Когато има протести или други мероприятия с концентрация на много хора на едно място МВР мобилизира служители от провинцията.vyara написа:Продължих да ровя и виждам, че той броят бил засекретен 50 години и чак наскоро го обявили (макар и още да не знам колко е точно), но попаднах на това:
http://politiki.bg/?cy=108&lang=1&a0i=2 ... a0p_id=354
О, Боже! Смях!
- Глас в пустиня
Re: О, Боже! Смях!
Разказът - Пази боже, сляпо да прогреда. Константинов.Dark Angel написа:за мен също е престъпник, няма значение че е глупак[unknown] написа: Това, че е глупак не го оправдава. За мен той е престъпник. Хиляди мизерстваха заради "управлението" му. Колко народ е измрял преждевременно и колко деца не са се родили заради тоя боклук- да не говорим. Големият ни син е роден в тая година. Жена ми като беше бременна в най- голямата мизерия я гледаха сякаш подвиг извършва. И наистина така си беше. Хората се биеха за хляб... Някой, ако носеше пълна торба с покупки го гледаха с омраза... Продаваха кафе втора употреба...
Знам, че мнозина от вас не са я усетили тази криза с остратата, с която ние я почувствахме. Беше жестоко. Тоя Жан е национален предател. Трябваше да изгние в затвора. Боклук.
глупаците са особено опасни като имат власт
като се сетя какво беше.....
повече от жестоко
ужасно
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:harhar::harhar:

- Глас в пустиня
Дважди по-гадно е днес, защото се разбра, че "произведението" е дело на някакъв чех, който по тоя начин е искал да присвои определена крупна сума. Но не в това е проблема, проблемът пак си е наш - голяма част от хората занимаващи се с изкуФство в България определят "произведението" като сполучливо и върховно постижение в съвременното изкуство...Stranniche написа:Стана ми гадно. Кой е избрал точно тази антистично-фекална натура да ни представя в Ивропата?БоЕВ написа:Темата я гледям рязнолика, та затова ще метна некви мой си размисли без страсти.
"Произведението"
![]()
Едно е да се надсмееш над предразсъдъците и стереотипите, друго е да хвърляш кал, или по-скоро фе-кал по страната си и да показваш смърдящото си произведение пред света.
Гнус отвсякъде.
И за това им плащат на такива!
Абе не ми се говори.
Перформънс му се вика...Авангардизъм...Друг въпрос е...Ама да не включвам с исторически такива факти.БоЕВ написа:Дважди по-гадно е днес, защото се разбра, че "произведението" е дело на някакъв чех, който по тоя начин е искал да присвои определена крупна сума. Но не в това е проблема, проблемът пак си е наш - голяма част от хората занимаващи се с изкуФство в България определят "произведението" като сполучливо и върховно постижение в съвременното изкуство...Stranniche написа:Стана ми гадно. Кой е избрал точно тази антистично-фекална натура да ни представя в Ивропата?БоЕВ написа:Темата я гледям рязнолика, та затова ще метна некви мой си размисли без страсти.
"Произведението"
![]()
Едно е да се надсмееш над предразсъдъците и стереотипите, друго е да хвърляш кал, или по-скоро фе-кал по страната си и да показваш смърдящото си произведение пред света.
Гнус отвсякъде.
И за това им плащат на такива!
Абе не ми се говори.
Отново на път
:harhar::harhar:

- Глас в пустиня
[/quote]Кент написа:не са долни бе, мислят се за институцияСтрах, страх, не ами... Заяков ли му беше името на тоз. Боклуци долни! Само се ядосвам да чета.
Заякови и Ко
мене ми е интересно що младия Заяков
то биш спикера ни
побеснява като го питат за фемилито му:rotfl24:
Зайков!
Вкарай в гуглето Гео Зайков или Георги Зайков и виж сам. Статията от википедия не мога да я постна, излиза като не работещ линк.
Би ли цитирал имена, Боев, защото аз не чух никой да определя произведението като "сполучливо".БоЕВ написа: ... голяма част от хората занимаващи се с изкуФство в България определят "произведението" като сполучливо и върховно постижение в съвременното изкуство...
Без увъртания, моля, конкретни отговори.
Къде го прочете това?БоЕВ написа: Дважди по-гадно е днес, защото се разбра, че "произведението" е дело на някакъв чех, който по тоя начин е искал да присвои определена крупна сума. Но не в това е проблема, проблемът пак си е наш - голяма част от хората занимаващи се с изкуФство в България определят "произведението" като сполучливо и върховно постижение в съвременното изкуство...
Абе не ми се говори.
Въпросният чех такъв шиш е забил на политиците на собствената си страна, че чак ме разсмя. Този ако беше в нета, щеше да е трол № 1 направо.
Между другото, холандското е много по-гадно от нашето, направо е зловещо.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Сега като преди!
Случая Балева - 2.
