от около година не съм попаднал на наистина свестна книга или действително красиво направен филм.
А чета, повярвайте ми, чета. И гледам филми, наистина, гледам доста филми.
В някакъф ступор
Гледа ли "Вики Кристина Барселона" на Уди Алън, а "Амбалаж" на Сверак??? Чете ли "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" (Илия Триянов) или "На юг от границата, на изток от длънцето" на Харуки Мураками??АВе написа:много са ми се вдигнали критериите, или са се размили или дедазная...
от около година не съм попаднал на наистина свестна книга или действително красиво направен филм.
В някакъф ступорсъм, май.
Уди Алън само като го видя или чуя (разпознавам тембъра му), веднага избизам от киното или гася телевизора. останалите не съм ги чел/гледал - не зная това книги или филми са.4avdar4e написа:Гледа ли "Вики Кристина Барселона" на Уди Алън, а "Амбалаж" на Сверак??? Чете ли "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" (Илия Триянов) или "На юг от границата, на изток от длънцето" на Харуки Мураками??АВе написа:много са ми се вдигнали критериите, или са се размили или дедазная...
Има, има, много красота има наоколо, и любов
Направо ме затрудни.АВе написа:много са ми се вдигнали критериите, или са се размили или дедазная...
Ако за Холивуд говориш съм съгласен с тебе 100%. И аз така- гледам, зяпам- ни-що! Вчера гледах Rocknrolla на Гай Ричи. Далече, далече от предишните. Като някакъв елементален римейк. Меката на киното отива на кино. Което е жалко.АВе написа:много са ми се вдигнали критериите, или са се размили или дедазная...
Ахам - свеж е. Имаше и няколко други не лоши филма, но ...4avdar4e написа:Гледа ли "Вики Кристина Барселона" на Уди Алън, а...:АВе написа:много са ми се вдигнали критериите, или са се размили или дедазная...
Ооо, дааа, и аз го гледах пак с огромно удоволствие!! И видях няколко нови за мен нещаELBI написа: Снощи гледах отново Нотинг Хил и си умрях от кеф/смях. Тънки нишки прелестен хумор, прекрасна игра и превъзходна режисура.
това е красотата на хубавите/много хубавите/гениалните филми, че всеки следващ път като ги гледаш - откриваш нови и интересни неща!4avdar4e написа:Ооо, дааа, и аз го гледах пак с огромно удоволствие!! И видях няколко нови за мен нещаELBI написа: Снощи гледах отново Нотинг Хил и си умрях от кеф/смях. Тънки нишки прелестен хумор, прекрасна игра и превъзходна режисура.
книгите са три видаАВе написа:много са ми се вдигнали критериите, или са се размили или дедазная...
tazi e pod 100$:blum:Fairy of the Flowers написа:Присъединявам се.jazz написа:the curious case of benjamin button
не е лош
И "Вино от глухарчета". Скоро я открих![]()
Тези се броят за 2009 открития обаче.
Що смени валутата? Еврото не се ли котира вече?Quid написа: до 30$
до 100$
и над 100$

10х, че го спомена, вчера си купих една негова книга "Черната кутия", вече почти съм я преполвила, как ще издържа до довечера не знамМнемозина написа: Запомних обаче, че ми препоръчаха един автор - Амос Оз - и да видим кога ще му дойде редът.
един отмиращ (или в най-добрият случай - много свиващ се) бизнес... няма как... за жалостQuid написа:книгите са три видаАВе написа:много са ми се вдигнали критериите, или са се размили или дедазная...
до 30$
до 100$
и над 100$
първите два вида са продукт и цитират тези над 100$
книгите са сериозен бизнес:-)
Много се радвам.latrevw написа:10х, че го спомена, вчера си купих една негова книга "Черната кутия", вече почти съм я преполвила, как ще издържа до довечера не знамМнемозина написа: Запомних обаче, че ми препоръчаха един автор - Амос Оз - и да видим кога ще му дойде редът.
и книги, и филми хубави има много
снощи ходихме със сина на "Навитакът" - Джим Кери, страхотен е в комедиите този човек, препоръчвам ви и филма, ако ви се смее и ви се гледа нещо леко и приятно.
Сигурно си прав.ELBI написа:
един отмиращ (или в най-добрият случай - много свиващ се) бизнес... няма как... за жалост
вероятно си изглеждала еманципирана...Мнемозина написа:Сигурно си прав.ELBI написа:
един отмиращ (или в най-добрият случай - много свиващ се) бизнес... няма как... за жалост
Онзи ден започнах да ровя в кашоните на един букинист и след като огледах всичко, той накрая ми подари една книга.
Нямах време и да споря, защото автобусът дойде, а още по-малко успях да попитам що пък точно "Еманципантки" на Прус ми избра.
... или че имам нужда от еманципация.ELBI написа:вероятно си изглеждала еманципирана...Мнемозина написа:Сигурно си прав.ELBI написа:
Онзи ден започнах да ровя в кашоните на един букинист и след като огледах всичко, той накрая ми подари една книга.
Нямах време и да споря, защото автобусът дойде, а още по-малко успях да попитам що пък точно "Еманципантки" на Прус ми избра.
просто се върни и проведи един ясен разговор по темата. Букинистът надали е емигрирал в Зимбабве от оня ден.Мнемозина написа:... или че имам нужда от еманципация.ELBI написа:вероятно си изглеждала еманципирана...Мнемозина написа:Сигурно си прав.ELBI написа:
Абе трябваше да го питам. Сега ще си тъна в подозрения.