китайската кухня?!
китайската кухня?!
Според както жена ми готви китайски манджи, оставам с вчепатлението, че онези, дръпнатите, освен ориз, ядат само пилешко. И бамбуци и гъби разни.
Не разбирам тогава... защо на диплянките за туризъм в Китай има показани и свине, и овце, че и чудесни телета. Какво ли ги правят китайците тези икономически неизгодни за отглеждане животни, които не се използват дори за ядене?
И камили има по дипляните, но за камилите няма да питам.
Не разбирам тогава... защо на диплянките за туризъм в Китай има показани и свине, и овце, че и чудесни телета. Какво ли ги правят китайците тези икономически неизгодни за отглеждане животни, които не се използват дори за ядене?
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Re: китайската кухня?!
Имат си и свинско, и телешко в рецептите. Ами ти това го знаеш, нали???ave написа:Според както жена ми готви китайски манджи, оставам с вчепатлението, че онези, дръпнатите, освен ориз, ядат само пилешко. И бамбуци и гъби разни.
Горещо препоръчвам китайския на "Три уши", на обръщалото на 5-цата.
Мммммм, май съм гладна
- Dark Angel
шшшшшт, тихо......4avdar4e написа: Горещо препоръчвам китайския на "Три уши", на обръщалото на 5-цата.
Мммммм, май съм гладна
уджас, гладна съм ама чакам да поспре дъжда да ида на стадиона. след малко ще се наям като пор и стадиона ще отече май

Мълча аз, мълча, че синковците ще готвят днес... Ще има пак забавлениеDark написа: уджас, гладна съм ама чакам да поспре дъжда да ида на стадиона. след малко ще се наям като пор и стадиона ще отече май
П.П. Абе, аз все се каня да пусна една тема, как любимият ме сваля с панирани маслини и разни любими мои миризливи сирена, ама пусто време... Пък и свян
- Dark Angel
пусни таз тема утре към 9 плийс, като съм обилно закусила4avdar4e написа:Мълча аз, мълча, че синковците ще готвят днес... Ще има пак забавлениеDark написа: уджас, гладна съм ама чакам да поспре дъжда да ида на стадиона. след малко ще се наям като пор и стадиона ще отече май![]()
П.П. Абе, аз все се каня да пусна една тема, как любимият ме сваля с панирани маслини и разни любими мои миризливи сирена, ама пусто време... Пък и свян![]()

Тц. Всичко ядат и всичко има. И свинско, и телешко и риба...ave написа:Според както жена ми готви китайски манджи, оставам с вчепатлението, че онези, дръпнатите, освен ориз, ядат само пилешко. И бамбуци и гъби разни.
Да не говорим, че там има 3 или 4 вида кухни, които доста се различават помежду си. И да знаиш, че манджата там е много различна от манджата в китайските ресторанти в Европа и Америка. Ама е вкусна 8)
Обичам китайска кухня. Телешко със зеленчуци и Пиле в сладко- кисел сос!ммммммELBI написа: Тц. Всичко ядат и всичко има. И свинско, и телешко и риба...
Да не говорим, че там има 3 или 4 вида кухни, които доста се различават помежду си. И да знаиш, че манджата там е много различна от манджата в китайските ресторанти в Европа и Америка. Ама е вкусна 8)
У дома не съм правила. Лесно ли е?! :)
Животът е прекрасен! Да, прекрасен...
Зная си, Чаве, ама...4avdar4e написа:Имат си и свинско, и телешко в рецептите. Ами ти това го знаеш, нали???ave написа:Според както жена ми готви китайски манджи, оставам с вчепатлението, че онези, дръпнатите, освен ориз, ядат само пилешко. И бамбуци и гъби разни.
И камили има по дипляните, но за камилите няма да питам.![]()
Горещо препоръчвам китайския на "Три уши", на обръщалото на 5-цата.
Мммммм, май съм гладна
протестирам, че жена ми все пилешко иска да готви.
Сетих се за едно семейство, мои добре познати. Те са много народ, много рода в една голяма къща.
Семеен бизнес, жените си седят вкъщи, бачкат мъжете и тийновете и по-младите неженени/необъжени.
Там са на "обща кухня" но се готви едно за мъжете, друго за жените. И цял казан салата за ракийтата след работа.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
според мен няма смисъл да се прави вкъщи, има достатъчно добри ресторанти, доставят до дома огромни порции на символични цени, за какво да си вмирисваш къщатаGorgona_Meduzza написа:Обичам китайска кухня. Телешко със зеленчуци и Пиле в сладко- кисел сос!ммммммELBI написа: Тц. Всичко ядат и всичко има. И свинско, и телешко и риба...
Лесно е. Преди време правех сам сладко-киселия сос, но вече го има в бурканчета или буртилчици (смесица между буркан и бутилка), при това - много сполучливи. Препоръчвам да ги ползваш.Gorgona_Meduzza написа:Обичам китайска кухня. Телешко със зеленчуци и Пиле в сладко- кисел сос!ммммммELBI написа: Тц. Всичко ядат и всичко има. И свинско, и телешко и риба...
Вече има и много книжки с китайски рецепти. Ако решиш да правиш, обаче - ще е добре да си вземеш тъмен и светъл соев сос, ойстер сос (сос от стриди), царевично нишесте и сусамово олио. Задължителен е и джинджифила. Тук-таме има и други ползвани нещица, но вече си зависи от рецептата
Наздраве 8)
:think: и ти си права... обаче понякога не е важен резултата, а това, че си опитал :yummy:oldy2 написа:според мен няма смисъл да се прави вкъщи, има достатъчно добри ресторанти, доставят до дома огромни порции на символични цени, за какво да си вмирисваш къщатаGorgona_Meduzza написа:Обичам китайска кухня. Телешко със зеленчуци и Пиле в сладко- кисел сос!ммммммELBI написа: Тц. Всичко ядат и всичко има. И свинско, и телешко и риба...
Какво да взема?? :eek: ....Нищо от това го няма у дома.ELBI написа:Лесно е. Преди време правех сам сладко-киселия сос, но вече го има в бурканчета или буртилчици (смесица между буркан и бутилка), при това - много сполучливи. Препоръчвам да ги ползваш.Gorgona_Meduzza написа:Обичам китайска кухня. Телешко със зеленчуци и Пиле в сладко- кисел сос!ммммммELBI написа: Тц. Всичко ядат и всичко има. И свинско, и телешко и риба...
Вече има и много книжки с китайски рецепти. Ако решиш да правиш, обаче - ще е добре да си вземеш тъмен и светъл соев сос, ойстер сос (сос от стриди), царевично нишесте и сусамово олио. Задължителен е и джинджифила. Тук-таме има и други ползвани нещица, но вече си зависи от рецептата
Наздраве 8)
2 мисли преминаха набързо...
1. от ресторанта (китайския) по- хубаво няма
2. Какво ли ще излезе от всичко това- може и да опитам :yummy:
Наздраве! Пък то ще се чуе.... или замирише...
браточка нема ли кво да вдигнеш та тва го вдигаш да еба
мнооо у прах тва
и тук там паяжини и плесен
дай некви нови хоризонти и стига ства ретро
ако не да си отивам:blum:
мнооо у прах тва
и тук там паяжини и плесен
дай некви нови хоризонти и стига ства ретро
ако не да си отивам:blum:
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“