Може ли човек
Може ли човек
да се наслаждава на живота, без да работи
може ли да е удовлетворен, да се чувства добре, без да се занимава с нещо, ей така да си обикаля, да си прави само каквото му се прави, да не бърза, да няма ангажименти и отговорности
хехе, какво мислите
може ли да е удовлетворен, да се чувства добре, без да се занимава с нещо, ей така да си обикаля, да си прави само каквото му се прави, да не бърза, да няма ангажименти и отговорности
хехе, какво мислите
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Re: Може ли човек
latrevw написа:да се наслаждава на живота, без да работи
хехе, какво мислите
да, да, да, да
може би това е най-съвършеният начин да се наслаждава на живота!!
just perfect
хм, пък аз мисля, че НЕbead_ написа:
да, да, да, да
може би това е най-съвършеният начин да се наслаждава на живота!!
имам превид цял живот така, ще затъпеем бе
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
да, нещо такова ми се въртиvyara написа:Не може!
Хората обичат да се тормозят. Като нямат проблем, си го измислят. Някои в паузите умеят и да се радват на нещата. Някои на нищо не се радват.
а тормозът не е ли някалъв вид търсене; дори и да не знаеш какво, просто природата ти те кара да търсиш и искаш още и още, защото не ти е заложено да стоиш на едно място
а тези дето нищо не ги радва, ги изключвам засега от темата
Сигурно. Бях чела една книга на Стивън Кинг. Всички хора измират от някаква страшна болест и всички благини на земята остават за една шепа човеци, които имаха някакъв ген, който другите нямаха... Та всичко е останало - пари, коли, къщи, богатства - живей и си гледай кефа. Ходи и прави каквото щеш и където щеш, светът е твой, на тепсия. Абе ужас ти казвам!latrevw написа:
а тормозът не е ли някалъв вид търсене; дори и да не знаеш какво, просто природата ти те кара да търсиш и искаш още и още, защото не ти е заложено да стоиш на едно място
- majemela4ka
- Обратна връзка:
от вчера си мисля колко хубаво би било да не ми се налага да ходя на работаlatrevw написа:да се наслаждава на живота, без да работи
хехе, какво мислите
и да си се занимавам с... обикаляне
на непознати земи, красиви места, интересни събития... и магазини:shy:
т`ва щото щерките са болни и се гледаме вкъщи
от понеделник ще ги забравя тези мисли:winkw:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Определено
Категорично ДА
Работата не оставя време на болшинството от хората да се занимават с това, което им е приятно
т.е. да с енаслаждават на живота
А когато решет, че имат вече достатъчно възможност и време за това
се оказва, че всъщност са в края на пътя
и всичко е минало покрай тях без да го забележат
забързани в това да трупат опит, да градат кариера, да купуват къщи и коли....
Обратно всички към пещерите !!!!!!
Категорично ДА
Работата не оставя време на болшинството от хората да се занимават с това, което им е приятно

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
дааа, явно и аз затова се чудя, много ми се ходи някъде, а ми се провалят пътуване след пътуване и нали все рева, че нямам време - а какво би станало, ако имахmajemela4ka написа: и да си се занимавам с... обикаляне
на непознати земи, красиви места, интересни събития... и магазини:shy:
от понеделник ще ги забравя тези мисли:winkw:
да оздравявате бързо
ама то не е само работата, ако не работиш пак ще си достатъчно заета примерно с децата, къщата, да донесеш дърва за пещерата, Но ако всичко това ти е уредено и само се моташ, не мислиш ли, че ще станеш лайно и всъщност няма да си спомняш какво е то това наслада?frisky lioness написа:Определено
Категорично ДА
Това е една от мечтите (даже май ми е единствената такава), за които съм сигурна, че ако се сбъднат, никак няма да се чувствам добре.latrevw написа:да се наслаждава на живота, без да работи
хехе, какво мислите
Няма нищо по-сладко от откраднатото време за мързелуване, мечтаене или каквото си искате там бездействие.
Panta rhei...
