Стъкмистика се казва.Dark Angel написа:спри щото падаш в дебрите на глупосттаlancelote написа:
Просто видимата статистика. Ти очакваш скорпион да каже и невидимата ли? А за вземането на сериозно - тц, боуже опази! Това е по-голяма отговорност!:rotfl24:Не обичам да отговарям за другите.
видима статистика
неееема начин....
питай Боев, той беше написал нещо за лявата и дясната ръка
Дядо Деньо
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:harhar::harhar:

Dark Angel написа:спри щото падаш в дебрите на глупосттаlancelote написа:
Просто видимата статистика. Ти очакваш скорпион да каже и невидимата ли? А за вземането на сериозно - тц, боуже опази! Това е по-голяма отговорност!:rotfl24:Не обичам да отговарям за другите.
видима статистика
неееема начин....
питай Боев, той беше написал нещо за лявата и дясната ръка[/quo]
Хайде, лек и хубав ден, Дарки! Че е време да си начена отпуската! Приятно прекарване в тия зимни дни и повече забавления!
Отново на път

- Dark Angel
Ти изчезна, пък на мен чак сега ми се освободи малко време.lancelote написа:И това не е, Дарки. Безразличието. Всеки си вика - Кво мога да направя, та да оправя света? Всеки гледа да се приспособи към света такъв какъвто е.Dark Angel написа:мисля черпи сила от количеството - много капчици и язовирната стена се къса......vyara написа: И простотията е голяма сила. Откъде черпи сила простотията и безочието, много ме вълнува. Дано не е от безхаберието на всички ни...
не, не е до безхаберие
ами ти се изправяш сам-самичък и срещу теб се носи вълна ....
и това те помита....../Друга тема е дали ти харесва или не/. Нашите братя дето ни присъствуваха 500 години нали на това са ни научили - Преклонена главица - сабя не я сече.
Зарежи това за 500-те години, то не е виновно.
Вчера четох едно интервю. То е от 1983 г. и е с една много влюбена в българския народ, фолклор и всичко останало жена (българка си е), прекарала живота си в обикаляне на България по най-затънтени места. Питат я за живота й, работата й, изобщо нормално интервю.
В интервюиращата в един момент я пита точно за стереотипите при възприемането и самовъзприемането на българина и доколко те съвпадат с реалността. Говорят си двете за хубавите неща - трудолюбие, привързаност към семейството, общителност, остроумие... и се стига до въпроса до това кое е лошото у българина.
И тази жена казва: скептицизмът. Скептицизмът му е в природата.
Та така.
Последно промяна от Мнемозина на 14.01.09, 15:24, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Тц. Тук рибето ти въображение те подведи.Нье ье моята! Немам такива измислени филмчета...Тъй билета е на лице вече! С мъка те оставям, че става с теб хубав аплив лаф, дето ги харесвам, ама живота е по-хубав от измислените www... къщички.Dark Angel написа:ооо, отпуска казвашlancelote написа: Хайде, лек и хубав ден, Дарки! Че е време да си начена отпуската! Приятно прекарване в тия зимни дни и повече забавления!
каква беше картинката в твоя мозък - камина, вино, чужди булки
аре, приятно и умната
Последно промяна от lancelote на 14.01.09, 15:11, променено общо 2 пъти.
Отново на път

Ей, гледай да подпалите някоя плевня в следващите седмици![unknown] написа:pocti_bezobidna написа: Тука напоследък почти всяка тема извиба в караница. Както й да е.
Няма такова нещо. Не и напоследък.
Отново на път

Ти както винаги ще накараш да отворя пак някоя дебела книга.Мнемозина написа:Ти изчезна, пък на мен чак сега ми се освободи малко време.lancelote написа:И това не е, Дарки. Безразличието. Всеки си вика - Кво мога да направя, та да оправя света? Всеки гледа да се приспособи към света такъв какъвто е.Dark Angel написа:мисля черпи сила от количеството - много капчици и язовирната стена се къса......vyara написа: И простотията е голяма сила. Откъде черпи сила простотията и безочието, много ме вълнува. Дано не е от безхаберието на всички ни...
