frisky lioness написа:така
илитака
Имам проблем
Re: Имам проблем
- Green Light
Ако щеш вярвай, обаче моя човек го схруска. Термометъра. На 2 беше. С 10 години остарях за една минута. Отлепих леко от пода и викам сега ще те заведа в Пирогов, да те промият там и да те оправят и после собственоръчно ще ти скъсам главата. Така или иначе се е видяло че няма да те бъде...! Бяха ми подарили един сет за вино, и там лъскави такива запушалки, топченца разни, кръгчета и един пинизчийски термометър, с червеничко такова живаче. И понеже не му дадох да яде бонбони, той си схрускал червеничкото топче от термометъра. Оказа се спирт, ама докато излезнат снимките, направих три микроинфаркта. Да не говорим че двама лекари ми четоха лекции за живака.snowprincess написа:стига си я шашкал и тиGreen Light написа:
Бе как да няма сяра, начи, има сяра в аптеките, ако не в една във втората ще има? Ей, начи нямало сяра, само ме ядосваш! 2 часа има до края на работния ден, мини през някоя аптека на път за в къщи, посипи, измети после, измий и бъди рахат! Ама недей да го оставяш така да се изпарява. За брашно не знам.
сигурно имам повече живак в амалгамената си пломба от 5 клас, отколкото има в термометъра
А Фриски вика- знаете всичко! Е не!
- Dark Angel
Гражданино успокойте се.Green Light написа:Ако щеш вярвай, обаче моя човек го схруска. Термометъра. На 2 беше. С 10 години остарях за една минута. Отлепих леко от пода и викам сега ще те заведа в Пирогов, да те промият там и да те оправят и после собственоръчно ще ти скъсам главата. Така или иначе се е видяло че няма да те бъде...! Бяха ми подарили един сет за вино, и там лъскави такива запушалки, топченца разни, кръгчета и един пинизчийски термометър, с червеничко такова живаче. И понеже не му дадох да яде бонбони, той си схрускал червеничкото топче от термометъра. Оказа се спирт, ама докато излезнат снимките, направих три микроинфаркта. Да не говорим че двама лекари ми четоха лекции за живака.snowprincess написа:стига си я шашкал и тиGreen Light написа:
Бе как да няма сяра, начи, има сяра в аптеките, ако не в една във втората ще има? Ей, начи нямало сяра, само ме ядосваш! 2 часа има до края на работния ден, мини през някоя аптека на път за в къщи, посипи, измети после, измий и бъди рахат! Ама недей да го оставяш така да се изпарява. За брашно не знам.
сигурно имам повече живак в амалгамената си пломба от 5 клас, отколкото има в термометъра
Червения живак в термометрите не е оня червен живак дето 1 грам надфърлял 2 000 000 $ кеш.
Уж на инжинер ми приличате, па се държите като културолог.
Всъщност
Memento mori.
Хубу, де, некои знаем всичко за СПИН-а и хепатита, примерно..Green Light написа: А Фриски вика- знаете всичко! Е не!
Пу-пу, микроинфаркти викаш??
Аспирин и за теб!!!
- Green Light
Сега ще ти опиша картинката. Начи гледай!Set написа:Гражданино успокойте се.Green Light написа:Ако щеш вярвай, обаче моя човек го схруска. Термометъра. На 2 беше. С 10 години остарях за една минута. Отлепих леко от пода и викам сега ще те заведа в Пирогов, да те промият там и да те оправят и после собственоръчно ще ти скъсам главата. Така или иначе се е видяло че няма да те бъде...! Бяха ми подарили един сет за вино, и там лъскави такива запушалки, топченца разни, кръгчета и един пинизчийски термометър, с червеничко такова живаче. И понеже не му дадох да яде бонбони, той си схрускал червеничкото топче от термометъра. Оказа се спирт, ама докато излезнат снимките, направих три микроинфаркта. Да не говорим че двама лекари ми четоха лекции за живака.snowprincess написа:стига си я шашкал и тиGreen Light написа:
Червения живак в термометрите не е оня червен живак дето 1 грам надфърлял 2 000 000 $ кеш.
Всъщност
Гостите си тръгват Чао, чао, много хубаво беше, аре метла! Отиваш безгрижно начи в кухнята, викаш си бе сега дали да си допия чашката с жената, що да отива бадява хубавото вино и юуваш непривичен шум в хола. Не- привичен е всъщност. Жена ми леко паникьосана- нищо чудно, нищо ново, все пак като знам кой живее в тоя апартамент... Пристига начи жена ми, на устата на малкия малко кръв и стакълца, жена ми държи остатъци от термометър и хем дет не може да говори ами аха да ревне, хем безсилно държи счупения термометър се едно е сто кила. Виното тежко отваря път на логиката и ти събираш две и две!
