Заклевам се!
Заклевам се!
Въпреки, че дори не давам обещания никога... Камо ли да се заклевам. Винаги има какво да попречи. 1% мързел или 1% природни бедствия. А аз не обичам да твърдя нещо, дето не мога да изпълня. Но този път ДА!
Този път ще ида да гласувам за последната мутра ако трябва, но тези "мартеници" дет ни ги натресоха пенсионерите и циганско-турските гласове, барабар с купените поради бедност с кебапчета...няма да търпя.
Съжалявям само за едно. Че децата ми се родиха ТУК и бъдещето им се определя от мутробарока, който позволихме да вирее из нашата мила Родина.
Повече деца не мисля да създавам и отглеждам. Нямам сили вече. Не мисля, че са заслужили да ги измъчвам.
Тия смешници ни обърнаха на свински жокеи, както разправяше Шкумбата.
Знам, че това дето ще сторя не е ни "на ползу Рода", нито в полза на който и да било от нас, щото ще е чисто и просто отрицателен вот. За да узаконя следващото беззаконие... Щото аз ще съм 1 от 100-те хиляди дето гласуват по съвест, а те дават гласа си за който им е на сърце. 100 срещу 1000 купени за каузата. Този път..ми иде да гласувам обаче в някое наше посолство. Поне на 2 граници от тук.
Хау!
Don't Speak
Този път ще ида да гласувам за последната мутра ако трябва, но тези "мартеници" дет ни ги натресоха пенсионерите и циганско-турските гласове, барабар с купените поради бедност с кебапчета...няма да търпя.
Съжалявям само за едно. Че децата ми се родиха ТУК и бъдещето им се определя от мутробарока, който позволихме да вирее из нашата мила Родина.
Повече деца не мисля да създавам и отглеждам. Нямам сили вече. Не мисля, че са заслужили да ги измъчвам.
Знам, че това дето ще сторя не е ни "на ползу Рода", нито в полза на който и да било от нас, щото ще е чисто и просто отрицателен вот. За да узаконя следващото беззаконие... Щото аз ще съм 1 от 100-те хиляди дето гласуват по съвест, а те дават гласа си за който им е на сърце. 100 срещу 1000 купени за каузата. Този път..ми иде да гласувам обаче в някое наше посолство. Поне на 2 граници от тук.
Хау!
Don't Speak
- Света вода ненапита
Re: Заклевам се!
сори, брадър, ама с гласуване тия няма да ги махнем...МЪЖжжж написа:Въпреки, че дори не давам обещания никога... Камо ли да се заклевам. Винаги има какво да попречи. 1% мързел или 1% природни бедствия. А аз не обичам да твърдя нещо, дето не мога да изпълня. Но този път ДА!
Хау!
Don't Speak
Виж подводницата!
И аз съм решила да гласувам. Съвсем наскоро слушах как някъде по телевизията някой развиваше теорията, че колкото повече хора гласуват, толкова по-вероятно е ситуацията да се подобри и обратно. Може би апатията влияе положително на гьонсуратите в политиката. Вероятно една по-голяма активност и заинтересованост, би повлияла положително. Аз като българка в тази държава се чувствам малцинство, затова ще гласувам. И отсега знам за кого.
А емиграцията не съм си я забранила. Само съм я отложила. Засега.
А емиграцията не съм си я забранила. Само съм я отложила. Засега.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Аз ли съм тъпа или това не мога да го проумея: Словакия си пусна АЕЦ-а, а нашият министър вади едни аргументи...
:blink::blink:
Sofia. Bulgaria is exporting power and there is no shortage of electricity. So Bulgaria, unlike Slovakia, does not have the conditions necessary for restarting the units of Kozloduy nuclear power plant, Bulgarian Minister of Economy and Energy Petar Dimitrov said in an interview with Bulgarian National Television.
The data as of 5:00 p.m. (local time) on Sunday says Bulgaria is exporting 467 MW of power. The country has a reserve of some 200 MW produced by thermal power plants and 800 MW – by hydro power plants, he added.
“Since Slovakia restarts units already shut down in its nuclear power plant, it apparently does not export electricity and faces domestic shortage of electricity. That is why the country can use the respective article in its Treaty of Accession to the European Union. The situation in Bulgaria, however, is absolutely different. We are exporting power,” he said.
The minister noted he did not know when gas flow from Russian to Bulgaria would be restored.
Според "циливилизованите" иврипейци, това, че в България е -12 градуса и на хората им е студено, не било аргумент да си пускаме АЕЦ-а
/съжалявам, че използвам тази емотка, ама ми писнА от такава "циливилизация"!/
В Словакия имаше намаление на топлоподаването до 20%. Обаче си обявиха извънредно положение и управниците им решиха, че народът, училищата и т.н. са им най-важни и щом ЕС не може да реши конфликта, няма да чакат хората им да умрат от студ и закрият страната.
