Прочетох току-що, че цяла пиеса са кръстили на теб:
Амарантос
Ай честито, пък може и да почерпиш
И теми! Още от Великата книга Мила тогава писа за Маркес и 100 години самота.Мнемозина написа:Така мислиш, щото не си зодия рак.4avdar4e написа:Пък аз си мислех, че никът й идва от товаМнемозина написа:Аз пък все се каня да я помоля да ми припомни коя точно беше Амаранта от всичките Буендии, защото ми я няма книжката наоколо.![]()
И не четеш профили.
Най-сетне се престраших пак да я зачета тая книга.. Все едно никога, ама ни-ко-га не съм я челаМнемозина написа:Аз пък все се каня да я помоля да ми припомни коя точно беше Амаранта от всичките Буендии, защото ми я няма книжката наоколо.
Така както си я описал - излиза че е някаква плей-гърла, едва ли не.Green Light написа:теми! Още от Великата книга Мила тогава писа за Маркес и 100 години самота.
Амаранта е влюбената в Пиетро Креспи- пианиста, който се самоуби. А защо се самоуби?... май заради тая супер красавицата сещаш ли се?
Полковник някой си Маркес все се канеше да се ожени за нея, пък тя хем искаше, хем го отблъскваше. Сума време чака тоя човек. Хердиналдо ли да беше? Накрая естесвено го убиха. То като не сежените за нас, накрая тва става.
Спеше с племенника си ъъъ Аурелияно май втори и малко се заигра с него. Сети ли се?
Амаранта беше влюбена в годеника на сестра си - въпросния музикант.Мнемозина написа:Не, не можах да си спомня.
Стоте години съм ги чела сто пъти в захлас преди сто години.
И сега си спомням само дъжд, мравки, една болест, от която всички бяха забравили всичко и си слагаха табели по предметите, за да се подсещат и местната пророчица беше започнала да познава вместо бъдещето - миналото. И едно усещане за странна нормалност.
И много, много особено течащото време.
Само да внеса уточнение - Амаранта си изгори ръката, СЛЕД КАТО Креспи се самоуби. Заради него. Трябва да се знаят тези работи. Мда.pocti_bezobidna написа:Амаранта беше влюбена в годеника на сестра си - въпросния музикант.Мнемозина написа:Не, не можах да си спомня.
И сега си спомням само дъжд, мравки, една болест, от която всички бяха забравили всичко и си слагаха табели по предметите, за да се подсещат и местната пророчица беше започнала да познава вместо бъдещето - миналото. И едно усещане за странна нормалност.
На помня съвсем точно каква беше историата - въртеше номера на сестра си, та да се провали сватбата. И когато сестрата се отказа сама, Амаранта си изгори ръката - самонаказа се един вид... И все ходеше с една черна превръзка. И зарязаният годеник взе да я заглежда, а тя го изчака той да се влюби в нея и го напъди. И той се самоуби. И с генрала беше същото.
Винаги съм си я предстаняла като една от трите мойри Амаранта - някак си, пресече ли ти пътя - променя ти съдбата и нищо не може да те спаси. А тя една невъзмутима от нищо и никого външно.
Пък болестта беше безсъница - не им се спеше и нямаха нужда от сън...
И за пространство усещането е особено, едно такова - безкрайно, равно, ужасно горещо и прашно...
Тъй, тъй. Виновата за грешката...Амаранта написа: Само да внеса уточнение - Амаранта си изгори ръката, СЛЕД КАТО Креспи се самоуби. Заради него. Трябва да се знаят тези работи. Мда.
Олеле майко, що ли попитах?pocti_bezobidna написа:Тъй, тъй. Виновата за грешката...Амаранта написа: Само да внеса уточнение - Амаранта си изгори ръката, СЛЕД КАТО Креспи се самоуби. Заради него. Трябва да се знаят тези работи. Мда.
Това е едно от нещата, заради които я харесвам.
Докара Креспи до лудост почти, и не го погледна повече.
И си изгори ръката. Сякаш не можеше нито да си позволи да бъде щастлива, нито да умре. Неумолима жена.
Сигурна съм, че нашата Амаранта не е толкова страховитаМнемозина написа:Олеле майко, що ли попитах?pocti_bezobidna написа:Тъй, тъй. Виновата за грешката...Амаранта написа: Само да внеса уточнение - Амаранта си изгори ръката, СЛЕД КАТО Креспи се самоуби. Заради него. Трябва да се знаят тези работи. Мда.
Това е едно от нещата, заради които я харесвам.
Докара Креспи до лудост почти, и не го погледна повече.
И си изгори ръката. Сякаш не можеше нито да си позволи да бъде щастлива, нито да умре. Неумолима жена.
Амаранто, много ще внимавам с тебе...
