Герой?
- Green Light
Герой?
Невръстен матадор уби шест бика на корида в Мексико
Организации в защита на животните и децата подадоха оплакване до държавната комисия за защита на човешките права с искане да отмени събитието
Дете от френско-мексикански произход уби шест млади бика в предизвикал противоречия спектакъл, който защитници на децата и животните се надяваха да осуетят, съобщи АФП.
"Щастлив съм да постигна такава велика победа", заяви 11-годишният матадор, преди да напусне окървавения от биковете ринг в Мерида, югоизточната част на Мексико.
Местен съдия разреши на детето да излезе на терена срещу шест бика на възраст от една до две години, след като прегледа лицензите и разрешителните, предоставени от бащата на момчето, бившият френски тореадор Мишел Лагравер.
Видео от битката ще бъди изпратено до фондация "Гинес", за да се прецени вероятността от евентуален световен рекорд - за броя убити бикове и за възрастта на невръстния тореро.
Около 3500 зрители, сред които немалко деца, са наблюдавали тази корида.
По-рано организации в защита на животните и децата подадоха оплакване до държавната комисия за защита на човешките права с искане да отмени събитието. Няколко подобни зрелища бяха забранени във Франция миналото лято като резултат от протести на правозащитници.
Мишелито, както наричат невръстния бикоборец, е избил десетки бикове в Мексико още от 6-годишна възраст.
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1268506
Организации в защита на животните и децата подадоха оплакване до държавната комисия за защита на човешките права с искане да отмени събитието
Дете от френско-мексикански произход уби шест млади бика в предизвикал противоречия спектакъл, който защитници на децата и животните се надяваха да осуетят, съобщи АФП.
"Щастлив съм да постигна такава велика победа", заяви 11-годишният матадор, преди да напусне окървавения от биковете ринг в Мерида, югоизточната част на Мексико.
Местен съдия разреши на детето да излезе на терена срещу шест бика на възраст от една до две години, след като прегледа лицензите и разрешителните, предоставени от бащата на момчето, бившият френски тореадор Мишел Лагравер.
Видео от битката ще бъди изпратено до фондация "Гинес", за да се прецени вероятността от евентуален световен рекорд - за броя убити бикове и за възрастта на невръстния тореро.
По-рано организации в защита на животните и децата подадоха оплакване до държавната комисия за защита на човешките права с искане да отмени събитието. Няколко подобни зрелища бяха забранени във Франция миналото лято като резултат от протести на правозащитници.
Мишелито, както наричат невръстния бикоборец, е избил десетки бикове в Мексико още от 6-годишна възраст.
никога не съм я разбирала коридата, никога не съм я приемала, като бяхме в Барселона, имаше организирано посещение на тази ужасия
да го таковам в гордия татко на момчето
от друга страна, това си е някаква традиция, начин на мислене, занаят, които за други не изглеждат чудовищни
дано не го впишат в Гинес
да го таковам в гордия татко на момчето
от друга страна, това си е някаква традиция, начин на мислене, занаят, които за други не изглеждат чудовищни
дано не го впишат в Гинес
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Re: Герой?
познавам един подобен татко. супер горд от сина си. качи го на atv като невръстно бебе, отрасна върху мотор, на 5 вече сам караше. много ми е неприятно като ни дойдат на гости и се почва "татеее, дай ключовете за едно кръгче"?!?!? некви сценки разиграват и големият, и малкият...Green Light написа:Невръстен матадор уби шест бика на корида в Мексико
just perfect
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Green Light написа:Невръстен УБИЕЦ уби шест бика на корида в Мексико

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Културните различия в действие.Green Light написа:Невръстен матадор уби шест бика на корида в Мексико
И на мен ми е чуждо това, много.
И ужасно ме натъжава.
Panta rhei...
Не са за мен нито такива гледки, нито преживявания...Green Light написа:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
- Green Light
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не е смелчагаGreen Light написа:Е добре де. На 11 е. Не е ли смелчага лапешора(впрочем и таткото)? Почнал е на 8!
П.П. Не че знам колко е голям едногодишен бик, ама все да е по- голям от 11 годишно лапе.
промит му е мозъка. Така събират и армия от деца по разните колумбийски и боливийски храсталаци
От малки....И после стават убийци. На 11, например
Бащата е глупак

