Знаете ли кой са най-опасните хора?
- Dark Angel
Знаете ли кой са най-опасните хора?
мисля си че това са "добрите" хора
тия които вярват че са добри, истински, честни .....
-
Дядо Капинчо
Re: Знаете ли кой са най-опасните хора?
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 21.12.08, 13:31, променено общо 1 път.
поправка - тия, които се заблуждават, че са "добри, истински, честни "...Dark Angel написа:мисля си че това са "добрите" хора
Иначе вярата е хубаво нещо.
аз не знам кой се мисли за лош, фалшив и нечестен... Според мен от 6 милиарда и нещо (или 7) няма 1 такъв човек...Dark Angel написа:мисля си че това са "добрите" хора
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
а кой всъщност ще каже кое е заблуда и кое не?Амаранта написа:поправка - тия, които се заблуждават, че са "добри, истински, честни "...Dark Angel написа:мисля си че това са "добрите" хора
тия които вярват че са добри, истински, честни .....![]()
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Dark Angel
човече, не знам защо реши че пиша за тебКапинчо написа: Давай Дарки!
Води войната срещу мен.
Аз ще погледам колко си доблестна и непорочна.
Следващия път когато пак ми пожелаеш "някой дъртак да прасне щерка ми" ще ти ръкопляскам.
ПП/ това за щерка ти беше в отговор на твойто колко много си падаш по младото агнешко и защо да е гадно дъртак да си пада по младо агнешко
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Глупаците, Дарки, глупаците във всичките им разновидности.Dark Angel написа:мисля си че това са "добрите" хора
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
- Dark Angel
аз съм лошаELBI написа: аз не знам кой се мисли за лош, фалшив и нечестен... Според мен от 6 милиарда и нещо (или 7) няма 1 такъв човек...
ужасно лоша и проклета
всъщност пуснах темата заради добрите хора които вярват че ти правят доброто. които с някакви изкривени представи, техни си представи колко са добри, честни и прави в мислите си и имайки някаква възможност за влияние опропастяват, или айде, не чак да опропастяват, но определено скапват живота на други хора......
и като се опиташ да им покажеш че грешат те изпадат в потрес
защото вярват до дъното на сърцето си че са добри и прекрасни
и като се опиташ да им покажеш че всъщност разрушават човека (който претендират че обичат) направо са готови да те разстрелят
такива ми ти работи (както обичаш да казваш ти
- Dark Angel
оооо, вижПенчо Заека написа: Глупаците, Дарки, глупаците във всичките им разновидности.
това съвсем го забравих ....
о да, работливия глупак е по-опасен от атомна бомба
аре сега... не ми говори,че се мислиш за лоша. Това е абсурд. Мъничко могада повярвам, че някой може да си признава, че е проклет. Но ... за това си има причини и винаги е свързано с показване на истина, казване на реалността, непремълчаване и т.н. и т.н.Dark Angel написа:аз съм лошаELBI написа: аз не знам кой се мисли за лош, фалшив и нечестен... Според мен от 6 милиарда и нещо (или 7) няма 1 такъв човек...
ужасно лоша и проклета
всъщност пуснах темата заради добрите хора които вярват че ти правят доброто. които с някакви изкривени представи, техни си представи колко са добри, честни и прави в мислите си и имайки някаква възможност за влияние опропастяват, или айде, не чак да опропастяват, но определено скапват живота на други хора......
и като се опиташ да им покажеш че грешат те изпадат в потрес
защото вярват до дъното на сърцето си че са добри и прекрасни
и като се опиташ да им покажеш че всъщност разрушават човека (който претендират че обичат) направо са готови да те разстрелят
такива ми ти работи (както обичаш да казваш ти
И да те попита - ЗАЩО искаш да покажеш на муньо и туньо, че грешат? Те ученици ли са ти? Ще ги изпитваш ли на тестове? Дали ли са обет, че ще те слушат?
Има хора, които могат да се променят, но те могат, защото имат потенциал и искат. Има други, които са си оклепани в кал и колкото и да се въртят в нея, кой знае какво не могат да постигнат. Освен малко да излязат от блатото, калта да изсъхне, да я покрият с нещо и ... толкоз.
Остави ги да си вярват в каквото си искат. Има и промити мозъци и генетично обременени личности, и хора без потенциал - ти да нямаш някакви свръх възможности да преодолееш тези проблеми и недостатъци - в други лица?
Хехе. Аз като ви говорих за "На изток от рая".... Първия път си мислех, че добрият е добър. Вторият път пак. Третият път обаче нещата не ми се видяха така.Dark Angel написа:мисля си че това са "добрите" хора
А знаете ли кои наистина са опасни? Тези, които крият себе си и личните си намерения зад "кауза", зад "добра" кауза. Ето там е страшното.
- Dark Angel
таз книга съм я чела 6 пътиvyara написа: Хехе. Аз като ви говорих за "На изток от рая".... Първия път си мислех, че добрият е добър. Вторият път пак. Третият път обаче нещата не ми се видяха така.
А знаете ли кои наистина са опасни? Тези, които крият себе си и личните си намерения зад "кауза", зад "добра" кауза. Ето там е страшното.
в различни моменти от живота си
и всеки път откривах и/или променях мнението си
"добрите" хора обикновенно действат в името на "добра" кауза
и просто помитат всичко по пътя си
и си е страшно
един разрушен живот....
няма начин да се върнеш обратно и да почнеш от точка 20 г 3 мес и 5 дни......
добрите хораDark Angel написа:мисля си че това са "добрите" хора
да, наистина са много опасни - преди всичко за себе си.
в по-малка степен за близките си, щото могат да им навредят косвено от... доброта, която преминава в наивност.
да вярваш в себе си, в качествата си, да харесваш себе си може да си е нещо чудесно и съвсем нормално
като вярваш, че си добър - се стараеш да не си изневериш
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
еха, това ми е цитата на деняholi_day написа: като вярваш, че си добър - се стараеш да не си изневериш
даже за подпис може да си го сложа
Холиндера, не съм ти казвала скоро колко те обичам
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Това аз го зная. Думите са излишни, нищо че галят ухото/очото.latrevw написа:Холиндера, не съм ти казвала скоро колко те обичам
Ф.Песоа
Ф.Песоа
думи може и да са излишни, кинтите обаче - никога:winkw:holi_day написа:Това аз го зная. Думите са излишни, нищо че галят ухото/очото.latrevw написа:Холиндера, не съм ти казвала скоро колко те обичам
-
Дядо Капинчо
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 21.12.08, 13:31, променено общо 1 път.
само времето може да покаже...накрая.ELBI написа:а кой всъщност ще каже кое е заблуда и кое не?Амаранта написа:поправка - тия, които се заблуждават, че са "добри, истински, честни "...Dark Angel написа:мисля си че това са "добрите" хора
Във Времето не се ли обезсмислят нещата?Амаранта написа:само времето може да покаже...накрая.ELBI написа:а кой всъщност ще каже кое е заблуда и кое не?
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- Stranniche
- Обратна връзка:
ама ме мързи да чакам...Амаранта написа:само времето може да покаже...накрая.ELBI написа:а кой всъщност ще каже кое е заблуда и кое не?Амаранта написа:поправка - тия, които се заблуждават, че са "добри, истински, честни "...Dark Angel написа:мисля си че това са "добрите" хора
ама понякога времето не стига...
ама ...
иначе си права.
Опасни ми се струват прекалено последователните хора, които като се захванат с нещо в хода на неговото изпълнение, колкото и да се променят обстоятелствата, не променят първоначалната идея. Говоря в съвсем житейски план. Наблюдавах едно изпълнение на нещо проектирано през 1986г. и завършено преди 2г., което се оказа точно от ония паметници на човешката глупост, за които някога сме говорили...Stranniche написа:Най-опасните?
Пионките - тези, които сляпо изпълняват и преизпълняват поръчения и повели - без оглед на съдържанието и без да се спират пред нищо.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- Piqndurnik
много зависи от началника му. Ако прекалено ясно му е дефинирал задачата и му е казал "да не пипа нищо друго - само тези камъни от тук - там" - не е толкова зле... Иначе си прав, че този казус си крие опасностите...Piqndurnik написа:Най-опасно е глупав и работлив. Такива ще ти ги натвори, че има да ринеш после.
и самонадеян, и комплексар (леле, имах ли право да ползвам тази дума, да не помисли някой, някъде...) ...Амаранта написа:Piqndurnik написа:Най-опасно е глупав и работлив. Такива ще ти ги натвори, че има да ринеш после.ако е и амбициозен, направо става...
Dark Angel написа: аз съм лоша
ужасно лоша и проклета.....
Ето....моля всички, които ме питат на бележки дали ми е пуснала Дарки да разберат защо не ми е пуснала:)
кво? Още ти го държи?Strunz написа:Dark Angel написа: аз съм лоша
ужасно лоша и проклета.....
Ето....моля всички, които ме питат на бележки дали ми е пуснала Дарки да разберат защо не ми е пуснала:)
- Green Light
Да обобщим, че няма как да се обобщи, след като всеки има различна преценка за нещата.Мнемозина написа:За различните неща са опасни различни хора.
Ей това измъдрих след дълго мислене по въпроса.![]()
Иначе ако трябва да се обобщи... излишно самоуверените като че ли правят най-много бели.
И по принцип всеки фанатизъм си е опасен.
В една ситуация едно е опасно, в друга - друго.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
пердуди...Green Light написа:Да, добрите хора са много опасни. Може да са по- опасни даже от глупавия и работлив. Увличат, тяхната кожа, почваш и ти да си мислиш че си добър. И като се почнат разни каузи...
- Dark Angel
ма човечеStrunz написа:
аз имам реноме че изобщо, ама изобщо не пускам
са нима искаш да разруша името си на лоша и проклета с един замах
ама ти и на скайп си пън, бе :)Dark Angel написа:ма човечеStrunz написа:
аз имам реноме че изобщо, ама изобщо не пускам
са нима искаш да разруша името си на лоша и проклета с един замах
- Dark Angel
къф скайп беStrunz написа: ама ти и на скайп си пън, бе :)
аз нямам
да не се е маскирал някой мъж на мен и затова да ти се струва толкова твръд
ако някой мъж не се маскира на теб, мек ли ще му се струва на щрунца?Dark Angel написа:къф скайп беStrunz написа: ама ти и на скайп си пън, бе :)
аз нямам
да не се е маскирал някой мъж на мен и затова да ти се струва толкова твръд
- Глас в пустиня
А, ако е и на отговорен пост - картинката от пораженията ще е пълна.ELBI написа:и самонадеян, и комплексар (леле, имах ли право да ползвам тази дума, да не помисли някой, някъде...) ...Амаранта написа:Piqndurnik написа:Най-опасно е глупав и работлив. Такива ще ти ги натвори, че има да ринеш после.ако е и амбициозен, направо става...