Просто тема,
Просто тема,
май не става за разговори. Ей така, да си споделя нещо.
От известно време, знаете, съм в нов дом и съм в период на запознаване със съседите. Засега в по-близък контакт съм била само с предишните собственици на жилището, които и сега живеят в същия блок. Те са и единственото семейство с деца, иначе живеят или възрастни хора, или апартаментите се дават под наем.
Звъни се на вратата, отварям - влиза същата тази съседка и носи чиния, отрупана с разни неща. И казва - не знам дали знаеш, загубила съм детенце (знам, разбира се, от некролозите, но така и не посмях да я попитам, а може би е имала нужда), моля те, нека дъщеря ти да хапне специално от кашкавала и от онези сладки, защото моята дъщеря много ги обичаше.
За сълзите няма да споменавам, не бяха от лук.
Задушница е, а за пръв път я усетих по този начин.
Нека е светла паметта на мъртвите.
От известно време, знаете, съм в нов дом и съм в период на запознаване със съседите. Засега в по-близък контакт съм била само с предишните собственици на жилището, които и сега живеят в същия блок. Те са и единственото семейство с деца, иначе живеят или възрастни хора, или апартаментите се дават под наем.
Звъни се на вратата, отварям - влиза същата тази съседка и носи чиния, отрупана с разни неща. И казва - не знам дали знаеш, загубила съм детенце (знам, разбира се, от некролозите, но така и не посмях да я попитам, а може би е имала нужда), моля те, нека дъщеря ти да хапне специално от кашкавала и от онези сладки, защото моята дъщеря много ги обичаше.
Panta rhei...
Много натежа тази тема . Не знам как хората имат сили да продължат след такова нещо . Трябва да се радва човек на всяка минута с любимите си хора .
Мнемо , и все пак честит ти нов дом ! Нека радост и много смях има в него . А ти деца имаш ли ?
Мнемо , и все пак честит ти нов дом ! Нека радост и много смях има в него . А ти деца имаш ли ?
To make a prairie it takes a clover and one bee,—
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
И аз не знам как се намират сили, но - намерили са ги. И се извинявам за тежката тема.FancyGirl написа:Много натежа тази тема . Не знам как хората имат сили да продължат след такова нещо . Трябва да се радва човек на всяка минута с любимите си хора .
Благодаря, дай Боже! Вече близо половин година сме тук всъщност.
Имам да, две.
Няма да слагам емотикони в тая тема.
Panta rhei...
Re: Просто тема,
Ще помълча...Мнемозина написа: Задушница е, а за пръв път я усетих по този начин.
П.П. На тази се почитала паметта на загиналите воини, сега прочетох в православния календар..
Пък и нацинален празник е днес, ей тъй, сетих се само..
На тази дата или на тази Задушница? Не съм го знаела това.4avdar4e написа: Ще помълча...
П.П. На тази се почитала паметта на загиналите воини, сега прочетох в православния календар..
Пък и нацинален празник е днес, ей тъй, сетих се само..
Да, будителите.
Panta rhei...
На тази Задушница, Архангелова, още мъжка именно заради загиналите.Мнемозина написа: На тази дата или на тази Задушница? Не съм го знаела това.![]()
Съжалявам, пиша като с ляво копито по "мили" служебни причини..
- Green Light
Не знаех, че е задушница. Ритуали. Много ме замислят винаги. Много намирам в тях. Самобичуване, кухата утеха че нещо вършиш, твой път и време, когато си тотално зашеметен или пък показност. И много разговори наум.Мнемозина написа: Задушница е, а за пръв път я усетих по този начин.
Нека е светла паметта на мъртвите, да! И аз се присъединявам към това. Обичаме и мъртви хора. Пак са си хора, ние пак така по нашему си ги обичаме, всичко е същото, само дето са мъртви. Никой досега не го каза, та ще съм аз изглежда- милост за живите, това ни трябва, милост за нас.
- Green Light
Защото ми се струва грубо отношение към чуждата мъка. Нормалните хора се потрисат от такива нещо, не се шегуват с тях.Green Light написа:Защо? Къде е цинизмът?Rain написа:Циник!Set написа:Абе да не са крокодилски само
Всъщност
Аз например замълчах, като не намерих какво да кажа ...
Да обясня как разбирам цинизма - като непособност човека да прояви емпатия. Т.е. излишна грубост в иначе деликатен момент.