хехе, много хубаво казаноМнемозина написа: Това е една от мечтите (даже май ми е единствената такава), за които съм сигурна, че ако се сбъднат, никак няма да се чувствам добре.
- Green Light
Ама не си описала всичко. Не става ясно. Може да е много зле- самотен пенсионер, или много добре- Парис Хилтън.latrevw написа:да се наслаждава на живота, без да работи
хехе, какво мислите
Втория вариант бих искал да опитам, първия- не.
упс, сориGreen Light написа: Ама не си описала всичко. Не става ясно. Може да е много зле- самотен пенсионер, или много добре- Парис Хилтън.
за втория вариант говорим, разбира се:-)
На хубав въпрос - хубав отговор.latrevw написа:хехе, много хубаво казаноМнемозина написа: Това е една от мечтите (даже май ми е единствената такава), за които съм сигурна, че ако се сбъднат, никак няма да се чувствам добре.
Panta rhei...
Тази май не е много добър пример.Green Light написа:Ама не си описала всичко. Не става ясно. Може да е много зле- самотен пенсионер, или много добре- Парис Хилтън.latrevw написа:да се наслаждава на живота, без да работи
хехе, какво мислите
Не че съм се интересувала, но не ми се вижда много удовлетворена от живота си.
Ако греша, поправете ме - наистина са ми бегли впечатленията.
Panta rhei...
- Green Light
Втория вариант сигурно също е много тъжен. Предполагам че ще се чувствам ужасно на някой малдивски остров, без всякакви ангажименти. С вселенско отегчение ще играя на онче- бонче, дали ските да са в Аспен или във Валдизер. Може да плача с горки сълзи в бара на оня 7звезден хотел в Дубай, докато чакам яхтата за подводна разходка. Или в двуместния си самолет, над пирамидите на маите. Обаче бих опитал.latrevw написа:упс, сориGreen Light написа: Ама не си описала всичко. Не става ясно. Може да е много зле- самотен пенсионер, или много добре- Парис Хилтън.
за втория вариант говорим, разбира се:-)
- Green Light
Ми старае се момичето сега. Колкото толкова. Толкова може, толкова успява, ти що се заяждаш? Тва жените сте мно злиМнемозина написа:Тази май не е много добър пример.Green Light написа:Ама не си описала всичко. Не става ясно. Може да е много зле- самотен пенсионер, или много добре- Парис Хилтън.latrevw написа:да се наслаждава на живота, без да работи
хехе, какво мислите
Втория вариант бих искал да опитам, първия- не.![]()
Уф, да.Green Light написа:Ми старае се момичето сега. Колкото толкова. Толкова може, толкова успява, ти що се заяждаш? Тва жените сте мно злиМнемозина написа:
Тази май не е много добър пример.![]()
Прав си.
Ама не се заяждам, бе мъчно ми е за нея! Не й е лесно, никак.
Затова и не бих искала да съм на нейно място.
Panta rhei...
