Исках да кажа, че няма да я изпълнят4avdar4e написа:Присъдата е разстрел:mad:frisky lioness написа: Няма да ги обесят
Смърт
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Така беше4avdar4e написа:Преди Паси бяха Костов и Надка, които са ги били отписали. Тук нищо не се знаеше. Даже призоваваха Слави и компания да си траят...Gaspode написа:Че са тъпи копелета лиийците съм съгласен
Обаче
Само те ли са виновни? Нашите правителства (колко се изредиха за 7 години) какво направиха? Тиха дипломация? Някой да си е понесъл поне моралната отговорност? Пасито примерно?
Не ми се говори
А либийците просто си търсят (и явно са намерили) изкупителна жертва. Беззащитна при това. Щото иначе ще трябва да си признаят, че проблемите с в тяхната си държава и в тяхното си здравеопазване... Но винаги е по-лесно врагът да е отвън
:twisted:
А през това време, докато нашите умници се почесваха и попипваха, останалите държави изведоха хората си. Как се вика на това?!?
И аз не се съмнявам, ако са ги обрекли, ще го направятGaspode написа:И сега ще стане същото - ще ги обесят и ще ги забравимRemmivs написа:И аз за тях си мислех преди малко.frisky lioness написа: Сетих се за онези шофьори, които обезглавиха в Ирак.....Не можех да повярвам, че ще го направят, че го направиха. И колко бързо стана....
Тяхната вина пък беше, че са били на неправилното място, в неправилното време:(
И тогава никой нещо не направи
Е, разбира се, целия свят ще изрази възмущението си. И толкоз.
Съдбата на слабите
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ще ми се да грешишcaliostro написа:не е много сигурно товаfrisky lioness написа:Исках да кажа, че няма да я изпълнят4avdar4e написа:Присъдата е разстрел:mad:frisky lioness написа: Няма да ги обесят
доверие на тези опушените им нямам аз изобщо
за великден ще е ясно
но прогнозата е кофти

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ако са ги обрекли, да бяха ги убили преди години....Съсипаха ги тези хора, съсипаха ги:(Niya написа:
И аз не се съмнявам, ако са ги обрекли, ще го направят, пука им на либийците за нас и за целия свят
. Иска ми се да разиграват театро, тогава имаме шанс, а те надежда за живот.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Мислех си вчера за смъкнатите обвинения в прелюбодейство и варене на ракия - все се надявам, че наистина се пазарят за пари, и това е някакъв нишан, че ще ги пуснат накрая (ако и след като се плати). Но ако това се случи - не знам акво трябва да направят политиците, та да им обезщетят седемте години, преживени в ужас. Не се заплаща това по никакъв начин.frisky lioness написа:Ако са ги обрекли, да бяха ги убили преди години....Съсипаха ги тези хора, съсипаха ги:(Niya написа:
И аз не се съмнявам, ако са ги обрекли, ще го направят, пука им на либийците за нас и за целия свят
. Иска ми се да разиграват театро, тогава имаме шанс, а те надежда за живот.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
-
Ржевски
- Глас в пустиня
Да бе да!4avdar4e написа:Милен Цветков вчера каза нещо, според мен много умно. Изправят се наште глави и казват: ние не признаваме вашето правосъдие, защото не включвате доказателства в делото и то е политическо. Върнете ни хората, ние ще ги съдим. В противен случай ще обявим на целия свят, че вие държите заложници, а не подсъдими. Нещо такова....Gaspode написа:
И те ще вземат да ги дадат, колко време им трябваше за да предадат атентаторите на самолета над Локърби?:(
План - план и действие трябва тука!
Като начало изтегляне на всички работещи в либия българи - по-добра икономическа санкция, здраве му кажи. Гворил съм със сетри работили там, местните не знаят да измерят температура, кръвно...обаче има едно голямо НО, в същото предаване се обади по тел. една лелка, припомни как някъде през 70-те години Кадафи обявил, че е довел два милиона бели роби да работят за либийците, тогава руси, сърби и други народи напускат страната възмутени, а наще изпитали огромно задоволство защото били настанени в общежитията на руснаците - били оборудвани с климатици!!! Сега текат призиви от различни страни българските раб. да се изтеглят, но мен лично ме съмнява.
Следваща стъпка процес срещу мъчителите(оня самодоволен циганин как му беше името), координация с "братските" разузнавания и удар, полковника(по примера на турските командоси и Юджелан) се озовава в Бг и присъдата се обявява, така "преговорите" ще са между равни.
