число, говоря само за своите наблюдения, а не от името на мнозинството
Май реакцията на клубарите към такива теми най-много личи по тишината, която настава за наколко минути след като си пуснал темата. Можеш да чуеш само как десетина или там колкото са онлайн уникални мозъка трескаво process-ват написаното и се оглеждат наоколо защото за миг са попаднали в някакво кътче от нечия душа с ограничен достъп за останалия свят и се чувтват като у дома си.
Толкова много теми и въпроси отвори, че има да си пиииишем докато разнищим всичките. Но то май не е и това целта.
п.п. И не ми пипайте множественото число, говоря само за своите наблюдения, а не от името на мнозинството
Последно промяна от wild_moon на 23.10.08, 15:37, променено общо 1 път.
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
- Green Light
Моля, удоволствието е мое. Няма да кажа че не си one of a kind, за да не ме уцели някоя халба по главата от към Иванушка на следващата сбирка. И не само заради това.eti4ka написа:мисля че във всеки от нас има по един "каскадьор".....
Клуб на каскадьора. Да.
страшен си! кво повече мога да кажа? за теб и интернет - мисля, че повечето от нас, така го чувстват, изврати се епохата 
но за другото - може би ще изкривя малко нещата, но да си кажа и аз болката
от самото начало, когато влязох в клуба не са спирали заявленията за това, че един кой си е различен (обикновено хората сами за себс си го тръбят:-)), даже имаше разни образи дето се опитваха да ме обидаят на "стандартна", "обикновена" и прочие синомими. ма аз от туй не се обиждам, винаги съм смятала, че съм такава, смятам въобще, че хората имат много общо и колкото да се кривиш и клинчиш пак си в рамката, както и да е
днес обаче така ме ядосаха, ама така съм бясна... думи нямам... май за първи път ми се случва
както знаете прохождащ дребен фирмаджия съм; днес ми се наложи да работя с една мома. за първи път. аз много мила и бях склонна на множество компромиси, да оказвам много помощ и т.н. само и само да тръгнат нещата. тя ми заяви, че е завършила английска гимназия, че дава частни уроци по английски и че е била учителка по английски не-знам-си-де-си; викам си ок, супер, ударих джакпота, щото хора трудно се намират. и какво става - давам й един договор, след което от 8,30 до 12,30 говорим през 5 минути по телефона, за да обяснявам какво е пдф файл, как се процедира, как се форматира, какво значи предмет на договор и т.н. в 12,40 тя щастливо ми заявява, че за тези 3 часа е написала половин страница и се отказва, защото това не било за нея. казах ок, няма проблем, пробва - не стана и тъкмо да затварям телефона и тя изтърсва - ще продължа да си давам уроци, изпявам си нещата за 1 час и ми дават 10 лв!!!! Аз изпаднах в шок и й казвам - извинявай, ама ти как даваш уроци, като не 3 часа не можеш да прочетем първата страница на елементарен договор, после се усетих, казах, че няма значение и затворих. ОБАЧЕ тя нали е различна и специална ми пусна цяла лекция по скайпа, в която ми обясняваше, че съм нямала право да оценявам възможностите й, че 4 години била учителка по английски в детска градина и 4 години била обявявана за най-добрата
та така много дълго стана - но извода е, че като чуя за РАЗЛИЧНИ и специални хора, пощурявам!!! така ми е писнало на мен обикновената от специалисти и невероятни компентенти, че ми иде да драйфам цял ден.
всичкото народ е боклук и трябва да стои гладен, мен ако питате
да живее зочо и малкото свестни хора, които знаят, че нищо не знаят
Грийн, сори, ако ти оспамих хубавата тема, ама моля ви, хора, трябваше да си излея яда
от самото начало, когато влязох в клуба не са спирали заявленията за това, че един кой си е различен (обикновено хората сами за себс си го тръбят:-)), даже имаше разни образи дето се опитваха да ме обидаят на "стандартна", "обикновена" и прочие синомими. ма аз от туй не се обиждам, винаги съм смятала, че съм такава, смятам въобще, че хората имат много общо и колкото да се кривиш и клинчиш пак си в рамката, както и да е
днес обаче така ме ядосаха, ама така съм бясна... думи нямам... май за първи път ми се случва
както знаете прохождащ дребен фирмаджия съм; днес ми се наложи да работя с една мома. за първи път. аз много мила и бях склонна на множество компромиси, да оказвам много помощ и т.н. само и само да тръгнат нещата. тя ми заяви, че е завършила английска гимназия, че дава частни уроци по английски и че е била учителка по английски не-знам-си-де-си; викам си ок, супер, ударих джакпота, щото хора трудно се намират. и какво става - давам й един договор, след което от 8,30 до 12,30 говорим през 5 минути по телефона, за да обяснявам какво е пдф файл, как се процедира, как се форматира, какво значи предмет на договор и т.н. в 12,40 тя щастливо ми заявява, че за тези 3 часа е написала половин страница и се отказва, защото това не било за нея. казах ок, няма проблем, пробва - не стана и тъкмо да затварям телефона и тя изтърсва - ще продължа да си давам уроци, изпявам си нещата за 1 час и ми дават 10 лв!!!! Аз изпаднах в шок и й казвам - извинявай, ама ти как даваш уроци, като не 3 часа не можеш да прочетем първата страница на елементарен договор, после се усетих, казах, че няма значение и затворих. ОБАЧЕ тя нали е различна и специална ми пусна цяла лекция по скайпа, в която ми обясняваше, че съм нямала право да оценявам възможностите й, че 4 години била учителка по английски в детска градина и 4 години била обявявана за най-добрата
та така много дълго стана - но извода е, че като чуя за РАЗЛИЧНИ и специални хора, пощурявам!!! така ми е писнало на мен обикновената от специалисти и невероятни компентенти, че ми иде да драйфам цял ден.