забавен въпрос! Много хора се изкушават да кажат бързо "Да", но никога не са били в ситуация, когато имат всичко необходимо и не трябва да работят - т.е. те говорят теоретично. Може би не всички - само тези, които не работят и така им е запълнен живота (при това от дълго време - не говорим за годинка-две) и са си намерили кеф и смисъл в липсата на ангажименти и отговорности) - само такива хора биха могли да кажат със сигурност за себе си "Да".latrevw написа:да се наслаждава на живота, без да работи
хехе, какво мислите
Преди години слушах едно много интересно предаване, в което правеха анализ на повечето хора, които бяха спечелили лотарията в Англия (около 7 милиона лири - бая парички). Та ... около 90% се бяха ... отдали на алкохол или бяха прахосали парите за няколко години. След стандартните покупки на коли, жилища за себе си и родителите си, разходки по света, повечето го бяха докарали до алкохола и хазарта! Няма майтап. Та - интервюто беше с един образ, който след покупки и разходки ... просто решил да си доинвестира в бизнеса си и си бачкаше пак същото, но вече въртеше повечко парички/хора. И тогава сериозно се замислих дали човек (повечето от нас) могат само да харчотат и да не правят нищо, дето е с ангажименти и отговорности. Всъщност и като имаш пари имаш ангажименти и отговорности!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Виж кво, аз също бих опитал. Споменавам го в случай, че на теб ти се удаде първи. Естествено, и аз ще те имам изнапредвид ако те преваря...Green Light написа:Втория вариант сигурно също е много тъжен. Предполагам че ще се чувствам ужасно на някой малдивски остров, без всякакви ангажименти. С вселенско отегчение ще играя на онче- бонче, дали ските да са в Аспен или във Валдизер. Може да плача с горки сълзи в бара на оня 7звезден хотел в Дубай, докато чакам яхтата за подводна разходка. Или в двуместния си самолет, над пирамидите на маите. Обаче бих опитал.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не мисляlatrevw написа: Но ако всичко това ти е уредено и само се моташ, не мислиш ли, че ще станеш лайно и всъщност няма да си спомняш какво е то това наслада?
Ще се отдам на това, което ми е приятно и за което нямам време и възможности сега
Ще се разхождам и ще снимам
ще се занимавам с хобитата си
ще ходя на театър и кино
ще се срещам с приятели и ще им правя подаръци
ще снобея на воля
в новата си яхта
Не ме мисли ти мен:lol::lol::winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аз съм го мислил, да ти кажа. Знам и колко пари ми трябват накуп за да мога от утре да си бия камшика и да почна да правя това, което искам. Всичко е въпрос на дефиниция - това, което искам да правя не го считам за работа. Примерно, да ходя насам-натам, да снимам и да правя снимкописи. Някои с това си изкарват хляба, значи е работа. Но ако аз го правя за кеф работа ли ще е? Та не става въпрос за пълно нищонеправене. Става въпрос да можеш да правиш каквото искаш, когато искаш и колкото искаш.ELBI написа:забавен въпрос! Много хора се изкушават да кажат бързо "Да", но никога не са били в ситуация, когато имат всичко необходимо и не трябва да работят - т.е. те говорят теоретично. Може би не всички - само тези, които не работят и така им е запълнен живота (при това от дълго време - не говорим за годинка-две) и са си намерили кеф и смисъл в липсата на ангажименти и отговорности) - само такива хора биха могли да кажат със сигурност за себе си "Да".latrevw написа:да се наслаждава на живота, без да работи
хехе, какво мислите
Преди години слушах едно много интересно предаване, в което правеха анализ на повечето хора, които бяха спечелили лотарията в Англия (около 7 милиона лири - бая парички). Та ... около 90% се бяха ... отдали на алкохол или бяха прахосали парите за няколко години. След стандартните покупки на коли, жилища за себе си и родителите си, разходки по света, повечето го бяха докарали до алкохола и хазарта! Няма майтап. Та - интервюто беше с един образ, който след покупки и разходки ... просто решил да си доинвестира в бизнеса си и си бачкаше пак същото, но вече въртеше повечко парички/хора. И тогава сериозно се замислих дали човек (повечето от нас) могат само да харчотат и да не правят нищо, дето е с ангажименти и отговорности. Всъщност и като имаш пари имаш ангажименти и отговорности!
