Дали пъ е така, как мислите?
Нещо сбъркано е според мен.
Щото си се разпознават сами - острите СИ ръбове, а не ИМ.
Да, има нещо такова.holi_day написа:
Така си е - това последното, дето си го написала.holi_day написа:по острите си ръбове.
Леле, не съм очаквала от Мерцедес толку тъпа рекламаholi_day написа:по острите си ръбове.
Мисля че е способността да надделееш над себе си. да се накараш ден след ден да правиш нещо против волята си, само защото го смяташ за правилно. Ремиус цитира често: Imperare sibi maximum imperium est. А щом става въпрос за максимум владеене, значи има и максимум сила.Капинчо написа: Тривиално, знам, но май там е въпроса.
Да, и аз си го мислех, обаче нали политическа коректност...Green Light написа:Мисля че е способността да надделееш над себе си. да се накараш ден след ден да правиш нещо против волята си, само защото го смяташ за правилно. Ремиус цитира често: Imperare sibi maximum imperium est. А щом става въпрос за максимум владеене, значи има и максимум сила.Капинчо написа: Тривиално, знам, но май там е въпроса.
По скоро въпроса, според мене е, какво е ръб. Аз се смятам за силен характер, без да имам остри ръбове. Ако формулировката беше моя, щях да използвам нещо с твърдост. "Силните характери се разпознават по свойството им да се съпротивляват срещу проникване на чужди влияния"
Капинчо написа:
Значи, ако те разбирам правилно, сила на характера означава сила за съзнателно подтискане на характера.
В такъв случай жените определено са силния пол. Те рядко ще ти се нахвърлят с юмруци, но такъв номер ще ти спретнат тихо и кротко, че ще ти се иска да са те били с юмруци.
...
Според мен - безстрастно. Да не влагаш емоция и да търсиш спокойно най- добрите варианти във всяка ситуация, според интерсите и принципите си е сила. Най- малкото е "не безстрастно спокойствие" е оксиморон, нали? Все пак прознавам, че е нечовешко да оставаш безстрастен във всяка ситуация. Аз(например) не съм безстрастен, никой не е.Мнемозина написа:Да, и аз си го мислех, обаче нали политическа коректност...Green Light написа:Мисля че е способността да надделееш над себе си. да се накараш ден след ден да правиш нещо против волята си, само защото го смяташ за правилно. Ремиус цитира често: Imperare sibi maximum imperium est. А щом става въпрос за максимум владеене, значи има и максимум сила.Капинчо написа: Тривиално, знам, но май там е въпроса.
По скоро въпроса, според мене е, какво е ръб. Аз се смятам за силен характер, без да имам остри ръбове. Ако формулировката беше моя, щях да използвам нещо с твърдост. "Силните характери се разпознават по свойството им да се съпротивляват срещу проникване на чужди влияния"
То си е отдавна известно, че ръбавостта и агресията идват точно от несигурност и слабост. Силата за мен се вижда преди всичко като спокойствие - но не безстрастно.
Не! Категорично не говоря за това.Капинчо написа:Значи, ако те разбирам правилно, сила на характера означава сила за съзнателно подтискане на характера.Green Light написа: Мисля че е способността да надделееш над себе си. да се накараш ден след ден да правиш нещо против волята си, само защото го смяташ за правилно. Ремиус цитира често: Imperare sibi maximum imperium est. А щом става въпрос за максимум владеене, значи има и максимум сила.
В такъв случай жените определено са силния пол. Те рядко ще ти се нахвърлят с юмруци, но такъв номер ще ти спретнат тихо и кротко, че ще ти се иска да са те били с юмруци.
ПП Дами от форума, това е комплимент. Не ми се нахвърляйте, моля!
Мъжете,ние си знаем, нали?
Не, не е оксиморон. Поне за мен не е.Green Light написа: Според мен - безстрастно. Да не влагаш емоция и да търсиш спокойно най- добрите варианти във всяка ситуация, според интерсите и принципите си е сила. Най- малкото е "не безстрастно спокойствие" е оксиморон, нали? Все пак прознавам, че е нечовешко да оставаш безстрастен във всяка ситуация. Аз(например) не съм безстрастен, никой не е.
Съгласен съм с всяка дума. Говорим еднакво и за едно и също. Не бях сложил непукизма в картинката. Непукизма е оф, във моя топикМнемозина написа:Не, не е оксиморон. Поне за мен не е.Green Light написа: Според мен - безстрастно. Да не влагаш емоция и да търсиш спокойно най- добрите варианти във всяка ситуация, според интерсите и принципите си е сила. Най- малкото е "не безстрастно спокойствие" е оксиморон, нали? Все пак прознавам, че е нечовешко да оставаш безстрастен във всяка ситуация. Аз(например) не съм безстрастен, никой не е.
Безстрастното спокойствие не е сила, то е просто непукизъм.
А страстното спокойствие е - предполагам - когато си постигнал онова Импераре сиби. Баланса между.
Нещо като онова твоето с интернета.
wild_moon написа:
Сещам се и за една предходна тема, където се спомена за силата на стихиите и противопоставянето им - дали камъкът е по-силен или водата... За мен там е разковничето.
с Мнемо говорите за асертивно поведение, то позволява на човек да отстоява правата си и едновременно с това да изразява емоциите и желанията си, без да изпитва притеснение и без да засяга интересите и чувствата на другитеGreen Light написа: Според мен - безстрастно. Да не влагаш емоция и да търсиш спокойно най- добрите варианти във всяка ситуация, според интерсите и принципите си е сила. Най- малкото е "не безстрастно спокойствие" е оксиморон, нали? Все пак прознавам, че е нечовешко да оставаш безстрастен във всяка ситуация. Аз(например) не съм безстрастен, никой не е.

Не, аз поне говоря за вътрешното усещане, което води до такова поведение.snowprincess написа:с Мнемо говорите за асертивно поведение, то позволява на човек да отстоява правата си и едновременно с това да изразява емоциите и желанията си, без да изпитва притеснение и без да засяга интересите и чувствата на другитеGreen Light написа: Според мен - безстрастно. Да не влагаш емоция и да търсиш спокойно най- добрите варианти във всяка ситуация, според интерсите и принципите си е сила. Най- малкото е "не безстрастно спокойствие" е оксиморон, нали? Все пак прознавам, че е нечовешко да оставаш безстрастен във всяка ситуация. Аз(например) не съм безстрастен, никой не е.
http://bglog.net/psychology/12260
Амаранта написа:Е то така, всеки си мисли, че е в публиката, докато не си получи заплатата за участието.Set написа:
Абе тук всички са едни матросовци. Героични такива
А пъ аз съм на театро
Всъщност
Ох, само не питай защо го написах това.
аз вече съм пускала тук моята любима - ама е с доста овални и нежни форми :)holi_day написа:по острите си ръбове.