А до сега посолството на джамахирията трябваше да бъде оплюто, замеряно с развалени плодове и яйца, да му се пречи на входа и изход, шум и психо тормоз...баси някой вярвали, че има ефект от "мирните"/"мълчаливите" бдения, спят си необезпокоявани изродите...толмоз, тормоз трябва тука, много як тормоз.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Някои реагират http://varna.dir.bg/2006/12/20/news1098511.htmlGaspode написа: Това, което ни трябва е масови прояви на обществено недоволство
Трябва да има реакция
А правителството ни няма да реагира, докато ние не го принудим

Като гледам пълната липса на ентусиазъм има ли сми да пускам отделна тема? А и в момента хич нямам време да се занимавам с организация... а то си требе...Remmivs написа:окGaspode написа:
И сега ще стане същото - ще ги обесят и ще ги забравим
Съдбата на слабите
Петък е твърде близо. Според мен трябва да е веднага след празниците. Ако въобще. Трябва да има някаква организация...
пусни една отделна тема
да видим можем ли наистина нещо да направим от нашата си градинка
Та така - добрите намерения (и пътя към ада)
- Green Light
Виждал ли си един билборд някъде на цариградско беше, някъде, някъде..200-300м преди орлов мост като идваш от Плиска? Там пише (неточен цитат) "Бедата на тоя свят е, че умните хора винаги се съмняват дали постъпват правилно, а простаците са самоуверени" Аз също мисля така. Дали не е по- добре да се въздържаме от масови прояви. Какво биха донесли те сега? Дали да не се доверим на дипломатите? Дали не се работи трескаво в момента и като се развикаме по площадите да затрудним професионалистите? Дали първата ни мисъл, какво да направим по въпроса е най- правилната, приятелю?Gaspode написа:Като гледам пълната липса на ентусиазъм има ли сми да пускам отделна тема? А и в момента хич нямам време да се занимавам с организация... а то си требе...Remmivs написа:окGaspode написа:
И сега ще стане същото - ще ги обесят и ще ги забравим
Съдбата на слабите
Петък е твърде близо. Според мен трябва да е веднага след празниците. Ако въобще. Трябва да има някаква организация...
пусни една отделна тема
да видим можем ли наистина нещо да направим от нашата си градинка
Та така - добрите намерения (и пътя към ада)
Уф ама си начи :)Green Light написа:
Виждал ли си един билборд някъде на цариградско беше, някъде, някъде..200-300м преди орлов мост като идваш от Плиска? Там пише (неточен цитат) "Бедата на тоя свят е, че умните хора винаги се съмняват дали постъпват правилно, а простаците са самоуверени" Аз също мисля така. Дали не е по- добре да се въздържаме от масови прояви. Какво биха донесли те сега? Дали да не се доверим на дипломатите? Дали не се работи трескаво в момента и като се развикаме по площадите да затрудним професионалистите? Дали първата ни мисъл, какво да направим по въпроса е най- правилната, приятелю?
Ми за кво мислиш още не съм се изтъпанил на площада със знаме и запалка? Щот` се съмнявам... и се чудя как е правилно да се постъпи... (демек умен се опитвам да се изкарам :) )
Обаче пък ако не направим нищо няма ли да ти е кофти?
Я по-добре дай идея какво да направим... Все трябва да има нещо, което да е работещо и постижимо... Б@си...
Как съм го пропуснал!!! Не е за хвалене, но в наше село гъмжи от самоуверени. Свръх такива даже. Кат дойде време да си върша всичко (свързано с работа, услуги и битовизми) по мрежата, хептен ще мога да изолирам льоловците. Сега успявам по-годе в личното си време и пространство. Но не мога стигна до службата/магазина от тях.Green Light написа:Виждал ли си един билборд някъде на цариградско беше, някъде, някъде..200-300м преди орлов мост като идваш от Плиска? Там пише (неточен цитат) "Бедата на тоя свят е, че умните хора винаги се съмняват дали постъпват правилно, а простаците са самоуверени" Аз също мисля така. Дали не е по- добре да се въздържаме от масови прояви. Какво биха донесли те сега? Дали да не се доверим на дипломатите? Дали не се работи трескаво в момента и като се развикаме по площадите да затрудним професионалистите? Дали първата ни мисъл, какво да направим по въпроса е най- правилната, приятелю?
