ELBI написа:
Когато много пътувах, въпреки динамиката и интересните места, които посещавах ... установих, че мъничко се изморих от пътуване и все по-често гледах да не ида тук или там. Имам близки, които са пътували 10-тократно повече от мен и виждам, че и за тях вече пътуването си е един вид ... ангажимент и не му се наслаждават, както (днес и иаз) ние - дето не пътуваме толкова.
Искам да ти кажа, че когато почнеш да правиш "онези" неща - не се знае кога ще ти писне!
Ма точно там е разликата бе Елби - ти си пътувал не защото в момента си искал да пътуваш, а защото ти се е налагало. Никой не е казал, че ще искам винаги да пътувам. Може да реша да остана в някое забутано село или в някой милионен град за седмица, или за месец, или за година, или докато пак ми се допътува. Може в един момент да се окаже, че това, което искам е да си купя нивичка и да я засявам с картофи, или да се засиля да копая злато някъде. Въпросът е да го правя не защото в противен случай няма да имам пари за да живея, а защото в момента това искам да правя. Не вярвам, че не разбираш разликата. Не става дума за нищонеправене.
Примерно, от сумати години искам да науча испански. В момента това не ми е необходимо и нямам време да го направя. Ако съм свободен бих се
записал на уроци, след което бих отишъл да живея в някоя испаноговоряща страна за месец, година или две. Ученето на език работа ли е или удоволствие в този случай?
Честно казано, единствения проблем, който аз виждам при такъв един живот е самотата. Няма да има достатъчно други хора, които да живеят с моя ритъм и рано или късно ще започна да се чуствам самотен. Защото, видиш ли, те ще трябва да работят точно когато на мен ми се иска да се видя с тях.
Няма пълно щастие