Да помогнем на едно дете

Все същите
Аватар
ELBI

Re: Да помогнем на едно дете

Мнение от ELBI »

[unknown] написа:
wishes написа:http://www.save-darina.org/content/view/13/28/lang,bg/

Нека най-малко го доведем до знанието на повече хора...
На моя пациентка близко детенце се е разболяло от левкемия. Завчера научих. В първи клас е. Първо се е оплакало от болки и схващане в краката...
Искат да го оперират в Израел. Сумата, която им искат оттам е голяма, но не чак толкова като в случая цитиран от теб. В петък ще ви пусна данните и на това детенце.
Ужасно е да се прави избор между 2 деца - особено за здраве... Но както и друг път съм го споменавал, предпочтам да давам на познати (или познати на познати). Та - ако искате да съберем пак и да помогнем на детето на твоите познати. Или на другото, за което каза уишес. Може пък и да дадем на двете... Аз съм готов да изпратя някаква скромна сума.
почти безобидна

Мнение от почти безобидна »

Така. Погледнах сайта и ето какво ми направи впечетление -
в раздел "документи" илма сканирани лична карта, свидетелство за раждане (???) и епикриза. На епикризата обаче не забЕлезах да има име на пациента - може би съм разсеяна, може би авторът на сайта мърляшки е подходил - което ми се вижда странно при случай като този, но както и да е. Във всеки случай, за да се обяви такава сметка и за да се даде разрешение за събиране на дарителски средства, е нужен специален документ. Съжалявам, ако това звучи безсърдечно, но той се издава, за да се удостовери, че случай е истински и не е опит за измама. Естествено, хората реагират със съчуствие и голяма част гледат да отделят по някой лев. Опити за измами от този тип се правят не рядко. Подходът на разпорстранение също е типичен - съобщението се пуска в Нета и хората водени от най-добри чуства го разпространяват колкото се може повече. Типичен вирусен маркетинг.
Възможнво е разбира се и аз да съм твърде подозрителна, но в работата си съм се сблъсквала с подобни измами.
Това, което ме отвращава, е не че се разчита на доброто в човека, а че се използва подобен подход - смъртонсна болест на дете. Мога да приема всякакви опити за измама, като нещо кофти, което обачее част от живота и няма как да го отстраниш. Но заиграването и трупането на пари от човешка болка и от малкото добро, дето ни е останало е непростимо нещо.
endrofini

Мнение от endrofini »

Влизам във форума разплакана и с намерение да пусна същата тема за същото дете

и съвсем случайно виждам, че ти си го направил.

Истина е, че много хора се нуждаят от помощ, но този разказ и това детенце

ме трогнаха по начин, който ми е трудно да опиша.

Ще му помогна с каквото мога и дано да има късмет, миличкото!
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

почти безобидна написа:Така. Погледнах сайта и ето какво ми направи впечетление -
в раздел "документи" илма сканирани лична карта, свидетелство за раждане (???) и епикриза. На епикризата обаче не забЕлезах да има име на пациента - може би съм разсеяна, може би авторът на сайта мърляшки е подходил - което ми се вижда странно при случай като този, но както и да е. Във всеки случай, за да се обяви такава сметка и за да се даде разрешение за събиране на дарителски средства, е нужен специален документ. Съжалявам, ако това звучи безсърдечно, но той се издава, за да се удостовери, че случай е истински и не е опит за измама. Естествено, хората реагират със съчуствие и голяма част гледат да отделят по някой лев. Опити за измами от този тип се правят не рядко. Подходът на разпорстранение също е типичен - съобщението се пуска в Нета и хората водени от най-добри чуства го разпространяват колкото се може повече. Типичен вирусен маркетинг.
Възможнво е разбира се и аз да съм твърде подозрителна, но в работата си съм се сблъсквала с подобни измами.
Това, което ме отвращава, е не че се разчита на доброто в човека, а че се използва подобен подход - смъртонсна болест на дете. Мога да приема всякакви опити за измама, като нещо кофти, което обачее част от живота и няма как да го отстраниш. Но заиграването и трупането на пари от човешка болка и от малкото добро, дето ни е останало е непростимо нещо.
Да си кажа честно, и на мен ми минаха подобни мисли през главата.
Предпочитам да помагам на познати, или поне да има малко повече информация, или пък някой уважаван от мен човек да се е ангажирал.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

почти безобидна написа:Така. .
Каквото и да е, аз вчера преведох пари. За съжаление съвсем недостатъчно:shy:

Ако е лъжа и измама, си е за тяха сметка. Вярвам във възмездието.

Не мога да живея в постоянен страх и безверие. Знам, че е пълно с измамници, не съм чак толкова наивна, но понякога се уморявам да съм постоянно нащрек дали някой няма да ме излъже............
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Няма име, защото по всичко личи, че това е последната страница на документа/епикризата. Има го здравното заведение и лекарите, както и номера на протоколи/изследвания. Предполагам, че може да се провери (за невярващите)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
почти безобидна

frisky lioness написа:

Не мога да живея в постоянен страх и безверие. Знам, че е пълно с измамници, не съм чак толкова наивна, но понякога се уморявам да съм постоянно нащрек дали някой няма да ме излъже............
Ами аз не съм постоянно нащрек. Напротив. Най-редовно се чуствам глупачка, защато съм се оставила да ме прекарат. И дали ще има възмездие или не е все тая. Отвътре ме тресе, като си помисля, че някой може да лъже за такива неща. заради принципа, не заради парите, които ще събере. Наскоро имах подобно преживяване. Оставиха майка с дете на улицата чрез имотна измама. Става дума за някакви кирливи кинти - колко струва двустайнапанлка?! Опитваме с разни комшии да развалим сделката с адвокати, щото откъдето и да я погледнеш тя просто е невалидна. Случаят е доста неприятен, не ми се пишат подробности из Мрежата. Не ми го побира главата - да постъпиш по този начи с ясното съзнание, че не само ограбваш, но и оставяш хора без покрив. Не може така да се прави, просто не може!
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

почти безобидна написа:
frisky lioness написа:

Ами аз не съм постоянно нащрек. Напротив. Най-редовно се чуствам глупачка, защато съм се оставила да ме прекарат. И дали ще има възмездие или не е все тая. Отвътре ме тресе, като си помисля, че някой може да лъже за такива неща. заради принципа, не заради парите, които ще събере. Наскоро имах подобно преживяване. Оставиха майка с дете на улицата чрез имотна измама. Става дума за някакви кирливи кинти - колко струва двустайнапанлка?! Опитваме с разни комшии да развалим сделката с адвокати, щото откъдето и да я погледнеш тя просто е невалидна. Случаят е доста неприятен, не ми се пишат подробности из Мрежата. Не ми го побира главата - да постъпиш по този начи с ясното съзнание, че не само ограбваш, но и оставяш хора без покрив. Не може така да се прави, просто не може!
Вчера и ние преведохме пари.
Не искам да мисля дали е измама или не, според мен не е измама.

Който иска, вярва и може - да помогне, това е.
Начини за проверка - бол, ако човек има желание.
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

почти безобидна написа:На епикризата обаче не забЕлезах да има име на пациента
Има, има
ей тук
почти безобидна

4avdar4e написа:
Има, има
ей тук
Значи при мен се зарежда зле.
Виж, знам че звуча като подозрителна патка, дето все трепери да не я прекарат, но мисля, че когато се искат пари за спасяване на живот,
те трябва да отиват наистина за това. Иначе е пошло.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

почти безобидна написа:
4avdar4e написа:
Има, има
ей тук
Значи при мен се зарежда зле.
Виж, знам че звуча като подозрителна патка, дето все трепери да не я прекарат, но мисля, че когато се искат пари за спасяване на живот,
те трябва да отиват наистина за това. Иначе е пошло.
Ако може да се помогне дори и само за покриване на някакви ежедневни разходи на това семйство, а в тази ситуация те са огромни, вярвай ми, пак е нещо...
почти безобидна

wishes написа:Ако може да се помогне дори и само за покриване на някакви ежедневни разходи на това семйство, а в тази ситуация те са огромни, вярвай ми, пак е нещо...
Ако е измама - малката Дарина изобщо не съществува или изобщо не е болна - което е най-добрия вариант. Колко му е - изгубена или открадната лична карта на жената... Ооо, не ми се коментира.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