А нашите?
Sofia. Bulgaria is exporting power and there is no shortage of electricity. So Bulgaria, unlike Slovakia, does not have the conditions necessary for restarting the units of Kozloduy nuclear power plant, Bulgarian Minister of Economy and Energy Petar Dimitrov said in an interview with Bulgarian National Television.
The data as of 5:00 p.m. (local time) on Sunday says Bulgaria is exporting 467 MW of power. The country has a reserve of some 200 MW produced by thermal power plants and 800 MW – by hydro power plants, he added.
“Since Slovakia restarts units already shut down in its nuclear power plant, it apparently does not export electricity and faces domestic shortage of electricity. That is why the country can use the respective article in its Treaty of Accession to the European Union. The situation in Bulgaria, however, is absolutely different. We are exporting power,” he said.
The minister noted he did not know when gas flow from Russian to Bulgaria would be restored.
Според "циливилизованите" иврипейци, това, че в България е -12 градуса и на хората им е студено, не било аргумент да си пускаме АЕЦ-а
В Словакия имаше намаление на топлоподаването до 20%. Обаче си обявиха извънредно положение и управниците им решиха, че народът, училищата и т.н. са им най-важни и щом ЕС не може да реши конфликта, няма да чакат хората им да умрат от студ и закрият страната.
А нашите?
аз май и аз ше гласувам баси:mad:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Не това обаче изтъква като аргумент министърът на икономиката.4avdar4e написа:Доколкото знам има готовност, чака се само промяна на лиценза, а самото пускане ще отнеме чисто технологично най-малко месецStranniche написа:Аз ли съм тъпа или това не мога да го проумея: Словакия си пусна АЕЦ-а, а нашият министър вади едни аргументи...:blink::blink:
Впрочем от кого зависи промяната на лиценза? И ако технологично отнема най-малко месец, работи ли се отсега по въпроса?
Впрочем кога ще е краят на конфликта Украйна и Русия не се знае.
Последно промяна от Stranniche на 12.01.09, 10:39, променено общо 1 път.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Едно време гласувах, стачкувах, ществах, скачах, мръзнах, носих значка "Искам да живея в България?"... И кво? Нищо. Пак се възползваха същите.Метаморф написа:сори, брадър, ама с гласуване тия няма да ги махнем...
С гласуване се видя, че няма да стане. Как - не знам.
П.П. Може да съм луда, ама при цялата идиотска ситуация в БГ цяла нощ обмислях как да се върна в родината
Добре бе, вождеМЪЖжжж написа: Хау!
Една приятелка точно от такива съображения старателно си нацелва най-невъзможната за влизане в парламента партия и гласува за нея.Gaspode написа:Добре бе, вождеМЪЖжжж написа: Хау!, за кого да гласува човек? Даже аз разбрах вече, че с негласуване нещата няма да се променят. Не вярвам, че ще се променят с гласуване, но нищо не ми струва да опитам. Обаче за кого? Като знам какви са ни политиквениците, за когото и да гласувам ще се чуствам прее*ан. И как да стане тогава? Ако не гласуваш си прее*ан, ако гласуваш - пак. Как да минимизираме прее*авката е въпроЗа
![]()
Твърди, че така било по-добре, отколкото изобщо да не гласуваш.
Panta rhei...
- Света вода ненапита
ти да не би нещо да ментиш, че не живееш в бг?jazz написа:проблема е че държавата няма идея къде отива
на други места за когото и да гласуваш
нещата се търкалят в една посока
в БГ за когото и да гласуваш
нищо не се търкаля
майтапя се!
дяволски си прав!
това и аз казвам - няма за кого да гласуваш. всички "политици" от едно котило излезнаха, демек изпод крилото на партията-кърмилница. та все едно е кой ще спечели.
преди време познавах кой ще спечели по това чия предизборна кампания финансира Мултигруп... сега май ще трябва да помисля коя "фирма" трябва да следя за финансиране...
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
това също е глупост, защото гласовете, които са отишли за такива "невъзможни" партии се разпределят пропорционално на тези, които са влезнали... така че твоята приятелка просто е подкрепила триглавата ламя...Мнемозина написа:Една приятелка точно от такива съображения старателно си нацелва най-невъзможната за влизане в парламента партия и гласува за нея.
можеш спокойно да я зарадваш с това!
Виж подводницата!
Ми и аз ще гласувам. Какво друго да правя, а?