Препрочети я пак. Кат мен. Аз и туй не помнех. Все едно никога, ама никога, ама съвсем никога не съм я чела. И какво е странното. 1. Беше ми страшно интересна. 2. Отново ... не ми хареса.Мнемозина написа:Не, не можах да си спомня.
Нямам идея къде може да си ги виждала тия образи и картини, то си е много индивидуално това.4avdar4e написа:
Препрочети я пак. Кат мен. Аз и туй не помнех. Все едно никога, ама никога, ама съвсем никога не съм я чела. И какво е странното. 1. Беше ми страшно интересна. 2. Отново ... не ми хареса.
То това с харесването е много тъпо, де, като изказ, ама как да го обясня.. Първо, може би усещането за нещо четено (не, от сюжета не помна ни-щич-ко), за нещо четено и то в пъти по-добро... Второ, тез ярките образи и картини сякаш вече съм ги виждала (в книги, картини, филми, музика...). Трето, твърде много странни страсти, твърде груби, твърде силни, твърде пикантни... Такова подобно усещане имах, когато за първи път ядох истинско арабско ястие. Някак странно редуване на изключително силна светлина с постоянен мрак... И накрая остават само едни разноцветни размазани петна. Нищо, което да събуди съзнанието или емоциите ми:shy:
Да, радвам се все пак, и ви благодаря, че ме накарахте пак да я прочета таз книга. Поне сега знам защо едно време не ми е харесала
П.П. След още сто години може пак да я прочета
Кво да ви кажа, хора. Да анализираме Маркес е баш като да преливаме от пусто в празно. Никъв смисъл няма да му обръщаме внимание! За мене също спомените са обърквация. Като липсва ясна логика, тогава в момента на прочитането, а пустата логика се появява някъде, съвсем случайно, когато вече си забравил, че трябва да я търсиш, тогава и спомена за прочетеното не е много ясен. Аз мисля, за мен самия, че намерих Маркес за много непочтен. Обидих му се и до сега не мога съвсем да му простя как така между другото и без връзка сякаш подняся някакви зашеметяващи "новини" как тоя бил застрелян... или даже не- "тия мисли(примерно) - вика приличаха на мислите на полковник Хердинало Мардкес, като го извеждаха да го разстрелят" Чак да се изправиш от стола, егати, настръхвам, като ми приказва така! Бе чакай, стой бе човек, как така ще го разстрелват бе, то братче до сега ставаше въпрос за машина някаква и царевица и памук, риш, тоя за разстрели ще говори. И то на ключови герои дето ги чакаме работа да вършат. Ами не може така!Мнемозина написа:Нямам идея къде може да си ги виждала тия образи и картини, то си е много индивидуално това.4avdar4e написа:
Препрочети я пак. Кат мен. Аз и туй не помнех. Все едно никога, ама никога, ама съвсем никога не съм я чела. И какво е странното. 1. Беше ми страшно интересна. 2. Отново ... не ми хареса.
То това с харесването е много тъпо, де, като изказ, ама как да го обясня.. Първо, може би усещането за нещо четено (не, от сюжета не помна ни-щич-ко), за нещо четено и то в пъти по-добро... Второ, тез ярките образи и картини сякаш вече съм ги виждала (в книги, картини, филми, музика...). Трето, твърде много странни страсти, твърде груби, твърде силни, твърде пикантни... Такова подобно усещане имах, когато за първи път ядох истинско арабско ястие. Някак странно редуване на изключително силна светлина с постоянен мрак... И накрая остават само едни разноцветни размазани петна. Нищо, което да събуди съзнанието или емоциите ми:shy:
Да, радвам се все пак, и ви благодаря, че ме накарахте пак да я прочета таз книга. Поне сега знам защо едно време не ми е харесала
А за мен беше обратното - всичките тия странни, груби, силни и пикантни страсти ги възприемах като напълно естествени. Точно защото се гледа от високо, от далеч някак. И че не успяват да събудят съзнанието или емоциите - това ми допадна. Виж колко смешно.
Няма как да я препрочета сега, нямам я тук, а не ща да я търся в нета.
Не, бе, Грийне, не Маркес, нас си анализирамеGreen Light написа: Кво да ви кажа, хора. Да анализираме Маркес е баш кйато да преливаме от пусто в празно. Никъв смисъл няма да му обръщаме внимание!
Много интересно. Така, както сте го написали и двете, все е вярно.Мнемозина написа:Нямам идея къде може да си ги виждала тия образи и картини, то си е много индивидуално това.4avdar4e написа:
А за мен беше обратното - всичките тия странни, груби, силни и пикантни страсти ги възприемах като напълно естествени. Точно защото се гледа от високо, от далеч някак. И че не успяват да събудят съзнанието или емоциите - това ми допадна. Виж колко смешно.
Няма как да я препрочета сега, нямам я тук, а не ща да я търся в нета.