Каквказката криза и сигурността на черноморския регион

Все същите
Аватар
Green Light

Каквказката криза и сигурността на черноморския регион

Мнение от Green Light »

Това беше темата на вчерашната лекция на руския посланник Исаков.
Тук има коментар, както и в медиапул(в медиапул освен да напсуват Русия нищо друго не пише, хем е бая по- дълго):
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1253732
Обаче от тия коментари като че ли не става ясно за какво идеше реч. Верно е че руснака каза за Нато и че според него е тъпо това непрекъснато разширяване. Ама това си беше точно прицелен камък към Паси, понеже той беше организатор и се опита да изкара нещата, се едно, Атлантическия клуб е много гъст с руския посланник("Исаков, с ударение на втората сричка"). А за Бирма го провокира директно като го помоли да опише "мракобесническия режим" там, който режим е съюзник на руснаците. Та тва бяха странични неща. Лекцията беше за Грузия. За значението на региона. За пристанищата които са на Черно море. И за това че могат да бият шута на Саакашвили, но няма да го направят.
Според мен руснаците са най- големите дипломати на тоя свят. В прав текст човека ни каза. "На нас ни трябва излаз на морето и пристанища и си ги взимаме. Не си правете сметката че черноморието ще мине без Русия. Само защото Украйна и Грузия си мислят че може, ние па ще покажем как е истинското положение! По- хубаво да го има Саакашвили, понеже така имаме повод когато си искаме, тогава да си влизаме в Грузия. Американците го разбраха" Е тва каза.
Американците са абсолютни дървари в тва отношение! Така се преебаха с тая Грузия, че идея си нямам дали могат да спасят нещо. Вместо да бъдат по- ниски от тревата, докато влезе в НАТО, те оръжие раздрънкаха. И кво си мислеха, че ще направи Русия?
Русия просто широко се усмихна и гепи точно което иска.
Сега, моля ти се, Южна Осетия и Абхазия подават молба да ги приемат в Руската федерация. А нападнете ги пак!
Не искам да ви оставям с впечатлението че съм щастлив от увеличаване на руското влияние. Руско влияние означава сделки под масата, олигархичен модел на бизнеса, официална корупция, открито делене на наши и ваши. Никаква откритост, всичко се върши скрито за обществото и с активно участие на разни служби. Ченгеджийница. Е тва е "руско влияние"
Обаче не мога да си затворя очите, за това че "наш'те" американци са абсолютни издънки. Ако не могат да убият нещо или да го бомбандират им е мъчно да мислят и не знаят какво да правят!
Руская дипломация му е майката що се отнася до каквказката криза и сигурността на черномрския регион! Мамата си тракает!
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Re: Каквказката криза и сигурността на черноморския регион

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Не искам да ви оставям с впечатлението че съм щастлив от увеличаване на руското влияние. Руско влияние означава сделки под масата, олигархичен модел на бизнеса, официална корупция, открито делене на наши и ваши. Никаква откритост, всичко се върши скрито за обществото и с активно участие на разни служби. Ченгеджийница. Е тва е "руско влияние"
Обаче не мога да си затворя очите, за това че "наш'те" американци са абсолютни издънки. Ако не могат да убият нещо или да го бомбандират им е мъчно да мислят и не знаят какво да правят!
Руская дипломация му е майката що се отнася до каквказката криза и сигурността на черномрския регион! Мамата си тракает!
Абе хубаво си го написал едно такова.
Ама кво е различното на руския от разните други модели на бизнеса така и не разбрах. "...сделки под масата, олигархичен модел на бизнеса, официална корупция, открито делене на наши и ваши. Никаква откритост, всичко се върши скрито за обществото и с активно участие на разни служби. Ченгеджийница. " - това важи за всяка една държава. Или ще спориш?