За АЕЦ - той се не пуща толко лесно. И не знам словенците къде си карат отработилото гориво, ама ние наЩо си го пращаме на Русия. И като го пуснеме, требе да имаме договорка къде да шитнеме остатъчния уран или каквото артисва там... Предполагам де.
Във всеки случай, оказа се, че не много киломерта тръби с Румъния щяха да са по-полезни и ефективни от АЕЦ, ама и тях ги няма
На мен вече ми става смешно - толкова е абсурдна ситуацията...
За АЕЦ - той се не пуща толко лесно. И не знам словенците къде си карат отработилото гориво, ама ние наЩо си го пращаме на Русия. И като го пуснеме, требе да имаме договорка къде да шитнеме остатъчния уран или каквото артисва там... Предполагам де.
Във всеки случай, оказа се, че не много киломерта тръби с Румъния щяха да са по-полезни и ефективни от АЕЦ, ама и тях ги няма
1. Словашка, не словенскаpocti_bezobidna написа:Ми и аз ще гласувам. Какво друго да правя, а?
2. Брюксел още не знае, че те имат намерение да я пуснат, т.е. или нарушават международните си договори, или нищо не са пуснали.
3. И те в Русия, и те
4. Снощи гледаме новини и се попикаваме от смешно-тъжен смях, ма оня обещал на държавно ниво, ма се оказАло, че нема тръби, егати идиотия, егати чудото. Бе няма ли експерти, беее
П.П. А изобщо не искам да споменавам за сключените договори с български посредници...
сори, но точно с гласуване се махат!Метаморф написа:...
сори, брадър, ама с гласуване тия няма да ги махнем...
Колкото по-малко гласуват, толкова повече ще стоят тия.
Лошото е, че няма кой знае какви алтернативи. За мутра определено няма да гласувам. Щото ще донесе същото - даже по-лошо. Икономическият и политическият екип на мутрата е по-корумпиран от сегашните - т.е. ще стане по-лошо. Ще видим дали нещо ново ще се пръкне до изборите, но все пак - ще трябва да се гласува. Най-добре е да го направят задължително.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Да се пуска АЕЦ е пълна глупост. Освен, че ще се резнат пари за години напред, това няма да реши енергийните проблеми - производствата, които спират са на газ, а не на ток - т.е. с няколко стотин мегавата нищо не може да компенсираш - технологично е невъзможно. ТОплофикациите минаха на мазут, та консумацията на ток ще намалее.
Трябва да се договорят изграждане на трасета от съседни страни, нови запаси, да се помисли за алтернативи на някои производства и на някои горива. Ала никой не го мисли това. Както и никой не мисли за увеличаването на циганското население и бездействието на държавата (пълна липса на заинтересованост да ги обучат циганетата, да им помогнат да станат нещо, да се създадат примери за работещи и честни спрямо мързеливи и крадливи, като за първите има моркови, а за последните - тояги). АЕЦ нито е решение на нещо (3 и 4 блок), нито е политически далновидно. Вместо да спрат да крадат от еврофондове, от където губим стотици милиони, говорим за нещо, което ще спре милиарди...
Сори, но фактите са си такива. Вместо да се превърнем в европейска страна, гледаме назад. Нищо чудно с политици като Първанов, Станишев, Доган, Борисов и черешката Сидеров...
Трябва да се договорят изграждане на трасета от съседни страни, нови запаси, да се помисли за алтернативи на някои производства и на някои горива. Ала никой не го мисли това. Както и никой не мисли за увеличаването на циганското население и бездействието на държавата (пълна липса на заинтересованост да ги обучат циганетата, да им помогнат да станат нещо, да се създадат примери за работещи и честни спрямо мързеливи и крадливи, като за първите има моркови, а за последните - тояги). АЕЦ нито е решение на нещо (3 и 4 блок), нито е политически далновидно. Вместо да спрат да крадат от еврофондове, от където губим стотици милиони, говорим за нещо, което ще спре милиарди...
Сори, но фактите са си такива. Вместо да се превърнем в европейска страна, гледаме назад. Нищо чудно с политици като Първанов, Станишев, Доган, Борисов и черешката Сидеров...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Dark Angel
да, но я виж как добре се промиват мозъците на простия народ - днес се возих за 3 спирки в трамвай и всички за това говорят "да се пусне АЕЦ-а щото им е студ и това правителство няма ли накрая да тропне по масата на ония там в ЕС-то..."ELBI написа:Да се пуска АЕЦ е пълна глупост. Освен, че ще се резнат пари за години напред, това няма да реши енергийните проблеми - производствата.....