не, не е до безхаберие
и това те помита....../Друга тема е дали ти харесва или не/. Нашите братя дето ни присъствуваха 500 години нали на това са ни научили - Преклонена главица - сабя не я сече.
Вчера четох едно интервю. То е от 1983 г. и е с една много влюбена в българския народ, фолклор и всичко останало жена (българка си е), прекарала живота си в обикаляне на България по най-затънтени места. Питат я за живота й, работата й, изобщо нормално интервю.
В интервюиращата в един момент я пита точно за стереотипите при възприемането и самовъзприемането на българина и доколко те съвпадат с реалността. Говорят си двете за хубавите неща - трудолюбие, привързаност към семейството, общителност, остроумие... и се стига до въпроса до това кое е лошото у българина.
Та така.
И в един
Отново на път

На мен много ми допадна една мисъл на В Мутафчиева (ала я цитирам по памет) - Българите все гледат да се изкарат по-зле, отколкото са. Докато на Запад всеки иска да се покаже, че е успял, ще успее и т.н., у нас е точно обратното.Мнемозина написа:Ти изчезна, пък на мен чак сега ми се освободи малко време.lancelote написа:И това не е, Дарки. Безразличието. Всеки си вика - Кво мога да направя, та да оправя света? Всеки гледа да се приспособи към света такъв какъвто е.Dark Angel написа:мисля черпи сила от количеството - много капчици и язовирната стена се къса......vyara написа: И простотията е голяма сила. Откъде черпи сила простотията и безочието, много ме вълнува. Дано не е от безхаберието на всички ни...
не, не е до безхаберие
Та така.
И в един
Има нещо общо със скептицизма, но не е същото.
Аз си мисля, че голям проблем (освен горното) у нас е липсата на навици да се спазва закона. И личното пространство. А след комунизмът - и насадения мързел + крадливостта + хептен не спазването на законите
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
може и русатаDark Angel написа:ооо, отпуска казвашlancelote написа: Хайде, лек и хубав ден, Дарки! Че е време да си начена отпуската! Приятно прекарване в тия зимни дни и повече забавления!
каква беше картинката в твоя мозък - камина, вино, чужди булки
аре, приятно и умната
кво - на булки да се пожелават чужди бульовци?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Dark Angel
Да, не е точно същото - това си е от чисто суеверие. Поне според мен. Да не му завидят, да не го урочасат... ей такива разни.ELBI написа:
На мен много ми допадна една мисъл на В Мутафчиева (ала я цитирам по памет) - Българите все гледат да се изкарат по-зле, отколкото са. Докато на Запад всеки иска да се покаже, че е успял, ще успее и т.н., у нас е точно обратното.
Аз си мисля, че голям проблем (освен горното) у нас е липсата на навици да се спазва закона. И личното пространство. А след комунизмът - и насадения мързел + крадливостта + хептен не спазването на законите
Единачеството също ни е проблем.
Panta rhei...
- Dark Angel
не, не мисля че е и товаМнемозина написа:.. и се стига до въпроса до това кое е лошото у българина.
Та така.
много хора вярват че могат да променят нещо, борят се, променят
може би е комплесно - може би са повече неща
не ми се вярва българите да са някакво изключение и да са много различни от народите по земното кълбо
така де, няма причини да бъдат различни от всички други
определено не са изключение и нито са по-роби, нито по-предатели, нито по-друго. Обаче има развити (поради обществото, законите, историята) някои сравнително разпространени черти. Живял съм дълго време в чужбина и видях, че всички човешки качества си ги има и там. Обаче като цяло - хората се държат различно и говорят различно (имам предвид темите, начина и т.н.). И точно в тези "разлики" има прилики за различните страни.Dark Angel написа:не, не мисля че е и товаМнемозина написа:.. и се стига до въпроса до това кое е лошото у българина.
Та така.