ПП. Днес четох за бедуинска неква философия:
Когато си слаб не можеш да си позволиш да правиш компромиси. Когато си силен защо трябва да правиш компромиси?
Интересно звучи някак си... :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа: Абе хубаво си го написал едно такова.
Ама кво е различното на руския от разните други модели на бизнеса така и не разбрах. "...сделки под масата, олигархичен модел на бизнеса, официална корупция, открито делене на наши и ваши. Никаква откритост, всичко се върши скрито за обществото и с активно участие на разни служби. Ченгеджийница. " - това важи за всяка една държава. Или ще спориш?
две думи:
"Официална" когато се отнася до корупция
и
"Открито" когато се отнася до фаворизиране на фирми
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: две думи:
и
Уф да бе
Лобиране звучи доста по-приемливо някак си.
И фаворизирането на фирми става все скрито-покрито едва ли не.
Така или иначе, думите не променят фактите. Въпрос на класификация само :grin:

Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

руските политици винаги си ги е бивало
голяма страна, големи хора (политици)
имат традиции, имат класа (това класата е много важна за световната политика)

Черноморския басейн е изключително важен за Русия
напоследък на тях хич не им пука кой какво точно мисли за тях
силата е с тях
а като силата е с теб защо ти е да правиш компромиси (кефи ме бедуинската поговорка Гасподе)
правят си разни маневри
из Средиземноморието също си играят на кораби и лодки
и все повече засилват влиянието си (сила-присъствие-влияние)
а американците оплескаха нещата в региона и това ще им донесе дългосрочни негативи (загуба на влияние)

да

а модела на бизнес - ми той навсякъде е такъв
големите световни компании си създават съвсем законно мрак около себе си, правят политиката, купуват-продават всичко и всеки и така
нищо ново
от как свят светува е тъй
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
Green Light написа: две думи:
и
Уф да бе
Лобиране звучи доста по-приемливо някак си.
И фаворизирането на фирми става все скрито-покрито едва ли не.
Така или иначе, думите не променят фактите. Въпрос на класификация само :grin:
Ами не е така, съре! Когато една сделка се решава по този начин, човек идея си няма какво да прави. Двамата собственици сядат в ресторанта и сред водка и досиета написват по салфетките "това го даваш на тоя, това го даваш на оня" и т.н. Когато това описаното стане не нарушение на добрия тон и нещо грешно и против правилата, ами обратното- официално одобрено, тогава имаме проблем! Нормалния начин за вършенена бизнес свършва. Идва времето на партийните лакеи и милкобалевщината. Аз виждам разлика от сега. Сега партийните лакеи се мазнят на бизнесмени. След това ще бъде обратното. По средата също има и фирми и лакей и фирми на лакеи, нищо не е черно и бяло. Говоря за модел
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Dark Angel написа:руските политици винаги си ги е бивало
голяма страна, големи хора (политици)
имат традиции, имат класа (това класата е много важна за световната политика)

Черноморския басейн е изключително важен за Русия
напоследък на тях хич не им пука кой какво точно мисли за тях
силата е с тях
а като силата е с теб защо ти е да правиш компромиси (кефи ме бедуинската поговорка Гасподе)
правят си разни маневри
из Средиземноморието също си играят на кораби и лодки
и все повече засилват влиянието си (сила-присъствие-влияние)
а американците оплескаха нещата в региона и това ще им донесе дългосрочни негативи (загуба на влияние)