о, определено. Но малко или повече - тези опции в един момент свършват. И няма нещо друго сходно интересно и привлекателно. След 7 звездния хотел, всеки друг ще ти се стори дупка. След яхта, всяко морско плаване ще е прозаично и т.н. и т.н. Ще изджиткаме Аспен, Валдизеер и Бритиш Колумбия (едно приятелче ходи на хели скиинг там и показваше супер снимки и разказваше невероятни неща - пускат те някъде и 15-20 (илиповече) километра караш по девствен сняг и невероятна природа (с водач, разбира се). Хубу де, а после?Green Light написа: Втория вариант сигурно също е много тъжен. Предполагам че ще се чувствам ужасно на някой малдивски остров, без всякакви ангажименти. С вселенско отегчение ще играя на онче- бонче, дали ските да са в Аспен или във Валдизер. Може да плача с горки сълзи в бара на оня 7звезден хотел в Дубай, докато чакам яхтата за подводна разходка. Или в двуместния си самолет, над пирамидите на маите. Обаче бих опитал.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
определено стигаме до момента "какво те кефи и какво точно ще те кефи дълго време". За някои работата и постигането на цели е също кеф или поне даващо смисъл в живота. Другото е скука или ...Gaspode написа:Аз съм го мислил, да ти кажа. Знам и колко пари ми трябват накуп за да мога от утре да си бия камшика и да почна да правя това, което искам. Всичко е въпрос на дефиниция - това, което искам да правя не го считам за работа. Примерно, да ходя насам-натам, да снимам и да правя снимкописи. Някои с това си изкарват хляба, значи е работа. Но ако аз го правя за кеф работа ли ще е? Та не става въпрос за пълно нищонеправене. Става въпрос да можеш да правиш каквото искаш, когато искаш и колкото искаш.ELBI написа:забавен въпрос! Много хора се изкушават да кажат бързо "Да", но никога не са били в ситуация, когато имат всичко необходимо и не трябва да работят - т.е. те говорят теоретично. Може би не всички - само тези, които не работят и така им е запълнен живота (при това от дълго време - не говорим за годинка-две) и са си намерили кеф и смисъл в липсата на ангажименти и отговорности) - само такива хора биха могли да кажат със сигурност за себе си "Да".latrevw написа:да се наслаждава на живота, без да работи
хехе, какво мислите
Земята е голяма. Космос има за всички. Да не говорим за това колко хора има потаз земя. Едно спускане в Аспен дали е същото като друго спускане в Аспен? Няма ли да искаш да повториш? Според мен нещата за правене ще свършат доста след като свършат дните ти на таз планета.ELBI написа: о, определено. Но малко или повече - тези опции в един момент свършват. И няма нещо друго сходно интересно и привлекателно. След 7 звездния хотел, всеки друг ще ти се стори дупка. След яхта, всяко морско плаване ще е прозаично и т.н. и т.н. Ще изджиткаме Аспен, Валдизеер и Бритиш Колумбия (едно приятелче ходи на хели скиинг там и показваше супер снимки и разказваше невероятни неща - пускат те някъде и 15-20 (илиповече) километра караш по девствен сняг и невероятна природа (с водач, разбира се). Хубу де, а после?
Ма нали това разправям - работата за някои е кеф за други :) - преиначих малко мислите ти...ELBI написа: определено стигаме до момента "какво те кефи и какво точно ще те кефи дълго време". За някои работата и постигането на цели е също кеф или поне даващо смисъл в живота. Другото е скука или ...
Това, че според някого аз ще работя правейки снимкописи хич няма да ми пречи да го правя с кеф, защото на мен това ми носи кеф. Ако ти искаш непременно да го наречеш работа - ми добре, значи работя въпреки парите си. И кво?
Според мен важна в случая е свободата - да правиш каквото искаш колкото искаш. Когато ти се НАЛАГА да работиш често правиш неща, които не би правил иначе в този точно момент, просто защото трябва.
Свободата, Санчо...
ELBI написа: Хубу де, а после?
а така, точно това питам, не е въпросът да имаш пари и време 2-3-5 години, а ВИНАГИ да е така, ни хотели, ни яхти ми се струва ще ви съблазняват
10х, Елби, много хубаво си го обяснил и в двете мнения, аз явно си търся потвърждение:-)
и за да контрирам Гаспода
великите умове нали за това са такива те не отиват на работа, работата живее вътре в тях, с тях и т.н.
а аз мисля, че желанието ти да правиш тези неща, ще се изпари макс на 5-тата годинаGaspode написа: Земята е голяма. Космос има за всички. Да не говорим за това колко хора има потаз земя. Едно спускане в Аспен дали е същото като друго спускане в Аспен? Няма ли да искаш да повториш? Според мен нещата за правене ще свършат доста след като свършат дните ти на таз планета.
