.
-
Дядо Капинчо
.
Последно промяна от Дядо Капинчо на 06.11.08, 09:35, променено общо 2 пъти.
Re: Градинката
При игра на асоциации винаги има неразбрали.
vbox7.com/play:488b7870
Няма бряг
Двамата мълчим - това е знак
Нещо не върви и търсим бряг
Плуваме, но на къде не знам
Всеки се спасява вече сам
Казваш ми, че всичко с нас е наред,
ала не виждам бряг напред
По-добре днес да спрем до тук!
Без теб не върви, усещам студ
Спомени не топлят през нощта
Не ме докосвай, не искам пак
с теб да се завърна на този бряг,
където вчера вече бях!
Припев: /2/
По-добре да спрем до тук!
Вярвай ми усещам студ.
Е, няма бряг със теб -
назад или напред, няма бряг!
Моля те недей, не почвай пак!
Слънцето се скри,прехвърча сняг.
Спомени не топлят през нощта.
където вчера вече бях!
Припев:... /4/
Как ги пишат тия текстове, ку не съ били СЪфорумци?!
vbox7.com/play:488b7870
Няма бряг
Двамата мълчим - това е знак
Нещо не върви и търсим бряг
Плуваме, но на къде не знам
Всеки се спасява вече сам
Казваш ми, че всичко с нас е наред,
ала не виждам бряг напред
По-добре днес да спрем до тук!
Без теб не върви, усещам студ
Спомени не топлят през нощта
където вчера вече бях!
Припев: /2/
По-добре да спрем до тук!
Вярвай ми усещам студ.
Е, няма бряг със теб -
назад или напред, няма бряг!
Моля те недей, не почвай пак!
Слънцето се скри,прехвърча сняг.
Спомени не топлят през нощта.
където вчера вече бях!
Припев:... /4/
Как ги пишат тия текстове, ку не съ били СЪфорумци?!
Последно промяна от holi_day на 06.11.08, 10:04, променено общо 2 пъти.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
Да бе върнал темата, Къпин. Искам пак да я прочета.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- Глас в пустиня
Да бе, добре го беше написал, макар да си личеше, че нищо не разбира от градинарство.holi_day написа:Да бе върнал темата, Къпин. Искам пак да я прочета.
Е, аналогията не беше зле, но според мен всеки е не точно градинар в общата градина, а растение някакво. Различни цветя да го кажем най-общо. Докато едно от цветята не решава, че е градинар и не взема косата в свои ръце.
Аз си мислех за аналогия със зоологическа градина. Ей го на лъвът Сет къде се е настанил там в единия край. Дойде, настани се импозантно, защото е голямо животно и се загледа във всичкия останал добитък, който щъка безцелно и целно, пърха, кудкудяка и всякакви други работи върши. Аааа, не, чакайте малко, доведе го някой. Всъщност.
Но това се забравя, хората, както и животните, забравят често. И такааааа, дойде начи той и се настани у зверилника. Изрева се няколко пъти и привлече вниманието на другите видове. Тоз го закачи, оня го закачи, а лъва само се зъби - ей така
- нещо средно между зъбене и усмивка, зависи колко си "ущипан" и колко ти е страха или самочувствието, върви го разбери. Факт е обаче, че се зъбеше и усмихваше само на който проявеше интерес към него. Не се хвърляше да хапе и убива, ако не го ръчкаш. И понеже беше импозантен и с чувство за собствената си цена, другите почнаха да се дразнят и току наминаваха да го ръчнат с пръчката и после пищяха, че се е изревал и озъбил насреща им. Ся, има и други дразнещи животни, но на тях няма да се спирам. Ах да. И най-важното идва накрая. Едно от животните, понеже не намира друг начин да го пребори, грабва пушката и му казава - ай си изревал, а съм те гръмнал, предупреден си дет съ вика, ей на пушката първи се сетих да я грабна и това ми дава Правото. Тва зоо е мойто зоо и всичкия непокорен, шарен пернат добитък да се разотива, стрелям на месо.
И чао, лека нощ и довиждане.
(Е, друг е въпросът, че и лъвът имаше пушка по едно време, ама не я размахваше. Но както казахме, паметите са услужливи слуги на добрите цели и намерения.)
И се изгради поредното стадо. Охранявано, като всяко стадо впрочем. Което забравяше, защото не помнеше или не му харесваше да помни. И биде светлина, и в най-новата история се записа: Ден първи.
Така е то.
Аз си мислех за аналогия със зоологическа градина. Ей го на лъвът Сет къде се е настанил там в единия край. Дойде, настани се импозантно, защото е голямо животно и се загледа във всичкия останал добитък, който щъка безцелно и целно, пърха, кудкудяка и всякакви други работи върши. Аааа, не, чакайте малко, доведе го някой. Всъщност.
И чао, лека нощ и довиждане.