да

а модела на бизнес - ми той навсякъде е такъв
големите световни компании си създават съвсем законно мрак около себе си, правят политиката, купуват-продават всичко и всеки и така
нищо ново
от как свят светува е тъй
И аз така мисля за американците. Много има да ги боли главата от тия пиянски и извратеняшки изцепки с войните. Тепърва има да губят влияние. Аз лично съжлявам за това. Жалко че сте такива тъпанари, бе американци, Русия се разпадна, света взе само да кима в съгласие с вас. Трябваше само нищо да не правите. Толко ли беше трудно?
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Ами не е така, съре! Когато една сделка се решава по този начин, човек идея си няма какво да прави. Двамата собственици сядат в ресторанта и сред водка и досиета написват по салфетките "това го даваш на тоя, това го даваш на оня" и т.н. Когато това описаното стане не нарушение на добрия тон и нещо грешно и против правилата, ами обратното- официално одобрено, тогава имаме проблем! Нормалния начин за вършенена бизнес свършва. Идва времето на партийните лакеи и милкобалевщината. Аз виждам разлика от сега. Сега партийните лакеи се мазнят на бизнесмени. След това ще бъде обратното. По средата също има и фирми и лакей и фирми на лакеи, нищо не е черно и бяло. Говоря за модел
Мноо ми е кеф да си говорим, начи. Не, че спорим - няма такова нещо. Приказваме си просто :grin:
Ква е разликата дали ще е сред водка в ресторанта или ще е на голф игрището или с чаша Виски след играта? Принципа е един и същ и той важи и се ползва навсякъде. Големите сделки се решават на маса, в клуба, на голф игришето, на яхтата... списъка е безкраен но не включва такива локации като "в офиса". И не знам това да е грешно и против правилата - навсякъде си е практика. Нормален начин за вършене на бизнес е. Или?
А политиката навсякъде обслужва едрия бизнес. Всичко друго е лъжа и измама :)

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
Green Light написа: Ами не е така, съре! Когато една сделка се решава по този начин, човек идея си няма какво да прави. Двамата собственици сядат в ресторанта и сред водка и досиета написват по салфетките "това го даваш на тоя, това го даваш на оня" и т.н. Когато това описаното стане не нарушение на добрия тон и нещо грешно и против правилата, ами обратното- официално одобрено, тогава имаме проблем! Нормалния начин за вършенена бизнес свършва. Идва времето на партийните лакеи и милкобалевщината. Аз виждам разлика от сега. Сега партийните лакеи се мазнят на бизнесмени. След това ще бъде обратното. По средата също има и фирми и лакей и фирми на лакеи, нищо не е черно и бяло. Говоря за модел
Мноо ми е кеф да си говорим, начи. Не, че спорим - няма такова нещо. Приказваме си просто :grin:
Ква е разликата дали ще е сред водка в ресторанта или ще е на голф игрището или с чаша Виски след играта? Принципа е един и същ и той важи и се ползва навсякъде. Големите сделки се решават на маса, в клуба, на голф игришето, на яхтата... списъка е безкраен но не включва такива локации като "в офиса". И не знам това да е грешно и против правилата - навсякъде си е практика. Нормален начин за вършене на бизнес е. Или?
А политиката навсякъде обслужва едрия бизнес. Всичко друго е лъжа и измама :)
Дефинирай ми "голяма сделка"!
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Дефинирай ми "голяма сделка"!
Аре ся, ш`са заяждаме ли?
Голяма сделка е всичко дето не е малка сделка. Ама ха.
Само тва ли намери да изкоментирГаш? :blum:

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Ми ти така като му каза, той сигурно е отхвърчал на голфигрището и няма време сега. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
Ако става въпрос за пертолопровод, тогава, да. На голф игрището се решава. Какво, обаче ще е ако става въпрос за купуване на светофарни уредби. И вместо да има обществена поръчка, ние всичко знаем че това ще стане през тая и тая фирма. Кое е голяма сделка? Магистралата? Оптичния кабел през България? Купуване на тролеи за София? Изграждане на станции за хидромеорология? Видеонаблюдението по улиците? Трафик контрол?
Всички те по голф игрищата ли се решават сега? Ма всичките?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Gaspode написа:
Ми ти така като му каза, той сигурно е отхвърчал на голфигрището и няма време сега. :lol:
Аз съм по ресторантите. Гаспода е с голфа
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Green Light написа: Ако става въпрос за пертолопровод, тогава, да. На голф игрището се решава. Какво, обаче ще е ако става въпрос за купуване на светофарни уредби. И вместо да има обществена поръчка, ние всичко знаем че това ще стане през тая и тая фирма. Кое е голяма сделка? Магистралата? Оптичния кабел през България? Купуване на тролеи за София? Изграждане на станции за хидромеорология? Видеонаблюдението по улиците? Трафик контрол?
Почти. Поне за светофарите, тролеите, автобусите, АЕЦ, ТЕЦ, ВЕЦ, енергото.. и още, и още...

