трябва да направя псих. оценка за ефективността от някаква реклама или рекламна стратегия
вие, клубари и клубарки, като ени консуматори-дегустатори
http://bgkulinar.net/news.php?newsid=2273

snowprincess написа:имам домашно:))))
трябва да направя псих. оценка за ефективността от някаква реклама или рекламна стратегия
вие, клубари и клубарки, като ени консуматори-дегустатори![]()
си кажете мнението за тая биръ

четох различни коментари за нея в нета[unknown] написа:
Преди да отворя линка си помислих точно за нея. Страхотна е! Напоследък изчезна от магазините обаче...

И каква по-точно е рекламата, че не ми стана ясно?snowprincess написа:имам домашно:))))

рекламата, за която ще пиша е печатна - на черен фон мъжка ръка държи тая бутилкаfrisky lioness написа:
И каква по-точно е рекламата, че не ми стана ясно?
Иначе аз бира не пия:winkw:

за сичко, беМнемозина написа:Ти сега за кое искаш мнение, за бирата или за рекламите?
Щото аз бира също не пия, обаче за рекламите имам смътен спомен. Твърде смътен, за да напиша нещо смислено.
Обаче пък все пак спомен, което не е малко, като се има предвид, че рекламите винаги старателно не ги гледам. Нещо трябва да ги е отличило тия реклами, за да ги запомня.
Уф, мразя така!
Абе кажи какво искаш да кажа и ще ти го кажа.

Опитах я, защото обичам бира. Опитвам всички нови бири, не само Каменица. Но тази наистина е страхотна.snowprincess написа:четох различни коментари за нея в нета[unknown] написа:
Преди да отворя линка си помислих точно за нея. Страхотна е! Напоследък изчезна от магазините обаче...
интересно ми е защо реши да я опиташ - рекламата ли те впечатли, някой ти я препоръча, харесваш марката Каменица или от любопитство
довечера ако намеря в магазина, ще накарам и мъж ми да я пробва, той преди пиеше Каменица, после мина на Загорка

Номерът е, че рекламните специалисти целят преди всичко запаметяване на информацията, независимо по какъв път, дори и да е чрез създаване на отрицателна нагласа.snowprincess написа: за сичко, бе
една хубава реклама може да изхвърли лош продукт от пазара
друга реклама може да не бъде забелязана ако не се изтълкуват образите и посланията или не е насочена към правилната аудитория
в трети случай - при отрицателна нагласа се наблюдава дистанциране от рекламното предлагане и съответно отбягващо поведение, тогава усилията на рекламните специалисти за привличане на вниманието и за запаметяване на предлаганата информация ще бъдат обречени на неуспех още в началото
Аз рекламите за бира ги забелязвам и като цяло обичам да гледам реклами, въпреки, че в повечето случаи ме обриватsnowprincess написа: и аз не пия бира, затова не сме забелязали рекламите, не са били отправени към нас

То за целта всяка уважаваща себе си марка си имаGaspode написа: Деба, толкова ли са им големи продажбите в чужбина, че да е оправдано такова отношение към местните потребители? Тъпотия някаква...

Помниш ги не азаради друго, а заради престъпното упорство и постоянство с което те щурмуват и промиват мозъка ти.Мнемозина написа:Номерът е, че рекламните специалисти целят преди всичко запаметяване на информацията, независимо по какъв път, дори и да е чрез създаване на отрицателна нагласа.snowprincess написа: за сичко, бе
една хубава реклама може да изхвърли лош продукт от пазара
друга реклама може да не бъде забелязана ако не се изтълкуват образите и посланията или не е насочена към правилната аудитория
в трети случай - при отрицателна нагласа се наблюдава дистанциране от рекламното предлагане и съответно отбягващо поведение, тогава усилията на рекламните специалисти за привличане на вниманието и за запаметяване на предлаганата информация ще бъдат обречени на неуспех още в началото
Пустият му Ариел, всеки път се потрисах от безупрЕчното бяло в рекламите му, и точно с това съм го запомнила - обаче го помня.
Или Новата Бразилия с тия досадни носово говорещи съседки...
И още куп други.
Та ето - помня ги рекламите на тая бира, но не помня с какво ги помня.

Ох, в "Рекламна пауза" какви сладки неща пускаха понякога... още помня някои.frisky lioness написа: Истински хубавите реклами ги гледаш веднъж и ги запомняш за години
Не каменица, а Загоркаfrisky lioness написа:Аз рекламите за бира ги забелязвам и като цяло обичам да гледам реклами, въпреки, че в повечето случаи ме обриватsnowprincess написа: и аз не пия бира, затова не сме забелязали рекламите, не са били отправени към нас
Интересни са ми...
Факт е, че рекламите за бира са ориентирани към мъжете
Ето и в този конкретен случай. "Мъжка" ръка
Какво да си помисля аз като жена?
Тоя ми предлага бира
Еееегати и успелия мъж:blink::shocked: Само бира и от от бутилката
Ако не я предлага на мен
е още по-обидно. Тази бира е само за мъже, т.е. само те успяват
или само те биха могли да се "водят" за успели
Точно поради едно такова грубо рекламно недоглеждане преди време, една съгражданка осъди Каменница , май