И се изгради поредното стадо. Охранявано, като всяко стадо впрочем. Което забравяше, защото не помнеше или не му харесваше да помни. И биде светлина, и в най-новата история се записа: Ден първи.
Така е то.
-
Дядо Капинчо
Последно промяна от Дядо Капинчо на 06.11.08, 11:01, променено общо 1 път.
- Dark Angel
Верке, да знаеш това си го копирам да си го имамvyara написа:
Аз си мислех за аналогия със зоологическа градина. Ей го на лъвът Сет къде се е настанил там в единия край. Дойде, настани се импозантно, защото е голямо животно и се загледа във всичкия останал добитък, който щъка безцелно и целно, пърха, кудкудяка и всякакви други работи върши. Аааа, не, чакайте малко, доведе го някой. Всъщност.Но това се забравя, хората, както и животните, забравят често. И такааааа, дойде начи той и се настани у зверилника. Изрева се няколко пъти и привлече вниманието на другите видове. Тоз го закачи, оня го закачи, а лъва само се зъби - ей така
- нещо средно между зъбене и усмивка, зависи колко си "ущипан" и колко ти е страха или самочувствието, върви го разбери. Факт е обаче, че се зъбеше и усмихваше само на който проявеше интерес към него. Не се хвърляше да хапе и убива, ако не го ръчкаш. И понеже беше импозантен и с чувство за собствената си цена, другите почнаха да се дразнят и току наминаваха да го ръчнат с пръчката и после пищяха, че се е изревал и озъбил насреща им. Ся, има и други дразнещи животни, но на тях няма да се спирам. Ах да. И най-важното идва накрая. Едно от животните, понеже не намира друг начин да го пребори, грабва пушката и му казава - ай си изревал, а съм те гръмнал, предупреден си дет съ вика, ей на пушката първи се сетих да я грабна и това ми дава Правото. Тва зоо е мойто зоо и всичкия непокорен, шарен пернат добитък да се разотива, стрелям на месо.
И чао, лека нощ и довиждане.(Е, друг е въпросът, че и лъвът имаше пушка по едно време, ама не я размахваше. Но както казахме, паметите са услужливи слуги на добрите цели и намерения.)
Така е то.
написала си го просто страхотно
толкова е вярно
и тъжно
-
Дядо Капинчо
ми така го виждаКапинчо написа:Не съм го писал за плужеци като Змея.Quid написа:що го махна?
кво се огъваш
така и пише
какво значение има тва
никво
всеки гледа различно
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
- Глас в пустиня
Опит за ирония ли усещам? Сори, с чужди предразсъдъци не се боря. Кой каквото сам си направи...БоЕВ написа: Това през твоите очи, а опита ли се да погледнеш през чужди?
Или зареяла поглед в буйната му грива не видя болката която донесе, зловонието което се разнесе от озъбеноухилената му паст...или и ти си на мнение, че когато не си пряко засегната всичко е ОК.
- Глас в пустиня
Опит за разговор.vyara написа:Опит за ирония ли усещам? Сори, с чужди предразсъдъци не се боря. Кой каквото сам си направи...БоЕВ написа: Това през твоите очи, а опита ли се да погледнеш през чужди?
Или зареяла поглед в буйната му грива не видя болката която донесе, зловонието което се разнесе от озъбеноухилената му паст...или и ти си на мнение, че когато не си пряко засегната всичко е ОК.
Беше.
- Глас в пустиня
Щото това е начина да е в свитлините на прожекторите.jazz написа:ти като имаш претенции интелектуални големиКапинчо написа: Не съм го писал за плужеци като Змея.
защо все се пробваш да обиждаш
тия сценки ги разигравай на някой друг
Реве срещу всеки и срещу всичко - сакън да не остане незабелязан.
Па ако не му гласуваш у анкета или па не дай Боже да кажеш че не го харесваш...малй-малй-малй...
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
- Nejimaki-dori
Капинчо написа:
Научи се първо къде се поставя "й".
Научи се първо къде се поставя "х*й"
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
- Глас в пустиня
Обиди ме, много ме обиди - обиждач!:lol:Капинчо написа:Научи се първо къде се поставя "й".БоЕВ написа:
Щото това е начина да е в свитлините на прожекторите.
Реве срещу всеки и срещу всичко - сакън да не остане незабелязан.
Па ако не му гласуваш у анкета или па не дай Боже да кажеш че не го харесваш...малй-малй-малй...
Може да не си пияница, ама си извратеняк.
Голем да не кажа дърт.
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
ти пък си ми безинтересенКапинчо написа: С Дарк го бяхме докарали до търпимост именно благодарение на добрата ни воля, но не ни стигнаха силите да го запазим.
Белите чорапки ли са най-силния ти коз срещу мен?
Мъничък си, казах ти.
няма какво смислено да си кажа с теб
изкарваш най-лошото от хората
такива с лопата да ги ринеш
айде избирай си посока
сбогом