изконната борба на българина да се самоомаскари
- Dark Angel
изконната борба на българина да се самоомаскари
една статия четох сутринта в Дневник и мааалко се натъжих
за "вродената" омраза на българина към успеха
тъжно
но вярно
че българите все гледаме да се принизим, все се срамуваме, все негативно се изказваме за самите нас си
и не хвалим съседа, колегата, роднината, този, който успява, този който има талант, този който прославя името на България
а го принизяваме, набутваме го в калта
щото ни дразни, щото ни става омразен
защо се чудя?
лоши ли сме?
гледам младежите - не са такива. радват се на успехите на другите, гордеят се, и те ли ще станат лошави след 10 години?
дано не
като цяло БГ обществото не обича успелите, не обича талантливите, не обича смелите и безстрашните (един Левски си имаме и може би ако беше живял до дълбока старост щеше да бъде набутан и той в калта), не обича тия дето стоят гордо изправени
хората обичат да разказват адски истории за провали, нещастия и всемирни мъки
филма "Дзифт" гледахме, там добре бяха вкарали точно такъв момент - "Какво за 8-ми март а? А Вие знаете ли какво се случи в Лом на 8-ми март....." и почва адска история
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=587637
какво мислите Вие?
за "вродената" омраза на българина към успеха
тъжно
но вярно
че българите все гледаме да се принизим, все се срамуваме, все негативно се изказваме за самите нас си
и не хвалим съседа, колегата, роднината, този, който успява, този който има талант, този който прославя името на България
а го принизяваме, набутваме го в калта
щото ни дразни, щото ни става омразен
защо се чудя?
лоши ли сме?
гледам младежите - не са такива. радват се на успехите на другите, гордеят се, и те ли ще станат лошави след 10 години?
дано не
като цяло БГ обществото не обича успелите, не обича талантливите, не обича смелите и безстрашните (един Левски си имаме и може би ако беше живял до дълбока старост щеше да бъде набутан и той в калта), не обича тия дето стоят гордо изправени
хората обичат да разказват адски истории за провали, нещастия и всемирни мъки
филма "Дзифт" гледахме, там добре бяха вкарали точно такъв момент - "Какво за 8-ми март а? А Вие знаете ли какво се случи в Лом на 8-ми март....." и почва адска история
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=587637
какво мислите Вие?

Хареса ли ти "Дзифт"?
Още не съм го гледала. Имам книгата тук, но и нея още не съм прочела.
Иначе - освен пак да повторя, че такова нещо като "общество в България" практически няма. И изобщо това обобщение "ние, българите" все ми бяга... днес.
Хм, имаше нещо интересно писано по тоя повод точно от автора на "Дзифт", трябва да го потърся, но може би по-късно.
Още не съм го гледала. Имам книгата тук, но и нея още не съм прочела.
Иначе - освен пак да повторя, че такова нещо като "общество в България" практически няма. И изобщо това обобщение "ние, българите" все ми бяга... днес.
Хм, имаше нещо интересно писано по тоя повод точно от автора на "Дзифт", трябва да го потърся, но може би по-късно.
Panta rhei...
- Dark Angel
аз не съм много съгласна че няма общество в България
това е лично разбира се, но аз се чувствам част от обществото
или може би "обществения" живот който водим е прекалено активен и това изкривява представата ми
а филма....
как да кажа....
аз не харесвам особено българското кино
и старите БГ филми не ги харесвам
предпочитам да го прочета
това е лично разбира се, но аз се чувствам част от обществото
или може би "обществения" живот който водим е прекалено активен и това изкривява представата ми
а филма....
как да кажа....
аз не харесвам особено българското кино
и старите БГ филми не ги харесвам
предпочитам да го прочета

- Green Light
Днес сутринта прочетох в Еуропео израза "инфлация на езика" Може да не е било "инфлация". Не мога да се сетя за израза, дявол да го вземе, много ми хареса. Инфлация пасва, понеже ства въпрос за принизяване, разводняване чрез вкарване на отрицателно настроение. Става въпрос за това, че щом в езика ни влизат определени изрази, това само по себе си е един от най- дълбоките показатели за обществото ни. Барометър един вид.
Българска работа
Балкански манталитет
Мутризация
Чуваемост
Олигарси
Мръсни пари, пране
Паразити- за циганите
Личното ми мнение е, че българския народ и манталитета му е това което е спасило и мира тук а може би и по- лесно преживяване на икономически трусове. Обаче къде по- лицеприятно е да се разграничим от народа. "Той, народа пие ракия по цял ден, слуша чалга, бие жена си, гласува за Доган, пречи ми, един вид. Аз не съм от тях." Како Сийке
Българска работа
Балкански манталитет
Мутризация
Чуваемост
Олигарси
Мръсни пари, пране
Паразити- за циганите
Личното ми мнение е, че българския народ и манталитета му е това което е спасило и мира тук а може би и по- лесно преживяване на икономически трусове. Обаче къде по- лицеприятно е да се разграничим от народа. "Той, народа пие ракия по цял ден, слуша чалга, бие жена си, гласува за Доган, пречи ми, един вид. Аз не съм от тях." Како Сийке
- Dark Angel
- Глас в пустиня
- Dark Angel
дълбока оран и тва еStrunz написа:Ми аз съм подкарал Южна Добруджа и Лудогорието :)Quid написа:не го ли човек начука на цялото бг общество оправия няма никвааааааааааааа
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
мнооо академично го давашStrunz написа:Напомни ми да напиша есе за типовете вагини в България после. Сега ме мързи.Quid написа:дълбока оран и тва еStrunz написа:Ми аз съм подкарал Южна Добруджа и Лудогорието :)Quid написа:не го ли човек начука на цялото бг общество оправия няма никвааааааааааааа
- Глас в пустиня
Ще го имам предвид.Dark Angel написа:Боев, мнения да
виж ако почнеш пак да ме проклинаш и псуваш ще помоля Грийн на колене да те банне
и ще му пратя 1 ЗГ
Искаше ми се да ти пиша нещо за ритуала на старите българи, които пращали при Тангра най-кадърните и отличили се с някакви качества...след това за унификацията през изтеклите 45 - 50 години и тн, но като гледам темата улете и нещо ми се загуби ищяха.
