А в другата, въженце стиска в джоба..
Re: А в другата, въженце стиска в джоба..
СТЕНАТАМЪЖжжж написа:Борис Христов - Самотният Човек
Борис Христов
Пак ще живея - една ръка ако имам,
и ще се радвам, че тъкмо тя е останала.
Пак ще се топля с листото през зимата
и от листа ще си правя сандалите...
Бяхме тръгнали да разбием стената
и на площада да изгорим като слама,
но в една дупка изгубих моя приятел,
а след него и другите - двама по двама.
Без да мисля тогава, че дойдох да живея,
аз затворих очи, за да нямам свидетели -
и я блъсках, и дращих, и вих срещу нея,
докато не покапа кръв от ръцете ми.
И припаднал накрая в дивия бурен,
плаках тайно от гняв и обида -
извикаш ли нещо, няма кой да те чуе,
каквото напишеш - няма кой да го види.
Последната моя надежда тогава издишах
и сам си отрязах крилата наболи -
какво е човекът, щом малката мишка
може спокойно да мине отдолу!..
Но свършва живота, ще прекипи като сода -
всичко друго е вятър и стихове.
И ако трябва сега да извикам свободно,
извикал бих само: "Аз викам."
Ако имах и малко сили в ръката
и трябваше да напиша някоя дума,
написал бих смело върху стената:
"Това е стена!" И нищо друго.
- Глас в пустиня
Re: А в другата, въженце стиска в джоба..
След такова стихотворение може само да се мълчи.4avdar4e написа:
СТЕНАТА
Борис Христов
Пак ще живея - една ръка ако имам,
и ще се радвам, че тъкмо тя е останала.
Пак ще се топля с листото през зимата
и от листа ще си правя сандалите...
Бяхме тръгнали да разбием стената
и на площада да изгорим като слама,
но в една дупка изгубих моя приятел,
а след него и другите - двама по двама.
Без да мисля тогава, че дойдох да живея,
аз затворих очи, за да нямам свидетели -
и я блъсках, и дращих, и вих срещу нея,
докато не покапа кръв от ръцете ми.
И припаднал накрая в дивия бурен,
плаках тайно от гняв и обида -
извикаш ли нещо, няма кой да те чуе,
каквото напишеш - няма кой да го види.
Последната моя надежда тогава издишах
и сам си отрязах крилата наболи -
какво е човекът, щом малката мишка
може спокойно да мине отдолу!..
Но свършва живота, ще прекипи като сода -
всичко друго е вятър и стихове.
И ако трябва сега да извикам свободно,
извикал бих само: "Аз викам."
Ако имах и малко сили в ръката
и трябваше да напиша някоя дума,
написал бих смело върху стената:
"Това е стена!" И нищо друго.
Как не съм го срещала досега!
Мерси, Чаве!
- Dark Angel
- Green Light
- Green Light
- Dark Angel
мога да кажа за себе си, не - не ми допадаvyara написа:Предполагам и самотния човечец, дето стиска въженце в ръката не ви допада?
и не разбирам защо ти е смешно
усещам хората
усещам болката вътре
понякога е толкова много че искам да крещя и умра
непоносимо е
само малките парченца щастие са спасение
- Dark Angel
- Глас в пустиня
Не можеш да приемеш, че някой не харесва стихотворението или просто си дошла да "раздаваш шамари" и когато се прибереш оттатък на топличко да те потупват по рамото и да ти викат - "браво Верче, не можаха дори да те одраскат".vyara написа:Предполагам и самотния човечец, дето стиска въженце в ръката не ви допада?
Има ли нужда от цитати?
Защо след като харесах нещо, веднага се появиха няколко човека с единствената цел да кажат, че на тях не им харесва?!БоЕВ написа:Не можеш да приемеш, че някой не харесва стихотворението или просто си дошла да "раздаваш шамари" и когато се прибереш оттатък на топличко да те потупват по рамото и да ти викат - "браво Верче, не можаха дори да те одраскат".vyara написа:Предполагам и самотния човечец, дето стиска въженце в ръката не ви допада?
Има ли нужда от цитати?
Поетът пише именно за незабележимия човек. И двете стихотворения са негови, и двете всъщност са много сходни, лирическият герой е рожба на същата тази душевност.
Но ти май не се интересуваш от поезия.