почти безобидна написа:
wishes написа:Ако може да се помогне дори и само за покриване на някакви ежедневни разходи на това семйство, а в тази ситуация те са огромни, вярвай ми, пак е нещо...
Ако е измама - малката Дарина изобщо не съществува или изобщо не е болна - което е най-добрия вариант. Колко му е - изгубена или открадната лична карта на жената... Ооо, не ми се коментира.
Честно да ти кажа, ще се зарадвам повече ако е измама, отколкото ще се ядосам :lol:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

wishes написа:
почти безобидна написа:
Честно да ти кажа, ще се зарадвам повече ако е измама, отколкото ще се ядосам :lol:
И аз....

По-добре майната им на мойте мижави стотинки, дето и на мен не ми стигат, отколкото да съм ги пратила на точното място, но да е късно или да не са достатъчни
Изображение

Гост

Мнение от Гост »

ELBI написа:
[unknown] написа:

На моя пациентка близко детенце се е разболяло от левкемия. Завчера научих. В първи клас е. Първо се е оплакало от болки и схващане в краката...
Искат да го оперират в Израел. Сумата, която им искат оттам е голяма, но не чак толкова като в случая цитиран от теб. В петък ще ви пусна данните и на това детенце.
Ужасно е да се прави избор между 2 деца - особено за здраве... Но както и друг път съм го споменавал, предпочтам да давам на познати (или познати на познати). Та - ако искате да съберем пак и да помогнем на детето на твоите познати. Или на другото, за което каза уишес. Може пък и да дадем на двете... Аз съм готов да изпратя някаква скромна сума.
Няма да пускам тук нищо. Току виж ме заподозряли в користни подбуди...
БоЕВ-ски

Мнение от БоЕВ-ски »

Anonymous написа: Няма да пускам тук нищо. Току виж ме заподозряли в користни подбуди...
Земи кАжи кой си, та да си извън подозрение!

Знаеш ли, "подозрението" е бял кахър, а истински жалко и смишно е това, че държавата си взема по 20% ДДС от всяко левче дадено чрез СМС за нуждаещите се дечица и ако трябва да бъдем обективни тия пари които ще събере това семейство би трябвало да се обложат с 5% данък дарение. Скапана е цялата система приятелю, скапана, част от парите дадени от сърце отиват за издръжка на администрацията, за 13-та заплата или за коледни добавки...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ-ски написа:
Anonymous написа: Няма да пускам тук нищо. Току виж ме заподозряли в користни подбуди...
Земи кАжи кой си, та да си извън подозрение!

Знаеш ли, "подозрението" е бял кахър, а истински жалко и смишно е това, че държавата си взема по 20% ДДС от всяко левче дадено чрез СМС за нуждаещите се дечица и ако трябва да бъдем обективни тия пари които ще събере това семейство би трябвало да се обложат с 5% данък дарение. Скапана е цялата система приятелю, скапана, част от парите дадени от сърце отиват за издръжка на администрацията, за 13-та заплата или за коледни добавки...
Аз съм. Не е ли ясно...

Прав си друже- скапана е системата, ама полза за дечицата все пак има, предполагам...
Както и да е. Аз няма да пусна тук данните на болното дете, за което бях решил да пиша.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

[unknown] написа:
Аз съм. Не е ли ясно...

Прав си друже- скапана е системата, ама полза за дечицата все пак има, предполагам...
Както и да е. Аз няма да пусна тук данните на болното дете, за което бях решил да пиша.
По-добре ги пусни. Все пак тук някои те познават, а това вече е някаква гаранция.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

[unknown] написа: Аз съм. Не е ли ясно...