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
На тази възраст още нямат реална представа за това какво може да им се случи. Повече се плашат от призраци.Green Light написа:Е добре де. На 11 е. Не е ли смелчага лапешора(впрочем и таткото)? Почнал е на 8!
П.П. Не че знам колко е голям едногодишен бик, ама все да е по- голям от 11 годишно лапе.
За малкия говоря, не за таткото.
А таткото... не знам, наистина не разбирам дали у него това чувство (страх за детето му) липсва, или просто желанието да се фука е надделяло над него.
Пак казвам - далечни са ми тези неща.
Да не говорим колко ми е жал за биковете.
Panta rhei...
връщаме се на заглавието с тази репликаfrisky lioness написа:И после стават убийци. На 11, например
убийци, които се наричат герои
"героизмът" да убиваш
опитът върху живи "мишени"
отърваване от "излишната" емоционалност
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- Green Light
Хъм! Едностранно гледате на въпроса. Промит мозък е това е ясно, цяла Испания са промити мозъци. Ама няма ли нищо друго освен убийството? Не е ли двубой между човек и животно? На живот и смърт? Това не е размазване с чук на главите на тюленчета. Излиза човек със сабя срещу раздразнен бик.
На мен честно казано и овцете ми изглеждат страшничко. Тия облещени очи, жълти зъби, едни муцуни такива, ако се затича към мене, директно я застрелвам в защита на семейството. Аз по- голямо животно от гълъб не познавам, веднъж ме гони някакъв гъсок, или нещо подобно, не го питах какво е и хич не ща да знам. За малко да ме хване, чудовището ужасно.
Пък тва момче излиза срещу бик.
На мен честно казано и овцете ми изглеждат страшничко. Тия облещени очи, жълти зъби, едни муцуни такива, ако се затича към мене, директно я застрелвам в защита на семейството. Аз по- голямо животно от гълъб не познавам, веднъж ме гони някакъв гъсок, или нещо подобно, не го питах какво е и хич не ща да знам. За малко да ме хване, чудовището ужасно.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Да ти кажа, колкото и брутално да звучи и в разрез с християнските ми ценности, но има ситуации, в които оправдавам убиствотоholi_day написа:връщаме се на заглавието с тази репликаfrisky lioness написа:И после стават убийци. На 11, например
убийци, които се наричат герои
"героизмът" да убиваш
опитът върху живи "мишени"
отърваване от "излишната" емоционалност
Самозащитата е ясна
Мога да приема дори наемните убийства (нали 100 пъти съм казвала, че в минал живот най-вероятно съм била наема убийца:lol::lol:
Но убийство за забавление......

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Стига, бе....Green Light написа:Хъм! Едностранно гледате на въпроса. Промит мозък е това е ясно, цяла Испания са промити мозъци. Ама няма ли нищо друго освен убийството? Не е ли двубой между човек и животно? На живот и смърт? Това не е размазване с чук на главите на тюленчета. Излиза човек със сабя срещу раздразнен бик.
За тази цел си има едно друго, дето не му знам името:shy:
Него много обичам да го гледам
И там си трябва смелост и то никак не малко
Онова, дето яздат биковете
никой не ги убива
Толкова сила и мощ има в тези животни
А на мъжете дръзнали да се възкачат на гърбовете им
се възхищавам безкрайно

frisky lioness написа:
Стига, бе....
За тази цел си има едно друго, дето не му знам името:shy:
Него много обичам да го гледам
И там си трябва смелост и то никак не малко
Онова, дето яздат биковете
никой не ги убива
Толкова сила и мощ има в тези животни
А на мъжете дръзнали да се възкачат на гърбовете им
се възхищавам безкрайно
Родео му се вика. А знаеш ли кво е секс родео? Когато си отгоре по време на секс, казваш на партньора си- А предишният ми партньор го правеше по добре... И се мъчиш да се задържиш отгоре максимално дълго време.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- frisky lioness
- Обратна връзка:
[unknown] написа:
А знаеш ли кво е секс родео? Когато си отгоре по време на секс, казваш на партньора си- А предишният ми партньор го правеше по добре... И се мъчиш да се задържиш отгоре максимално дълго време.
А дали няма висока смъртност?