- Green Light
БоЕВ, то тука има ли тема дето да не улети па ти? Не свикна ли?БоЕВ написа:... но като гледам темата улете и нещо ми се загуби ищяха.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Green Light
Сори, ако ви "оспамвам" темите...maggot написа:БоЕВ, то тука има ли тема дето да не улети па ти? Не свикна ли?БоЕВ написа:... но като гледам темата улете и нещо ми се загуби ищяха.
Ама като забиете в политически анализи понякога.... или в колко е безмислен живота в България....
И търся някоя по-айляшка тема за да разпускам вътре.
И без това живота не е лесен, че и тук да си пълним дебелото черво със сажди и да пръскаме във форума. Лично мнение.
- Dark Angel
Strunz написа: Сори, ако ви "оспамвам" темите...
Ама като забиете в политически анализи понякога.... или в колко е безмислен живота в България....
И без това живота не е лесен, че и тук да си пълним дебелото черво със сажди и да пръскаме във форума. Лично мнение.
като приказваме реално щъкаме от тема в тема, правим завои, връщаме се, прескачаме насам-натам, пак се върнем у темата и така изкараме часове с приятели
само сериозност идва премного
а в България е чудесно да се живее мисля аз
Чеки малко... що реши, че някой нещо се сърди? Това е спамаджийски форум, нормално е една тема да улети - винаги така е било и така и ще бъдеStrunz написа:Сори, ако ви "оспамвам" темите...
То имаше някои теми, помня, дето почваха от едно, минаваха всякакви етапи (секса и пиенето са задължително вътре), и накрая се връщаха в изходна позиция, ама никой вече не помнеше за какво се е приказвало.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Dark Angel написа:Strunz написа: Сори, ако ви "оспамвам" темите...
като приказваме реално щъкаме от тема в тема, правим завои, връщаме се, прескачаме насам-натам, пак се върнем у темата и така изкараме часове с приятели
само сериозност идва премного
а в България е чудесно да се живее мисля аз
Ми така е....я си вземи джета и ела да правим гонка на Галата :)
Що съм бил решил ли?:)maggot написа:Чеки малко... що реши, че някой нещо се сърди? Това е спамаджийски форум, нормално е една тема да улети - винаги така е било и така и ще бъдеStrunz написа:Сори, ако ви "оспамвам" темите...
То имаше някои теми, помня, дето почваха от едно, минаваха всякакви етапи (секса и пиенето са задължително вътре), и накрая се връщаха в изходна позиция, ама никой вече не помнеше за какво се е приказвало.
Що наистина?:)
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
е разкажи у казахстан кво строят и ми кажи тука кво строятStrunz написа:Ти иди в Казахстан и Азърбайджан...да видиш бурсушки мутри там:)Quid написа:в бг няма изобщо никакъв смисъл да живее човек
тва е най шибаната държава у европа със сигурност а и у първите 10 у света
Като се върнеш тук и ще целунеш първия мустакат капепеец
изобщо няма и да се върна от казахстан
- Green Light
Обратно, бе! Тука тва е най- харАктерната, риш, черта. След третото мнение, всичко по темата се трие, нанантатъка- само спам.Strunz написа:Сори, ако ви "оспамвам" темите...maggot написа:БоЕВ, то тука има ли тема дето да не улети па ти? Не свикна ли?БоЕВ написа:... но като гледам темата улете и нещо ми се загуби ищяха.
Сажди, викаш. Е как па ше си го напълниш със сажди? Тва не е верно, Щрунце, тука те излових в лъжа, аз тебе, тоя път!
- Green Light
Да! И се мойте, егати! Една приказка не може човек да ви каже, риш. Колкото пъти се пробвал, за метода за леене с противоналягане, да ви светна или за априлския пленум и все на секс ви избива. Простаци!maggot написа:Чеки малко... що реши, че някой нещо се сърди? Това е спамаджийски форум, нормално е една тема да улети - винаги така е било и така и ще бъдеStrunz написа:Сори, ако ви "оспамвам" темите...
Е то у априлски пленум какво друго освен секс и леене на водка с противоналягане на свинското, бре?Green Light написа:...Колкото пъти се пробвал, за метода за леене с противоналягане, да ви светна или за априлския пленум и все на секс ви избива. Простаци!
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...