Въпрос?
Re: Въпрос?
Със спрейове за графити по новите сименски мотриси по направление сф.-перникБоЕВ написа:Някой има ли идея с каква програма се постига това:
- Глас в пустиня
Още малко и ще познаеш.МЪЖжжж написа:Със спрейове за графити по новите сименски мотриси по направление сф.-перникБоЕВ написа:Някой има ли идея с каква програма се постига това:
Питах "специалиста", рече с фотошоп или имало някаква програма Графити студиоБоЕВ написа:Някой има ли идея с каква програма се постига това:
- Глас в пустиня
Тенкс!:-)4avdar4e написа:Питах "специалиста", рече с фотошоп или имало някаква програма Графити студиоБоЕВ написа:Някой има ли идея с каква програма се постига това:
Да видим и другите какво ще кажат - твоето мнение какво е?
Божеее, нямам ни най-малка представа, нищо не отбирамБоЕВ написа: Да видим и другите какво ще кажат - твоето мнение какво е?
- Глас в пустиня
Права си Чаве, и ти, и Мъжжж сте прави - това е най-обикновенна снимка на графит. Интересно ми беше какво ще кажат всичките тия познавачи от вчерашната тема които твърдяха че снимките са "пипани" и "режисирани".4avdar4e написа:На мен си ми прилича на боя върху стена
Ето ги и останалите:

пп Когато ги разглеждах в къщи, дъщеря ми беше категорична, че това е вандалщина.
Тук, на НДК, покрай оня петоъгълния ... нали има една ограда, периодически я боядисват бяла и пускат народа да рисува графити, раздават им маски, спрейовете, спрайтБоЕВ написа:
Права си Чаве, и ти, и Мъжжж сте прави - това е най-обикновенна снимка на графит. Интересно ми беше какво ще кажат всичките тия познавачи от вчерашната тема които твърдяха че снимките са "пипани" и "режисирани".
- Глас в пустиня
Ще ми е интересно да ги видя!4avdar4e написа:Тук, на НДК, покрай оня петоъгълния ... нали има една ограда, периодически я боядисват бяла и пускат народа да рисува графити, раздават им маски, спрейовете, спрайтБоЕВ написа:
Права си Чаве, и ти, и Мъжжж сте прави - това е най-обикновенна снимка на графит. Интересно ми беше какво ще кажат всичките тия познавачи от вчерашната тема които твърдяха че снимките са "пипани" и "режисирани".Имам няколко много удачни фото-попадения на детето, в които е пипал обаче, само графитите са цветни, всичко останало е черно-бяло. Ако успея да ги открия след преинсталацията, ще ти пусна.
Тая кондика с ч/б фон и само цветен обект много ми харесва, но за съжаление не го умея, ФШ ползвам за кроп, завъртане, левълс и контраст + шарп, всичко останало ми е мъгла. Но пък се връзва с виждането ми за фотография - резултата трябва да бъде максимално близък до първообраза.
Ох, Боев, търсих, търсих, някъде са на флашката, ама ... нали съм голям специалистБоЕВ написа: Ще ми е интересно да ги видя!
Тая кондика с ч/б фон и само цветен обект много ми харесва, но за съжаление не го умея, ФШ ползвам за кроп, завъртане, левълс и контраст + шарп, всичко останало ми е мъгла. Но пък се връзва с виждането ми за фотография - резултата трябва да бъде максимално близък до първообраза.
- Глас в пустиня
Тая с пейката мисля че си я спомням, да, пускала си я. Другото, другото е тръпка, точно това улавяне на светлината прави фотографа фотограф, останолото е конфекция и щракалка.4avdar4e написа:Ох, Боев, търсих, търсих, някъде са на флашката, ама ... нали съм голям специалистБоЕВ написа: Ще ми е интересно да ги видя!
Тая кондика с ч/б фон и само цветен обект много ми харесва, но за съжаление не го умея, ФШ ползвам за кроп, завъртане, левълс и контраст + шарп, всичко останало ми е мъгла. Но пък се връзва с виждането ми за фотография - резултата трябва да бъде максимално близък до първообраза.Той прави една серия такива снимки, за училищен проект, примерно стадион "Васил Левски", само стъклата му са сини, всичко друго черно-бяло, другата беше пейка в Южния парк, само тя в цвят, интересен ефект се получава. После ги лепят на черна хартия. Иначе аз най-много му харесвам снимките от морето, снимани с лентов апарат, без грам намеса, пускала съм тук някои мисля, друго си е "ловът" на кадър, осветление..