много хора вярват че могат да променят нещо, борят се, променят
може би е комплесно - може би са повече неща
не ми се вярва българите да са някакво изключение и да са много различни от народите по земното кълбо
така де, няма причини да бъдат различни от всички други
Мнемото тук би могла евентуално да изнесе една тъмна средновековна лекцийка или светло гениално, обособено на островче бъдеще
- Dark Angel
уважението е следствие. Когато те научат да спазваш закона, личното пространство, да мислиш позитивно - уважението идва ... почти автоматичноDark Angel написа:това което аз виждам като разлика е уважение
сега, то звучи малко шантаво, но ми се струва че хората се уважават повече, уважават законите, уважават децата си дори....
за мен уважението е база за развитие на каквото ще да е
без това някак не се получава
Re: Дядо Деньо
БоЕВ написа:
Сега прочетох цялата статия.
Нищо чудно след време да ни осъдят, че сме нарекли бат Бойко- мутра...
Тва ми напомня за вица с българския казан в ада :)ELBI написа:На мен много ми допадна една мисъл на В Мутафчиева (ала я цитирам по памет) - Българите все гледат да се изкарат по-зле, отколкото са. Докато на Запад всеки иска да се покаже, че е успял, ще успее и т.н., у нас е точно обратното.Мнемозина написа: Ти изчезна, пък на мен чак сега ми се освободи малко време.
Та така.
И в един
Затуй явно всеки гледа да не се изкара по-добре от другите - да не му завидят и да го дръпнат нананадолу:)
Мен пък лично най-много ме дразни самопринизяването. Демек мисленето, че все другите са по-добри, по-умни и прочее от нас. Чуждите консултанти са по-... Чуждите държави са по-... Чуждата кокошка - патка :)
Що "акъл" от пишман консултанти сме попили, не е истина направо
Стига с тва уважение бе хора. Чета в момента аФтобиографията на Ричард Брансън - пише за училищата, в които е бил. Начина за стимулиране на образованието е бил бой. До там, че пича на моменти предпочитал боя пред допълнителните уроци, щото боя поне свършвал по-бързо. Уважение към децата, личното пространство и прочее. МашалаELBI написа:уважението е следствие. Когато те научат да спазваш закона, личното пространство, да мислиш позитивно - уважението идва ... почти автоматичноDark Angel написа:това което аз виждам като разлика е уважение
сега, то звучи малко шантаво, но ми се струва че хората се уважават повече, уважават законите, уважават децата си дори....
за мен уважението е база за развитие на каквото ще да е
без това някак не се получаваПо принцип би могло да се гледа и така - зависи от гл. т. пък и установих, че чисто научно ровичкане в теми на моменти ... ми хаби енергийката... а вино - от нийде се не вижда. Да дойде
- Dark Angel
Гасподе, не ми казвай "стига"Gaspode написа:
Стига с тва уважение бе хора. Чета в момента аФтобиографията на Ричард Брансън - пише за училищата, в които е бил. Начина за стимулиране на образованието е бил бой. До там, че пича на моменти предпочитал боя пред допълнителните уроци, щото боя поне свършвал по-бързо. Уважение към децата, личното пространство и прочее. Машала
за мен уважението е в основата на съвременното общество
виж, ако докараме нещата до някаква извратена робовладелско-капиталистическа държава то тогава страха ще замени уважението
сега аз като учителка в децка градина имам задачата да накарам 25 дечица да ме слушат като говоря - мога да вървя с една пръчка и да удрям всяко което шавне. ще мине малко време и като ме видят просто ще застиват. обаче на мен този вариант не ми харесва......
Как ш`ти кажа стига точно па на теб?Dark Angel написа: Гасподе, не ми казвай "стига"
за мен уважението е в основата на съвременното общество
виж, ако докараме нещата до някаква извратена робовладелско-капиталистическа държава то тогава страха ще замени уважението
сега аз като учителка в децка градина имам задачата да накарам 25 дечица да ме слушат като говоря - мога да вървя с една пръчка и да удрям всяко което шавне. ще мине малко време и като ме видят просто ще застиват. обаче на мен този вариант не ми харесва......
Исках да кажа, че малко преувеличаваш уважението, дето уж го има в другите държави а го няма при нас. Аз не смятам, че средния хамериканец уважава повече децата си отколкото аз или ти.