П.П. тази тема е посветена на теб, нали си знаеш
А дали тогава свободата няма да означава просто да принуждаваш сам себе си?Gaspode написа:Ма нали това разправям - работата за някои е кеф за други :) - преиначих малко мислите ти...ELBI написа: определено стигаме до момента "какво те кефи и какво точно ще те кефи дълго време". За някои работата и постигането на цели е също кеф или поне даващо смисъл в живота. Другото е скука или ...
Това, че според някого аз ще работя правейки снимкописи хич няма да ми пречи да го правя с кеф, защото на мен това ми носи кеф. Ако ти искаш непременно да го наречеш работа - ми добре, значи работя въпреки парите си. И кво?
Според мен важна в случая е свободата - да правиш каквото искаш колкото искаш. Когато ти се НАЛАГА да работиш често правиш неща, които не би правил иначе в този точно момент, просто защото трябва.
Свободата, Санчо...
Да си биеш сам шамари като Пипи Дългото Чорапче?
Panta rhei...
а, кажи му го, нищо не разбира от свобода тойМнемозина написа: А дали тогава свободата няма да означава просто да принуждаваш сам себе си?
- Green Light
После ще литна в космоса. После ще търся X бозоните в Швейцария, после къде са се денали маите, после в Марианската падина какво има. Знаеш ли че все още не се знае. Не знаем повечето от съществата които живеят в дълбините. Кракен ще намеря. После ще направя лична класация на всички добри вина. После на уиски. После ще изнамеря най- добрата комбинация мезе-пиене. И тогава ще ви звънна.ELBI написа:о, определено. Но малко или повече - тези опции в един момент свършват. И няма нещо друго сходно интересно и привлекателно. След 7 звездния хотел, всеки друг ще ти се стори дупка. След яхта, всяко морско плаване ще е прозаично и т.н. и т.н. Ще изджиткаме Аспен, Валдизеер и Бритиш Колумбия (едно приятелче ходи на хели скиинг там и показваше супер снимки и разказваше невероятни неща - пускат те някъде и 15-20 (илиповече) километра караш по девствен сняг и невероятна природа (с водач, разбира се). Хубу де, а после?Green Light написа: Втория вариант сигурно също е много тъжен. Предполагам че ще се чувствам ужасно на някой малдивски остров, без всякакви ангажименти. С вселенско отегчение ще играя на онче- бонче, дали ските да са в Аспен или във Валдизер. Може да плача с горки сълзи в бара на оня 7звезден хотел в Дубай, докато чакам яхтата за подводна разходка. Или в двуместния си самолет, над пирамидите на маите. Обаче бих опитал.
Разликата, мила ми Латревю, е в причината да работиш. Аз искам да работя за собствено удовлетворение а не за пари. Има доста неща, които биха ми доставили удоволствие да ги правя. Ако след това успея да получа пари за тях - ОК. Но не това да е основното. Нещо като разликата да рисуваш картини за удоволствие и да рисуваш за да живееш. Едно и също нещо, погледнато от друг ъгъл просто...latrevw написа:ELBI написа: Хубу де, а после?
а така, точно това питам, не е въпросът да имаш пари и време 2-3-5 години, а ВИНАГИ да е така, ни хотели, ни яхти ми се струва ще ви съблазняват
10х, Елби, много хубаво си го обяснил и в двете мнения, аз явно си търся потвърждение:-)
и за да контрирам Гасподамисля, че човек е удовлетворен, когато работи това, което му се работи, пак е работа, но тогава почти винаги успеха ти е гарантиран
великите умове нали за това са такива те не отиват на работа, работата живее вътре в тях, с тях и т.н.