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Пипани са и ти много добре го знаеш:winkw:БоЕВ написа:Права си Чаве, и ти, и Мъжжж сте прави - това е най-обикновенна снимка на графит. Интересно ми беше какво ще кажат всичките тия познавачи от вчерашната тема които твърдяха че снимките са "пипани" и "режисирани".4avdar4e написа:На мен си ми прилича на боя върху стена
пп Когато ги разглеждах в къщи, дъщеря ми беше категорична, че това е вандалщина.
Не виждам база за сравнение м/у това, което си пуснал сега и онези снимки
Подкрепям обаче на 100% дъщеря ти
Това са драсканици.
Има пракрасни графите, които са направо произведения на изкуството. Дарки им е голям фен:winkw:

А този сме обсъждали и преди
Въпреки,че последното е мааалко по-различно:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- majemela4ka
- Обратна връзка:
имам собствени графитиБоЕВ написа:Права си Чаве, и ти, и Мъжжж сте прави - това е най-обикновенна снимка на графит. Интересно ми беше какво ще кажат всичките тия познавачи от вчерашната тема които твърдяха че снимките са "пипани" и "режисирани".4avdar4e написа:На мен си ми прилича на боя върху стена
Ето ги и останалите:
...
дори съм ги снимала с телефона си
ще се опитам да ги постна по някое време
не бързайте да ме вандализирате:blum:
- Глас в пустиня
Да бе да, по принцип репортерите когато тръгват за Афганистан си носят цялото студио с осветлението, декорите и тн.pocti_bezobidna написа:Снимките са пипани, поне повечето от тях.
На първата и личи от самолет, че е режисирана - идеята, асоциацията с Богородиаца, почти на 100% съм сигурна, че има и сторено специално за случая осветление.
- Глас в пустиня
Дай да се разберем първо какво означава - "пипани". В най-добрият случай, "не пипана" снимка няма. Тънката ми мисъл, доколкото я има, е, че много от "ефектите" са дело на самия апарат, обектив, филтри, технически умения на автора и тн, а не обезателно на софтуер за обработка на изображения.frisky lioness написа:
Пипани са и ти много добре го знаеш:winkw:
Разликата между истинските фотографи и щракачите като мен е в това че, аз ще нащракам сто снимки и после ще се мъча да ги "ремонтирам" с ФШ, а те ще изчакат ония пет секунди в които светлина, композиция и др важни фактори ще бъдат комбинирани най-добре и ще щракнат само три пъти, но за сметка на това няма да знаеш тая снимка как е получена. Капиши?:winkw:
- Глас в пустиня
Това ще ми е интересно да го видя.majemela4ka написа:
имам собствени графити
Тук точно не си прав, Боев. Не се сещам точно къде го бях чел, но мога да опитам да го издиря ако искаш - разказва една преводачка за разходка на фотограф от Националният Географски по Дунав - резервати, пеликани и прочее. Човека беше нащракал няколкостотин ленти с няколко различни фотопапарака. Накрая го питаше девойката колко от тях се надява да влезнат в някое списение и пича беше казал "не повече от 4-5".БоЕВ написа:Дай да се разберем първо какво означава - "пипани". В най-добрият случай, "не пипана" снимка няма. Тънката ми мисъл, доколкото я има, е, че много от "ефектите" са дело на самия апарат, обектив, филтри, технически умения на автора и тн, а не обезателно на софтуер за обработка на изображения.frisky lioness написа:
Разликата между истинските фотографи и щракачите като мен е в това че, аз ще нащракам сто снимки и после ще се мъча да ги "ремонтирам" с ФШ, а те ще изчакат ония пет секунди в които светлина, композиция и др важни фактори ще бъдат комбинирани най-добре и ще щракнат само три пъти, но за сметка на това няма да знаеш тая снимка как е получена. Капиши?:winkw:
Мисълта ми е, че и великите фотографи правят слаби снимки. И правят 100 за да излезе 1. Мдам
Виж кво, Боев - това ми е част от работата, така че аре позволи да знам малко повече от теб тука.БоЕВ написа:Да бе да, по принцип репортерите когато тръгват за Афганистан си носят цялото студио с осветлението, декорите и тн.pocti_bezobidna написа:Снимките са пипани, поне повечето от тях.
На първата и личи от самолет, че е режисирана - идеята, асоциацията с Богородиаца, почти на 100% съм сигурна, че има и сторено специално за случая осветление.
Гледай си там щурмовия отряд и не давай компетнентно мнение навсякъде.
И още нещо - никой не е казал, че въпросната снимка е в Афганистан.
- Глас в пустиня
pocti_bezobidna написа:
Виж кво, Боев - това ми е част от работата, така че аре позволи да знам малко повече от теб тука.
А може би въпросната снимка е снимана в нечие уютно студио и е представена за :
Цъ-цъ-цъ!Историята на една майка в провинция Бадахшан, Афганистан.
Фото: Александра Фазина
Живееш в някакъв филм скъпа, вярата в конспирация и световен заговор не води до нищо добро.
- Глас в пустиня
Чел съм за това, но изключението винаги потвърждава правилото.Gaspode написа:
Тук точно не си прав, Боев. Не се сещам точно къде го бях чел, но мога да опитам да го издиря ако искаш - разказва една преводачка за разходка на фотограф от Националният Географски по Дунав - резервати, пеликани и прочее. Човека беше нащракал няколкостотин ленти с няколко различни фотопапарака. Накрая го питаше девойката колко от тях се надява да влезнат в някое списение и пича беше казал "не повече от 4-5".
Мисълта ми е, че и великите фотографи правят слаби снимки. И правят 100 за да излезе 1. Мдам
Щракачи дал господ, дори и в НГ.
Понякога зад вратата на която пише "ЖЕНИ" се оказва кенеф.БоЕВ написа:pocti_bezobidna написа:
Виж кво, Боев - това ми е част от работата, така че аре позволи да знам малко повече от теб тука.
Живееш в някакъв филм скъпа, вярата в конспирация и световен заговор не води до нищо добро.
не вярвай на всичко, което пише някъде.
Всъщност, защо пък не - може наистина да е правена в Афганистан.
С малко указания къде и как да застане, малко насочена светлина, съседското бебе в ръцете да кажем...
А може и да е правена в уютно студио и зад фотографа стои гримьор, дизайнер и кой ли още не...
Сичко може. Принципно погледнато.
Но снимката не е "уловен момент".
- Глас в пустиня
Значи - ако съм те разбрал правилно де - съветваш ме да не вярвам на световните агенции, а на теб!?pocti_bezobidna написа:Понякога зад вратата на която пише "ЖЕНИ" се оказва кенеф.БоЕВ написа:pocti_bezobidna написа:
не вярвай на всичко, което пише някъде.
Какъв е смисъла точно тая снимка да се "фалшифицира"?Какъв е смисъла да бъде снимана в стерилни условия, подобаващо режисирана и композирана и представена като снимка на жена от Афганистан?
пп На дописването в послеписа ти няма да отговарям и да задавам нови въпроси.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Може и да си прав, но е факт, че "ГОЛЕМИТЕ" фотографи правят по хиляди снимки, от които една малка част виждат бял свят:blum::winkw:БоЕВ написа:Дай да се разберем първо какво означава - "пипани". В най-добрият случай, "не пипана" снимка няма. Тънката ми мисъл, доколкото я има, е, че много от "ефектите" са дело на самия апарат, обектив, филтри, технически умения на автора и тн, а не обезателно на софтуер за обработка на изображения.frisky lioness написа:
Зависи от ситуацията и обстоятелствата.
И друго за големите фотографи. Все още има такива, които работят с ленти а не с цифраци
Ех, че романтично.....

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
уф! Колко си досаден!!!! същи евангелист от зората на демокрацията!!!БоЕВ написа: Значи - ако съм те разбрал правилно де - съветваш ме да не вярвам на световните агенции, а на теб!?
Какъв е смисъла точно тая снимка да се "фалшифицира"?Какъв е смисъла да бъде снимана в стерилни условия, подобаващо режисирана и композирана и представена като снимка на жена от Афганистан?
Световна агенция при името на Александра Фазина няма посочена.
Няма посочена изобщо НИКАВА агенця след нейното име - за разлика от повечето други снички.
Смисъла е:
1. Израз на художественото виждане на фотографа
2. Хонорар за фотограва
3. Следващи поръчки за фотографа (или пък следваща снимка, която да изразява художествениет схващания на фотографа)
В крайна сметка тава, че снимката е режисирана, не означава че е лоша.
Неприятното е когато я използват за да внушават омраза.
аз си взимам отпуск от клуба, чао, Боев, вилней си на воля...
- Глас в пустиня
И ще ме оставиш да си водя пропагандата ей така?pocti_bezobidna написа:уф! Колко си досаден!!!! същи евангелист от зората на демокрацията!!!БоЕВ написа: Значи - ако съм те разбрал правилно де - съветваш ме да не вярвам на световните агенции, а на теб!?
Няма посочена изобщо НИКАВА агенця след нейното име - за разлика от повечето други снички.
Смисъла е:
2. Хонорар за фотограва
3. Следващи поръчки за фотографа (или пък следваща снимка, която да изразява художествениет схващания на фотографа)
Стига бе!
Постарай се повече, прояви въображение. Аз проблем с теб нямам, ти имаш някакъв с мен, ти ходиш по дире ми като кудик и мрачиш постоянно.
За снимката - извадена е от годишна класация на различни агеннции като репортажна. Ако твърдиш че е обратното докажи го - писна ми от голи упреци и предположения. В правото и демократичните държави има една презумпция - невинен до доказване на обратното, ако имаш нещо против мен, ако искаш да покажеш/докажеш нещо - постарай се повече и го докажи, а не очаквай аз да се оправдавам за нещо дето само ти виждаш.
- Глас в пустиня
Така да бъде - права си Фриски!frisky lioness написа:Може и да си прав, но е факт, че "ГОЛЕМИТЕ" фотографи правят по хиляди снимки, от които една малка част виждат бял свят:blum::winkw:БоЕВ написа:Дай да се разберем първо какво означава - "пипани". В най-добрият случай, "не пипана" снимка няма. Тънката ми мисъл, доколкото я има, е, че много от "ефектите" са дело на самия апарат, обектив, филтри, технически умения на автора и тн, а не обезателно на софтуер за обработка на изображения.frisky lioness написа:
Зависи от ситуацията и обстоятелствата.
И друго за големите фотографи. Все още има такива, които работят с ленти а не с цифрациТези са истински големите за мен И всичко постигат със светлина, скорост и тем подобни фотографски чалъми ПЛЮС проявяване и цялата магия, която не всеки владее, в тъмната стаичка. Ванички с различни химикали и....
Ех, че романтично.....
- Глас в пустиня
Ето ти цялата истина, на готово:pocti_bezobidna написа:уф! Колко си досаден!!!! същи евангелист от зората на демокрацията!!!БоЕВ написа: Значи - ако съм те разбрал правилно де - съветваш ме да не вярвам на световните агенции, а на теб!?
Смисъла е:
2. Хонорар за фотограва
www.time.com/time/specials/2008/top10/article/0,30583,1855948_1864580_1864590,00.html
И ела после пак да ми спориш неподготвена за надписи на тоалетни, хонорари, творчески виждания и последващи ангажименти.
- Green Light
pocti_bezobidna написа:уф! Колко си досаден!!!! същи евангелист от зората на демокрацията!!!БоЕВ написа: Значи - ако съм те разбрал правилно де - съветваш ме да не вярвам на световните агенции, а на теб!?
Смисъла е:
2. Хонорар за фотограва
Не знам защо, обаче споровете ви напоследък ужасно ме натъжават.БоЕВ написа:Ето ти цялата истина, на готово:pocti_bezobidna написа: В крайна сметка тава, че снимката е режисирана, не означава че е лоша.
www.time.com/time/specials/2008/top10/article/0,30583,1855948_1864580_1864590,00.html
И ела после пак да ми спориш неподготвена за надписи на тоалетни, хонорари, творчески виждания и последващи ангажименти.
Не, знам защо, естествено, ама...
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
Стига бе, наистина ли го мислиш - че има нещо естествено и натурално или че някои разчита на истинското в съвременния ни свят на луда надпревара, консумация до припадък и претрупаност с образи вскакви?БоЕВ написа:Да бе да, по принцип репортерите когато тръгват за Афганистан си носят цялото студио с осветлението, декорите и тн.pocti_bezobidna написа:Снимките са пипани, поне повечето от тях.
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
Че защо пък трябва да вярваш на световните агенции? Те си продават продукта. Зрелища. Ако искаш - информация му кажи. Вярваш ли на фармацефтичните компании като ти казват, че ти трябва точно този витамин, който се освобождава 24 часа в стомаха? Мултивитамини и добавки, от които полза имат само те, щото забогатяват, а ти в най-добрия случай просто ги изпишкваш? grin: Или че сиренето е от мляко. Продават си продукта просто.БоЕВ написа:
Значи - ако съм те разбрал правилно де - съветваш ме да не вярвам на световните агенции, а на теб!?
- majemela4ka
- Обратна връзка:
majemela4ka написа: имам собствени графити

така и не ги довършихме...
а вече и няма начин
по-добри художници от нас са рисували отгоре:evil:
всичките са тук
Последно промяна от majemela4ka на 10.02.09, 20:00, променено общо 2 пъти.
- Green Light
Ти пък рисувай върху техните. Важното е да сме отгоре. Накрая ако трябва стената ш'бутнеме ма наш'то да е.majemela4ka написа:majemela4ka написа: имам собствени графити
така и не ги довършихме...
а вече и няма начин
по-добри художници от нас са рисували отгоре:evil:
всичките са тук
Аз да питам- тва твоето графити ли се води? Без да съм спец и дето викаш не бързай да ме илитеразираш, ама все съм си представял графитите за надписи.