Сутринта в дир-а имаше статия посветена на събитието в която се коментираше сутрешно предаване по ТВ, в което творчески люде на отговорни постове, твърдяха, че случващото се е добре, защото по тоя начин в България за първи път се е заговорило за съвременно изкуство, че тук ставало въпрос за изкуство и всякакви политически ходове и гневни декларации били неуместни и тн, като в същото време творческата проява на чеха била подкрепена с множество обаждания по телефона за пряка връзка със зрителите. Преразказвам по памет, защото когато понечих да постана линк към статията, точно тая част липсваше и беше заменена с коментар на чешкият посланик у нас.
Опитах да почета малко коментари под статиите и се втресох - хората които твърдят, че чеха е прав да изобразява страната така, защото е разядена от корупция и престъпления, явно не си дават сметка, че авторът също е извършител на престъпление с цел присвояване на средства => тия хора ръкопляскат на престъпността и корупцията!!!
Нямам нищо против шантавите творчески приоми и търсения, но съм против някакъв чужденец да ми говори за предрасъдъци(какъв предрасъдък е така наречената турска тоалетна след като проучване от това лято твърди че, милиони европейци живеят в условия без канализация, включително и чехи), като ме нарича ибрикчия, а родината ми кенеф.
Кво е "ибричкия"?БоЕВ написа: Случая Балева - 2.
Сутринта в дир-а имаше статия посветена на събитието в която се коментираше сутрешно предаване по ТВ, в което творчески люде на отговорни постове, твърдяха, че случващото се е добре, защото по тоя начин в България за първи път се е заговорило за съвременно изкуство, че тук ставало въпрос за изкуство и всякакви политически ходове и гневни декларации били неуместни и тн, като в същото време творческата проява на чеха била подкрепена с множество обаждания по телефона за пряка връзка със зрителите. Преразказвам по памет, защото когато понечих да постана линк към статията, точно тая част липсваше и беше заменена с коментар на чешкият посланик у нас.
Опитах да почета малко коментари под статиите и се втресох - хората които твърдят, че чеха е прав да изобразява страната така, защото е разядена от корупция и престъпления, явно не си дават сметка, че авторът също е извършител на престъпление с цел присвояване на средства => тия хора ръкопляскат на престъпността и корупцията!!!
Нямам нищо против шантавите творчески приоми и търсения, но съм против някакъв чужденец да ми говори за предрасъдъци(какъв предрасъдък е така наречената турска тоалетна след като проучване от това лято твърди че, милиони европейци живеят в условия без канализация, включително и чехи), като ме нарича ибрикчия, а родината ми кенеф.
Абе, Боев, пак не виждам имена - отговорни постове, ама за кои хора става дума все пак?!
И коя ТВ гледа - СКАТ? Все ти изчезват източниците, баш когато трябва да ки цитираш, пусти късмет!
И как само изкривяваш нещата! От коментар върху една мистификация изкара някого поддръжник на корупцията. Това е манипулация, Боев.
- Глас в пустиня
Просто "творчески люде на отговорни постове" нищо не значи. Аз поне никого не си представям, като речеш така.БоЕВ написа:Кого изманипулирах? Теб, Елби, Мнемозина...кого, кого от десетината тук присъстващи човека?pocti_bezobidna написа:Това е манипулация, Боев.
Чехът представил ли е "произведението" от чуждо име, фалшифицирал ли е самоличността на авторка от България за да усвои средства? Къде е манипулацията?
Panta rhei...
- Dark Angel
странно ми е....vyara написа:Продължих да ровя и виждам, че той броят бил засекретен 50 години и чак наскоро го обявили (макар и още да не знам колко е точно), но попаднах на това:
http://politiki.bg/?cy=108&lang=1&a0i=2 ... a0p_id=354
да харчи толкова пари и същевременно да е такава мизерия из МВР-тата
също - полицейските служители не достигат.
Още нещо за кенефният скандал- интервю със Свилен Стефанов- професор по история на изкуството в Националната художествена академия.
С две думи кво казва светилото- Ние(творците на съвременно изкуство) сме дебили, вършещи абсолютно безотговорно инфантилни неща и е смешно и наивно някой да ни търси отговорност за действията....
Та така.
С две думи кво казва светилото- Ние(творците на съвременно изкуство) сме дебили, вършещи абсолютно безотговорно инфантилни неща и е смешно и наивно някой да ни търси отговорност за действията....
Та така.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Ооо, не - всъщност казва, че е наивно да се смесва съвременното изкуство с политиката и живота и че инфантилни са нашите реакции на тази инсталация.[unknown] написа:Още нещо за кенефният скандал- интервю със Свилен Стефанов- професор по история на изкуството в Националната художествена академия.
Та така.
Много ми хареса това интервю, благодаря! Искрено се смях.
Panta rhei...
Е, въпрос на интерпретация.Мнемозина написа:Ооо, не - всъщност казва, че е наивно да се смесва съвременното изкуство с политиката и живота и че инфантилни са нашите реакции на тази инсталация.[unknown] написа:Още нещо за кенефният скандал- интервю със Свилен Стефанов- професор по история на изкуството в Националната художествена академия.
Та така.
Много ми хареса това интервю, благодаря! Искрено се смях.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!