Давай си цитатчетата. И снимчица можеш да ми турнеш. Дори фотошоп ми направи и го пусни тук. Забавлявай се!
- Dark Angel
- Глас в пустиня
Точно с теб не искам да се забавлявам Верче!vyara написа:Защо след като харесах нещо, веднага се появиха няколко човека с единствената цел да кажат, че на тях не им харесва?!БоЕВ написа:Не можеш да приемеш, че някой не харесва стихотворението или просто си дошла да "раздаваш шамари" и когато се прибереш оттатък на топличко да те потупват по рамото и да ти викат - "браво Верче, не можаха дори да те одраскат".vyara написа:Предполагам и самотния човечец, дето стиска въженце в ръката не ви допада?
Има ли нужда от цитати?
Поетът пише именно за незабележимия човек. И двете стихотворения са негови, и двете всъщност са много сходни, лирическият герой е рожба на същата тази душевност.
Давай си цитатчетата. И снимчица можеш да ми турнеш. Дори фотошоп ми направи и го пусни тук. Забавлявай се!
С горният пост исках да кажа само едно - не търси недобронамереност там където я няма - идваш настроена за битка и всяка дума ти си струва като предизвикателство - това е.
- Green Light
Ами аз вчера писах за неща които точно от теб бяха постнати и ми харесваха, Вяра. Фройдиана на Алан Парсан Проджект с Дарки си лафехме. После стана лаф за My Chemical Romans, пак от тебе беше пусната "Мама" от предаването на Карбовски, пак с Дарки и Джаз беше разговора за това. С теб и с Бийд страшно харесваме Превер. Мисля че по- скоро ми се покрива вкуса с твоя. Не че това е от значение, по вкус и цвет нали знаеш. С чавдарчето например въобще нямам еднакъв вкус за стихове, ама си счупвам ръцете да отворя нейна тема за литература. Както и твоя. Не си прав, Пешоvyara написа:Защо след като харесах нещо, веднага се появиха няколко човека с единствената цел да кажат, че на тях не им харесва?!БоЕВ написа:Не можеш да приемеш, че някой не харесва стихотворението или просто си дошла да "раздаваш шамари" и когато се прибереш оттатък на топличко да те потупват по рамото и да ти викат - "браво Верче, не можаха дори да те одраскат".vyara написа:Предполагам и самотния човечец, дето стиска въженце в ръката не ви допада?
Има ли нужда от цитати?
Това, че ми е харесало нещо, пуснато от Чавето, което не е Превер, трябва да доказва, че ти си прав? Или че аз го харесах с едничката цел да ви дразня и да бъда злонамерена?Green Light написа: Ами аз вчера писах за неща които точно от теб бяха постнати и ми харесваха, Вяра. Фройдиана на Алан Парсан Проджект с Дарки си лафехме. После стана лаф за My Chemical Romans, пак от тебе беше пусната "Мама" от предаването на Карбовски, пак с Дарки и Джаз беше разговора за това. С теб и с Бийд страшно харесваме Превер. Мисля че по- скоро ми се покрива вкуса с твоя. Не че това е от значение, по вкус и цвет нали знаеш. С чавдарчето например въобще нямам еднакъв вкус за стихове, ама си счупвам ръцете да отворя нейна тема за литература. Както и твоя. Не си прав, Пешо
- Dark Angel
а защо изобщо се забиваш в такива дебри?vyara написа: Това, че ми е харесало нещо, пуснато от Чавето, което не е Превер, трябва да доказва, че ти си прав? Или че аз го харесах с едничката цел да ви дразня и да бъда злонамерена?
защо мислиш, че някой е помислил, че ти си си помислила, че ние мислим че ти си злонамерена
ъъъъъ, така ли трябваше да изглежда или ми се объраха помислите
обсъждаме разни неща
различното мнение не е война
то просто е друга гледна точка
ако обсъждаме хората които стоят зад тез неща сме загубени (в превода)
- Green Light
Тая мисъл ми дойде много сложна.vyara написа:Това, че ми е харесало нещо, пуснато от Чавето, което не е Превер, трябва да доказва, че ти си прав? Или че аз го харесах с едничката цел да ви дразня и да бъда злонамерена?Green Light написа: Ами аз вчера писах за неща които точно от теб бяха постнати и ми харесваха, Вяра. Фройдиана на Алан Парсан Проджект с Дарки си лафехме. После стана лаф за My Chemical Romans, пак от тебе беше пусната "Мама" от предаването на Карбовски, пак с Дарки и Джаз беше разговора за това. С теб и с Бийд страшно харесваме Превер. Мисля че по- скоро ми се покрива вкуса с твоя. Не че това е от значение, по вкус и цвет нали знаеш. С чавдарчето например въобще нямам еднакъв вкус за стихове, ама си счупвам ръцете да отворя нейна тема за литература. Както и твоя. Не си прав, Пешо
Харесвам те, винаги съм те харесал, няма да престана, заради това, че вече те няма тук. Не мисля че си го написала, за да ме дразниш, не си права, грешиш. Много искам да се завърнете всички тук, ужасно ми пречи негативното настроение, което нарочно и периодично се насажда, то не е мое настроение. Но ако не се върнете, както по всичко личи, наистина желая да имате хубаво настроение и да се върнат при вас свежите постове и каламбурите и стиховете. Всичко хубаво, бе мадам. Всичко ху-ба-во
"Всичко хубаво" не се ли казва, когато човек изпраща някого някъде?Green Light написа: Тая мисъл ми дойде много сложна.Не, бе, бъзикам се, разбрах какво искам да кажеш. Не знам как да се пошегувам, Вяра, някога това щеше да е майтап, "аз и дарки мислим че ти ни заяждаш с коментар на стихотворение на борис христов, пуснато от чавдарче" .
Харесвам те, винаги съм те харесал, няма да престана, заради това, че вече те няма тук. Не мисля че си го написала, за да ме дразниш, не си права, грешиш. Много искам да се завърнете всички тук, ужасно ми пречи негативното настроение, което нарочно и периодично се насажда, то не е мое настроение. Но ако не се върнете, както по всичко личи, наистина желая да имате хубаво настроение и да се върнат при вас свежите постове и каламбурите и стиховете. Всичко хубаво, бе мадам. Всичко ху-ба-во
Ако ме искаш и ме посрещаш, би трябвало да ми кажеш - радвам се, че наминаваш, Вяра, какво ново край теб. Влез, заповядай, добре си дошла. Песничка ли носиш или стихче.
А ти - всичко хубаво. Е, поне не ми желаеш злото.
- Green Light
Ти извърши непростимото, бе! Каза ми че харесвам казионна поезия. Това само по- себе си не е непростимо. Непростимостта иде от факта, че това е истина4avdar4e написа:Странно, на мен пък ми звучи много оптимистично, затова го пуснах на Мъжжж. Понякога нещата са "просто стена и нищо друго"Green Light написа:
И на мене, да! Силно е, обаче, това му признавам!След мрака идва сутрин, нещо таково усещам аз в туй стихче
![]()
Ма сме се разбрали с теб, де, по тяз въпроси
Е как може?
П.П. Малко са ни стиховете тук напоследък.
- Green Light
vyara написа:"Всичко хубаво" не се ли казва, когато човек изпраща някого някъде?Green Light написа: Тая мисъл ми дойде много сложна.Не, бе, бъзикам се, разбрах какво искам да кажеш. Не знам как да се пошегувам, Вяра, някога това щеше да е майтап, "аз и дарки мислим че ти ни заяждаш с коментар на стихотворение на борис христов, пуснато от чавдарче" .
Ако ме искаш и ме посрещаш, би трябвало да ми кажеш - радвам се, че наминаваш, Вяра, какво ново край теб. Влез, заповядай, добре си дошла. Песничка ли носиш или стихче.
А ти - всичко хубаво. Е, поне не ми желаеш злото.
С удоволствие, с огромно удоволствие. Може ли да копирам Мъжж?
По високой траве. Това слушам сега. Компилация си направих и това е сега!
http://www.youtube.com/watch?v=hBRFV8R203Y
А ти, какво носиш?
- Dark Angel
това се появи в точния моментGreen Light написа: По високой траве. Това слушам сега. Компилация си направих и това е сега!
http://www.youtube.com/watch?v=hBRFV8R203Y
тази песен е ...... думи нямам
Ади тогава един поздрав!!!Green Light написа: П.П. Малко са ни стиховете тук напоследък.