- Green Light
Да, в такъв случай си права. Аз разбирам цинизма като анализ без съобразяване с морала. Тоест при смъртта на дете циника би казал нещо от сорта ще ти мине, на всички минава, значи и на тебе, в тези неща няма ред, не се учудвай толко или пък бог дал бог взел. Много близко е до твоето определение. Разликата е че, според мен циникът, казва нещо конструктивно, по темата. Да започне да приказва за луноходи или че миришат краката на близките, а майката е грозна, примерно, не е цинизъм, според мен.Rain написа:Защото ми се струва грубо отношение към чуждата мъка. Нормалните хора се потрисат от такива нещо, не се шегуват с тях.Green Light написа:Защо? Къде е цинизмът?Rain написа:Циник!Set написа:Абе да не са крокодилски само
Всъщност
Аз например замълчах, като не намерих какво да кажа ...
Да обясня как разбирам цинизма - като непособност човека да прояви емпатия. Т.е. излишна грубост в иначе деликатен момент.
Това е една от малкото теми с вложени истински емоции в тях, освен това е и толкова деликатна, че според мен е меко казано неприятно, човек да си направи такъв бъзик, ама нейсе. Не съм искала да обидя никого.Green Light написа: Да, в такъв случай си права. Аз разбирам цинизма като анализ без съобразяване с морала. Тоест при смъртта на дете циника би казал нещо от сорта ще ти мине, на всички минава, значи и на тебе, в тези неща няма ред, не се учудвай толко или пък бог дал бог взел. Много близко е до твоето определение. Разликата е че, според мен циникът, казва нещо конструктивно, по темата. Да започне да приказва за луноходи или че миришат краката на близките, а майката е грозна, примерно, не е цинизъм, според мен.
оооо , още съм махмурлийка и хич не ми се разправя , но това адски ми бие на очиRain написа:Това е една от малкото теми с вложени истински емоции в тях, освен това е и толкова деликатна, че според мен е меко казано неприятно, човек да си направи такъв бъзик, ама нейсе. Не съм искала да обидя никого.Green Light написа: Да, в такъв случай си права. Аз разбирам цинизма като анализ без съобразяване с морала. Тоест при смъртта на дете циника би казал нещо от сорта ще ти мине, на всички минава, значи и на тебе, в тези неща няма ред, не се учудвай толко или пък бог дал бог взел. Много близко е до твоето определение. Разликата е че, според мен циникът, казва нещо конструктивно, по темата. Да започне да приказва за луноходи или че миришат краката на близките, а майката е грозна, примерно, не е цинизъм, според мен.
циник и после
ти заигра ли се , взаимосвързано ли бе - очакваше тема за теб от него ли
като децата сте - имате ли какво да делите или не !
To make a prairie it takes a clover and one bee,—
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Рейни...Rain написа:Това е една от малкото теми с вложени истински емоции в тях, освен това е и толкова деликатна, че според мен е меко казано неприятно, човек да си направи такъв бъзик, ама нейсе. Не съм искала да обидя никого.Green Light написа: Да, в такъв случай си права. Аз разбирам цинизма като анализ без съобразяване с морала. Тоест при смъртта на дете циника би казал нещо от сорта ще ти мине, на всички минава, значи и на тебе, в тези неща няма ред, не се учудвай толко или пък бог дал бог взел. Много близко е до твоето определение. Разликата е че, според мен циникът, казва нещо конструктивно, по темата. Да започне да приказва за луноходи или че миришат краката на близките, а майката е грозна, примерно, не е цинизъм, според мен.
не си достатъчно умна и интелигентна ,за да даваш мнение..мила...
още повече за Сет-я...
вярвай ми...
след като и Грийни се издразни...
добро утро...
doktorka написа:Рейни...Rain написа:Това е една от малкото теми с вложени истински емоции в тях, освен това е и толкова деликатна, че според мен е меко казано неприятно, човек да си направи такъв бъзик, ама нейсе. Не съм искала да обидя никого.Green Light написа: Да, в такъв случай си права. Аз разбирам цинизма като анализ без съобразяване с морала. Тоест при смъртта на дете циника би казал нещо от сорта ще ти мине, на всички минава, значи и на тебе, в тези неща няма ред, не се учудвай толко или пък бог дал бог взел. Много близко е до твоето определение. Разликата е че, според мен циникът, казва нещо конструктивно, по темата. Да започне да приказва за луноходи или че миришат краката на близките, а майката е грозна, примерно, не е цинизъм, според мен.
не си достатъчно умна и интелигентна ,за да даваш мнение..мила...
още повече за Сет-я...
вярвай ми...
след като и Грийни се издразни...
добро утро...