По въпроса с медиците - работите са повече от ясни - останалото са словесни упражнения на теми, по които ни боли (не за медиците). Ключовият момент е бил, когато е имало задържани медици и ВСИЧКИ други страни успяват да ги махнат от страната, нашият посланник също успява да направи нещо (имало било 21 задържани българи), но после ... го отзовават. От момента, в който почва баш делото - и има признания - нито едно правителство, нито един дипломат не е имало какво да направи. Даже ако се сещате, обвинението срещу заговор срещу държавата (някакъв супер шпионски елемент имаше) отпадна. Но Либия иска да си го върне на някого (за Локърби), както и да вземе някакви компенсации, та с митинги или без - нищо нямаше да се постигне. Е - ако БГ беше свръхсила и бомбандира Триполи няколко пъти (ама имаш морална дилема - други невинни животи отнемаш - редно ли е?) и наложи тотална изолация - тогава друго. Сега съществуват само упражнения по произволни обвинения - кой, защо, как, дали, какво... Ужасно е несправедлива присъдата и фарса със съда, но е факт. Нито първи, нито последен. Тъжно е много за невинните хора, които страдаха толкова много. И сега живеят под някакъв ужасен стрес. И роднините им.
- Green Light
Да. Роднините им сигурно са същите съсипани хора, като самите сестри.ELBI написа:Как съм го пропуснал!!! Не е за хвалене, но в наше село гъмжи от самоуверени. Свръх такива даже. Кат дойде време да си върша всичко (свързано с работа, услуги и битовизми) по мрежата, хептен ще мога да изолирам льоловците. Сега успявам по-годе в личното си време и пространство. Но не мога стигна до службата/магазина от тях.Green Light написа:Виждал ли си един билборд някъде на цариградско беше, някъде, някъде..200-300м преди орлов мост като идваш от Плиска? Там пише (неточен цитат) "Бедата на тоя свят е, че умните хора винаги се съмняват дали постъпват правилно, а простаците са самоуверени" Аз също мисля така. Дали не е по- добре да се въздържаме от масови прояви. Какво биха донесли те сега? Дали да не се доверим на дипломатите? Дали не се работи трескаво в момента и като се развикаме по площадите да затрудним професионалистите? Дали първата ни мисъл, какво да направим по въпроса е най- правилната, приятелю?
По въпроса с медиците - работите са повече от ясни - останалото са словесни упражнения на теми, по които ни боли (не за медиците). Ключовият момент е бил, когато е имало задържани медици и ВСИЧКИ други страни успяват да ги махнат от страната, нашият посланник също успява да направи нещо (имало било 21 задържани българи), но после ... го отзовават. От момента, в който почва баш делото - и има признания - нито едно правителство, нито един дипломат не е имало какво да направи. Даже ако се сещате, обвинението срещу заговор срещу държавата (някакъв супер шпионски елемент имаше) отпадна. Но Либия иска да си го върне на някого (за Локърби), както и да вземе някакви компенсации, та с митинги или без - нищо нямаше да се постигне. Е - ако БГ беше свръхсила и бомбандира Триполи няколко пъти (ама имаш морална дилема - други невинни животи отнемаш - редно ли е?) и наложи тотална изолация - тогава друго. Сега съществуват само упражнения по произволни обвинения - кой, защо, как, дали, какво... Ужасно е несправедлива присъдата и фарса със съда, но е факт. Нито първи, нито последен. Тъжно е много за невинните хора, които страдаха толкова много. И сега живеят под някакъв ужасен стрес. И роднините им.
Много тежка тема!
Имаше една много показателна карикатура за нас- българите. Още като дете ми направи впечатление и оттогава съм я запомнил. Не съм я виждал в електронен вид, но ще ви я опиша:
На преден план се виждат няколко отделни бойни кули, във всяка от тях стои българин в средновековни доспехи, въоръжен до зъби и гордо развял конска опашка на копието си. Войнът пази своята територия.
Малко по- назад се вижда кула, която е нападната от няколко врагове, а войнът вътре се отбранява сам. Войните от околните кули само гледат.
Най- отзад на карикатурата са нарисувани множество разрушени кули, във всяка от тях по един убит българин.
Това е нашата действителност. Такива сме ние. Докато не опре ножа до нашият кокал- не ни интересува.
Надписът на сградата на Народното събрание е само думи , с които не се съобразяваме.
Не сме разбрали най- важният урок- за снопа пръчки...
Това е истината. Всичко останало е оправдания... Че сме нямали ресурси, че сме били бедни и слаби и т.н.