За теб моя любов
Отидох на пазара за птици
и купих птици
За теб
Моя любов
Отидох на пазара за цветя
И купих цветя
За теб
Моя любов
Отидох на пазара за желязо
и купих окови
тежки окови
За теб
Моя любов
И после отидох на пазара за роби
И теб търсех
Ала не те открих
Моя любов.
Няма да казвам кой е авторът
- Green Light
- Dark Angel
Хехе...Dark Angel написа:ужас
не ме кефи и това с цветя, окови, роби
ужас ме изпълва
а мерси от такава любов
ПП/ Чавдарче, Грийн - нищо лично към Вас
Боже, нима е нужно да се обясняват подобни неща и да се чепкат?!
Човек или усеща и разбира поета или не.
- Dark Angel
не ти е приятно че се обяснавам?vyara написа: Хехе...Извинявай, но нали именно там е работата?! Че няма такава любов да намериш, на който и пазар да търсиш, щом си приготвил оковите, независимо от другите дарове.
или че "чепкам" стиховете на поета?
какво ти става?
аз пиша каквото ми идва първо, на мига
не си задължена да го четеш
гадно ми е, имам ужасни проблеми - тук мислите ми шават и малко от малко се разтоварвам
нима трябва само оди на възхвала да пиша?
нали се сещаш че аз съм лоша и проклета?
да, такава съм
Нали казахме, че обсъждаме стиха?!Dark Angel написа:не ти е приятно че се обяснавам?vyara написа: Хехе...Извинявай, но нали именно там е работата?! Че няма такава любов да намериш, на който и пазар да търсиш, щом си приготвил оковите, независимо от другите дарове.
или че "чепкам" стиховете на поета?
какво ти става?
аз пиша каквото ми идва първо, на мига
не си задължена да го четеш
гадно ми е, имам ужасни проблеми - тук мислите ми шават и малко от малко се разтоварвам
нима трябва само оди на възхвала да пиша?
нали се сещаш че аз съм лоша и проклета?
да, такава съм
Искаш да обсъждаме теб или какво ми е приятно ли? Кажи, ако е така.
- Dark Angel
vyara написа: Боже, нима е нужно да се обясняват подобни неща и да се чепкат?!
о, лек сарказъм ....vyara написа: Нали казахме, че обсъждаме стиха?!
не, не ми е интересно да мяташ малки, почти невидими стрелички по мен
приятен ден Вяра
може би друг ден ще си приказваме
Къде е лекия сарказъм. Не схващаш думите по същество, но сарказъм си готова да доловиш. Директно ти казвам, че не си разбрала стиха, кое е саркастичното?!Dark Angel написа:vyara написа: Боже, нима е нужно да се обясняват подобни неща и да се чепкат?!
Човек или усеща и разбира поета или не.о, лек сарказъм ....vyara написа: Нали казахме, че обсъждаме стиха?!
не, не ми е интересно да мяташ малки, почти невидими стрелички по мен
приятен ден Вяра
- Dark Angel
стига бе, дарки...Dark Angel написа:...не, не ми е интересно да мяташ малки, почти невидими стрелички по мен
приятен ден Вяра
аз не видях лек сарказъм, но даже да бях видял (не съм чел много задълбочено - признавам си) - ами какво от това? Представи си тук само хора, които само преписват мнение от един къде си, пускат песни от еди къде си, говорят ти битовизми (кой какъв ремонт бил направил или какво си бил купил - не че е лошо да се сподели, но...) - точно ти може да оценяваш хората в тяхната динамика. А скучните или злостно заядливите - игнорирай. Мисля си, че такива има много малко тук, а мнозинството определено носи една богата гама на различие, което е ценно във форума.
Примерно ако бяхме само аз и Рем - щях да умра от скука, щото 89% от нещата дето сме ги писали са били сходни. Може би 93%. Де да знам. Иначе е пич и ми липсва. Ама това е коренно различна тема.
Май не трябваше да го пиша това, но пък ако не пиша, каквото мисля - няма да участвам във форуми.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Dark Angel
То и ти си в тези граници някъде...а с тебе ШЛ се гледа супер!!!Green Light написа:по- скоро 93
Дано Бейби пак те пуска. А след време може да я гледаме с терминаторите - за 1-2 години - после те ще я гледат без нас.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.