Е, може би не точно на игрището, може в бара на Хилтън или в ресторанта на Народния... :winkw:

П.П. Ей, чш, Грийне, нема да закачаш другаря Путин, то НЕ ПИЕ :mad:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Ако става въпрос за пертолопровод, тогава, да. На голф игрището се решава. Какво, обаче ще е ако става въпрос за купуване на светофарни уредби. И вместо да има обществена поръчка, ние всичко знаем че това ще стане през тая и тая фирма. Кое е голяма сделка? Магистралата? Оптичния кабел през България? Купуване на тролеи за София? Изграждане на станции за хидромеорология? Видеонаблюдението по улиците? Трафик контрол?
Хвърли ме в размисъл... кво правя в офиса вместо на голф игрището... или поне в ресторанта...
Ми не се решават по голф игрищата, щото няма достатъчно игрища и голфа още не е популярен. :grin:
Тва е спорТ за маса, да ти кажа. Така ще изпишем три тона мастило и накрая ще се окаже, че принципно сме на една позиция :grin:
Аре кат` седнем на по койквотопие ще разискваме.
Но си държа на мнението, че няма принципна разлика тук и там и някъде другаде. Ако приемем, че има два подхода за да "вземеш" някоя сделка, единия ако е по каналния ред, търгове там, поръчки и прочее, и втория да стигнеш до този, който взема решението, на мяса или на игрището, аз бих заложил на втория подход. Т.е. ако фирма Х реши да си следва каналния ред а фирма У реши да играе голф според мен в по-големия процент от случаите фирма У ще вземе сделката. След което може да хване фирма Х за подизпълнител примерно :))

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Аз съм по ресторантите. Гаспода е с голфа
Предполагам до игрището има готин ресторант. Да проверим ли? :grin:

Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Е това е твоята русия грине

Изображение

Няма разлики м/у големите играчи - САЩ/Русия.

За какво ти е излаз на ЧМ когато Босфора е в чужди ръце
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:Е това е твоята русия грине

Няма разлики м/у големите играчи - САЩ/Русия.

За какво ти е излаз на ЧМ когато Босфора е в чужди ръце
Наистина ако те интересува, моята Русия е Лермонтов, Пушкин и Лев Толстой. До голяма степен се покрива със снимката, но има и рицарство, достойнство и любов към човек, е така само понеже е човек. Руснаците го вярват това. Поне в литературата. Иначе, казвал съм го, имат най- отвратителния политически и бизнес модел на света, и и го приемат съвсем открито и нормално.

А твърдението: "Няма разлики м/у големите играчи - САЩ/Русия." без аргументи е точно толкова верно, както и "Има разлики м/у големите играчи - САЩ/Русия."
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

големите сделки не стават в офиси
там само се подписват
съгласете се, че има къде по-приятни места от офисите :lol:

а Русия и хората там - в бизнеса не са по-жестоки от другите, просто не го прикриват зад мили фрази и много усмивки
а и бизнеса е жестока работа

но душата им, душата им е велика
я каква култура имат :-)
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 20.12.08, 19:32, променено общо 1 път.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Green Light написа:
А твърдението: "Няма разлики м/у големите играчи - САЩ/Русия." без аргументи е точно толкова верно, както и "Има разлики м/у големите играчи - САЩ/Русия."
Ми хубуу, вервай си че има разлика!
Публикувай отговор