За физическото.doktorka написа:преди да продължа...Fro написа:Не знам дали е с охото, но винаги с поза. Това болшинството. Понеже за суета стана дума..
за физическото умиране ли пишеш или за душевното?
Философска тема!!!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: Философска тема!!!
Аз ли да отговоряdoktorka написа:това сега доброта ли е или не?
Доброта е
и не защото си го излъгала благородно, а защото си му отделила нужното внимание и си говорила с него, не толкова като с поциент, колкото с човек
Да не подхващам тема за нашите болници и отношението на голяма част от колегите ти към поциентите:mad::evil:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
не не...frisky lioness написа:Аз ли да отговоряdoktorka написа:това сега доброта ли е или не?
Доброта е
и не защото си го излъгала благородно, а защото си му отделила нужното внимание и си говорила с него, не толкова като с поциент, колкото с човек
Да не подхващам тема за нашите болници и отношението на голяма част от колегите ти към поциентите:mad::evil:
хич не ща.
примерът е медицински само защото това ми е ежедневието.
има общо с мен не защото съм доктор ,а защото мога да отговарям за подбудите си като човек.
та затова...
според мен е доброта..без да съм му държала ръката.
и без да вдигам лозунги...
та това в потвърждение на притчата на вяра.
Хи-хи, много ми е кеф така, кавичките ти на "добро" казват всичко.Fro написа: И всъщност, ако някой ти направи "добро", ще ти пука ли дали е от суета и да погъделичка егото си, или от най-чиста добродетелност, просто защото си е добър?
чаве...4avdar4e написа:Хи-хи, много ми е кеф така, кавичките ти на "добро" казват всичко.Fro написа: И всъщност, ако някой ти направи "добро", ще ти пука ли дали е от суета и да погъделичка егото си, или от най-чиста добродетелност, просто защото си е добър?Според мен. Хората всъщност са лоши, много лоши, това е един добър урок, който трябва да се учи рано-рано. Няма добро, няма чисто приятелство, има интереси. В 99 % от случаите. Останалият 1 е това зрънце, за което пише в посланието на Верка
това е "ноу-хау"...
Куиде, шапка ти свалям. Ти си уникален! Честно. Казваш и отрязваш. Всяка твоя дума остава в мен, така да знаеш. Дори и само за това си заслужава да чета простотиите тук..Quid написа: не знам
ако ме питаше преди година щях да кажа че знам
но е са не знам дали е добре или не
самият живот е съдника кое кво е
ако нещо загива и неква система изградена се унищожава начи не е добре
ако системата е жизнеспособна и не се влияе от квито и да е фактори начи е добре
не съм нещо кой знае кво.4avdar4e написа:Куиде, шапка ти свалям. Ти си уникален! Честно. Казваш и отрязваш. Всяка твоя дума остава в мен, така да знаеш. Дори и само за това си заслужава да чета простотиите тук..Quid написа: не знам
ако ме питаше преди година щях да кажа че знам
но е са не знам дали е добре или не
самият живот е съдника кое кво е
ако нещо загива и неква система изградена се унищожава начи не е добре
ако системата е жизнеспособна и не се влияе от квито и да е фактори начи е добре
но живота ми сервира само кал и аз прозивеждам не само тухли четворки ами всичко
не е розово никак положението
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Ми не може всички да сме дофтури, нъл тъйdoktorka написа:
чаве...
това е "ноу-хау"...
doktorka написа:Е, добре, щом кавичките ми на добро казват всичко. Само дето пак никой не ми обясни какво е добро, щото все то се спряга. Твоето добро или моето? Хващам се на бас, че има разлика!4avdar4e написа:Хи-хи, много ми е кеф така, кавичките ти на "добро" казват всичко.Fro написа: И всъщност, ако някой ти направи "добро", ще ти пука ли дали е от суета и да погъделичка егото си, или от най-чиста добродетелност, просто защото си е добър?Според мен. Хората всъщност са лоши, много лоши, това е един добър урок, който трябва да се учи рано-рано. Няма добро, няма чисто приятелство, има интереси. В 99 % от случаите. Останалият 1 е това зрънце, за което пише в посланието на Верка
ти купи ли тоЛтата?4avdar4e написа:Ми не може всички да сме дофтури, нъл тъйdoktorka написа:
чаве...