За уважението към законите съм склонен да се съглася. Обаче пак това не е по вътрешно убеждение, а заради санкциите при неуважение. Също и за чуждата собственост. Това наистина са неща, които ни липсват. Но се основават точно на страх. Друг е въпроса, че при тях силово налаганото уважение с поколенията се превръща в част от културата. Но това е друго нещо и се дължи просто на по-ранният им старт в дисциплината а не на някаква вътрешна вродена доброта у тях.
- Dark Angel
това със самопринизяването не го разбирамGaspode написа: Тва ми напомня за вица с българския казан в ада :)
Затуй явно всеки гледа да не се изкара по-добре от другите - да не му завидят и да го дръпнат нананадолу:)
Мен пък лично най-много ме дразни самопринизяването. Демек мисленето, че все другите са по-добри, по-умни и прочее от нас. Чуждите консултанти са по-... Чуждите държави са по-... Чуждата кокошка - патка :)
начи за болшинството е по-страшно да чуят че са тъпи, отколкото да ги напсуваш на майка... и в следващия миг го гледаш говедото цитира ".... не сме народ а мърша..." и ми идва да го застрелям
а за чуждите консултанти..... е те тука и иде да вия
със какви екземпляри съм се сблъсквала просто не е истина
Ми и аз не го разбирам, но е факт. Като се сетя, че дори цар сме си внесли от чужденеция щото явно никой българин не е достоен за титлата...Dark Angel написа: това със самопринизяването не го разбирам
начи за болшинството е по-страшно да чуят че са тъпи, отколкото да ги напсуваш на майка... и в следващия миг го гледаш говедото цитира ".... не сме народ а мърша..." и ми идва да го застрелям
а за чуждите консултанти..... е те тука и иде да вия
със какви екземпляри съм се сблъсквала просто не е истина
- Dark Angel
добре, добреGaspode написа:
Как ш`ти кажа стига точно па на теб?На теб ш`ти викам само "още", "още" и евентуално "стига повече"
Исках да кажа, че малко преувеличаваш уважението, дето уж го има в другите държави а го няма при нас. Аз не смятам, че средния хамериканец уважава повече децата си отколкото аз или ти.
За уважението към законите съм склонен да се съглася. Обаче пак това не е по вътрешно убеждение, а заради санкциите при неуважение. Също и за чуждата собственост. Това наистина са неща, които ни липсват. Но се основават точно на страх. Друг е въпроса, че при тях силово налаганото уважение с поколенията се превръща в част от културата. Но това е друго нещо и се дължи просто на по-ранният им старт в дисциплината а не на някаква вътрешна вродена доброта у тях.
много добре бих казала
аз имам наблюдения само за Европата
какво става из Америка мога само да гадая - от книжки и филми у мен се прокрадва една мисъл че средния американец е доста по-лошав към жената и децата спрямо сътветния българин/германец/т.н.
чуждата собственост е чужда собственост
а тук нещата са малко размити - дадеш пари на заем, после оня не ще да ти ги върне - щото ти и без това си имаш много, не те ли е срам сега да го натискаш така
че закона трябва да се спазва и страха от наказание е най-добрия стимул е ясно.
какво да направим с маминката която влачи лапето на червен светофар щото няма коли в тоя момент? тя е нарушител. и потдитква към нарушение детето си...
абе темата е дълга....
че какво друго очакваш, след като дружбата със СССР е като слънцето и водата за всяко живо същество?Gaspode написа:Тва ми напомня за вица с българския казан в ада :)ELBI написа:На мен много ми допадна една мисъл на В Мутафчиева (ала я цитирам по памет) - Българите все гледат да се изкарат по-зле, отколкото са. Докато на Запад всеки иска да се покаже, че е успял, ще успее и т.н., у нас е точно обратното.Мнемозина написа: Ти изчезна, пък на мен чак сега ми се освободи малко време.
Та така.
И в един
Ала преди 1944 не е било така. Просто не е било.
Завист има във всички страни и при всички народи. Тая тема е повече от ясна.
Хубава приказка. Ала не уточни какво е на сача. Там са зеленчучки, мръвки, такива работи...Gaspode написа:и предразполага към ЧВ и СС с мед и орехи :) На сачDark Angel написа: абе темата е дълга....