А кАжи ми в тоя момент, къв цвят беше живака на термометъра!
ЧервенGreen Light написа:Сега ще ти опиша картинката. Начи гледай!Set написа:Гражданино успокойте се.Green Light написа:Ако щеш вярвай, обаче моя човек го схруска. Термометъра. На 2 беше. С 10 години остарях за една минута. Отлепих леко от пода и викам сега ще те заведа в Пирогов, да те промият там и да те оправят и после собственоръчно ще ти скъсам главата. Така или иначе се е видяло че няма да те бъде...! Бяха ми подарили един сет за вино, и там лъскави такива запушалки, топченца разни, кръгчета и един пинизчийски термометър, с червеничко такова живаче. И понеже не му дадох да яде бонбони, той си схрускал червеничкото топче от термометъра. Оказа се спирт, ама докато излезнат снимките, направих три микроинфаркта. Да не говорим че двама лекари ми четоха лекции за живака.snowprincess написа:стига си я шашкал и тиGreen Light написа:
Всъщност
Гостите си тръгват Чао, чао, много хубаво беше, аре метла! Отиваш безгрижно начи в кухнята, викаш си бе сега дали да си допия чашката с жената, що да отива бадява хубавото вино и юуваш непривичен шум в хола. Не- привичен е всъщност. Жена ми леко паникьосана- нищо чудно, нищо ново, все пак като знам кой живее в тоя апартамент... Пристига начи жена ми, на устата на малкия малко кръв и стакълца, жена ми държи остатъци от термометър и хем дет не може да говори ами аха да ревне, хем безсилно държи счупения термометър се едно е сто кила. Виното тежко отваря път на логиката и ти събираш две и две!
А кАжи ми в тоя момент, къв цвят беше живака на термометъра!
Всъщност
Memento mori.
- Green Light
Нее! Тва става ясно мноо по- късно, на разбора. Разбор се прави накрая, или по средата, само не- в началотоSet написа:
Червен
Аз акто малка счупих термометъра нарочно,
да видя какво ще стане с живака-
Много интересно беше, опитвах се да разделя капките
и много им се кефех на идеалната форма.
Не помня вече какво направих после - май го събирах с хартийка
и го хвърлих.
Нашите като се прибраха и разбраха какво съм направила,
отворихме прозорците и излязохме за два часа на разходка.
Нищо му няма на никого от тоя живак...
да видя какво ще стане с живака-
Много интересно беше, опитвах се да разделя капките
и много им се кефех на идеалната форма.
Не помня вече какво направих после - май го събирах с хартийка
и го хвърлих.
Нашите като се прибраха и разбраха какво съм направила,
отворихме прозорците и излязохме за два часа на разходка.
Нищо му няма на никого от тоя живак...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не е товаsnowprincess написа:щото било полезно да се пие по един хап на ден след определена възраст, ама не ни ли е рано още:lol:frisky lioness написа:Профилактина на какво?4avdar4e написа:Купи повечко, и за профилактика да имаfrisky lioness написа: И без друго трябва да купувам аспирин за една трушия
Щото аз за друго се сятам
за друга
не перорална употреба ми бяха мислите:shy:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
-
Дядо Капинчо
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Сега вече знаеш, че гълтането е за предпочитанеGreen Light написа:Ако щеш вярвай, обаче моя човек го схруска. Термометъра. На 2 беше. С 10 години остарях за една минута. Отлепих леко от пода и викам сега ще те заведа в Пирогов, да те промият там и да те оправят и после собственоръчно ще ти скъсам главата. Така или иначе се е видяло че няма да те бъде...! Бяха ми подарили един сет за вино, и там лъскави такива запушалки, топченца разни, кръгчета и един пинизчийски термометър, с червеничко такова живаче. И понеже не му дадох да яде бонбони, той си схрускал червеничкото топче от термометъра. Оказа се спирт, ама докато излезнат снимките, направих три микроинфаркта. Да не говорим че двама лекари ми четоха лекции за живака.snowprincess написа:стига си я шашкал и тиGreen Light написа:
пред
инхалирането:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
-
Дядо Капинчо
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Това с изхвърлянето никак не ми се нрави, но е моментът подходящDark Angel написа:поръсва се със сяра на прах (продава се в аптеките) и се измита
ако не може да се измете от килима то килима е най-добре да се хвърли
работила съм с деца и една от инструкциите за безопасност при разсипан живак е такава
откога врънкам мъжо за нов килим:winkw:

