Айде, строй се по височина!

Все същите
Дядо Капинчо

Re: Айде, строй се по височина!

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 21.12.08, 20:33, променено общо 1 път.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Капинчо написа:
Мнемозина написа: също е показателно.
За?
Ами как да ти го обясня по-накратко... Мерил Стрийп (като пример, иначе това се отнася и за Сюзан Сарандън, и за много от другите актриси) има много "лица" от ролите си. А това, което е избрано да бъде показано, се сливаше с останалите.
Та показателно е пак за подбора и за неговото значение. И съответно за общата идея за това какви са жените в киното - избрана е определена тенденция, която всъщност не е единствена. :-)
Panta rhei...
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 21.12.08, 20:33, променено общо 1 път.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Капинчо написа:
Мнемозина написа:
Ами как да ти го обясня по-накратко... Мерил Стрийп (като пример, иначе това се отнася и за Сюзан Сарандън, и за много от другите актриси) има много "лица" от ролите си. А това, което е избрано да бъде показано, се сливаше с останалите.
Та показателно е пак за подбора и за неговото значение. И съответно за общата идея за това какви са жените в киното - избрана е определена тенденция, която всъщност не е единствена. :-)
Да, и аз така го разбрах. Просто исках да бъда сигурен.
Но не съм съгласен, че има манипулативност. Убеден съм, че подредбата е чисто техническа - плавно и естествено преливане.
Аз бях много мнителен. Самата мнителност. В послените години съм все по-малко такъв и гледайки непредубедено на нещата практически винаги получавам доказателството, рано или късно, че не е имало "заговор".
Ох, не, не заговор.
Имах предвид, че това е собственото виждане на този, който е направил колажа, само толкова. И че това е само една от възможните гледни точки към жените в киното.
Panta rhei...
Публикувай отговор