Грийн, сори, ако ти оспамих хубавата тема, ама моля ви, хора, трябваше да си излея яда
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Green Light
Мнемозина написа:Да се чуди човек сега какво за ти напише.
Не знам.
Това че с удоволствие си ме прочела вече ми оправи деня. Е ако кажеш например че имаш десет хиляди лева излишни и би ги дала за благото на националноосигурителната ни система, да знаеш че деня направо ще светне.
- Green Light
- Green Light
Е от моя гледна точка сте много, така че множественото число си е съвсем наред. Целта ли, каква е? Не знам, интересно ми става като успея да извлека някои прост, елементарен такъв като две и две пример за нещо сложно и противоречиво. Ин и Ян дето вика Дарки. Цел май липсва. Призракоwild_moon написа:Трудно ми е да ти отговоря на написаното, но го прочетох. Дори два пъти.
Green Light написа:Имам един приятел ...
Странно чувство.
Много влагаш и много се усеща ... и
обичам да те чета
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
-
Дядо Капинчо
но извода е, че като чуя за РАЗЛИЧНИ и специални хора, пощурявам!!! така ми е писнало на мен обикновената от специалисти и невероятни компентенти, че ми иде да драйфам цял ден.
всеки се и "башка-луд" и това ни прави различни.......
не ПО-КМПЕТЕНТНИ или ПО-ДОБРИ..... проблема е че се сравняваме и ако не е като мен или като това което очаквам е различен и оттам лош.....
но и такива като тази мома има доста....
всеки се и "башка-луд" и това ни прави различни.......
не ПО-КМПЕТЕНТНИ или ПО-ДОБРИ..... проблема е че се сравняваме и ако не е като мен или като това което очаквам е различен и оттам лош.....
но и такива като тази мома има доста....
Green Light написа:
just perfect
- Green Light
Нищо не си оспамила(почвай постингите си със страшен си, пък ако щеш после пиши за нивото на Дунав). Интересно ми стана от момента в който написа че някой те обиждал на "обикновенна" първо- защото не помня, пък аз чета (знаеш) всичко. Но не ми търси линкове, моля те, идва второто: Не си! обикновенна. Имаш неповторената тук философия за семейството и необходимата свобода. Сега пък аз няма да търся линкове, но което помня- помня!latrevw написа:страшен си! кво повече мога да кажа? за теб и интернет - мисля, че повечето от нас, така го чувстват, изврати се епохата
И за учителката имам какво да ти кажа, ако искаш да знаеш. Твойта учителка е нищо, нула, дребничко такова миловидно зайче е тя. Аз твойта учителка наш каква я имам? Най- важния клиент в момента ми е точно, едно към едно твойта учителка. И въобще не става да му затварям телефоите и да му говоря по скайпа. Учи ме как да си върша работата, и съм в положението да го браня от самия него си и да получавам негативи и заплахи заради това. Понякога като ми даде някое предложение и направо сядам е така както си вървя. Не понеже искам, ами ми се подгъват краката отсамосебе си. Пък плача ли? Не! Зъб не съм обелил! Така че както виждаш направо си за хвалене.
Давай още нещо, че ми се изказва авторитетно!
- Dark Angel
- Dark Angel
- Green Light
"Защо нещо хубаво написано на това място без значение по мой адрес ме вади от черни кладенци и оправя дните ми, когато нямам пари да платя осигуровките на фирмата?Green Light написа:Доксъне, не е честно! Ти каза два реда, а послеписа е само половин. Имам право на още ред и половина!doktorka написа:много дълго Грийни...
послеписа обаче се забелязва...
и го прочетох
разбирам ти болката...
Странно чувство."
трябва да намериш начин сам да се справяш с лошото настроение.
иначе е бягство от действителността.
- Green Light
Знаеш ли го тоя виц (са покрай самоубийството на Ахмед Емин) Как да не е самоубийство, бе!?–казал примерно Али- Самичък бях като го убих, честна дума, никой друг нямашеdoktorka написа:"Защо нещо хубаво написано на това място без значение по мой адрес ме вади от черни кладенци и оправя дните ми, когато нямам пари да платя осигуровките на фирмата?Green Light написа:Доксъне, не е честно! Ти каза два реда, а послеписа е само половин. Имам право на още ред и половина!doktorka написа:много дълго Грийни...
послеписа обаче се забелязва...
и го прочетох
разбирам ти болката...
Странно чувство."
трябва да намериш начин сам да се справяш с лошото настроение.
иначе е бягство от действителността.
Аз, честна дума, сам, самичък го открих тоя метод за оправяне на настроението съз ЗОЧО. Никой не ми го е показвал!
Чакай сега първо да се справя с градския транспорт.Green Light написа:Мнемозина написа:Да се чуди човек сега какво за ти напише.
Не знам.
Това че с удоволствие си ме прочела вече ми оправи деня. Е ако кажеш например че имаш десет хиляди лева излишни и би ги дала за благото на националноосигурителната ни система, да знаеш че деня направо ще светне.
Panta rhei...
- Green Light
Аз за градсйкия транспорт ти отговорих наш кво мрачно? Ама се оказа че не съм го изпратил(дълга история). Искаш ли го пак мрачното?Мнемозина написа:Чакай сега първо да се справя с градския транспорт.Green Light написа:Мнемозина написа:Да се чуди човек сега какво за ти напише.
Не знам.
значи...Green Light написа:Знаеш ли го тоя виц (са покрай самоубийството на Ахмед Емин) Как да не е самоубийство, бе!?–казал примерно Али- Самичък бях като го убих, честна дума, никой друг нямаше
Аз, честна дума, сам, самичък го открих тоя метод за оправяне на настроението съз ЗОЧО. Никой не ми го е показвал!
и ти си уникален?
Не, не, благодаря.Green Light написа:
Аз за градсйкия транспорт ти отговорих наш кво мрачно? Ама се оказа че не съм го изпратил(дълга история). Искаш ли го пак мрачното?
Последно промяна от Мнемозина на 23.10.08, 16:39, променено общо 1 път.
Panta rhei...
- Green Light
Де да знам! Давам си сметка и за това: "Където и да отидем по света, независимо кое животно, растение, буболечка или капка ще погледнем, ако е живо, ще използва същия речник и ще знае същия код. Всичкият живот е един и същи“ — казва Мат Ридли. Всички сме резултат на един — единствен генетичен трик, предаван от поколение на поколение почти четири милиарда години, до такава степен, че можем да вземем част от човешка генетична инструкция, да я вложим в дефектна клетка мая и клетката мая ще я задейства, като че ли е нейна. В действителност тя е нейна."doktorka написа:значи...Green Light написа:Знаеш ли го тоя виц (са покрай самоубийството на Ахмед Емин) Как да не е самоубийство, бе!?–казал примерно Али- Самичък бях като го убих, честна дума, никой друг нямаше
и ти си уникален?
- snowprincess
Плашиш ме.Green Light написа: Помня, че спорех наум с Ремиус по въпроса, дали излишната толерантност пречи! Или пък като влезнах веднъж в асансьора с повечето от вас в ума и седя без да тръгвам, седя, седя.............
......
Странно чувство.
- Green Light
Стига, па ти! Винаги преувеличавам от шубе да не би да не ме разберат! Освен това за тебе специално въ-об-ще не ми пука! Хич и не се сещам! Пфу!esti написа:Плашиш ме.Green Light написа: Помня, че спорех наум с Ремиус по въпроса, дали излишната толерантност пречи! Или пък като влезнах веднъж в асансьора с повечето от вас в ума и седя без да тръгвам, седя, седя.............
......
Странно чувство.
И за Семирамис също! Ести? Семи? Кои, кои?
Последно промяна от Green Light на 23.10.08, 16:57, променено общо 1 път.
- Green Light
Удоволствието, съвсем наистина е мое!snowprincess написа:страхотен си, обичам да те чета:-)
А така! И страхова невроза имаме?Green Light написа:
Стига, па ти! Винаги преувеличавам от шубе да не би да не ме разберат! Освен това за тебе специално въ-об-ще не ми пука! Хич и не се сещам! Пфу!
О, не, нееее....ние сме много различни!Green Light написа:
И за Семирамис също! Ести? Семи? Кои, кои?
По-различни и от теб!:lol:
- snowprincess
плюй в пазвата три пъти, завърти се 8 пъти по часовниковата стрелка и се моли да не те среща Грийн, уффф исках да кажа - да не ти мине черна котка пътesti написа: Плашиш ме.

Лесно взех да се плаша, мда...snowprincess написа: плюй в пазвата три пъти, завърти се 8 пъти по часовниковата стрелка и се моли да не те среща Грийн, уффф исках да кажа - да не ти мине черна котка път
Трябва да се задържам повече в зочо.
За тренинг.