ето виждаш ли от цялата работа излезе нещо добро.......... ще си смените килимаfrisky lioness написа:Това с изхвърлянето никак не ми се нрави, но е моментът подходящDark Angel написа:поръсва се със сяра на прах (продава се в аптеките) и се измита
ако не може да се измете от килима то килима е най-добре да се хвърли
работила съм с деца и една от инструкциите за безопасност при разсипан живак е такава
откога врънкам мъжо за нов килим:winkw:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Това щот не можеш да говориш мръсотииКапинчо написа:frisky lioness написа: Сега вече знаеш, че гълтането е за предпочитане:shy::shy::shy::shy::shy::shy::shy:
:shy::shy::shy::shy::shy::shy::shy:
ли е:lol::lol::lol:
но пък можеш силно да си ги мислиш, не ли:winkw:

- frisky lioness
- Обратна връзка:
-
Дядо Капинчо
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не. Аз знам ти какво мислиш, но мойте мисли по отношение на аспирина продължават да са в друга посокаКапинчо написа:Всъщност май мислим еднакво.

-
Дядо Капинчо
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Обади се..Капинчо написа:Умничка си ми ти.frisky lioness написа: Не. Аз знам ти какво мислиш, но мойте мисли по отношение на аспирина продължават да са в друга посока
Ще взема да ти се обадя вдругиден като се връщам от Стара Загора.
:
Само плашил:blum:

-
Дядо Капинчо
Бе, разбрахме те, бееее, ама тва били митове, умнатаfrisky lioness написа: не перорална употреба ми бяха мислите:shy:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз съм...4avdar4e написа:Бе, разбрахме те, бееее, ама тва били митове, умнатаfrisky lioness написа: не перорална употреба ми бяха мислите:shy:
русата
Митове, митове ама най-добре доФтурите да кажат
Вижда ми се напълно логично