ужас ти казвам ме хвана.... "ония в ЕС-то....." - като БГ да е на друг континент
всъщност това е целта на коалицията и правителството.Dark Angel написа:да, но я виж как добре се промиват мозъците на простия народ - днес се возих за 3 спирки в трамвай и всички за това говорят "да се пусне АЕЦ-а щото им е студ и това правителство няма ли накрая да тропне по масата на ония там в ЕС-то..."ELBI написа:Да се пуска АЕЦ е пълна глупост. Освен, че ще се резнат пари за години напред, това няма да реши енергийните проблеми - производствата.....
ужас ти казвам ме хвана.... "ония в ЕС-то....." - като БГ да е на друг континент
Пък и какво очакваш от промивани 50 години мозъци?
- Dark Angel
мисля за бъдещето на близките ми и за своето. А понякога даже мислещи хора са с много промити мозъци. Всеки ден се убеждавам в това. И, разбира се, това че не спирам да си лафя/общувам с приятели от свободните страни. Дето не са били 50 г. под ком пропаганда.Dark Angel написа:не очаквамELBI написа: всъщност това е целта на коалицията и правителството.
Пък и какво очакваш от промивани 50 години мозъци?
но ми се иска да има повече мислещи хора
иначе ме побиват тръпки като мисля за бъдещето......
Гледай си мъжа, децата, микроклимата и ... вервей ми - ще си по-щастлива.
Може и теми от рода на глобалното затопляне, има ли живот на Марс, кой ще спечели ШЛ тази година
- Dark Angel
Ми не мога, щото тя точно това ми обясняваше - че така все пак било малко по-малко несправедливо, обаче като не помня защо точно...Метаморф написа:това също е глупост, защото гласовете, които са отишли за такива "невъзможни" партии се разпределят пропорционално на тези, които са влезнали... така че твоята приятелка просто е подкрепила триглавата ламя...Мнемозина написа:Една приятелка точно от такива съображения старателно си нацелва най-невъзможната за влизане в парламента партия и гласува за нея.
можеш спокойно да я зарадваш с това!
Panta rhei...
- Dark Angel
защото един вид се присъединява към избора на мнозинството?Мнемозина написа: Ми не мога, щото тя точно това ми обясняваше - че така все пак било малко по-малко несправедливо, обаче като не помня защо точно...
може би го прави заради "Глас народен = глас божи"...
знам ли
но определено ще ми е интересно да прочета мотивите и
Не знам, ще я питам.Dark Angel написа:защото един вид се присъединява към избора на мнозинството?Мнемозина написа: Ми не мога, щото тя точно това ми обясняваше - че така все пак било малко по-малко несправедливо, обаче като не помня защо точно...
Но едва ли е затова.
По същата логика се присъединяваш към избора на мнозинството и когато не гласуваш. Не е ли така?
Panta rhei...
- Dark Angel
питай яМнемозина написа: Не знам, ще я питам.
Но едва ли е затова.
По същата логика се присъединяваш към избора на мнозинството и когато не гласуваш. Не е ли така?
пс/ аз съм от гласуващите.....
- Глас в пустиня
Бях ошашавен когато съвсем наскоро разбрах чий зет е Гиньо Ганев>>>
Женен е за дъщерята на Кимон Георгиев>>> разбира се.
А това е скромната Политбиография>>> на "човека парламент".
Тия хора освен от теснопартийните си (политмафиотски) и лични интереси, от нищо друго не се интересуват.
Трябват нови лица, които да не са свързани по роднисконаследствена линия с доскорошното управление на страната. Надявам се до тях да се стигне с показване на жълти и червени картони под формата на гласуване.
"До края на живота си няма да свикна, че кучетата се сродяват чрез лай". Г. Ганев
Женен е за дъщерята на Кимон Георгиев>>> разбира се.
А това е скромната Политбиография>>> на "човека парламент".
Тия хора освен от теснопартийните си (политмафиотски) и лични интереси, от нищо друго не се интересуват.
Трябват нови лица, които да не са свързани по роднисконаследствена линия с доскорошното управление на страната. Надявам се до тях да се стигне с показване на жълти и червени картони под формата на гласуване.
"До края на живота си няма да свикна, че кучетата се сродяват чрез лай". Г. Ганев
Е нали така спечели и царю-порталю. С идеята за нови лица, недокоснати от корупцията. И се коалира с комунистите за да му върнат парцелите и дворците. Ха-ха!БоЕВ написа:
Но пък винаги съм била за гласуването. Избирам точно наопаки на приятелката на Мнемо - партия, която със сигурност ще влезе в парламента, само да не е БСП или ДПС или коалиция с тях. Т.е. - не си давам гласа за тия, но и не им давам да ми го вземат. Това е. За сега.