Пусни ги, защо не? Един да помогне пак е добре
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Пусни ги, приятелю.
annonymus

Мнение от annonymus »

[quote="[unknown]"Аз няма да пусна тук данните на болното дете, за което бях решил да пиша.[/quote]

Защо безценни?
Има огромна разлика между някакъв си сайт и думата на някояу на когото имам доверие.
Както и да е - нямам намерение да се оправдавам за мнението си.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

pocti_bezobidna написа: Защо безценни?
Има огромна разлика между някакъв си сайт и думата на някояу на когото имам доверие.
Прати пари и не се оправдавай :lol:
почти безобидна

wishes написа:
Пич, не мога да правя нещо за кауза, в която не вярвам.
Да пращам СМСи, да дарявам "по ведомост", да нахраня конкретен човек, дето знам, че няма какво да яде - да.
Ама като не вярвам... :eek:
Съжалявам, не мога по друг начин. :shy:
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

почти безобидна написа:
wishes написа:
Да пращам СМСи, да дарявам "по ведомост", да нахраня конкретен човек, дето знам, че няма какво да яде - да.
Прочети пак последното ми мнение по-горе :grin:
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

почти безобидна написа:
wishes написа:
Гледа ли късните новини по БТВ днес, 23.12.?
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

wishes написа:
почти безобидна написа:
wishes написа:
Даваха го и в централните новони...

Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

[unknown] написа:
wishes написа:
почти безобидна написа:
wishes написа:
Простете неосведоменостттттта ми, но какво точно са давали? Или по-важно - какво се е случило?
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Gaspode написа:
[unknown] написа:
wishes написа:
почти безобидна написа:
wishes написа:
Простете неосведоменостттттта ми, но какво точно са давали? Или по-важно - какво се е случило?
За Дарина. Чети заглавието на темата, друже.

П.П. Ти що не празнуваш? :blink: :blum:

Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

[unknown] написа: За Дарина. Чети заглавието на темата, друже.

Ясно, че е за нея. Обаче какво? Или са и помогнали, или напротив. Дано да са помогнали...

Напразнувахме се вече :)
Природните бедствия са уморени като кучета и спят оттатък... а аз си вземам дневната доза нарклубтик :) И се мятам в леглото, че тия празници са съсипващи :)
Вие какво ще правите по празниците? Ще пътувате ли някъде?
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Gaspode написа:

Ясно, че е за нея. Обаче какво? Или са и помогнали, или напротив. Дано да са помогнали...

Природните бедствия са уморени като кучета и спят оттатък... а аз си вземам дневната доза нарклубтик :) И се мятам в леглото, че тия празници са съсипващи :)
Репортаж даваха по новините, писах пак по темата заради безобидната която мислеше че работата е менте...
Дано да е гледала новините
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Gaspode написа:

Тук сме си по празниците. Чакаме покрай нашто село да минат Рем, ЕЛБИ... пък може и да се обадят...:-)

Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

wishes написа:
Gaspode написа:

Репортаж даваха по новините, писах пак по темата заради безобидната която мислеше че работата е менте...
Дано да е гледала новините
Не, не съм. Гледам телевизия изключително рядко.
Детето включено ли е в "Българската Коледа"?
Събрали са доста пари, ще помогнат на когото могат.
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Да идва в японската болница. Тук няма да струва чак 300 000 евра.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
annonymus

Я да те питам, Зайо...

Мнение от annonymus »

Пенчо Заека написа:Да идва в японската болница. Тук няма да струва чак 300 000 евра.
Тая болница има ли си сайт?
Предлагани услуги, цени, възможности за годишен абонамент?
Щото ако чакам на здравната каса...
Рядко (за щастие) опирам до доктори, тва лято зарад едно ухо едва не полудях - направления, простотии - висич, чакаш - елате утре, ама не това утре, а другото...
Накрая си платих и ме оправиха за има-няма 2 часа.
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Re: Я да те питам, Зайо...

Мнение от Пенчо Заека »

pocti_bezobidna написа:
Пенчо Заека написа:Да идва в японската болница. Тук няма да струва чак 300 000 евра.
Тая болница има ли си сайт?
Предлагани услуги, цени, възможности за годишен абонамент?
Щото ако чакам на здравната каса...
Рядко (за щастие) опирам до доктори, тва лято зарад едно ухо едва не полудях - направления, простотии - висич, чакаш - елате утре, ама не това утре, а другото...
Накрая си платих и ме оправиха за има-няма 2 часа.
Май няма още, ама нищо не ти пречи да дойдеш и да попиташ. По принцип всичко може, поне така съм чувала от докторята.
ПП: Токуда болница
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Публикувай отговор