Напред или назад?

Все същите
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Да, но го има и другото: "да запазиш детското в себе си" означава да не губиш любопитството си към света, да удържиш сетивата си открити за него.
Ей, от бързане та... по 2 пъти пиша :mad:

Исках само да кажа, че (няма да ме биеш!!!) доста хора това с детското го разбират доста по-различно :winkw:
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

4avdar4e написа:
Ами има някаква логика (няма да кажа всъщност :grin:), децата са табула раза, те учат, помнят и възприемат многократно по-леко от възрастните. Така постепенно с годините загубваме възприемчивостта си към ново инфо, т.е. според лирическия герой - към реалността.

Нещо такова разбирам аз в тоз цитат :winkw:
явно за мен нелогичното идва от това "с годините" - щото ми прозвуча, че едва ли не от самото раждане и почва да ти се стеснява кръгозора вместо да се разширява. защото според мен този период, когато спираш да си възприемчив към нова информация настъпва едва след 50-те примерно, а то дотогаааааааваа ехееее, колко много неща човек научава ... (Капинак, не се обиждай, говорим си тука общи работи)
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

Мнемозина написа:
Да, но го има и другото: "да запазиш детското в себе си" означава да не губиш любопитството си към света, да удържиш сетивата си открити за него.
Ами да! И аз така мисля, че е до човек и не може така да се обобщава напосоки, че всички са жертва на това затваряне на капаците. Да си призная прозвуча ми като присъда извода на тойзи ми ти учЕн. Според мен има хора, които не изгубват любопитството си към света и желанието да откриват и да научават нови неща до края на живота си. Колко хора има дето стават студенти на пенсионна възраст :-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

wild_moon написа:
Мнемозина написа:
Да, но го има и другото: "да запазиш детското в себе си" означава да не губиш любопитството си към света, да удържиш сетивата си открити за него.
Ами да! И аз така мисля, че е до човек и не може така да се обобщава напосоки, че всички са жертва на това затваряне на капаците. Да си призная прозвуча ми като присъда извода на тойзи ми ти учЕн. Според мен има хора, които не изгубват любопитството си към света и желанието да откриват и да научават нови неща до края на живота си. Колко хора има дето стават студенти на пенсионна възраст :-)
Ма нали режисьор беше? :blink:
Уф, така и не погледнах в линка. :shy:
Panta rhei...
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

wild_moon написа:
4avdar4e написа:
Ами има някаква логика (няма да кажа всъщност :grin:), децата са табула раза, те учат, помнят и възприемат многократно по-леко от възрастните. Така постепенно с годините загубваме възприемчивостта си към ново инфо, т.е. според лирическия герой - към реалността.

Нещо такова разбирам аз в тоз цитат :winkw:
явно за мен нелогичното идва от това "с годините" - щото ми прозвуча, че едва ли не от самото раждане и почва да ти се стеснява кръгозора вместо да се разширява. защото според мен този период, когато спираш да си възприемчив към нова информация настъпва едва след 50-те примерно, а то дотогаааааааваа ехееее, колко много неща човек научава ... (Капинак, не се обиждай, говорим си тука общи работи)
gluposti...
sled 50 godini( AKO nqmash demenciq ) se nauchavat kup neshta...
stiga da iskash...
i nqma nishto obshto s vuzpriemchivostta kum informaciq ,a s jelanie,nujda i lichni kachestva.
vsichki li shte sme lelki i babi na 50 godini?
edva li...
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

wild_moon написа:
Мнемозина написа:
imash dva posta s dve absoliutno protivipoljni mneniq.
koe ot dvete e sled 50 spirame da vuzpriemame ili mojem ,stiga da iskame...
tova seriozno go pitam.
ne e zaqjdane a utochnqvane
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

doktorka написа:
imash dva posta s dve absoliutno protivipoljni mneniq.
koe ot dvete e sled 50 spirame da vuzpriemame ili mojem ,stiga da iskame...
tova seriozno go pitam.
ne e zaqjdane a utochnqvane
и да е заяждане, не ме вълнува особено.
както казах, пиша откъслечно и кратко и затова изглежда противоречиво.
казвам, че доколкото изобщо харата могат да станат жертва на това затваряне на капаците, все ми се струва, че трябва да е на доста по-зряла възраст, демек към 50 примерно. а някои хора пък имат имунитет, запазват детското си любопитство до края на живота си
Аватар
wild_moon

Мнение от wild_moon »

Мнемозина написа:
Ма нали режисьор беше? :blink:
Уф, така и не погледнах в линка. :shy:
не, не е. нещо учЕн го раздава и се занимава с НЛП. а това с режисисьорството дойде от заглавието на статията му - нещо в стил, че всеки е режисьор на живота си
Последно промяна от wild_moon на 28.10.08, 12:35, променено общо 1 път.
esti

Мнение от esti »

wild_moon написа:
и да е заяждане, не ме вълнува особено.
както казах, пиша откъслечно и кратко и затова изглежда противоречиво.
казвам, че доколкото изобщо харата могат да станат жертва на това затваряне на капаците, все ми се струва, че трябва да е на доста по-зряла възраст, демек към 50 примерно. а някои хора пък имат имунитет, запазват детското си любопитство до края на живота си
Няма възраст за затварянето.
Аз отдавна съм се затворила и хич, ама изобщо не съм жертва. :cool:

А оня симпатяга според мен наистина има предвид една съвсем естествена и нормална старческа деменция.
не си ли забелязала старците как циклят все в миналото?
За тях, като че ли няма настояще или поне се изчерпва само в цените на някои стоки и услуги.:winkw:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 22.12.08, 17:35, променено общо 1 път.
esti

Мнение от esti »

Капинчо написа:
esti написа: не си ли забелязала старците как циклят все в миналото?
:shy:
:cry:
Абе къде се буташ и ти. :lol:
На твоята възраст все още сте ток! :cool:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 22.12.08, 17:35, променено общо 1 път.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Както е казано:

1Има време за всяко нещо, И срок за всяка работа под небето:
2Време за раждане, и време за умиране; Време за насаждане, и време за изкореняване насаденото;

3Време за убиване, и време за изцеляване; Време за събаряне, и време за градене;

4Време за плачене, и време за смеене; Време за жалеене, и време за ликуване;

5Време за разхвърляне камъни, и време за събиране камъни; Време за прегръщане, и време за въздържане от прегръщането;

6Време за търсене, и време за изгубване; Време за пазене, и време за хвърляне;

7Време за раздиране, и време за шиене; Време за мълчание, и време за говорене;

8Време за обичане, и време за мразене; Време за война, и време за мир.

:kiss:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Амаранта написа:Както е казано:
Тоя Екслесиаст нещо твърде често зехме да го цитираме тук :winkw:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

4avdar4e написа:
Амаранта написа:Както е казано:
Тоя Екслесиаст нещо твърде често зехме да го цитираме тук :winkw: