Статистически относно късмета и не-късмета

Все същите
Аватар
Dark Angel

Статистически относно късмета и не-късмета

Мнение от Dark Angel »

би трябвало из света да е разпръснато относително по равно от двете
би трябвало
как е всъщност нямам идея
и това е относително
или по-точно е едно - късмет и не-късмет

с Лавацца кафето оставят и късметче - повечето хора бързат да прочетат. А те са все хубави....
чудя се, ако бяха 50:50 дали щяха да бързат така
дали изобщо щяха да ги отварят....
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

въпрос на това как го гледаш. Много хора гледат на едно и също събитие по 2 начина - не рядко - противоположни.

Като малък много ми хареса приказката за дядото, дето продал кон, купил крава, после продал и нея, купил прасе, после и нея и така до гнила ябълка. Като го разказал на един човек, с когото пътували - оня казал, че бабата ще го бие. Дядото казал, че бабата ще му се зарадва (оня тайно ги гледал, когато дядото разказвал за подвизите си) и ... така и станало и спечелил облог. Хиляди пъти съм наблюдавал как за едни и същи действия и ситуации различни хора постъпват коренно различно. Е ... :winkw:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Re: Статистически относно късмета и не-късмета

Мнение от Мнемозина »

Dark Angel написа:би трябвало из света да е разпръснато относително по равно от двете
би трябвало
и това е относително

с Лавацца кафето оставят и късметче - повечето хора бързат да прочетат. А те са все хубави....
А де!

Ами ако не е разпределен по равно? :lol:

То е като с късметите от баницата - също всичките са хубави, обаче този, който ти се пада, ти насочва вниманието нанякъде. Някаква посока те избира сякаш... много интересно. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:въпрос на това как го гледаш. Много хора гледат на едно и също събитие по 2 начина - не рядко - противоположни.

Като малък много ми хареса приказката за дядото, дето продал кон, купил крава, после продал и нея, купил прасе, после и нея и така до гнила ябълка. Като го разказал на един човек, с когото пътували - оня казал, че бабата ще го бие. Дядото казал, че бабата ще му се зарадва (оня тайно ги гледал, когато дядото разказвал за подвизите си) и ... така и станало и спечелил облог. Хиляди пъти съм наблюдавал как за едни и същи действия и ситуации различни хора постъпват коренно различно. Е ... :winkw:
Ами късметлия е бил - с такава добра баба. :blum:
Комай това е поуката от тая приказка... :huhthink:
Panta rhei...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Мнемозина написа: А де!

То е като с късметите от баницата - също всичките са хубави, обаче този, който ти се пада, ти насочва вниманието нанякъде. Някаква посока те избира сякаш... много интересно. :lol:
посока казваш....
какво се сетих - сънувах аз един приятел - такава реалност, като преживяно наистина
и скачам сутринта рано и разправям на мъж ми "ще взема да му се обадя да му кажа че....." а мъж ми се смее
е после му казах как съм го сънувала а големия казва "добре де, ти защо го направи? сега е като в Матрицата, като беше при оракула и вазата падна - дали ако ти не му беше казала той щеше да тръгне в тази посока сам? дали казвайки му не предначертаваш избора му?"

и аз се замислих..... не сбърках ли като му казах...... изглежда хубаво, но никога не знае човек как може да се обърнат нещата.....

та така.....

сега си мисля - дали не сме по-податливи към тези малки листчета които вадим от новогодишната баница (от колкото признаваме) ?
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

ELBI написа: Хиляди пъти съм наблюдавал как за едни и същи действия и ситуации различни хора постъпват коренно различно. Е ... :winkw:
може би защото хората са различни във всеки един момент :-)
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Dark Angel написа:би трябвало из света да е разпръснато относително по равно от двете
би трябвало
и това е относително

Абе Дарки, късметът може да е само добър. Дори нещо лошо да ти се случи, то е за твое добро в крайна сметка. Аз така като разсъждавам, все хубави работи ми се случват:rotfl24: и без късметите на Лаваца.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Пенчо Заека написа: Абе Дарки, късметът може да е само добър. Дори нещо лошо да ти се случи, то е за твое добро в крайна сметка. Аз така като разсъждавам, все хубави работи ми се случват:rotfl24: и без късметите на Лаваца.
това е екстремно в своята позитивност виждане :lol:
обаче ме кефи
щото и аз така мисля :-)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Dark Angel написа: чудя се, ако бяха 50:50 дали щяха да бързат така
Не се чуди. Шанса да уцелиш шестица от тотото знаеш ли колко е? И пак не спират да се надяват!
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Dark Angel написа:
Мнемозина написа: А де!

посока казваш....
какво се сетих - сънувах аз един приятел - такава реалност, като преживяно наистина
и скачам сутринта рано и разправям на мъж ми "ще взема да му се обадя да му кажа че....." а мъж ми се смее
е после му казах как съм го сънувала а големия казва "добре де, ти защо го направи? сега е като в Матрицата, като беше при оракула и вазата падна - дали ако ти не му беше казала той щеше да тръгне в тази посока сам? дали казвайки му не предначертаваш избора му?"

и аз се замислих..... не сбърках ли като му казах...... изглежда хубаво, но никога не знае човек как може да се обърнат нещата.....

та така.....

сега си мисля - дали не сме по-податливи към тези малки листчета които вадим от новогодишната баница (от колкото признаваме) ?
О, оракулите много добре си го знаят това - че понякога предсказанието трябва да подбутне човека да направи това, което трябва да направи, за да се случи, което ще се случва.
Но ако самият човек вътрешно е обърнат в друга посока, така или иначе не може да му се въздейства.

Куид обясняваше, че сънища до обяд не се разказват. :-)
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа:въпрос на това как го гледаш. Много хора гледат на едно и също събитие по 2 начина - не рядко - противоположни.

Ами късметлия е бил - с такава добра баба. :blum:
Комай това е поуката от тая приказка... :huhthink:
Така де - случиш ли на добър/оптимист човек - нещата са различни.

Пък не е лошо и ти самият да си добър. Примерно :winkw:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

vyara написа: Не се чуди. Шанса да уцелиш шестица от тотото знаеш ли колко е? И пак не спират да се надяват!
надеждата че може да станеш богат ей така, като след магическо докосване дава криле (да летиш до тотото :lol:

много хора вярват че като забогатеят и ги чака безбрежно щастие

на друго се чудих аз
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Dark Angel написа:
vyara написа: Не се чуди. Шанса да уцелиш шестица от тотото знаеш ли колко е? И пак не спират да се надяват!
надеждата че може да станеш богат ей така, като след магическо докосване дава криле (да летиш до тотото :lol:

много хора вярват че като забогатеят и ги чака безбрежно щастие

...
чака ги безбрежно харчене, пиене ... лечение от алкохолизъм и после ... пак бедност :rotfl24:
Публикувай отговор