Оооо, това е много бачкане, бе Грийне, особено с бозоните и Марианската падина!Green Light написа:
После ще литна в космоса. После ще търся X бозоните в Швейцария, после къде са се денали маите, после в Марианската падина какво има. Знаеш ли че все още не се знае. Не знаем повечето от съществата които живеят в дълбините. Кракен ще намеря. После ще направя лична класация на всички добри вина. После на уиски. После ще изнамеря най- добрата комбинация мезе-пиене. И тогава ще ви звънна.
П.П. За тези цели ти трябват други свободи освен финансовите.
Но с вината и мезето и пиенето ще стане.
Panta rhei...
Не ми се е случвало досега, за да ти отговоря. Предполагам, че може. Да се занимаваш с нещо любимо. Аз бих рисувал. И бих се занимавал със склуптора. Слаб съм, ама ще ходя на уроци. Също- ще се науча да свиря на тромпет. Голяма мечта ми е от край време. Като деца- приятелите ми ги записаха на тромпет, а мен на кларинет. Пфу, бати и чалгаджийският инструмент. И с други неща ще се занимавам. Като му дойде времето...latrevw написа:да се наслаждава на живота, без да работи
хехе, какво мислите
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Бе козирог. Остави го...latrevw написа:а, кажи му го, нищо не разбира от свобода тойМнемозина написа: А дали тогава свободата няма да означава просто да принуждаваш сам себе си?
Panta rhei...
- Green Light
Ми тя Латрево, каза- без никакви задължение и ангажименти. Умствен багаж също не ми трябва. Нали знаеш кво е казал Едисон? "Ако ми трябва математика, ще си наема математик". И такаМнемозина написа:Оооо, това е много бачкане, бе Грийне, особено с бозоните и Марианската падина!Green Light написа:
После ще литна в космоса. После ще търся X бозоните в Швейцария, после къде са се денали маите, после в Марианската падина какво има. Знаеш ли че все още не се знае. Не знаем повечето от съществата които живеят в дълбините. Кракен ще намеря. После ще направя лична класация на всички добри вина. После на уиски. После ще изнамеря най- добрата комбинация мезе-пиене. И тогава ще ви звънна.
уф, ще трябва да се съглася. Добре, тогава въпросът ми е друг - още по-утопичен - не мислите ли, че ако работите това, което ви се работи, успехът (разбирай и достатъчно пари) при всички случаи ще дойде?Gaspode написа: Разликата, мила ми Латревю, е в причината да работиш. Аз искам да работя за собствено удовлетворение а не за пари. Има доста неща, които биха ми доставили удоволствие да ги правя. Ако след това успея да получа пари за тях - ОК. Но не това да е основното. Нещо като разликата да рисуваш картини за удоволствие и да рисуваш за да живееш. Едно и също нещо, погледнато от друг ъгъл просто...
обаче ако може малко хипотетично да го разгледаме това, т.е. да не вземаме под внимание ситуацията в България, да кажем в една малко по-добре развита страна, ако живеете и не трябва точно сега и в момента да се борим за всяка филия хляб, която слагаме на масата
Да бе, забравих, че темата е за мечти.Green Light написа:Ми тя Латрево, каза- без никакви задължение и ангажименти. Умствен багаж също не ми трябва. Нали знаеш кво е казал Едисон? "Ако ми трябва математика, ще си наема математик". И такаМнемозина написа:Оооо, това е много бачкане, бе Грийне, особено с бозоните и Марианската падина!Green Light написа:
Толкова не ми се работи в момента... небето се е схлупило в главата ми и не пуска нищо вътре.
Panta rhei...
- Green Light
Ми не работи бе! Иди на кино днес! Събота и неделя за кво саМнемозина написа:Да бе, забравих, че темата е за мечти.Green Light написа:Ми тя Латрево, каза- без никакви задължение и ангажименти. Умствен багаж също не ми трябва. Нали знаеш кво е казал Едисон? "Ако ми трябва математика, ще си наема математик". И такаМнемозина написа:Оооо, това е много бачкане, бе Грийне, особено с бозоните и Марианската падина!Green Light написа:
Толкова не ми се работи в момента... небето се е схлупило в главата ми и не пуска нищо вътре.