това е "ноу-хау"...
малей как съм гладна!
Не, бе, някак умееш в 3 думи да синтезираш толкова смисъл, който други и в 3 страници не могат. Това е.Quid написа: не съм нещо кой знае кво.
но живота ми сервира само кал и аз прозивеждам не само тухли четворки ами всичко
дам...Quid написа:не съм нещо кой знае кво.
с тухлите четворки си построяваш цитадела...
ай на бас!
ще загубя тоя басdoktorka написа:дам...Quid написа:не съм нещо кой знае кво.
ай на бас!
Quasi Universal Intergalactic Denomination
малий къф си скръндза!Quid написа:ще загубя тоя басdoktorka написа:дам...Quid написа:не съм нещо кой знае кво.
ай на бас!
реално погледнато ,ако беше казал "ай на бас" щях да спечеля едни лесни $200...
Чакай, чакай, тихо, дето вика ДокFro написа: Е, добре, щом кавичките ми на добро казват всичко. Само дето пак никой не ми обясни какво е добро, щото все то се спряга. Твоето добро или моето? Хващам се на бас, че има разлика!
Да ти направи някой "добро" е различно от това да ти направи някой добро.. Разбираш ли ме?? В кавичките е нещо като мечешка услуга
Сигурно има. Аз разбрах какво е добро едва напоследък. Така ясно го разбрах, сякаш ме блъсна челно бързия влак. Както и какво е лицемерие, нищо, че мен обвиняват в такова. Нека.
За мен да подадеш ръка на някого, да направиш добро е просто тихичко да застанеш до него. Тихичко. Без показност, без драми, без да искаш отплата. Да разбереш, да простиш, да не го унижаваш, когато виждаш, че той сам се унижава. Как да го обясня по-ясно?
Чи какdoktorka написа: ти купи ли тоЛтата?
малей как съм гладна!
С карамел, и искрящи фонтани от светлина..
Сега натирвам младежа на среща с любовта на живота му
Това, че мислиш за мойто добро, като някакъв жест и особена добродетелност от твоя страна ли е, дето я вадиш само при нужда или как?
Кои да не се излагаме? Значи по докторски ако съпреживяваш всичко нищо чудно, че говориш в множествено число. Ама и аз имам леееки наблюдения по въпроса, та някак не смятам да си мълча, за да ти е густо.
Или много буквално си ме разбрала или наблюденията ти са върху друго - поза не е позиция на тялото (!?!?), а състояние на духа, вживяване, себеусещане сред другите.
Кои да не се излагаме? Значи по докторски ако съпреживяваш всичко нищо чудно, че говориш в множествено число. Ама и аз имам леееки наблюдения по въпроса, та някак не смятам да си мълча, за да ти е густо.
Или много буквално си ме разбрала или наблюденията ти са върху друго - поза не е позиция на тялото (!?!?), а състояние на духа, вживяване, себеусещане сред другите.
ма моля ти се недей така!4avdar4e написа:Чи какdoktorka написа: ти купи ли тоЛтата?
малей как съм гладна!
С карамел, и искрящи фонтани от светлина..
Сега натирвам младежа на среща с любовта на живота му
с любовта на този етап от живота му !
Спомних си за татко, от снощи го мисля непрекъснато.. Нищо, че никой не ми казва, че е на небето... Раждане - смърт. Тъга и самота. Това е оста. И някъде по нея срещаш разни оранжеви, зелени, червени и сини хора. Даже черни. Понякога - бели. Срещи, раздели, гари, летища... Усмивки, болка, гняв, ярост, любов, нежност.. Смях и сълзи, любов, раждане, смърт.doktorka написа:позата при физическа смърт е всичко друго, но не и суета...
100% нямаш избор...
освен по филмите разбира се.
затуй тиху...
В смърта няма поза, позата е в живота.
именно.4avdar4e написа:Спомних си за татко, от снощи го мисля непрекъснато.. Нищо, че никой не ми казва, че е на небето... Раждане - смърт. Тъга и самота. Това е оста. И някъде по нея срещаш разни оранжеви, зелени, червени и сини хора. Даже черни. Понякога - бели. Срещи, раздели, гари, летища... Усмивки, болка, гняв, ярост, любов, нежност.. Смях и сълзи, любов, раждане, смърт.doktorka написа:позата при физическа смърт е всичко друго, но не и суета...