Благодаря за поправката[unknown] написа:Не каменица, а Загоркаfrisky lioness написа:Аз рекламите за бира ги забелязвам и като цяло обичам да гледам реклами, въпреки, че в повечето случаи ме обриватsnowprincess написа: и аз не пия бира, затова не сме забелязали рекламите, не са били отправени към нас
Интересни са ми...
Факт е, че рекламите за бира са ориентирани към мъжете
Ето и в този конкретен случай. "Мъжка" ръка
Какво да си помисля аз като жена?
Тоя ми предлага бира
Еееегати и успелия мъж:blink::shocked: Само бира и от от бутилката
Ако не я предлага на мен
е още по-обидно. Тази бира е само за мъже, т.е. само те успяват
или само те биха могли да се "водят" за успели
Точно поради едно такова грубо рекламно недоглеждане преди време, една съгражданка осъди Каменница , май
Обаче това е излишно вторачване в детайлите. На всички е пределно ясно, че 95% от консуматорите на бира са мъже и е логично към тях да е насочена рекламата. Колкото мъжката ръка държаща бира може да е обидна реклама, толкова и тампоните и превръзките поящи ги с разни синилке, за да покажат как не изтичат и всичко задържат в себе си, могат да са обидни.
Знаеш ли колко ми е кеф, вечер докато си пия бирата, да гледам такива реклами. Чудно присто. Гледам тампон напоен в съмнителен сос и си викам наздраве...

И там има некви простотии - помня едни, дето пиеше от бутилките на секви уроди и лека полека стана мешавица от уродства... Е мерси от такава реклама, начиfrisky lioness написа:
Затова обичам рекламите на СоСА СОла:lol: Там е гъмжило от най-различни гхора, етноси, възрасти, богати, бедни, къци, спортисти....Няма ощетени потребители
Акцентирано е в/у всеки
Ами оригващият се спрайт, нали и той е на цоца цола?Gaspode написа:И там има некви простотии - помня едни, дето пиеше от бутилките на секви уроди и лека полека стана мешавица от уродства... Е мерси от такава реклама, начиfrisky lioness написа:
Затова обичам рекламите на СоСА СОла:lol: Там е гъмжило от най-различни гхора, етноси, възрасти, богати, бедни, къци, спортисти....Няма ощетени потребители
Акцентирано е в/у всеки

Верно имат много шашави, дето трябва да са придружени с обяснителен текст:lol::lol::lol:Gaspode написа:И там има некви простотии - помня едни, дето пиеше от бутилките на секви уроди и лека полека стана мешавица от уродства... Е мерси от такава реклама, начиfrisky lioness написа:
Акцентирано е в/у всеки

Да бе[unknown] написа: Ами оригващият се спрайт, нали и той е на цоца цола?
Този е гнусенGaspode написа:Да бе[unknown] написа: Ами оригващият се спрайт, нали и той е на цоца цола?
Как го забравих
Пълна идиотщина

