за една усмивка много по-малко мускули влизали в действие отколкото за едно стабилно намръщванеbead_ написа:не е необходимост, нито лукс
факт е. тъжен факт.
интересно защо малко са усмихнатите.....
за една усмивка много по-малко мускули влизали в действие отколкото за едно стабилно намръщванеbead_ написа:не е необходимост, нито лукс
факт е. тъжен факт.
явно не сме толкова мързеливи:winkw:Dark Angel написа:за една усмивка много по-малко мускули влизали в действие отколкото за едно стабилно намръщванеbead_ написа:не е необходимост, нито лукс
факт е. тъжен факт.
Най-чувствителна съм по време на ПМС.Амаранта написа:кога човек се обижда по-често
Ще помоля Магот да го впише в клубния календар.Капинчо написа:Чакаме календарчето.esti написа: Най-чувствителна съм по време на ПМС.![]()
не хора или събития предизвикват чувството на обидаАмаранта написа:кога човек се обижда по-често
- дали когато има повече свободно време, за да се занимава със себе си и чувствата си,
или просто "се скрива" в нея при опасност, или нежелание да се пребори с нещо?!
Или е въпрос на доблест и чест?! Разочарование?! (Това последното ми изглежда най-малко вероятно)
Замислих се, защото скоро не съм се чувствала обидена,
и във връзка с това ми казаха, че съм станала повърхностна и съм затъпяла вече. А аз не се чуства такава, ама може и да съм изпаднала в заблуждение.
Та рекох да се допитам...

Това, кой е насреща и дали е важен за теб или не,Мнемозина написа:
Според мен нито едното, нито другото.
Просто зависи кой е този отсреща. Доколко той самият има значение за теб. И дали знаеш, че той иска да те засегне - или пък неволно удря по твои болни места.
Мислех си, че ако волно или неволно ти засегнат болно място,Мнемозина написа:Неоправдано е да се обиждаш, ако е неволно.Green Light написа:
Ако е неволно, обидата неоправдана ли е? Защо тогава има "извинете, без да исках"?
Иначе "извинете, без да исках" си е съвсем оправдано.
Обидата има две страни: твоето лично усещане за нея - и възможната ти реакция спрямо нещо, което би могло да бъде и обидно според някакви що-годе общи критерии.Амаранта написа:Мислех си, че ако волно или неволно ти засегнат болно място,Мнемозина написа:Неоправдано е да се обиждаш, ако е неволно.Green Light написа:
Ако е неволно, обидата неоправдана ли е? Защо тогава има "извинете, без да исках"?
Иначе "извинете, без да исках" си е съвсем оправдано.
можеш просто да се натъжиш, или разстроиш. Обидата винаги съдържа някакъв морално-оценъчен елемент - нещо като "този/тази няма право да постъпва/казва/мисли така." Иначе защо да се обиждаш, ако не искаш да "накажеш" някого да "грешката" му.
Ами фитнесDark Angel написа:за една усмивка много по-малко мускули влизали в действие отколкото за едно стабилно намръщванеbead_ написа:не е необходимост, нито лукс
факт е. тъжен факт.
наскоро една приятелка ми казва: "и да знайш, бях ти обидена"wild_moon написа:ок, дай пример, за да се ориентирам в това, което казваш.Мнемозина написа:Да, но може да се случи и поради незнание.
за мен не е нужно непременно да знаеш, че някой има определено слабо място, за да го избягваш. просто съобразяваш кое може да обиди хората и така

а аз прощавам дори волните обиди, какво остава за неволнитеwild_moon написа:за мен няма волно или неволно в обидите. обида причинена по невнимание си е същата като тази поднесена "с много внимание". нещо като "престъпна небрежност". ако държиш на някого или поне го уважаваш внимаваш и се съобразяваш с чувствата му.Green Light написа: Ако е неволно, обидата неоправдана ли е? Защо тогава има "извинете, без да исках"?