Грийни, на един приятел ирландския сетер веднъж го погна една овца. Много зла изглеждаше, честна дума! Горкото куче, бягаше да си спрасява живота, та ушите му плющяха!Green Light написа:Хъм! Едностранно гледате на въпроса. Промит мозък е това е ясно, цяла Испания са промити мозъци. Ама няма ли нищо друго освен убийството? Не е ли двубой между човек и животно? На живот и смърт? Това не е размазване с чук на главите на тюленчета. Излиза човек със сабя срещу раздразнен бик.
Гъските са много гадни твари, една искаше да ме нападне веднъж на Варвара, наистина си беше страховита - се тая дали беше гъска или гъсок - така ми съскаше и си протягаше шията към мен!
А за коридата - ако се не лъжа, като традиция изобразява борбата на човека с дявола.
Превърнали са я в туристическа атракция просто...
За хлапето - страшничко си е - все пак е само на 11! Бих отнела родителските права на бащата.
Не мисля, че е герой - обучено е, тренирано е, просто от малко бащата се е заел да го правърне в машина за правене на кинти. Като М. Джексън например.
Аз този двубой не го виждам в такава светлина.Green Light написа:Хъм! Едностранно гледате на въпроса. Промит мозък е това е ясно, цяла Испания са промити мозъци. Ама няма ли нищо друго освен убийството? Не е ли двубой между човек и животно? На живот и смърт? Това не е размазване с чук на главите на тюленчета. Излиза човек със сабя срещу раздразнен бик.
Бикът не излиза раздразнен, тореадорът го дразни през цялото време, старателно подклажда гнева му - докато го убива. Бавно.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Би има един филм на Алмодовар - "Матадор", от ранните му - каква магнетичност има там в това убиване... Хипнотизира те направо...Мнемозина написа:Аз този двубой не го виждам в такава светлина.Green Light написа:Хъм! Едностранно гледате на въпроса. Промит мозък е това е ясно, цяла Испания са промити мозъци. Ама няма ли нищо друго освен убийството? Не е ли двубой между човек и животно? На живот и смърт? Това не е размазване с чук на главите на тюленчета. Излиза човек със сабя срещу раздразнен бик.
Бикът не излиза раздразнен, тореадорът го дразни през цялото време, старателно подклажда гнева му - докато го убива. Бавно.
Не щъ бе!pocti_bezobidna написа:Би има един филм на Алмодовар - "Матадор", от ранните му - каква магнетичност има там в това убиване... Хипнотизира те направо...Мнемозина написа:Аз този двубой не го виждам в такава светлина.Green Light написа:Хъм! Едностранно гледате на въпроса. Промит мозък е това е ясно, цяла Испания са промити мозъци. Ама няма ли нищо друго освен убийството? Не е ли двубой между човек и животно? На живот и смърт? Това не е размазване с чук на главите на тюленчета. Излиза човек със сабя срещу раздразнен бик.
Аз само за онази от "Говори с нея" се сетих.
Panta rhei...
Ерос-Танатос е там идеятаМнемозина написа:Не щъ бе!pocti_bezobidna написа:Би има един филм на Алмодовар - "Матадор", от ранните му - каква магнетичност има там в това убиване... Хипнотизира те направо...Мнемозина написа:Аз този двубой не го виждам в такава светлина.Green Light написа:Хъм! Едностранно гледате на въпроса. Промит мозък е това е ясно, цяла Испания са промити мозъци. Ама няма ли нищо друго освен убийството? Не е ли двубой между човек и животно? На живот и смърт? Това не е размазване с чук на главите на тюленчета. Излиза човек със сабя срещу раздразнен бик.
Аз само за онази от "Говори с нея" се сетих.
Мацката убиваше любовниците си (в подходящ момент, разбира се -
И естествено - с персонажа от заглавието си бяха лика-прилика
Попаднаха ми сминки преди няколко дни... не знаех, че сте дъФкали темата 

Клик на сминката
ПП. За пОртокола - аз също не го разбирам тоя спорт. Т.е. не разбирам превръщането му в зрелище за туристите.
И такива родители не разбирам. А детето не е виновно...
ППП. За да не се повтарГам....

Клик на сминката
ПП. За пОртокола - аз също не го разбирам тоя спорт. Т.е. не разбирам превръщането му в зрелище за туристите.
- Глас в пустиня
Това е текущото положение, съгласен съм.БоЕВ написа:Това не е спорт, а комерсиализирана традиция - религиозен ритуал.Gaspode написа:
ПП. За пОртокола - аз също не го разбирам тоя спорт.
Паралелно с школите за матадори/тореадори, съществуват и множество специализирани ферми за бикове, специална порода и специално обучени.
Може би думата "спорт" не е най-подходящата. Но не това е важното, мисля...
Като се размисля - не разбирам защо трябва борбата да завършва със смърт. До колкото знам борба с бикове има от древността - аз съм чувал за древна Елада. Но тогава не е било идеята да прободеш бика. Уважавам хората, които се изправят срещу тез животни, аз едва ли бих се престрашил. Но не виждам друг смисъл в убиването на бика накрая освен да се нахрани жаждата за кръв на публиката. Все едно на края на боксов мач победилия да застреля победения...
- Глас в пустиня
Защо гергьовденските празници завършват със смърт за агнето или пък курбан байрямът със смъртта на коча?:lol:Gaspode написа:
Като се размисля - не разбирам защо трябва борбата да завършва със смърт.
Някъде бях чел, че в латинска Америка битките първо са се водели между кондор и бик, като бикът е символизирал испанските завоеватели.
той бокса си е достатъчно кървав и без да застрелват някого...Gaspode написа:Това е текущото положение, съгласен съм.БоЕВ написа:Това не е спорт, а комерсиализирана традиция - религиозен ритуал.Gaspode написа:
ПП. За пОртокола - аз също не го разбирам тоя спорт.
Паралелно с школите за матадори/тореадори, съществуват и множество специализирани ферми за бикове, специална порода и специално обучени.
Може би думата "спорт" не е най-подходящата. Но не това е важното, мисля...
Като се размисля - не разбирам защо трябва борбата да завършва със смърт. До колкото знам борба с бикове има от древността - аз съм чувал за древна Елада. Но тогава не е било идеята да прободеш бика. Уважавам хората, които се изправят срещу тез животни, аз едва ли бих се престрашил. Но не виждам друг смисъл в убиването на бика накрая освен да се нахрани жаждата за кръв на публиката. Все едно на края на боксов мач победилия да застреля победения...
Ами борбата с кучета - пфу!
Сега - това е непотвърдено инфо, не помня дори къде съм го чувала, така че не гарантирам, че е достоверно.
Идеята е да победиш Сатаната - има рога, за това на матадора дават шпага. а не пищоФ напирмер - много по-лесно е да го гръмне, нали?
Ох, нейде из разказите на Хемингуей имаше нещо за кориди, ще трябва да се разровя тия дни...
Чай ся - нали не искаш да кажеш, че ги убиват за храна? Интересно, всъщност, какво ги правят убитите бикове? Не вярвам да ги изхвърлят...БоЕВ написа: Защо гергьовденските празници завършват със смърт за агнето или пък курбан байрямът със смъртта на коча?:lol:
Някъде бях чел, че в латинска Америка битките първо са се водели между кондор и бик, като бикът е символизирал испанските завоеватели.
- Глас в пустиня
Жертвоприношение, как ти звучи? При нас просто се нарича курбан.Gaspode написа:Чай ся - нали не искаш да кажеш, че ги убиват за храна? Интересно, всъщност, какво ги правят убитите бикове? Не вярвам да ги изхвърлят...БоЕВ написа: Защо гергьовденските празници завършват със смърт за агнето или пък курбан байрямът със смъртта на коча?:lol:
Да, месото отива за храна, сега не знам къде и как, но в миналото се е раздавало на драгите зрители.
И Байрама и Гергьовден водят към Авраам (тй ли беше?) дето трябвало да принесе в жертва сина си, пък Господ in the very last moment гу сменил с жертвен агнец/ коч..Gaspode написа:Чай ся - нали не искаш да кажеш, че ги убиват за храна? Интересно, всъщност, какво ги правят убитите бикове? Не вярвам да ги изхвърлят...БоЕВ написа: Защо гергьовденските празници завършват със смърт за агнето или пък курбан байрямът със смъртта на коча?:lol:
Пък турците как му викаха на Авраам, съвсем забравих...
Ти мислиш ли, че биовете стават за ядене? Жилавки са според мен....
УфффБоЕВ написа:Жертвоприношение, как ти звучи? При нас просто се нарича курбан.Gaspode написа:Чай ся - нали не искаш да кажеш, че ги убиват за храна? Интересно, всъщност, какво ги правят убитите бикове? Не вярвам да ги изхвърлят...БоЕВ написа: Защо гергьовденските празници завършват със смърт за агнето или пък курбан байрямът със смъртта на коча?:lol:
Да, месото отива за храна, сега не знам къде и как, но в миналото се е раздавало на драгите зрители.
Добре де
Имат си хората традиция - спазват си я. Не ми пречи. Бих отишъл да погледам може би. Ако се налага, ама наистина се налага, вероятно бих се и пробвал. И после - малки топки на тепсия
- Глас в пустиня
Да, така е - точно културните различия ни пречат да го разберем. Което подсказва, че вече сме и достатъчно отдалечени от културата на курбана, на гергьовското агне... аз поне.БоЕВ написа:Жертвоприношение, как ти звучи? При нас просто се нарича курбан.Gaspode написа:Чай ся - нали не искаш да кажеш, че ги убиват за храна? Интересно, всъщност, какво ги правят убитите бикове? Не вярвам да ги изхвърлят...БоЕВ написа: Защо гергьовденските празници завършват със смърт за агнето или пък курбан байрямът със смъртта на коча?:lol:
Обаче има и нещо друго: съществува насам-натам из България една легенда. За елен, който всяка година на един и същи ден излизал на определено свещено място край селото, и хората го посрещали, нахранвали го, оставяли го да си почине и после го принасяли в жертва на светеца (забравих кой).
И на следващата година еленът пак идвал.
И все така - докато една година закъснял и хората не го оставили да си почине, преди да го принесат в жертва. След това той повече не дошъл.
Та... културата на жертвоприношенията също е различна.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ми то, в един момент и организаторите на такива зрелища не са виновни.Gaspode написа:
Всичко е за пари
Нямаше да има "зрелища" ако нямаше кой да ги гледа, нали
Няма да спрат да убиват животни, докато има такива, коитода носят кожите им в/у гърбовете си или в/у краката си....

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Правейки курбан, дори и колейки животно, за да "пусне кръв" определено не е свързано с прадажбата на билети и сбирането на многобройна (платена) тълпа зяпачи. Освен това курбан са прави в знак на благодарност или за да се измоли нещоБоЕВ написа:
Жертвоприношение, как ти звучи? При нас просто се нарича курбан.
Малко са тези, които правят курбан по план гравик в петък, събота и неделя, например, от 14 и 16 ч. (билети на входа на килъра)

Сега разгледах снимките, не ми бяха попадали... Да не излезе, че обезличавам тоя "чутовен подвиг", ама тия хора са доста ниски... бикът изглежда доста нисък, да не е някакъв `декоративен` такъв?! на едната снимка е до кръста на детето...
и все пак са си ненормални
макар донякъде да мога да разбера, не ми допада показното убиване на животни от деца...
културни различия, както каза мнемо
ей така като грабнат идеята, че такива умения правят човек подготвен за живота...
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Ми той Грийна е писал, че бичетата са били млади - 1-2 годишни... Може би зарад туй са по-маненкиholi_day написа: Сега разгледах снимките, не ми бяха попадали... Да не излезе, че обезличавам тоя "чутовен подвиг", ама тия хора са доста ниски... бикът изглежда доста нисък, да не е някакъв `декоративен` такъв?! на едната снимка е до кръста на детето...
макар донякъде да мога да разбера, не ми допада показното убиване на животни от деца...
ей така като грабнат идеята, че такива умения правят човек подготвен за живота...
ми колкото и да са млади...Gaspode написа:Ми той Грийна е писал, че бичетата са били млади - 1-2 годишни... Може би зарад туй са по-маненки
на 8-10 мес. те вече са стигнали големина, каквато са до по-голяма възраст
хич не ми прилича това на 600-гилограмов бик...
а на някакво теле
каква порода е туй животно
ногу разбирам от животновъдство аз
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- frisky lioness
- Обратна връзка:
На тази възраст повечето животни все още мислят само за игра, а не за убистваGaspode написа:Ми той Грийна е писал, че бичетата са били млади - 1-2 годишни... Може би зарад туй са по-маненкиholi_day написа: Сега разгледах снимките, не ми бяха попадали... Да не излезе, че обезличавам тоя "чутовен подвиг", ама тия хора са доста ниски... бикът изглежда доста нисък, да не е някакъв `декоративен` такъв?! на едната снимка е до кръста на детето...
...с изключение на човека, може би:(