Аз от опит да ти кажа (не личен, пу-пу, сакън), една от моите приятелки в у-ще, така ... та ... 3 пъти (не, няма 3 децаfrisky lioness написа: Митове, митове ама най-добре доФтурите да кажат
What to Do if a Mercury Thermometer Breaksfrisky lioness написа:Аз съм...4avdar4e написа:Бе, разбрахме те, бееее, ама тва били митове, умнатаfrisky lioness написа: не перорална употреба ми бяха мислите:shy:
русата
Митове, митове ама най-добре доФтурите да кажат
Find out whether your state sponsors a thermometer exchange or recycling programNOTE: these instructions also apply to spills from other sources, if the amount spilled is less than or similar to the amount in a thermometer (see specific information above about how to clean up broken fluorescent bulbs)
Have everyone else leave the area; don't let anyone walk through the mercury on their way out. Make sure all pets are removed from the area. Open all windows and doors to the outside; shut all doors to other parts of the house.
DO NOT allow children to help you clean up the spill.
Mercury can be cleaned up easily from the following surfaces: wood, linoleum, tile and any similarly smooth surfaces.
If a spill occurs on carpet, curtains, upholstery or other absorbent surfaces, these contaminated items should be thrown away in accordance with the disposal means outlined below. Only cut and remove the affected portion of the contaminated carpet for disposal.
Items needed to clean up a small mercury spill
1. 4-5 ziplock-type bags
2. trash bags (2 to 6 mm thick)
3. rubber, nitrile or latex gloves
4. paper towels
5. cardboard or squeegee
6. eyedropper
7. duct tape, or shaving cream and small paint brush
8. flashlight
9. powdered sulfur (optional)
Cleanup Instructions
Put on rubber, nitrile or latex gloves.
If there are any broken pieces of glass or sharp objects, pick them up with care. Place all broken objects on a paper towel. Fold the paper towel and place in a zip lock bag. Secure the bag and label it as directed by your local health or fire department.
Locate visible mercury beads. Use a squeegee or cardboard to gather mercury beads. Use slow sweeping motions to keep mercury from becoming uncontrollable. Take a flashlight, hold it at a low angle close to the floor in a darkened room and look for additional glistening beads of mercury that may be sticking to the surface or in small cracked areas of the surface. Note: Mercury can move surprising distances on hard-flat surfaces, so be sure to inspect the entire room when "searching."
Use the eyedropper to collect or draw up the mercury beads. Slowly and carefully squeeze mercury onto a damp paper towel. Place the paper towel in a zip lock bag and secure. Make sure to label the bag as directed by your local health or fire department.
After you remove larger beads, put shaving cream on top of small paint brush and gently "dot" the affected area to pick up smaller hard-to-see beads. Alternatively, use duct tape to collect smaller hard-to-see beads. Place the paint brush or duct tape in a zip lock bag and secure. Make sure to label the bag as directed by your local health or fire department.
OPTIONAL STEP: It is OPTIONAL to use commercially available powdered sulfur to absorb the beads that are too small to see. The sulfur does two things: (1) it makes the mercury easier to see since there may be a color change from yellow to brown and (2) it binds the mercury so that it can be easily removed and suppresses the vapor of any missing mercury. Where to get commercialized sulfur? It may be supplied as mercury vapor absorbent in mercury spill kits, which can be purchased from laboratory, chemical supply and hazardous materials response supply manufacturers. Note: Powdered sulfur may stain fabrics a dark color. When using powdered sulfur, do not breathe in the powder as it can be moderately toxic. Additionally, users should read and understand product information before use.
If you choose not to use this option, you may want to request the services of a contractor who has monitoring equipment to screen for mercury vapors. Consult your local environmental or health agency to inquire about contractors in your area. Place all materials used with the cleanup, including gloves, in a trash bag. Place all mercury beads and objects into the trash bag. Secure trash bag and label it as directed by your local health or fire department.
Contact your local health department, municipal waste authority or your local fire department for proper disposal in accordance with local, state and federal laws.
Remember to keep the area well ventilated to the outside (i.e., windows open and fans in exterior windows running) for at least 24 hours after your successful cleanup. Continue to keep pets and children out of cleanup area. If sickness occurs, seek medical attention immediately. View information on health effects related to exposures to vapors from metallic mercury. For additional information on health effects, the Agency for Toxic Substances and Disease Registry (ATSDR) provides a Mercury Fact Sheet that also presents information on health effects related to exposures to vapors from metallic mercury.
Recommendation: If there are young children or pregnant women in the house, seek additional advice from your local or state health or state environmental agency.
хей, Фриски, как е хавата у вас? как е хлапето? а ти?:-)
3 изречения моля!doktorka написа: .
Не се стряскай. Аз съм - Капинчо, ама ме мързи да си пусна писито.
е кво има да се стряскам?leleche написа:3 изречения моля!doktorka написа: .
Не се стряскай. Аз съм - Капинчо, ама ме мързи да си пусна писито.
аз с благопожеланията на женичката те обичам...!
забрави ли ?
За да не чакаш напразно...eti4ka написа:хей, Фриски, как е хавата у вас? как е хлапето? а ти?:-)
4avdar4e написа:За да не чакаш напразно...eti4ka написа:хей, Фриски, как е хавата у вас? как е хлапето? а ти?:-)утре ще имаш евентуално отговор, знам си човека (тя ми е загубената сестра-близначка, ако не знаеш!)
просто да съм спокойна, че тя по едно време доста шашната ми се видя.......
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Доклад
Снощи след работа минах през аптека.
Купих нов термометър-живачен, нямаха други
Аспирин-за трушията
Сяра
Прибрахме се и....
изхвърлихме килима
Вече нямам килим
Беше ми подарък от мама, която още не знае какво му се е случило:winkw:
Да видим докога ще караме без килим
Жива съм
мъжът тоже
засега:winkw:
Благодаря ви още веднъж за съветите и съпричастието
Аспирин-за трушията
Сяра
Прибрахме се и....
изхвърлихме килима
Вече нямам килим
Беше ми подарък от мама, която още не знае какво му се е случило:winkw:
Да видим докога ще караме без килим
Жива съм
мъжът тоже
засега:winkw:
Благодаря ви още веднъж за съветите и съпричастието

Re: Доклад
frisky lioness написа:Снощи след работа минах през аптека.
Аспирин-за трушията
Сяра
Как да няма други бееее?? Аз от 15 години ползвам електронен термометър. Ей такова едно чудо

Че даже показва във Фаренхайт, научила съм се наум да прехвърлям към Целзий
Този на картинката струва 10 кинти..
П.П. Забравих да питам с каква туршийка ще ме черпиш към ракийката
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Мила ми, Невено
Имаме освен новия и онзи, който ИМАХМЕ и който се счупи
и
още два.
Единият е с течни кристали за челото, другият кат този на пикчъра-електронен
Електонният е голям боклук
и дофтури го казаха
Дава недопустими отклонения
Требе явно да е нещо по-скАпо
къде 60 кинта, колкото един нов килим
:lol::lol:
Дятето вчера, а и тази сутрин сто пъти каза колко съжалявал, милото ми то
Казах му, че няма значение и важното е той да е добре
и без друго килимът беше за смяна:-)
и
още два.
и дофтури го казаха
къде 60 кинта, колкото един нов килим

Mila mi Veneto,frisky lioness написа:Мила ми, Невено
и
още два.
и дофтури го казаха
a za kvo ti e thermometer?
che i tri?
Венето, ма, Венетоfrisky lioness написа:Мила ми, Невено
и
още два.
и дофтури го казаха
къде 60 кинта, колкото един нов килим:lol::lol:
Да го намачкаш и нацелуваш от Леля му
А за килима - браво, така се прави
Много си е дОбар моя, а тия за челото са боклуци, да..
П.П. Нищо не казваш за туршийката
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Направих една доза, която подхванахме преди официалното начало на зимата, та има голяма опасност да свърши преди Коледа4avdar4e написа:
П.П. Забравих да питам с каква туршийка ще ме черпиш към ракийката
Налага се да допълвам запасите, додето още има мат'рял по пазарите
Те тази
Гръцка туршия
Продукти:
2 кг краставички (корнишони)
1 кг червени чушки
2 кг моркови
1 кг кромид
1 кг маслини
1/2 кг люти чушки
2 глави чесън
2 връзки магданоз
Марината:
1литър оцет
1 чаена чаша олио
300-400 г захар
3 суп. лъжици сол
15 аспирина
Приготвяне:
Краставичките,чушките, морковите, кромидът и магданозът се нарязват. Лютите чушки леко се препичат. Зеленчуците се смесват, слагат се в буркани. Прибавят се към тях маслините и чесънът, (обелен,по желание нарязан)и се заливат с маринатата.
Леко я видоизмених, понеже така посоченото количество на марината е крайно недостатъчно, за заливане на продуктите в буркана. Та при мен маринатата е х2. Пълня около половината от буркана с нея и доливам с вода.
Клокнах ги за 5 минути, за всеки случай:-)

Ей, не ми кради думитеdoktorka написа: Mila mi Veneto,
che i tri?
Мен ми не требе, принципно, аз като им видя очите и знам имат ли температура и колко
- frisky lioness
- Обратна връзка:
А, Венета ли била...doktorka написа:
Mila mi Veneto,
che i tri?
Ето инхалирането на живака си дава резултатите:shy:
Както и да е
Невено, Венето...
да не издребняваме
За да меря телесни температури на който и когато се наложи
За жалсот най-често на детенце

frisky lioness написа: Направих една доза, която подхванахме преди официалното начало на зимата, та има голяма опасност да свърши преди Коледа
Гръцка туршия
Начи, викаш преди Коледа да идвам??
Малий, много вкусно звучи, аууууу