виж си гредата, не гледай сламките.
устата ти - огромна иначе
не остана и на кого акъли да даваш.
А Рем вече не пише. Това е офф-топик
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
пак ще се обяснявамеSssssssssssssssss написа:ами да беше прочела мненията за теб.
А Рем вече не пише.
значи ,ако мислиш че Рейн е достатъчно умна...
я остави да се справи тя с мен...
де бре ,само да скачаш да я пазиш..
и Боев и Мнемо...
оставете я нея сама...
или май не сте убдени че ще се справи...
хихихихи
п.с. не на мен тези че е по-разумно да не се обръща внимание...
п.п.с. нали знаеш твоето мнение з амен ..как ме вълнува?
doktorka написа:пак ще се обяснявамеSssssssssssssssss написа:ами да беше прочела мненията за теб.
А Рем вече не пише.
и Боев и Мнемо...
оставете я нея сама...:lol:
хихихихи
ай стига ти внимание за сега.
плувай!
doktorka написа:ми не така...Sssssssssssssssss написа:ти ли ще ми кажеш какво да правя.
ай стига ти внимание за днес.
плувай!
показваш емоции..
пак ли?
п.с. а аз ще обръщам внимание на Рейн-а...
както ти обещах при разговора ни по кю- то
подаде ли глава...
Мнемо, прекръстила се беше. Разбирам.Мнемозина написа:май не става за разговори. Ей така, да си споделя нещо.
- Глас в пустиня
Доки, нали си знаеш!doktorka написа:пак ще се обяснявамеSssssssssssssssss написа:ами да беше прочела мненията за теб.
А Рем вече не пише.
и Боев и Мнемо...
оставете я нея сама...:lol:
хихихихи

- Глас в пустиня
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Мнемозина написа:май не става за разговори. Ей така, да си споделя нещо.
Глупост е, че времето лекува всичко
Няма по-голяма мъка от тази, да жагубиш детето си:(
Да пази Господ
Последно промяна от frisky lioness на 03.11.08, 10:40, променено общо 1 път.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Треперлива съм в ръцете..Капинчо написа:frisky lioness написа:
Глупост е, че времето лекува всико
Няма по-голяма мъка от тази, да жагиубиш детето си:(
Да пази Господ
Фриски мила, за къде бързаш? Пиши внимателно. Моля те!
Извинявай, че точно на тази ти мисъл, която напълно споделям.
От студ е
ще ме прощавате
Додет да ме цитираш вземе ме пОправи
Хайде, нали ме обичаш
Зарад теб понякога по сто пъти си чета мнението, преди да го пусна
Ама това ме уморява...
Отивам да се редактирам
Ти ме поправи в цитата, та да не се излагаме, че може някой младеж да ни чете и ша си каже, че сме много неграмОтни

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
УААААААААААААУ!Капинчо написа:Джак Никълсън - класика.Set написа: Харесва ли ти деди
Всъщност
УАААААААААААААААААУ!
Пък после Капинчо бил простак.
ПП Това последното мога ли да си го кача на бутон?:winkw:
Ай фиииил гууууд!
То и митовете са митове, ама за някои (да не ги цитирам че срамна работа) са содомия.
Memento mori.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Мен пък това не ме притесняваКапинчо написа: Аз от няколко години се хванах, че често разменям буквите докато пиша на писито и се притеснявах да не ме е хванал я Паркинсон, я Алцхаймер (да пази Господ), ма ти ма успокои. По-зле си от мен.
Ако взема за всяка дреболия да се коркам, да съм умряла преди 5 години
Това, че съм по-зле от теб, така или иначе не е никакво доказателаство за това дали ти има или няма нещо:winkw:
Така че....
хич не се и успокоявай
Освен това съм забелязала, че страшно много хора разменят местата на буквите. Предполагам, че не могат да пишат толкова бързо, колкото мислят
Виж, с говоренето по-добре се справям. Понякога съм много скороговорна
Аз имам дислексия
А,
и мерси, че си редактирал, както те помолих:-)
Последно промяна от frisky lioness на 03.11.08, 10:57, променено общо 1 път.

- frisky lioness
- Обратна връзка:
-
Дядо Капинчо
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Бих казала от бавна мисъл:winkw:, но нямаКапинчо написа:Това дислексията не се ли получава от палав език? Ммммммм?!?!:lol:frisky lioness написа: Аз имам дислексия
защото не съм сигурна дали и дЕтето ми
не страда от същото
От палав език се получават само...
пришки
Понякога и главоболие