По-нататък, ако някое от тези неща в парламента влезе в затвора, ще започна да си мисля дали да не променя стратегията
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ахахахааааа... Ма как ме рязсмя на глас, "неща"maggot написа:По-нататък, ако някое от тези неща в парламента влезе в затвора, ще започна да си мисля дали да не променя стратегията
П.П. В събота се възхищавах на идеята на Иво Сиромахов за модернизиране на парламента
- Глас в пустиня
- Света вода ненапита
успех! аз от началото на "демокрацията" гласувам и ги "махам"...ELBI написа:сори, но точно с гласуване се махат!Метаморф написа:...
сори, брадър, ама с гласуване тия няма да ги махнем...
Колкото по-малко гласуват, толкова повече ще стоят тия.
Лошото е, че няма кой знае какви алтернативи. За мутра определено няма да гласувам. Щото ще донесе същото - даже по-лошо. Икономическият и политическият екип на мутрата е по-корумпиран от сегашните - т.е. ще стане по-лошо. Ще видим дали нещо ново ще се пръкне до изборите, но все пак - ще трябва да се гласува. Най-добре е да го направят задължително.
а за мутрата, не ми се мисли просто! първото, което ще направи, докопа ли властта, е да махне борда... и тогава...
ок, ще гласувам, ама ми обоснови за кои точно да гласувам! много ще ми е интересно да видя как ще ме убедиш за определени да гласувам...
номера е да започнат да се надигат хората и да си търсят правата, а не само да псуват пред телевизора, или по форумите...
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
А като си помисля само кой ше дойде на тяхно място....
- Stranniche
- Обратна връзка:
Тук като кажеш, че си от България, най-много да ти кажат "Ааа, нали ви спряха парите от ЕС, щото ги крадете."ELBI написа:Да се пуска АЕЦ е пълна глупост. Освен, че ще се резнат пари за години напред, това няма да реши енергийните проблеми - производствата, които спират са на газ, а не на ток - т.е. с няколко стотин мегавата нищо не може да компенсираш - технологично е невъзможно. ТОплофикациите минаха на мазут, та консумацията на ток ще намалее.
Само че как да се спре краденето, как да накараш крадците да ги върнат? Морал нямат, грижа за бъдещето на родината - също.
Пък доверието и авторитета на България са вече мнооого под нулата.
Уви, това е реалността
доверието към нас никога не е било кой знае колко високо. Маймунщините на комунистическия ни режим ... по-точно безобразията ни наредиха (къде заслужено, къде незаслужено) на едно незавидно място (от към авторитет), а днешните нео-комунисти нагло обезобразиха леко оправения имидж на страната ни.Stranniche написа:Тук като кажеш, че си от България, най-много да ти кажат "Ааа, нали ви спряха парите от ЕС, щото ги крадете."ELBI написа:Да се пуска АЕЦ е пълна глупост. Освен, че ще се резнат пари за години напред, това няма да реши енергийните проблеми - производствата, които спират са на газ, а не на ток - т.е. с няколко стотин мегавата нищо не може да компенсираш - технологично е невъзможно. ТОплофикациите минаха на мазут, та консумацията на ток ще намалее.
Само че как да се спре краденето, как да накараш крадците да ги върнат? Морал нямат, грижа за бъдещето на родината - също.
Пък доверието и авторитета на България са вече мнооого под нулата.
Уви, това е реалността.
Права си, че това е реалността.
- Глас в пустиня
Аз не съм комунист! Ама дедото на любовника на най-добрия приятел на жена ми е бил ятак на жената на чичото на мъжа на партизанката.Метаморф написа:БоЕВ написа:
Кой да ти каже, че цар и комунист ще копат на една нива!
Абсурди, ей сега ще пусна един отделно да не е оф тъдява.ти де видя комунисти бре?!
аз не съм монархист! Ама все пак короната уж е от злато с диаманти!
Аз не съм Ахмед-доганист! Но ако посторят още една Джамия ще запея, че Аллах е Велик!
Аз не съм привативист, щото едвам си взех кафето... аз не онан...ъъъъ..опаааааа
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:harhar::harhar:

Игоист!ELBI написа:ти май си ланслотист?
Отново на път
:harhar::harhar:

- Света вода ненапита
уфффф... ама много мразя да се бъркат понятията...БоЕВ написа:А имали други?Метаморф написа:
ти де видя комунисти бре?!
в България комунисти, ако е имало, то отдавна са измрели...
сичкото, дето се е писало за комунист е влизало у Партията заради едни други "идеи"...
тъй, че казвай "партийци", за да си точен
Виж подводницата!