100% нямаш избор...
освен по филмите разбира се.
затуй тиху...
В смърта няма поза, позата е в живота.
вземи си прочети "Пипи дългото чорапче"...
Някой ще ти направи "добро" и ще ти каже, че имаш един ден живот??Fro написа:О, добре. Ако ти кажат, че имаш един ден живот, ще си най-естествения човек на света. Повярвах ти.
Едит: и да уточня отново, не става дума за поза за пред другите.
Или казваш пак да си мълча, щото ти нешщата си ги изследвала отвсякъде..
Няма такъв филм..
Затова се излиза с новия сутиен и новите гащи, щото не знаеш
ни най малко...Fro написа:О, добре. Ако ти кажат, че имаш един ден живот, ще си най-естествения човек на света. Повярвах ти.
Едит: и да уточня отново, не става дума за поза за пред другите.
Или казваш пак да си мълча, щото ти нешщата си ги изследвала отвсякъде..
само по тиху..
ти пишеш за поза при смъртта .при това физическата смърт.
поза като понятие не е състояние на духа ,а това което околните възприемат като поведение.
значи.
използвайки поза в случая ти казваш че това е начинът по който човек се поставя пред другите когато умира физически ( ако беше казала духовно-този разговор нямаше да го има-затова те попитах)
а аз ти казвам че няма такова нещо-умираш ли,никой не те пита.
ти себе си не питаш.
просто се случва.
и не е свързано с поза...
от кеото следва въпросът ми ,без да се смята за засягане...
на колко години си?:-)
ахахаха да бе фро , на колко сииии
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
ей на това му викам евтин опит да умаловажиш нечие мнение , за което мисълта не ти стига да обориш :)
бтв и двете говорите за различни неща

ей на това му викам евтин опит да умаловажиш нечие мнение , за което мисълта не ти стига да обориш :)
бтв и двете говорите за различни неща
To make a prairie it takes a clover and one bee,—
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Дофторице драга, дето ми мислиш доброто, духовната смърт нали я различаваме от физическата с уговорката, че тя настъпва първа, от което се почна и темата?
Ако няма живец, желание, вътък или както щеш го наречи, няма поза. Няма необходимост - и тук не говорим за осъзната необходимост.
При физическата, не буквално като умираш, а като усещаш, че си накрая. Може би това трябваше да уточня. И позата не е задължително да е само това, което околните възприемат като поведение. Поза може и пред себе си да заемеш, както може и сама да се лъжеш. За удобство. За успокоение. За смирение. Позата дори като инстинкт.
Тия лексиконски въпроси на друг си задавай, без да се смята за засягане.
Ако няма живец, желание, вътък или както щеш го наречи, няма поза. Няма необходимост - и тук не говорим за осъзната необходимост.
При физическата, не буквално като умираш, а като усещаш, че си накрая. Може би това трябваше да уточня. И позата не е задължително да е само това, което околните възприемат като поведение. Поза може и пред себе си да заемеш, както може и сама да се лъжеш. За удобство. За успокоение. За смирение. Позата дори като инстинкт.
ми не става.Fro написа:Дофторице драга, дето ми мислиш доброто, духовната смърт нали я различаваме от физическата с уговорката, че тя настъпва първа, от което се почна и темата?
когато умираш-нямаш време за пози
от каквото и естество да са.
всичко е истинско, природа.
лексиконският въпрос е само за да ти напомни че не са ти достатъчно зрели разсъжденията.
не можеш да си философстваш на тема смърт.
просто не можеш.
Много ме забавлява как се правиш, че не си видяла уточнението ми. Ама това е щот сигурно си много зряла дофторица 
Колко деликатно и зряло ми "напомняш" какви са ми били разсъжденията. Твойто зряло според твоя си мироглед не ми е никак меродавно, та не ми го пробутвай за критерии, още по- малко като напомняне.
Колко деликатно и зряло ми "напомняш" какви са ми били разсъжденията. Твойто зряло според твоя си мироглед не ми е никак меродавно, та не ми го пробутвай за критерии, още по- малко като напомняне.
хихихи...Fro написа:Много ме забавлява как се правиш, че не си видяла уточнението ми. Ама това е щот сигурно си много зряла дофторица
знаех си аз...
здрасти...