БоЕВ е маркирал някой от нещата, които трябва да бъдат направени. Ама няма да стане, защото яйцето не се пече на нашият задник.
Все още...
На преден план се виждат няколко отделни бойни кули, във всяка от тях стои българин в средновековни доспехи, въоръжен до зъби и гордо развял конска опашка на копието си. Войнът пази своята територия.
Малко по- назад се вижда кула, която е нападната от няколко врагове, а войнът вътре се отбранява сам. Войните от околните кули само гледат.
Най- отзад на карикатурата са нарисувани множество разрушени кули, във всяка от тях по един убит българин.
Това е нашата действителност. Такива сме ние. Докато не опре ножа до нашият кокал- не ни интересува.
Надписът на сградата на Народното събрание е само думи , с които не се съобразяваме.
Това е истината. Всичко останало е оправдания... Че сме нямали ресурси, че сме били бедни и слаби и т.н.
БоЕВ е маркирал някой от нещата, които трябва да бъдат направени. Ама няма да стане, защото яйцето не се пече на нашият задник.
Все още...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Каквото мога. За съжаление това "каквото мога" не е много. Ако бях политик щях да МОГА много повече и щях да НАПРАВЯ много повече.МЪЖжжж написа:ОК.[unknown] написа:......
Ти какво направи?
Сега се бунтувам, протестирам/включително и тук/, не съм безучастен, ще участвам във всяка подета инициатива- протести, шествия, митинги и т.н.
Предполагам, че ти питаш ЗАЩО аз не съм инициатор на подобен протест?!
Когато стачкувахме с/у Лукановото правителство- 90-та година, тогава аз и още един колега от моят курс бяхме представители в стачният студентски комитет на ВМИ. Мисля, доста работа свършихме тогава. Много хора успяхме да организираме и изявите ни бяха силни и запомнящи се. Тогава бяхме много. Голям колектив, много познати, които можех да агитирам и да обединя за една кауза.
Сега кой да агитирам?!
Познатите ми са се стопили стократно. Не работя в голям колектив, а сам. И не само познатите. Дори и приятелите ми намаляха драстично- запиляха се по целият свят.
Защо мислиш, че пиша тук???
Търся социални контакти, защото в реала са ми недостатъчни. Това е. Това съм го казвал и друг път- няма защо да го крия.
Сега не го казвам, за да се оправдавам- просто възможностите са ми много по- малки отколкото са били и отколкото ми се иска да бъдат...
А ти какво направи?
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Ами да, такива сме. Не зачитаме личното пространство на близките си, а към непознатите сме недоверчиви и дори враждебни. Липсва ни култура на взаимоотношенията. Как се преодолява това - нямам представа. Може и никога да не стане. Но и не трябва да се осъждаме прекалено строго - това в голяма степен е наследено и "вдишано с въздуха". Такъв дух витае по нашите земи. Единственото, което можем да направим е да го имаме предвид.[unknown] написа:Имаше една много показателна карикатура за нас- българите. Още като дете ми направи впечатление и оттогава съм я запомнил. Не съм я виждал в електронен вид, но ще ви я опиша:
Все още...
Добре бе, никой ли няма да каже какво срещу какво ще се търгува. Или и самия Кадафи не знае още. Както казват - отглеждал си казус, охранвал го, че да може после да го размени скъпо. Гадина! Да не му изяде този "казус" главата само...МЪЖжжж написа:Някога да сте чували за теорията за рекламите?
Медийният шум?
Продаваемостта?
Уф... не ми се пише за такива неща.
Просто в момента върви една добра търговия. И не търсете справедливост в рекламите..
Ами говори се за кръвнина, като сумата беше огромна, и за затворниците, осъдени за Локърби.vyara написа: Добре бе, никой ли няма да каже какво срещу какво ще се търгува. Или и самия Кадафи не знае още. Както казват - отглеждал си казус, охранвал го, че да може после да го размени скъпо. Гадина! Да не му изяде този "казус" главата само...
- Dark Angel
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Бе, отдавна
трябваше да се баннат всички либийски граждани, сделки с либийски фирми и прочее. Сега - след дъжд качулка. А онова мазно копеле го гледах по ТВ оня ден - хили се нахално и не му пука. Къде е сега агентът с чадъра, питам аз?
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Re: ето една добра инициатива
Те пък са се накъсали либийски кораби да посещават БГ-пристанища...
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
- Stranniche
- Обратна връзка: