Мнемозина написа:Green Light написа:Не трябваше да я пускам тази анкета. Вие гласувате против модератор, а не против Уишес, конкретно. Като сте против модератор, какво правите в другите форуми? Като сте против промени, защо ви няма тук? Тука е Капинчо. Тъп, та вдлъбнат, братче. Аз и той ще си седиме да си говориме кой го обича и кой не го обича, кретена му с кретен и как ще промени поведението си и как ще затвори страницата. Ма па е открит, нали и не таи задни мисли. Ми той няма мисли, бе.
Ваша воля!
Прав си!
Ама напълно си прав, поне в моя случай.
Цял следобед се опитвам да реша как да постъпя и още не съм гласувала.
Не заради Уишес, аз всъщност съм сигурна, че изобщо няма да му се наложи да модерира.
А заради жестоката си вътрешна съпротива срещу идеята за модериране тук.
Защото - пак ви казвам - според мен девет десети от всичките акции през последните месеци бяха насочени именно към това: да ни се покаже колко сме неспособни да се контролираме сами, всеки един от нас, и как лошотията и нетърпимостта просто си ни е заложена, поради което ни трябва някой, който да ни набива канчетата.
А сега главните революционери дори нямат доблестта да кажат на верните си съратници какво всъщност са направили - при което се надсмиват и над тях, защото тези верни съратници тук сега страстно пледират против модерирането. Щото той не че Капинчо не може да се сдържа, ами ние понеже сме лоши с него, понеже сме си лоши ей така поначало. И сме лицемери, щото не си казваме кой кого не харесва и от кого се мисли за нещо повече по много пъти и непрекъснато.
Иначе искат обединяване (единственият желаещ такова обаче се оказа Капинчо).
Ако сега в момента избираме модератор само заради Капинчо, това е абсурдно. Капинчо не е причина, а следствие.
Ако сега не изберем модератор, то целта на акциите няма да е изпълнена и рискуваме да се почне отначало по един или друг начин. Пак абсурд.
Няма да гласувам засега, но ако гласувам, ще е "за". За да не се почне отначало. И с пълната яснота, че модератор е необходим не защото хората тук са лоши, а защото част от тях не разпознаха провокациите, направени от хора, които те приемаха за "свои".
И съм сигурна, че реално от модериране няма да има нужда в скоро време.
Аз не смятам, че явлението Капинчо е причината да избираме модератор в момента. Но също така не смятам, че от модериране няма нужда.
В обстановката в която Боев и Сет търсеха поддържници и разцепваха, и рушаха, Капинчо на мен ми изглеждаше безобиден. Струваше ми се, че опасността иде от абсурдното държане на хора, които обичаме и познаваме. Кой не харесваше Докторка? Кой от нас с ръка на сърцето ще каже, че не му липсва Сет с неговите приятели - дървета, ловните там разкази и недовършената новела за средновековния герой? Или Ести, или Амаранта нестатндарната?
И когато тези наши харесвани, близки приятели търкулиха снежната топка по склона, ние, аз по- точно, не бях в състояние да се ориентирам, какво става. И до ден днешен не съм.
Докато Капинчо, като че ли, е по- ясен. Мислех си, че няма нужда да бъде въдворяван, то е очевидно, ядосан човек, говори там някакви безсмислици, то направо си е се едно дали ще псува на майка или ще говори нечленоразделно, се едно и също означава в тоя случай. Па и веднъж иска едно, после противоположното.. майтап, а не опасност. Да ама съм грешал. Той намери привърженици, намери и кой да му се върже. Получи вдъхновение един вид. А вдъхновен идиот с агитка и контраагитка, вече стана съвсем друга работа. Ориентира се, получи отправна точка барабар с лост. Чиста и неподправена агресия стана. Той е готов да кълне семейството, децата, бе каквото има най- мило и най- любимо на Дарк. Изпада в амок, въобразява си, че знаме на правдата носи само и само да предизвика болка и обида. Така че от модериране има нужда. Това мисля. И мисля че твоето колебание показва колко сме неспособни да се справим с откровенната елементарна агресия, всичко сме способни да видим, но това не! Е, май ни трябва някой, без розови очила на очите си.
И още нещо искам да ти кажа, Мнемозина. Когато във времената на дира, създаването на клуб без модериране звучеше като ерес, ние всички тук се обявихме за еретици. Не знам дали ще можеш да си спомниш, но тогава това беше трудно решение. Сегашната обстановка много прилича на тогавашната. Пак има нужда от нестандартно решение. Сега ерес е да има модератор, да се доверим на преценката на друг човек, не на нашата собствена. Призовавам за това и(извинявайте за лозунгите обаче) вярвам че точно тук нестандартното, па макар и трудно решение, не е изключение, ами е правило.