Ако знаеш колко смешно ми стана, Сноу, защото изневиделица се сетих за подписа на Джоанката: "Всичко е в ръцете ми ... мамка му" и всичките интерпретации на това посланиеsnowprincess написа: а слоганът е "Успехът в твоите ръце"
но е имало три рекламни клипа миналото лято по тивито, за да промотират новата Каменица Лев
и аз не пия бира, затова не сме забелязали рекламите, не са били отправени към нас
Уф, и аз все за това си мислех и даже се чудех... абе някаква връзка ми се появи между подписите в клубовете и рекламите и ми стана съвсем смешно.4avdar4e написа:Ако знаеш колко смешно ми стана, Сноу, защото изневиделица се сетих за подписа на Джоанката: "Всичко е в ръцете ми ... мамка му" и всичките интерпретации на това посланиеsnowprincess написа: а слоганът е "Успехът в твоите ръце"
но е имало три рекламни клипа миналото лято по тивито, за да промотират новата Каменица Лев
и аз не пия бира, затова не сме забелязали рекламите, не са били отправени към нас:rotfl24:
А така, аз съм запомнила Аче и Дав, ужасно ме дразнеха "И като се протееееегнааааа...", уф, бърр, противно.Мнемозина написа: Номерът е, че рекламните специалисти целят преди всичко запаметяване на информацията, независимо по какъв път, дори и да е чрез създаване на отрицателна нагласа.
Пустият му Ариел, всеки път се потрисах от безупрЕчното бяло в рекламите му, и точно с това съм го запомнила - обаче го помня.
Или Новата Бразилия с тия досадни носово говорещи съседки...
И още куп други.
Та ето - помня ги рекламите на тая бира, но не помня с какво ги помня.
Ама работата на рекламаджиите не е да те влюбят завинаги в продукта, а да ти събудят любопитството и да те накарат да го опиташ. И после от уста на уста, от урва на урва... предполага се, че ако е добър, ще тръгне.4avdar4e написа: А така, аз съм запомнила Аче и Дав, ужасно ме дразнеха "И като се протееееегнааааа...", уф, бърр, противно.
Обаче.
Една съседка преди много години каза, че само Аче купува и направо сипва в пералнята. Те имаха огромен дог, само с Аче миела подовете, че и миришело хубаво. Пробвах, от тогава няма друга белина. С Дав-а пък не помня вече как, купихме веднъж сапун и .. край, няма други. Тоест, най-верният начин в рекламата (пусто, нали и това съм учила) е рекламата от уста на уста
Мнемозина написа: Даже съм забелязвала (щото аз пък и това не съм учила) различни рекламни стратегии при първо представяне на нещо - и вече след това, когато трябва само да се "напомня" за него. И стават като сериали, като с Бонукса, свръхдосадно.
О, и аз съм така, виж че говоря за реклами от преди години, напоследък наистина изключвам и аз - себе си, не телевизора - по време на тия блокове.4avdar4e написа:Мнемозина написа: Даже съм забелязвала (щото аз пък и това не съм учила) различни рекламни стратегии при първо представяне на нещо - и вече след това, когато трябва само да се "напомня" за него. И стават като сериали, като с Бонукса, свръхдосадно.Аз съм си изработила явно вече защитен механизъм: като почне рекламният блок, се изключвам, просто не ги чувам изобщо. Ако не е Дзверът (който знае наизуст всяка една реклама
), ще живея в пълно щастие и безрекламно простраство
![]()
П.П. Абе, аз все се чудя, кой идЕот (простете) пише рекламните анонси за филмите по Нова?? Такива глупости, леееелееее
Е, то и лекарства за простата, против запек, против диария дават, против газове, за добро храносмилане, за пикочните пътища - все приятни работи дават[unknown] написа: Знаеш ли колко ми е кеф, вечер докато си пия бирата, да гледам такива реклами. Чудно присто. Гледам тампон напоен в съмнителен сос и си викам наздраве...
Какво значи "психологическа оценка за ефективността"? Сериозно нямам спомен за такова понятие. А иначе за тел. реклами е мн трудно да се измери ефективността - дадени пари/получени пари в резултат на точно тази реклама.snowprincess написа:имам домашно:))))
Ами онази с микробите (аз пък я харесвах нея, като Шекспиров монолог бешеFairy of the Flowers написа:Е, то и лекарства за простата, против запек, против диария дават, против газове, за добро храносмилане, за пикочните пътища - все приятни работи дават[unknown] написа: Знаеш ли колко ми е кеф, вечер докато си пия бирата, да гледам такива реклами. Чудно присто. Гледам тампон напоен в съмнителен сос и си викам наздраве...Синята течност е прекрасна в сравнение с тях.
Микробите бяха толкова противни, малкия оттогава е страшен маниак на тема хигиена - много страшни му се сториха.Мнемозина написа:
Ами онази с микробите (аз пък я харесвах нея, като Шекспиров монолог беше)?
ОпределеноМнемозина написа:
Абе по-добре реклами, докато си на масата, отколкото новини.

Ох, бе, много си гневна тия дни!frisky lioness написа:ОпределеноМнемозина написа:
Абе по-добре реклами, докато си на масата, отколкото новини.
Рекламите поне са забавни
Довечера ще слушаме в продължение на часове за онзи изверг, който си заклал двете деца и подпалил цялата си къща, барабар с родата в нея
И ти ли забеляза:(:shy:Мнемозина написа:
Ох, бе, много си гневна тия дни!
Аз лично възнамерявам съвсем целенасочено да НЕ гледам и слушам.
Ела тук да си бъбрим по време на новините.

Ън така, правилно! Това за кукления театър, щом така му викат.frisky lioness написа:И ти ли забеляза:(:shy:Мнемозина написа:
Ох, бе, много си гневна тия дни!
Аз лично възнамерявам съвсем целенасочено да НЕ гледам и слушам.
Ела тук да си бъбрим по време на новините.
Благодаря за поканата, но по тоа време ще съм на куклен театър
Аз новините ги научавам през деня от интернет.
Вечер или ги пропускам, или ги предозирам....
Ето, дори вече съм запозната с новия бисер на ББ:lol::lol:
аз докато се доредя и вие сте разнищили темата, направо на дреп сте я направили!!!???!!!snowprincess написа:имам домашно:))))
Верно на куклен театър, беМнемозина написа:
Ън така, правилно! Това за кукления театър, щом така му викат.
Кажи го новия бисер, че не ми се влиза в интернет.

може да няма точно такова понятиеFairy of the Flowers написа: Какво значи "психологическа оценка за ефективността"? Сериозно нямам спомен за такова понятие. А иначе за тел. реклами е мн трудно да се измери ефективността - дадени пари/получени пари в резултат на точно тази реклама.